Wolność słowa vs moderacja
Napisano 01 stycznia 2010 - 15:26
Napisano 01 stycznia 2010 - 15:36

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:36

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:37
Dobrze - mamy Nowy Rok i zaczynamy na nowo. superprzystojniaku - zaczniesz pomagać użytkownikom, bedziesz pisał na temat i nie będziesz wszczynał awantur - pan kokos nie będzie zmuszony do nieprzyjemnych działań.
Whatever kolego. I tak na tym forum "zawsze" będziesz miał rację

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:43
Dkładnie.... To działa w prosty sposób... daj komuś odrobinę władzy a będzie się panoszył i nadużywał takowej władzy, bez względu na to czy miałeś rację czy nie. Sam otrzymałem ostrzeżenie za niby niepoprawy post... bzdura.... prawda jest taka że łatwiej jest dać komuś ostrzeżenie niż uruchomić mózg i pomyśleć o co dokładnie chodziło w wypowiedzi... Niestety taka polska i banda thebili na nieodpowiednich stanowiskach... pewnie za tą wypowiedź też*dostanę ostrzeżenie ponieważ narusza regulamin forum myapple.pl ale jakbym miał się czepiać Was "szanowni" moderatorzy to usuwając użytkowników lub banując ich za wypowiedzi to w istocie naruszacie naszą Polkską konstytucję
heheh.... ale to jak ktoś cudownie powiedział "ALTERNATYWY 4" hehehe... jakie prawdziwe.
Pozdrawiam
Link do strony z pirackim oprogramowaniem (warez) to nie jest naruszenie regulaminu? Idź do sklepu, weź coś do ręki, wyjdź ze sklepu - zobaczymy co na to „nasza Polska konstytucja”. Powtarzam - każde ostrzeżenie jest uzasadnione. Fakt, że każdy ma swoją własną interpretację tego zdarzenia to inna bajka - liczy się to, że został naruszony jeden z punktów regulaminu. Pokaż mi użytkownika, który wyraził swoje zdanie na poziomie, stosownym językiem, nie obrażając nikogo na forum i dostał za to ostrzeżenie. Skoro to się*zdarza tak często i dotknęło praktycznie każdego - nie powinno sprawić Ci problemu podanie linka do profilu „poszkodowanego” użytkownika. Dalej czekam też na odpowiedź SUPER przystojniaka - skąd pewność, że Cichacz ma znajomości na MyApple? Na czym opierasz tą tezę? Nie mam ochoty dalej czytać Waszego biadolenia. Dajcie KONKRETY - LINKI!
Napisano 01 stycznia 2010 - 16:10
Napisano 01 stycznia 2010 - 16:53
człowieku jakie linki, mam przytaczać wątki które są usunięte przez was, panów dworu(w skrócie moderatorów), link do warezu, może być nie uznawany z tym się zgodzę ale co to za porównanie z jawną kradzieżą w sklepie, znajdź inne bardziej rzetelne przykłady. A zastanów się riddle a może tylko dlatego że wątek już jest dostępny od jakiegoś czasu i usuniecie go pokazało by słabość redakcji myapple. Kończąc chciałbym wspomnieć że zgodzę się że jest to Jednak forum 'prywatne', wy dyktujecie warunki, ale ten serwis udostępniacie publiczne i jeśli macie z góry narzucone propagowanie marki apple to napiszcie wprost, że wszelkie posty dotyczące negatywnej opinii artykułów sporządzonych przez część miernych pseudo redaktorków ale którzy przedstawiają sprzet apple kolorowym świetle, rozpoczęte tematy dotyczące wadliwych konstrukcji, wybrakowaniu sprzętu marki apple oraz obiektywnych opinii będzie usuwane.Link do strony z pirackim oprogramowaniem (warez) to nie jest naruszenie regulaminu? Idź do sklepu, weź coś do ręki, wyjdź ze sklepu - zobaczymy co na to „nasza Polska konstytucja”. Powtarzam - każde ostrzeżenie jest uzasadnione. Fakt, że każdy ma swoją własną interpretację tego zdarzenia to inna bajka - liczy się to, że został naruszony jeden z punktów regulaminu. Pokaż mi użytkownika, który wyraził swoje zdanie na poziomie, stosownym językiem, nie obrażając nikogo na forum i dostał za to ostrzeżenie. Skoro to się*zdarza tak często i dotknęło praktycznie każdego - nie powinno sprawić Ci problemu podanie linka do profilu „poszkodowanego” użytkownika. Dalej czekam też na odpowiedź SUPER przystojniaka - skąd pewność, że Cichacz ma znajomości na MyApple? Na czym opierasz tą tezę? Nie mam ochoty dalej czytać Waszego biadolenia. Dajcie KONKRETY - LINKI!
Czy takie jest wasze stanowisko ?
Ps przecież nikt nie napisze o poważnej wadzie konstrukcyjne MacBook Air, eksplozje iPhone'ów, Brak normalnego klienta FTP, Wieszający się MacBook. Przegrzewa się, a to jest dopiero wierzchołek góry lodowej, przecież to brudzi markę apple, usunąć go !
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:02
NIE KARMIĆ TROLLA
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:05
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:07
---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 17:13 ----
ok taką kultową postacią na forum myapple jest, a raczej był mateuszjaw, świetny człowiek, posiadał niesamowitą wiedzę na temat sprzętu apple, wiedział o jego plusach jak i minusach, minusach które się nie podobały niektórym ludziom za co go uciszyli. był twórcą świetnego artykułu na temat desperacji religijnych niektórych użytkowników apple
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:30

Napisano 01 stycznia 2010 - 17:38
Gość_ueber_*
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:43
Regulamin jest w porządku, praca moderatorów też jest okej. Jeżeli ktoś wybrzydza, droga wolna - albo na inne forum, albo na własne.
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:44
ok wiec zacznę swoją serie artykułów poświęconych wad apple, oczywiście będą poparte argumentami oraz będą posiadać kulturalną kompozycje. Ale jeśli jakiś modernatorek przerwie moją działalność, wątek się wznowi, ale w tedy będę miał nie powtarzalne dowody.
Czyli zaczynasz Nowy Rok od złośliwości, uszczypliwości i ta Twoja subiektywna postawa daleko Ciebie może nie zaprowadzić. Jeżeli na mnie zaczynasz już działać jak "płachta na byka" to już teraz współczuje moderatorom.
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:50
Czyli zaczynasz Nowy Rok od złośliwości, uszczypliwości i ta Twoja subiektywna postawa daleko Ciebie może nie zaprowadzić. Jeżeli na mnie zaczynasz już działać jak "płachta na byka" to już teraz współczuje moderatorom.
Hahaha nie rozmieszaj mnie geeku, coś ci powiem jeśli będę się kierował obiektywną oceną, to nazywasz to złośliwością, chyba złośliwością wymierzoną w konserwatywną, niezmienną warstwę społeczeństwa apple, gdzie każdy prawy argument psujący dobre imię marki apple jest ciosem. Nie mówimy tu o wymyślonej historii a tylko o ''wadach fabrycznych sprzętu apple, które będą potwierdzone naukowo i co najważniejsze z autentycznego źródła'
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:52
ok wiec zacznę swoją serie artykułów poświęconych wad apple, oczywiście będą poparte argumentami oraz będą posiadać kulturalną kompozycje. Ale jeśli jakiś modernatorek przerwie moją działalność, wątek się wznowi, ale w tedy będę miał nie powtarzalne dowody.
Nikt nie przerwie, bo takie tematy już się pojawiały, a jeden jest aktywny od jakiegoś*czasu (dotyczy bodajże wadliwych matryc w iMacu). Powiedziałem już - jeśli są argumenty, jeśli jest stosowny język, jeśli jest normalny ton wypowiedzi to naprawdę i ja z chęcią przeczytam taki post, bo może ułatwi mi on wybór kolejnego komputera. To jest forum o sprzęcie Apple i informacje o sprzęcie Apple są mile widziane - czy to te pozytywne, czy te ujawniające niedociągnięcia, wady, nieprzemyślane rozwiązania. Po to tu jesteśmy, żeby o sprzęcie Apple dyskutować - a dyskusji nie ma, jeśli obie strony mają to samo zdanie. Sęk w tym, że wielu użytkowników nie potrafi dyskutować. Przerywają rozmowę, wpadają z jednym zdaniem (g.... wnoszącym do tematu) i popierają je potocznym „Bo tak!”.
Natomiast jeśli chodzi o mateuszjaw... pierwszy raz o nim słyszę. Jednak mniejsza o to, bo chwilę zajęło mi sprawdzenie co było na rzeczy. Otóż nie został zbanowany za wiedzę, za posiadanie odmiennego zdania - nic podobnego. mateuszjaw posiadał dwa konta na MyApple, a za to „automatycznie” blokujemy oba - bez względu na to, co sobą reprezentuje dany użytkownik.
Proszę o kolejny przykład - rozwiejmy wszystkie wątpliwości. Może wtedy temat wolności, prawości, sprawiedliwości i całej reszty zgaśnie i wreszcie zaczniemy pisać na tematy, które warte są rozmów.
Na artykuły czekam i życzę powodzenia.
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:57
Napisano 01 stycznia 2010 - 17:58
[CIACH] ~ użytkownik, do którego to zdanie było skierowane, poczuł się urażony
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:01
Podsumowując dla wszystkich 'otwartych głów', liczę na to że moderatorzy będą szanować poglądy sprzeczne z dominującym nurtem świętej marki apple i dadzą innym szanse wypowiedzenia się 'obiektywnie' na dany temat, oczywiście bez naruszania zasad etyki związanych z regulaminem forum.
Tak jest i było. Problem w tym, że trudno o takie wypowiedzi - większość z nich to nic nie wnoszące zaczepki, które jedynie w przekonaniu autora są wyrażeniem własnej opinii. Riddle jest żywym przykładem na to, że można mieć odmienne zdanie - trzeba tylko umieć je wyrażać. Szkoda tylko, że muszę takie przykłady podawać - PRZECIEŻ TO NORMALNE!
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:07
Czekam z niecierpliwością na ta serię artykułów.
[CIACH] ~ użytkownik, do którego to zdanie było skierowane, poczuł się urażony
Teraz sam widzę, panowie moderatorzy ta osoba mnie obraziła, wiec uważam za słuszne ją ukarać, no chyba ze to dobry znajomek to nie będziecie wyciągać z tego żadnej konsekwencji. Pan riddle użył nie stosownych słów, choć mógł sie wypowiedzieć w ten sam dosadny sposób ale bez obrażani .
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:11
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:15
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:15

Napisano 01 stycznia 2010 - 18:19
Napisano 01 stycznia 2010 - 18:21
Teraz to ja mam prawo czuć się urażonym.uważam ze jesteś tylko kolejna plotką która ma zamiar podskoczyć na tym forum w celu 'podlizania się moderatorom'
Niestety, jeśli uważasz, że każdy, kto ma inne zdanie niż ty, jest albo lizusem albo idiotą, to nie świadczy to dobrze o tobie.
Czekam wciąż na sensowną*odpowiedź. Na razie zacząłeś o czymś konkretnym mówić dopiero gdy podsunąłem ci je pod nos.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych