Windows 7 to kolejna Vista?!
Napisano 03 lipca 2009 - 13:50
Napisano 03 lipca 2009 - 13:56
trochę przestrzeliłeśIE może i działa z tym downloadem, ale wiem że FF i Opera tez sobie radzą, więc Safari jest niestety osamotnione.
[...]
Download jest jak najbardziej normalny i skutecznie działający, włącznie z przerwaniem go na czas rebootu albo wyłączenia kompa, więc nie uważam żeby był nienormalny(co do problemów to patrz wyżej[podpowiedź: Safari]).
Miałem się już nie wypowiadać bo dyskusja jaką ze mną prowadzisz jest na żenującym poziomie, a najgorsze jest to że nie opiera się z twojej strony na żadnych argumentach tylko na wymysłach. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo widzę że nie interesują cię fakty tylko własne(obawiam się, że nawet nie własne tylko wpojone) urojenia.
twoja wypowiedź także opiera się na wymysłach
dowód? na screenie wcale nie ma Safari
to jest Opera...
więc jakoś w tą twoją "wiedzę" za bardzo nie wierzę...
Napisano 03 lipca 2009 - 14:08
Napisano 03 lipca 2009 - 14:08
buahaha, no tak, tego sie mozna bylo po nich spodziewac:D
Pewnie dziala tylko na Internet EXPLODERZE. W koncu Safari ma tylko 100% zgodnosci z ACID3, to bardzo kiepska wolna i niewygodna przegaldarka:D
No coz, nie bede miec windowsa:D Ah jaka szkoda, ubolewam. M$ sam sie zrobil w ....
Maca uzywam od roku. XP i Visty tylko jak musze.
Archicad jest "pod ten OS", jest to dedykowany program.
Chodzilo ci raczej o autocada.
>Hahaha, poza tym nie proponuję ci ściagać tej RC, bo się jeszcze okaże, że nie masz racji i co wtedy będzie?
Ojeju jeju! Naprawde chcialabym nie miec racji. Ale juz wiadomo ze jest inaczej:> M$ nie potrafi udostepnic nawet normalnego DOWNLOADU.
Może to ci pomoże :Jak pobrać Windows 7 RC

Widze że nie umiejętnie posługujesz się przeglądarką i przyznaję rację koledze ,że w tym wypadku przesadziłaś.(sory za wprowadzenie w błąd na screenie faktycznie jest opera)
Napisano 03 lipca 2009 - 14:19

można by jeszcze sprawdzić chrome i własnie safari, ale już mi się nie chce.
Napisano 03 lipca 2009 - 14:20
Napisano 03 lipca 2009 - 14:26
Napisano 03 lipca 2009 - 14:50
Napisano 03 lipca 2009 - 14:52
takie jak npnie znoszę jak ktoś pisze głupoty, i wypowiada się jak znawca
rany, jak gadasz takie bzdury, to naprawdę nie wiem czy ci wierzyć...Sorry, nie znam osX, na pc znajomy używa Opery i nie miał problemów żadnych. Może OSX nie pozwala na pobranie tego RC
system operacyjny miałby blokować ściąganie pliku?
przemyśl to co piszesz
nie chodzi mi tu o żadną wojnę Win vs OS X
ale piszesz bzdury
Napisano 03 lipca 2009 - 15:01
Napisano 03 lipca 2009 - 15:37

Napisano 03 lipca 2009 - 15:48
Napisano 03 lipca 2009 - 15:50
jakoś nie zauważyłem żadnego "może" czy "chyba" kiedy ogłosiłeś, że przyczyną niedziałającej strony jest Safari...zauważ, że jak czegoś nie jestem pewien, bo tego nie sprawdziłem albo nie mam wystarczającej wiedzy żeby to obwieścić autorytatywnie, używam trybu przypuszczającego
Napisano 03 lipca 2009 - 15:53
Napisano 03 lipca 2009 - 16:13
Napisano 03 lipca 2009 - 16:53
Uwielbiam "argument": 'A mi dziala wiec ty jestes gupia':DD
Nie było takiego argumentu, chyba że z Twojej strony, i nigdzie nie sugerowałem że jesteś głupia tylko że sobie nie radzisz z obsługą kompa, a to dość znacząca różnica, więc proszę bez manipulacji.
Ale szczerze mowiac nie mam ochoty bawic sie w windowsa juz na maku - tzn instalowac jakiegos programu zeby moc cokolwiek zorbic - w tym przypadku sciagnac Win.
To operę masz wbudowaną w system?
Po prostu zenujace ze nie dziala ten transfer. Wiem, jestem "gupia" bo nie umiem sciagnac:) Umiem sciagnac wszystkie inne pliki z sieci tylko Windowsa nie moge bez dociagniecia dodatkowego programu jakim jest FF, ale no tak, jestem gupia, w koncu po co zrobic normalny Download, chocby na torrentach (jak Archicad BTW:) jak mozna zorbic po swojemy na wlasnym widzimisie-ze-dziala.
Obejrze u kumpla dokladnie jeszcze dzis i zdam moja fanboyska relacje:D
Znów, pseudo ironia podszyta manipulacją. Obejrzyj (to minimum), oceń i przytocz konkretne argumenty tym razem.
Napisano 03 lipca 2009 - 17:02
faktycznie - ty walisz konkretnymi argumentami z cyklu "chyba Ty"...Nie było takiego argumentu, chyba że z Twojej strony
jak odebrać sugerowanie że nie potrafi zrobić 'paru kliknięć'?i nigdzie nie sugerowałem że jesteś głupia tylko że sobie nie radzisz z obsługą kompa, a to dość znacząca różnica, więc proszę bez manipulacji.
ale dlaczego mam dociągać coś co dla mnie jest niepotrzebne?To operę masz wbudowaną w system?
taki sam absurd jak MSDNAA - żeby ściągnąć sobie stamtąd windowsa muszę mieć windowsa - bo jakiś programik do ściągania, nie wiadomo po co z resztą, jest oczywiście tylko pod windowsa.
ocb? ściąganie czegokolwiek ze strony MS to ból - przechodzenie przez n+1 stron, sprawdzania systemu, czasem potrzebne są do tego specjalne programiki jakieś (vide MSDNAA) etc.Znów, pseudo ironia podszyta manipulacją.
beznadziejnie rozwiązali tę sprawę
Napisano 03 lipca 2009 - 17:10
faktycznie - ty walisz konkretnymi argumentami z cyklu "chyba Ty"...
Nie zrozumiałeś. Chodzi mi o argument w stylu "a mnie działa/ nie działa". Z takich agumentów nie korzystałem, tylko jeśli ktoś twierdzi że nie działa, bo tak usłyszał, to najwyżej zaznaczam, że działa bo sprawdziłem. Jak dla mnie wyraźna różnica.
Każdy to odbiera jak umie/chce. Nie sugerowałem niczyjego poziomu intelektualnego. Moim zdaniem zdolność posługiwania się komputerem/wiertarką/samochodem, nie określa powyższego. Proste.jak odebrać sugerowanie że nie potrafi zrobić 'paru kliknięć'?
ale dlaczego mam dociągać coś co dla mnie jest niepotrzebne?
taki sam absurd jak MSDNAA - żeby ściągnąć sobie stamtąd windowsa muszę mieć windowsa - bo jakiś programik do ściągania, nie wiadomo po co z resztą, jest oczywiście tylko pod windowsa.
ocb? ściąganie czegokolwiek ze strony MS to ból - przechodzenie przez n+1 stron, sprawdzania systemu, czasem potrzebne są do tego specjalne programiki jakieś (vide MSDNAA) etc.
beznadziejnie rozwiązali tę sprawę
Co do ściągania to chodziło mi o to że na operze sprawdziła, ale juz nie na firefoxie. Oczywiście nie ma przymusu ściagania czegokolwiek, więc nie ma co się nad tym rozwodzić. Co do pobierania ze strony MS to zgadzam sie w 100%, sprawdzanie oryginalności systemu, downloadery itp. [notabene, to miałem na myśli pisząc o niemożności ściągniecia w7 przez MacOS]
Napisano 03 lipca 2009 - 17:20
Napisano 03 lipca 2009 - 17:25
zazwyczaj zaznaczasz, czyli walisz tekstem "a mi działa" właśnie. korzystałeś - kiedy pokazałeś "a-mi-działa-ściąganie-w-Operze"Chodzi mi o argument w stylu "a mnie działa/ nie działa". Z takich agumentów nie korzystałem, tylko jeśli ktoś twierdzi że nie działa, bo tak usłyszał, to najwyżej zaznaczam, że działa bo sprawdziłem. Jak dla mnie wyraźna różnica.
a czemu ma sprawdzać w n+1 dodatkowych przeglądarkach? to powinien zrobić MSCo do ściągania to chodziło mi o to że na operze sprawdziła, ale juz nie na firefoxie. Oczywiście nie ma przymusu ściagania czegokolwiek, więc nie ma co się nad tym rozwodzić. Co do pobierania ze strony MS to zgadzam sie w 100%, sprawdzanie oryginalności systemu, downloadery itp. [notabene, to miałem na myśli pisząc o niemożności ściągniecia w7 przez MacOS]
ty pisałeś że OS X blokuje, a nie MS nie daje stosownych (niepotrzebnie dodatkowych) narzędzi do ściągania rzeczy z jego strony
Napisano 03 lipca 2009 - 17:36
Osobiscie uzytkownaie Win zakonczylam na XP.
A win 7 interesuje sie od jakiegos czasu, oczywscie tylko na youtubie etc, ale mam dobrego znajomego ktory uzywa od pol roku i...
lipa. Nic nie dziala. Drukarka problem, mysz problem, etc etc.
Czyli dalej spiewka sterowniki-system.
Moze jesli wypuszcza go pozniej niz wczesniej to cos z tego bedzie.
Co do samego systemu to nie czuje sie zobligowana do uztkowania go fizycznie aby oceniac szybkosc czy stabilnosc.
Takie rzeczy jak szybksoc i stabilnosc to ja wymagam od systemu to ma dzialac i tyle.
Natomiast bez uztkowania moge ocenic to jako kolejny ulomny pomysl M$.
Kolejna kopie rozwiazan Makowych przerobionych oczywiscie na swoja modle w taki sposob zeby bylo trudniej bo po co ma byc latwiej skoro mozna zorbic trudniej?
Wydaje sie to dewiza tej firmy. Za duzo fajerwerkow za malo jakosci.
Co by nie zrobili problemy typowo windowsowe pozostana - o ramie juz pisalam, o sleep rowniez, o rejestrze rowniez wiec nie bede sie powtarzac, wszyscy wiemy co w win siedzi.
Co do wygladu i aera-szejkow etc to powiem ze wyglad mi sie podoba, zreszta sama vista rowniez. Wyglada schludnie a to juz wielki sukces jak na M$ (porownujac do historycznego juz bledu laczenia jaskrawej zieleni i niebieskiego.
Nie przekonuje mnie jednak forma - nadal zajmujace dziesiatki (razem wziete) pixeli obramowki okna, zmienione menu tez nie rozwiazuje sprawy niewykorzystanego miejsca; nadal brak przejrzystosci; podglad okien - ze tak powiem niepelnosprytny - miala byc konkurencja dla Expose? Nie wyszlo. Podczas gdy Snow Leo robi krok do przodu dzielac Expose na Aplikacje, Windows nie oferuje niz nowego - zamiast szukac okna recznie latamy myszka po liscie - WOW!
Ja piszę, działa bo sprawdziłem, Vendisse pisze nie działa bo kolega tak powiedział.
Ja piszę nie wiem jaki będzie końcowy efekt, Vendisse pisze, "bedzie do dupy bo tak".
itd
Chodzi mi tylko o odrobinę dystansu, i powstrzymanie się z ocenami, przynajmniej do poużywania odrobinę systemu. Twoje argumenty Roberto, dotyczące bezsensu rozwiązań DL z witryn MS, są jak najbardziej słuszne i sensowne. I jak pisałem zgadzam się z nimi. Nigdy nie byłem fanem MS czy Windowsa. Nie jestem i nie będę. Stosuję ten system bo moim zdaniem pozwala mi na najszersze spektrum użytkowań. Wiadomo że pewne rzeczy można zrobić lepiej/łatwiej/bezpieczniej na innych systemach, ale za to one mają inne ograniczenia. Ja tylko cały czas nawołuję do w miarę możliwości obiektywizmu, a nie przerzucania się sloganami.
Napisano 03 lipca 2009 - 17:54
Napisano 03 lipca 2009 - 19:59
Ale o czym ty w ogóle piszesz? Podałem przecież ceny jakie obowiązywały w US bo tam kupowałem.
Oki, nie wywnioskowalem z Twojego wcześniejszego wywodu ani miejsca zamieszkania, że zakupiłeś sprzęta w US, ale nie zmienia to faktu, że jak doliczysz do podanej przez siebie ceny XPSa podświetlenie klawiatury, i dopłatę do pełnej wersji systemu (tzn. Vista Ultimate a nie jakiś inwalida, Home Basic czy Premium) to Ci wyjdzie pewnie 1,5 tyś USD, a to już różnica 30% w stosunku do MB Pro a nie 100%.
Napisano 03 lipca 2009 - 21:11
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)