Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Poszukiwania aplikacji...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1964 odpowiedzi w tym temacie

#1901 JacekRB

JacekRB
  • 5 postów

Napisano 14 kwietnia 2023 - 08:33

Aplikacja jest pod adresem: https://streetviewstudio.maps.google.com/

Ta witryna jest nieosiągalna

Sprawdź, czy w adresie streetwievstudio.maps.google.com nie ma błędu.

• Jeśli pisownia jest poprawna, uruchom Diagnostykę sieci systemu Windows.

Ta witryna jest nieosiągalna

Sprawdź, czy w adresie streetwievstudio.maps.google.com nie ma błędu.

• Jeśli pisownia jest poprawna, uruchom Diagnostykę sieci systemu Windows.

Czy można edytować własny post?

Udało się to otworzyć, ale to jest tylko do wrzucania już zrobionych zdjęć. Mi chodziło o aplikację, która pozwalałaby na robienie zdjęć sferycznych aparatem iphone'a.

#1902 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 14 kwietnia 2023 - 17:38

Można, ale przez ograniczony czas (godzinę afair).

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1903 Zielone jabłko

Zielone jabłko
  • 154 postów

Napisano 19 kwietnia 2023 - 13:35

Witam! Szukam jakiegoś sprawdzonego programu do odinstalowania programów tak, aby nie zostawały w systemie po nim jakieś śmieci. 

#1904 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 899 postów
Napisano 19 kwietnia 2023 - 14:18

Witam! Szukam jakiegoś sprawdzonego programu do odinstalowania programów tak, aby nie zostawały w systemie po nim jakieś śmieci. 

Tak się nie da. Program może pisać wszędzie, gdzie użytkownik, który go uruchamia, ma uprawnienia. Nie ma magicznego sposobu, żeby zidentyfikować, co jakiś randomowy program pisał i gdzie.

#1905 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 kwietnia 2023 - 16:01

Nie no, są sofciki, które jakoś w tym pomagają. Nigdy nie można być w 100% pewnym, ale coś dają. Ja używałem AppZappera kiedyś (ale naprawdę dawno).

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#1906 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 kwietnia 2023 - 20:18

AppCleaner - zawsze coś znajdzie

Fallout ...war, war never changes...

#1907 kamcio100

kamcio100
  • 112 postów

Napisano 12 maja 2023 - 12:37

Cześć. Szukam jakiegoś darmowego, lub tak do 30zł programu do przeglądania zdjęć. Zależy mi również aby te zdjęcia wycinać i wycięty element zapisać jako nowe zdjęcie. 

Obecnie korzystam z Wbudowanego Podglądu, tam wybieram edycja wytnij obszar, wycinam i wklejam to do programu Skitch i tam zapisuje.

Jednak dobrze by było jakby program obsługiwał przesuwanie strzałkami (tak wiem ten wbudowany też to obsługuje) i właśnie te wycinanie i tworzenie nowego zdjęcia. 

#1908 Rockerboy

Rockerboy
  • 6 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 czerwca 2023 - 17:13

Witajcie,

poszukuję od pewnego czasu aplikacji do konfiguracji kontrolera ps5, abym mógł sterować pulpitem, tzn. aplikacjami takimi jak cura, fusion360, inne. 

Testowałem każdą darmową z apple store, ale żadna nie działa. Testowałem również steam i jego pig picture/sterowanie pulpitem - not working. 

Korzystaliście kiedyś z takiej opcji lub czy znacie jakieś metody na alternatywne konfigurowanie i korzystanie ze sprzętu. 

Cześć. Szukam jakiegoś darmowego, lub tak do 30zł programu do przeglądania zdjęć. Zależy mi również aby te zdjęcia wycinać i wycięty element zapisać jako nowe zdjęcie. 

Obecnie korzystam z Wbudowanego Podglądu, tam wybieram edycja wytnij obszar, wycinam i wklejam to do programu Skitch i tam zapisuje.

Jednak dobrze by było jakby program obsługiwał przesuwanie strzałkami (tak wiem ten wbudowany też to obsługuje) i właśnie te wycinanie i tworzenie nowego zdjęcia. 

Jeśli zależy Ci na podstawowych funkcjach edycji grafiki to polecam photoscape x. Nie jestem grafikiem, raczej drobne poprawki wprowadzam do zdjęć czy obrazków, photoscape x robi robotę. 

• kamcio100 lubi to

#1909 Preskaler

Preskaler
  • 83 postów

Napisano 06 września 2023 - 05:30

Czy ktoś z kolegów może mi poradzić i pomóc w znalezieniu prostego i darmowego programu konwertującego pliki jpg na txt i oczywiście z możliwością zapisania tych plików? Konwertery on line, które sprawdzałem i owszem, konwersją ale nie można tych plików zapisać w prosty sposób a jedynie poprzez niezrozumiałą przeze mnie procedurę rejestracji. 

#1910 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 06 września 2023 - 09:47

Co masz na myśli mówiąc „jpg na txt”? Jak to ma wyglądać?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#1911 kuba12331

kuba12331
  • 83 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 września 2023 - 22:13

Cześć,

Szukam jakiegoś sprawdzonego softu do obsługi NTFS (pełna obsługa), z uwagi na to, że często w pracy mam różne nośniki danych, a tam wszystko stoi na Windowsie.

I tutaj pytanie, gdyż aktualnie mamy już nowy Mac OS Sonoma - co polecacie? Z tego co sprawdzałem to stoję przed wyborem:
1) Paragon Microsoft NTFS
lub
2) Tuxera NTFS

Ewentualnie coś jeszcze innego?

Który z nich szybciej ogarnia nowe systemy + wymaga mniej zabawy jeżeli chodzi o całokształt. Zależy mi na licencji dożywotniej. Posiadam MacBook Pro z M1.

#1912 kamcio100

kamcio100
  • 112 postów

Napisano 10 października 2023 - 10:26

Szukam programu który przywróci utracone dane z telefonu z systemem Android. Polecacie coś? Próbowałem Disk Drill ale tam trzeba mieć root-a na telefonie aby coś odzyskać. Dr.Fone przywraca dane tylko z Samsunga lub Pixela. 

Może używaliście jakiegoś sprawdzonego?

Cześć,

Szukam jakiegoś sprawdzonego softu do obsługi NTFS (pełna obsługa), z uwagi na to, że często w pracy mam różne nośniki danych, a tam wszystko stoi na Windowsie.

I tutaj pytanie, gdyż aktualnie mamy już nowy Mac OS Sonoma - co polecacie? Z tego co sprawdzałem to stoję przed wyborem:
lub
2) Tuxera NTFS

Który z nich szybciej ogarnia nowe systemy + wymaga mniej zabawy jeżeli chodzi o całokształt. Zależy mi na licencji dożywotniej. Posiadam MacBook Pro z M1.

Ja polecam Paragon, jest na licencji dożywotniej i nie kosztuje majątku (ja płaciłem jakieś 110zł) a sprawdza się bez problemu, wszystko śmiga

#1913 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 11 października 2023 - 15:22

Cześć,

lub
2) Tuxera NTFS

https://apps.apple.c...sk-by-omi-ntfs/ na priv szczegoly

To jest podpis - podpis prosty. Podpis prosty jest lubiany przez Administratorów i nigdy nie zostanie usunięty, bo spełnia ich WSZYSTKIE wymagania. 

Cyt: "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

#1914 Preskaler

Preskaler
  • 83 postów

Napisano 14 października 2023 - 07:35

Co masz na myśli mówiąc „jpg na txt”? Jak to ma wyglądać?

Przepraszam za opóźnioną reakcję ale... czasem nie można inaczej a w dodatku nie działa mi tutaj powiadamianie. Nie umiem go włączyć(?).

JPG na TXT to znaczy, że skanuję lub robię zdjęcie tekstu w formacie JPG i w programie zamieniam go na pliki tekstowe. 

#1915 tomtom_su

tomtom_su
  • 378 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 października 2023 - 19:59

Przepraszam za opóźnioną reakcję ale... czasem nie można inaczej a w dodatku nie działa mi tutaj powiadamianie. Nie umiem go włączyć(?).

JPG na TXT to znaczy, że skanuję lub robię zdjęcie tekstu w formacie JPG i w programie zamieniam go na pliki tekstowe. 

Nie wiem czym skanujesz ale kiedyś w sofcie do skanera były programy OCR które "odczytywały" tekst na obrazku.

#1916 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 11 listopada 2023 - 13:22

Udało mi się wskrzesić PowerMac G5 (Alu) z systemem MacOS X 10.5.8.

Mam dwa dyski 400 GB i 4 GB RAM. 

Tylko tam mam goły system i trzeba trochę programów doinstalować.

Jakie programy polecilibyście dla takiego Maczka?
Czy jest jakaś działająca przeglądarka internetowa?
Coś do oglądania filmów (jeśli się da), do słuchania MP3 itd.?

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.

#1917 Śfierzyk

Śfierzyk
  • 358 postów

Napisano 12 listopada 2023 - 13:55

Udało mi się wskrzesić PowerMac G5 (Alu) z systemem MacOS X 10.5.8.

Nie mam możliwości edytowania postów więc dopiszę, że dostałem pudełkową wersję Microsoft Office 2004 a w najbliższym tygodniu może jeszcze uda się odnaleźć pudełko z pakietem Adobe CS4 Design Standard. Kartkę z numerem licencji już mam. Zainstalowałem także Perian i VLC. Do muzyki niestety tylko iTunes.

Największym problemem jest przeglądarka internetowa Safari, która niby się uruchamia, ale nie obsługuje większości stron WWW. Czy da się jakoś to udrożnić, czy tylko jako eksponat muzealny?

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.

#1918 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 826 postów

Napisano 02 grudnia 2023 - 15:36

Szukam narzędzia do zdalnego dostępu do maka (M2), który będzie zainstalowany daleko i nie będzie miał monitora. Dla Windows jest remote desktop i działa bardzo dobrze. Dla maka jak rozumiem nie ma rozwiązania Apple. Próbowałem Splashscreen - obraz jest piękny, ale laguje. Ktoś ma jakieś doświadczenie? Rozwiązanie może być płatne a powinno:

)

Nie wymagać lokalnego wydawania zgodny na podłączenie, 

Działać przez VPN 
Zapewnić wideo i audio przy zachowaniu synchronizacji. 

Komputer ma być w serwerowni przy dużym storage i pozwalać na prosty montaż wideo zdalnie. 

Poza Splashscreen testowaliśmy teamviewera i jump. Każdy działa gorzej niż remote desktop Microsoft a wiem, że nie jest to nawet najlepsze narzędzie na Windows. Szukam najlepszego rozwiązania z klientami na MAC i WIN. 

#1919 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 02 grudnia 2023 - 15:43

Najlepsze to jest chyba natywne udostępnianie ekranu (w Sonomie dostało dodatkowy tryb wydajności, także na szybkim łączu powinno pięknie wyglądać). A co na Windows to nie wiem, ale kierowałbym się w stronę jakiegoś klienta VNC. 

#1920 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 826 postów

Napisano 02 grudnia 2023 - 16:22

Właśnie przetestowałem to natywne udostępnianie. Jako klienta użyłem RealVNC na iPad. Jest lepiej niż z realVNC serwer, ale gorzej niż z Windowsa, a tu do testów mam tak kiepski komputer ( procesor G5400), że aż strach. Spróbuję innego klienta VNC i poszukam tego trybu wydajności. Wszystko na razie się dzieje w LAN, więc sieć nie jest problemem - tylko Windowsa testuję przez VPN po łączu LTE i to mnie wkurza, że jest tak dobrze. 

#1921 DanielF

DanielF
  • 5 746 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 02 grudnia 2023 - 17:49

Apple Remote Desktop w Mac App Store

Fallout ...war, war never changes...

#1922 Agam2021

Agam2021
  • 18 postów

Napisano 12 grudnia 2023 - 23:07

Mam odwrotny problem, chciałabym na Mac Studio z Sonoma wyświetlić obraz i działać zdalnie na PC z systemem Windows Home.

(Nie wszystkie aplikacje dają się uruchomić pod Win 11 dla Mac dlatego taka potrzeba). Proszę o wskazanie właściwego rozwiązania.

Najchętniej połączenie kablowe jeśli tylko się da a jeśli nie to wewnętrzna sieć.

Użytkownik Agam2021 edytował ten post 12 grudnia 2023 - 23:17

#1923 winmaciek

winmaciek
  • 6 757 postów
Napisano 12 grudnia 2023 - 23:27

Do takich zwykłych domowych zastosowań TeamViewer powinien być OK. Prosty jak konstrukcja cepa i nie trzeba się za bardzo na niczym znać, żeby ogarnąć. 

• Agam2021 lubi to

#1924 Agam2021

Agam2021
  • 18 postów

Napisano 14 grudnia 2023 - 18:34

Dziękuję a jak zrobić to kablem? Tzn spiąć PC z HDMI z Apple Studio Display? Kupiłam docking port HAMA ale na ASD nie ma obrazu.

#1925 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 14 grudnia 2023 - 19:36

To nie jest dział o 'spinaniu kablem', zapytaj w Hardware.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych