Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolność słowa vs moderacja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#76 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:26

Podaj źródło tych informacji. Jestem bardzo ciekawy.

#77 sirozzy

sirozzy
  • 5 postów
  • SkądReading

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:36

Dkładnie.... To działa w prosty sposób... daj komuś odrobinę władzy a będzie się panoszył i nadużywał takowej władzy, bez względu na to czy miałeś rację czy nie. Sam otrzymałem ostrzeżenie za niby niepoprawy post... bzdura.... prawda jest taka że łatwiej jest dać komuś ostrzeżenie niż uruchomić mózg i pomyśleć o co dokładnie chodziło w wypowiedzi... Niestety taka polska i banda thebili na nieodpowiednich stanowiskach... pewnie za tą wypowiedź też*dostanę ostrzeżenie ponieważ narusza regulamin forum myapple.pl ale jakbym miał się czepiać Was "szanowni" moderatorzy to usuwając użytkowników lub banując ich za wypowiedzi to w istocie naruszacie naszą Polkską konstytucję ;) heheh.... ale to jak ktoś cudownie powiedział "ALTERNATYWY 4" hehehe... jakie prawdziwe. ;) Pozdrawiam

#78 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:36

Agencja JPDP, najpewniejsze źródło rzeczowych informacji! ;) Niektórzy po prostu za punkt honoru biorą sobie wywoływanie burzy. EDIT: sirozzy - Moderatorzy są*ludźmi, więc popełniają błędy, a z nieba jakoś posiłki z Jezusem nie przychodzą. Robią co mogą chłopaki, i chwała im za to! Zdarza się wprawdzie niektórym zagalopować, ale to rzadkie przypadki, i trochę się ostatnio opanował ten jeden najbardziej "aktywny". Cena tych paru postów to jest wystarczająco niska, za usuwanie męczących trolli i spamu.

#79 sirozzy

sirozzy
  • 5 postów
  • SkądReading

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:37

Dobrze - mamy Nowy Rok i zaczynamy na nowo. superprzystojniaku - zaczniesz pomagać użytkownikom, bedziesz pisał na temat i nie będziesz wszczynał awantur - pan kokos nie będzie zmuszony do nieprzyjemnych działań.

Whatever kolego. I tak na tym forum "zawsze" będziesz miał rację ;)

#80 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:43

Dkładnie.... To działa w prosty sposób... daj komuś odrobinę władzy a będzie się panoszył i nadużywał takowej władzy, bez względu na to czy miałeś rację czy nie. Sam otrzymałem ostrzeżenie za niby niepoprawy post... bzdura.... prawda jest taka że łatwiej jest dać komuś ostrzeżenie niż uruchomić mózg i pomyśleć o co dokładnie chodziło w wypowiedzi... Niestety taka polska i banda thebili na nieodpowiednich stanowiskach... pewnie za tą wypowiedź też*dostanę ostrzeżenie ponieważ narusza regulamin forum myapple.pl ale jakbym miał się czepiać Was "szanowni" moderatorzy to usuwając użytkowników lub banując ich za wypowiedzi to w istocie naruszacie naszą Polkską konstytucję ;) heheh.... ale to jak ktoś cudownie powiedział "ALTERNATYWY 4" hehehe... jakie prawdziwe. ;)
Pozdrawiam

Link do strony z pirackim oprogramowaniem (warez) to nie jest naruszenie regulaminu? Idź do sklepu, weź coś do ręki, wyjdź ze sklepu - zobaczymy co na to „nasza Polska konstytucja”. Powtarzam - każde ostrzeżenie jest uzasadnione. Fakt, że każdy ma swoją własną interpretację tego zdarzenia to inna bajka - liczy się to, że został naruszony jeden z punktów regulaminu. Pokaż mi użytkownika, który wyraził swoje zdanie na poziomie, stosownym językiem, nie obrażając nikogo na forum i dostał za to ostrzeżenie. Skoro to się*zdarza tak często i dotknęło praktycznie każdego - nie powinno sprawić Ci problemu podanie linka do profilu „poszkodowanego” użytkownika. Dalej czekam też na odpowiedź SUPER przystojniaka - skąd pewność, że Cichacz ma znajomości na MyApple? Na czym opierasz tą tezę? Nie mam ochoty dalej czytać Waszego biadolenia. Dajcie KONKRETY - LINKI!

#81 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 16:10

Ciekawi mnie: dlaczego ja, wygłaszając krytykę przeciwko systemowi apple, nie dostałem jeszcze nawet ostrzeżenia? Czy oznacza to, że mam jakieś znajomości, o których nie wiem? Jobs jest moim nieznanym krewnym? Bo z tego co słyszę, to za krytykę podobno dostaje się ostrzeżenie.

#82 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 16:53

Link do strony z pirackim oprogramowaniem (warez) to nie jest naruszenie regulaminu? Idź do sklepu, weź coś do ręki, wyjdź ze sklepu - zobaczymy co na to „nasza Polska konstytucja”. Powtarzam - każde ostrzeżenie jest uzasadnione. Fakt, że każdy ma swoją własną interpretację tego zdarzenia to inna bajka - liczy się to, że został naruszony jeden z punktów regulaminu. Pokaż mi użytkownika, który wyraził swoje zdanie na poziomie, stosownym językiem, nie obrażając nikogo na forum i dostał za to ostrzeżenie. Skoro to się*zdarza tak często i dotknęło praktycznie każdego - nie powinno sprawić Ci problemu podanie linka do profilu „poszkodowanego” użytkownika. Dalej czekam też na odpowiedź SUPER przystojniaka - skąd pewność, że Cichacz ma znajomości na MyApple? Na czym opierasz tą tezę? Nie mam ochoty dalej czytać Waszego biadolenia. Dajcie KONKRETY - LINKI!

człowieku jakie linki, mam przytaczać wątki które są usunięte przez was, panów dworu(w skrócie moderatorów), link do warezu, może być nie uznawany z tym się zgodzę ale co to za porównanie z jawną kradzieżą w sklepie, znajdź inne bardziej rzetelne przykłady. A zastanów się riddle a może tylko dlatego że wątek już jest dostępny od jakiegoś czasu i usuniecie go pokazało by słabość redakcji myapple. Kończąc chciałbym wspomnieć że zgodzę się że jest to Jednak forum 'prywatne', wy dyktujecie warunki, ale ten serwis udostępniacie publiczne i jeśli macie z góry narzucone propagowanie marki apple to napiszcie wprost, że wszelkie posty dotyczące negatywnej opinii artykułów sporządzonych przez część miernych pseudo redaktorków ale którzy przedstawiają sprzet apple kolorowym świetle, rozpoczęte tematy dotyczące wadliwych konstrukcji, wybrakowaniu sprzętu marki apple oraz obiektywnych opinii będzie usuwane.
Czy takie jest wasze stanowisko ?

Ps przecież nikt nie napisze o poważnej wadzie konstrukcyjne MacBook Air, eksplozje iPhone'ów, Brak normalnego klienta FTP, Wieszający się MacBook. Przegrzewa się, a to jest dopiero wierzchołek góry lodowej, przecież to brudzi markę apple, usunąć go !

#83 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:02

Miałem nadzieję na nawrócenie, ale jak widzę, pozostaje tylko jedno:

NIE KARMIĆ TROLLA

#84 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:05

Czekaj, czekaj - ja nie mówię*o tematach, a o użytkownikach, którzy dostali ostrzeżenie za wyrażanie własnych poglądów. Nikt nie prosi Cię o linki do tematów - napisałem wyraźnie, że chodzi o profil poszkodowanego użytkownika, który rzekomo dostał ostrzeżenie za posiadanie odmiennego zdania. Warez i porównanie - chodziło też m.in. o konstytucję, której nie wiadomo czemu, autor postu z warezem tak kurczowo się trzyma - stąd ten sklep. Propagowanie marki Apple? Osobiście napisałem wiele negatywnych opinii, ale każdą poparłem argumentacją. Takie posty pojawiają się i mogą się pojawiać - nikt tu nie dyktuje zasady p.t. „Tylko Apple”. Ale jeśli ktoś zakłada konto i tego samego dnia pisze 10 postów o treści „Apple to gówno”, „Apple jest do dupy”, „Kup PC”, „PC górą” i nie popiera tego ani jednym argumentem, to przepraszam, ale o czym my rozmawiamy? O wyrażaniu opinii, o konstruktywnej dyskusji, czy o zwykłym paplaniu w celu wywołania kłótni? A prośba o link do użytkownika ukaranego za NORMALNE wyrażanie opinii dalej aktualna. CZEKAM.

#85 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:07

boli cię to, to co piszę, też posiadam sprzęt apple, ale przynajmniej nie mam zasłony na oczach i umiem rozróżnić co jest białe a co czarne. Widocznie panie riddle nie masz za dużo argumentów.

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 17:13 ----
ok taką kultową postacią na forum myapple jest, a raczej był mateuszjaw, świetny człowiek, posiadał niesamowitą wiedzę na temat sprzętu apple, wiedział o jego plusach jak i minusach, minusach które się nie podobały niektórym ludziom za co go uciszyli. był twórcą świetnego artykułu na temat desperacji religijnych niektórych użytkowników apple

#86 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:30

Na MyApple jest wolność słowa w ramach regulaminu i prywatnego forum. Jeśli się z tym nie zgadzamy... "to internet jest wielki" :) Uprawianie złośliwości czy obrażanie gospodarzy oraz gości jest wykroczeniem i powinno być surowo karane. Szkoda, że wątek niebezpiecznie przekształca się w prywatną wojnę "renegatów" vs społeczność MyApple. PS. Jeśli ktoś jeszcze tego nie zauważył to jest to forum o sprzęcie Apple...

#87 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:38

ok wiec zacznę swoją serie artykułów poświęconych wad apple, oczywiście będą poparte argumentami oraz będą posiadać kulturalną kompozycje. Ale jeśli jakiś modernatorek przerwie moją działalność, wątek się wznowi, ale w tedy będę miał nie powtarzalne dowody.

#88 Gość_ueber_*

Gość_ueber_*

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:43

Przeczytawszy parę postów wstecz, można się załamać nad poziomem reprezentowanym przez niektórych użytkowników forum. Naprawdę trudno zrozumieć, że własność prywatna (vide forum MA) to rzecz święta (o czym wspomniał już MacDada)? I nie, konstytucja RP nie ma tu nic do gadania (proszę was!) - ona prędzej mówi o poszanowaniu prawa do własności i dysponowania nią w sposób niełamiący prawa.

Regulamin jest w porządku, praca moderatorów też jest okej. Jeżeli ktoś wybrzydza, droga wolna - albo na inne forum, albo na własne.

#89 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:44

ok wiec zacznę swoją serie artykułów poświęconych wad apple, oczywiście będą poparte argumentami oraz będą posiadać kulturalną kompozycje. Ale jeśli jakiś modernatorek przerwie moją działalność, wątek się wznowi, ale w tedy będę miał nie powtarzalne dowody.

Czyli zaczynasz Nowy Rok od złośliwości, uszczypliwości i ta Twoja subiektywna postawa daleko Ciebie może nie zaprowadzić. Jeżeli na mnie zaczynasz już działać jak "płachta na byka" to już teraz współczuje moderatorom.

#90 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:50

Czyli zaczynasz Nowy Rok od złośliwości, uszczypliwości i ta Twoja subiektywna postawa daleko Ciebie może nie zaprowadzić. Jeżeli na mnie zaczynasz już działać jak "płachta na byka" to już teraz współczuje moderatorom.

Hahaha nie rozmieszaj mnie geeku, coś ci powiem jeśli będę się kierował obiektywną oceną, to nazywasz to złośliwością, chyba złośliwością wymierzoną w konserwatywną, niezmienną warstwę społeczeństwa apple, gdzie każdy prawy argument psujący dobre imię marki apple jest ciosem. Nie mówimy tu o wymyślonej historii a tylko o ''wadach fabrycznych sprzętu apple, które będą potwierdzone naukowo i co najważniejsze z autentycznego źródła'

#91 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:52

Nikt nie przerwie, bo takie tematy już się pojawiały, a jeden jest aktywny od jakiegoś*czasu (dotyczy bodajże wadliwych matryc w iMacu). Powiedziałem już - jeśli są argumenty, jeśli jest stosowny język, jeśli jest normalny ton wypowiedzi to naprawdę i ja z chęcią przeczytam taki post, bo może ułatwi mi on wybór kolejnego komputera. To jest forum o sprzęcie Apple i informacje o sprzęcie Apple są mile widziane - czy to te pozytywne, czy te ujawniające niedociągnięcia, wady, nieprzemyślane rozwiązania. Po to tu jesteśmy, żeby o sprzęcie Apple dyskutować - a dyskusji nie ma, jeśli obie strony mają to samo zdanie. Sęk w tym, że wielu użytkowników nie potrafi dyskutować. Przerywają rozmowę, wpadają z jednym zdaniem (g.... wnoszącym do tematu) i popierają je potocznym „Bo tak!”.

Natomiast jeśli chodzi o mateuszjaw... pierwszy raz o nim słyszę. Jednak mniejsza o to, bo chwilę zajęło mi sprawdzenie co było na rzeczy. Otóż nie został zbanowany za wiedzę, za posiadanie odmiennego zdania - nic podobnego. mateuszjaw posiadał dwa konta na MyApple, a za to „automatycznie” blokujemy oba - bez względu na to, co sobą reprezentuje dany użytkownik.

Proszę o kolejny przykład - rozwiejmy wszystkie wątpliwości. Może wtedy temat wolności, prawości, sprawiedliwości i całej reszty zgaśnie i wreszcie zaczniemy pisać na tematy, które warte są rozmów.

Na artykuły czekam i życzę powodzenia.

#92 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:57

-ja osobiscie jestem zdania ze (niektorzy) moderatorzy tego forum sa natretni az do przesady! Sa oni gorsi od cenzury w PRL! Totez od pewnego czasu stracilem cierpliwosc i zakonczylem moja dzialalnosc tutaj i przenioslem sie na myiphone.com.pl

#93 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:58

Czekam z niecierpliwością na ta serię artykułów.

[CIACH] ~ użytkownik, do którego to zdanie było skierowane, poczuł się urażony

#94 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:01

Podsumowując dla wszystkich 'otwartych głów', liczę na to że moderatorzy będą szanować poglądy sprzeczne z dominującym nurtem świętej marki apple i dadzą innym szanse wypowiedzenia się 'obiektywnie' na dany temat, oczywiście bez naruszania zasad etyki związanych z regulaminem forum.

Tak jest i było. Problem w tym, że trudno o takie wypowiedzi - większość z nich to nic nie wnoszące zaczepki, które jedynie w przekonaniu autora są wyrażeniem własnej opinii. Riddle jest żywym przykładem na to, że można mieć odmienne zdanie - trzeba tylko umieć je wyrażać. Szkoda tylko, że muszę takie przykłady podawać - PRZECIEŻ TO NORMALNE!

#95 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:07

Czekam z niecierpliwością na ta serię artykułów.

[CIACH] ~ użytkownik, do którego to zdanie było skierowane, poczuł się urażony

Teraz sam widzę, panowie moderatorzy ta osoba mnie obraziła, wiec uważam za słuszne ją ukarać, no chyba ze to dobry znajomek to nie będziecie wyciągać z tego żadnej konsekwencji. Pan riddle użył nie stosownych słów, choć mógł sie wypowiedzieć w ten sam dosadny sposób ale bez obrażani .

#96 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:11

Jeśli szanownego pana to uraża, mogę usunąć to zdanie z wypowiedzi, ale użyłem tego jedynie w celu trafienia do ciebie, nie obrażania. Zrozum, to co mówisz, jest puste, bez jakiegoś realnego przesłania i faktów. Zacznij coś robić, udowodnij to co mówisz, a nie mów. Wystarczająco mamy w naszym kraj pustych słów głoszonych przez kolejnego mesjasza.

#97 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:15

nie tobie osądzać panie riddle, chyba że mnie przeprosisz, bo narazie uważam ze jesteś tylko kolejna plotką która ma zamiar podskoczyć na tym forum w celu 'podlizania się moderatorom' Ps proszę o wyciągniecie konsekwencji wypowiedzi która mnie uraziła pana Riddle

#98 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:15

Słusznie byłoby ukarać... ok, ale rozmawiamy o niesłusznych karach - w końcu ponoć często się to zdarza. Do tej pory dostałem jeden przykład, który okazał się nietrafiony - ban został przyznany za dwa konta, a nie za wyrażanie własnego zdania. Czekam więc na kolejne przykłady - przecież tyle tego było, jaki to problem wybrać jeden?... :rolleyes:

#99 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:19

niesłuszna kara, to kara za głoszenie odmiennych poglądów potwierdzonych argumentami, słuszna kara to taka, która łamie etykę regulaminu tego forum. Pan Riddle powinien zostać ukarany za swoja wypowiedz, uraziła mnie, bo jeśli ja bym się tak wypowiedział dostałbym bana

#100 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:21

uważam ze jesteś tylko kolejna plotką która ma zamiar podskoczyć na tym forum w celu 'podlizania się moderatorom'

Teraz to ja mam prawo czuć się urażonym.
Niestety, jeśli uważasz, że każdy, kto ma inne zdanie niż ty, jest albo lizusem albo idiotą, to nie świadczy to dobrze o tobie.

Czekam wciąż na sensowną*odpowiedź. Na razie zacząłeś o czymś konkretnym mówić dopiero gdy podsunąłem ci je pod nos.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych