Pozwolisz że się ustosunkuje do konkretnych rzeczy:
Osobiscie uzytkownaie Win zakonczylam na XP.
A win 7 interesuje sie od jakiegos czasu, oczywscie tylko na youtubie etc, ale mam dobrego znajomego ktory uzywa od pol roku i...
lipa. Nic nie dziala. Drukarka problem, mysz problem, etc etc.
Czyli dalej spiewka sterowniki-system.
Moze jesli wypuszcza go pozniej niz wczesniej to cos z tego bedzie.
No to znajomy albo ma jakiś nietypowy komputer, albo nie potrafi nic, skoro ma problemy z myszką. W7 sam dociaga sterowniki potrzebne, jeśli nie ma ich w systemie. Miałem beta 64bit, i jakoś nie miałem najmniejszych problemów, ani ze sprzętem ani z softem (również 32bit).
Teraz będę instalował RC i zobaczę czy jest lepiej czy gorzej
Co do samego systemu to nie czuje sie zobligowana do uztkowania go fizycznie aby oceniac szybkosc czy stabilnosc.
Takie rzeczy jak szybksoc i stabilnosc to ja wymagam od systemu to ma dzialac i tyle.
Proszę cię, jak możesz wymagać szybkości i stabilności jeśli nawet nie wiesz że ona jest/jej nie ma.
Natomiast bez uztkowania moge ocenic to jako kolejny ulomny pomysl M$.
Kolejna kopie rozwiazan Makowych przerobionych oczywiscie na swoja modle w taki sposob zeby bylo trudniej bo po co ma byc latwiej skoro mozna zorbic trudniej?
Wydaje sie to dewiza tej firmy. Za duzo fajerwerkow za malo jakosci.
Znów się pojawiają akcenty wróżbiarstwa.
Co by nie zrobili problemy typowo windowsowe pozostana - o ramie juz pisalam, o sleep rowniez, o rejestrze rowniez wiec nie bede sie powtarzac, wszyscy wiemy co w win siedzi.
Co masz do sleep? wg mnie ta opcja w W7 działa poprawnie (mówię o sleep, nie hibernacji)
Podczas gdy Snow Leo robi krok do przodu dzielac Expose na Aplikacje, Windows nie oferuje niz nowego - zamiast szukac okna recznie latamy myszka po liscie - WOW!
Tutaj nie bardzo wiem o czym mówisz (bo nie wiem jak działa EXPOSE), ale jeśli chodzi ci o grupowanie kilku okien jednej aplikacji pod wspólną ikoną, to właśnie tak to jest zrobione w W7.
Ogólnie, nie chcę się sprzeczać, Twoim zdaniem OSX jest najlepszy, być może tak jest, nie mam porównania, więc nie wypowiem się co do tego. Ale podaj konkretne argumenty, bo stwierdzenie że potrafisz ocenić system nie widząc go w działaniu tylko na YT, zakrawa na śmieszność.