Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wolność słowa vs moderacja

• This topic is locked This topic is locked
243 replies to this topic

#101 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:24

właśnie tak wygląda cezura na tym forum, p. riddle ocenił mnie i za to został ukarany. Brawo słabi moderatorzy którzy ulegają presji i nie rozumieją do końca jakie są ich granice, to pokazuje ze niektórzy moderatorzy są nie rzetelni w swojej pracy

#102 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 18:25

Skąd ta pewność? Wiesz co, powoli dochodzimy do sedna sprawy... Mianowicie, cały ten temat opiera się na NICZYM. Skoro jesteśmy tacy źli, nie dopuszczamy negatywnych opinii o sprzęcie Apple, karzemy za nie i to do tego niesłusznie, bo w końcu za wypowiedź popartą argumentacją nie powinno się*karać, skoro w pełni „regulaminowi” użytkownicy, wyrażający jedynie własne zdanie dostają ostrzeżenia... to czemu nie możecie podać przykładów takich zdarzeń?

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 18:27 ----

właśnie tak wygląda cezura na tym forum, p. riddle ocenił mnie i za to został ukarany. Brawo słabi moderatorzy którzy ulegają presji i nie rozumieją do końca jakie są ich granice, to pokazuje ze niektórzy moderatorzy są nie rzetelni w swojej pracy

Mam go zbanować? To pokaże moją „siłę”, tak? To ja przepraszam - kto tu do cholery jest za wolnością słowa? Ja tu wypowiadam się będąc właściwie obok całego problemu. Dyskutujemy już w kilka osób. Nie mam zamiaru rzucać warnami jak z rękawa. Nie mam też zamiaru ulegać prowokacji - bo tylko to dostrzegam, presji za to nie odczuwam. Powoli tracę chęć rozmowy, bo zaczynam dochodzić do wniosku, że do niczego nie prowadzi. A mogłaby.

#103 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:27

I na tym dziękuje, udowodniłem co miałem udowodnić, sorry riddle ze cię z przypadku wykorzystałem. Wyraziłeś swoj pogląd na mój temat i zostałeś ukarany, ale tak naprawdę czy ja zostałem obrażony?, raczej nie, to pokazuje słabość niektórych modernizatorów

#104 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 18:29

Proszę, niech moderatorzy wstawią mi to ostrzeżenie. Użyłem słowa świadomie i z premedytacją, więc proszę, jeśli tylko to jest obiektem twoich roszczeń, niech stanie się, a ty zamilkniesz.

#105 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:29

bo są usunięte, a jak chodzi o użytkowników zbanowanych to możecie wpisywać co wam się podoba i tak tego nikt nie sprawdzi

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 18:33 ----

Teraz to ja mam prawo czuć się urażonym.
Niestety, jeśli uważasz, że każdy, kto ma inne zdanie niż ty, jest albo lizusem albo idiotą, to nie świadczy to dobrze o tobie.

Czekam wciąż na sensowną*odpowiedź. Na razie zacząłeś o czymś konkretnym mówić dopiero gdy podsunąłem ci je pod nos.

to jest moje zdanie, nie musisz się z nim liczyć,jest to moja sub-obiektywna ocena, nie obrażam lecz wyrażam swoje zdanie. nie znaczy ze ktoś mnie za to powinien ocenzurować

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 18:34 ----
jak się pionek prosi o ostrzeżenie to dajcie mu go

#106 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 18:35

I na tym dziękuje, udowodniłem co miałem udowodnić, sorry riddle ze cię z przypadku wykorzystałem. Wyraziłeś swoj pogląd na mój temat i zostałeś ukarany, ale tak naprawdę czy ja zostałem obrażony?, raczej nie, to pokazuje słabość niektórych modernizatorów

Nie odwracaj kota ogonem. Widać było gołym okiem, że to prowokacja i napisałem to jeszcze przed Twoim postem. Także muszę Cię*zmartwić, ale niczego nie udowodniłeś, a zdaje się, że po to przyszedłeś. Czekam dalej.

Kolejna sprawa - piszesz, że Riddle został ukarany, a niżej dodajesz: „jak się pionek prosi o ostrzeżenie to dajcie mu go”
To został czy nie został?

I kolejna sprawa: samo cytowane zdanie może z kolei urazić Riddle’a. Nie wytrzymałeś w swojej obietnicy nawet... kilku minut?

#107 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:38

A z tobą Davvido, nie mam ochoty dyskutować nie jesteś rzetelnym rozmówcą, najwidoczniej brak ci własnego zdania. To JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ TEGO NIE CENZUROWAĆ

#108 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 18:38

bo są usunięte, a jak chodzi o użytkowników zbanowanych to możecie wpisywać co wam się podoba i tak tego nikt nie sprawdzi

Apel do administracji: Przydałby się na forum czytelny system, który by pokazywałby posty za które "odznaczenie" zostało przyznane, i ręcznie wpisany powód przez dającego ostrzeżenie/bana. Wtedy by już nie było takich wypowiedzi.

to jest moje zdanie, nie musisz sie z nim liczyć, ale jest moje sub-obiektywna ocena, nie obrazam wyrazam zdanie, ale nie znaczy ze ktos mnie przez to zaraz ocenzuruje

Napisz to po ludzku, bo nie rozumiem.

To JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ TEGO NIE CENZUROWAĆ

Dobrze... ale czy ktokolwiek coś ci "cenzuruje"?

A z tobą Davvido, nie mam ochoty dyskutować nie jesteś rzetelnym rozmówcą,

Brak mi słów. To zdanie mówi wszystko za siebie.

#109 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:44

'to jest moje zdanie, nie musisz się z nim liczyć,jest to moja sub-obiektywna ocena, nie obrażam lecz wyrażam swoje zdanie. nie znaczy ze ktoś mnie za to powinien ocenzurować'

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 18:45 ----
''To JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ TEGO NIE CENZUROWAĆ'' Riddle nie wyczułeś nutki ironii czy mam ci narysować ?

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 18:46 ----

Apel do administracji: Przydałby się na forum czytelny system, który by pokazywałby posty za które "odznaczenie" zostało przyznane, i ręcznie wpisany powód przez dającego ostrzeżenie/bana. Wtedy by już nie było takich wypowiedzi.

Podpisuje się pod tym, i w tedy było by wszystko jasne, Ale wciąż uważam że riddl jest zwykłą płotką

#110 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 01 January 2010 - 18:53

A z tobą Davvido, nie mam ochoty dyskutować nie jesteś rzetelnym rozmówcą, najwidoczniej brak ci własnego zdania. To JEST MOJE ZDANIE I PROSZĘ TEGO NIE CENZUROWAĆ

-Nic dodac nic ujac!
Ja to juz zauwazylem dawno temu! I widze ze bynajmniej nie jestem odosobniony w ocenie tego...

#111 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 18:54

Właśnie dlatego dostałeś bana, bo przecież nikogo nie obrażałeś i nie robiłeś śmietnika. :lol:

#112 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 01 January 2010 - 18:55

Właśnie dlatego dostałeś bana, bo przecież nikogo nie obrażałeś i nie robiłeś śmietnika. :lol:

-wiesz co? Obecnie to mi to...Lotto!

#113 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 01 January 2010 - 18:56

Echh.. karmienie trolla jak widzę kwitnie.. Przypomniało mi się przysłowie - chyba duńskie: "Mały pies głośno szczeka, duży nie musi" Opcja ignorowania niektórych użytkowników jest błogosławieństwem. Polecam Wam z całego serca!

#114 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 18:57

teraz to wszystko jasne robertk, niem martw się, nie tylko my ale znacznie więcej uzytkowników, dawwido udowadnia ze brakuje specjalistów w naszym kraju, rzetelnych i kompetentnych osób.

---- Dodano 01-01-2010 o godzinie 19:02 ----

Echh.. karmienie trolla jak widzę kwitnie..

Przypomniało mi się przysłowie - chyba duńskie: "Mały pies głośno szczeka, duży nie musi"
Opcja ignorowania niektórych użytkowników jest błogosławieństwem. Polecam Wam z całego serca!

No właśnie świetna opcja bo teraz dodałem Davvido, nie bede musiał psuc sobie oczów jego wypowiedziami

#115 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 01 January 2010 - 19:04

teraz to wszystko jasne robertk, niem martw się, nie tylko my ale znacznie więcej uzytkowników, dawwido udowadnia ze brakuje specjalistów w naszym kraju, rzetelnych i kompetentnych osób.
No właśnie świetna opcja bo teraz dodałem Davvido, nie bede musiał psuc sobie oczów jego wypowiedziami

-...i to wszystko na ten temat!0

#116 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 01 January 2010 - 19:15

I tak cała dyskusja został "wypaczona" przez jednego małego trolla, który jedynie potrafi obrażać. Ciekawe jak długo będzie zatruwał powietrze na MyApple?

#117 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 19:17

No cóż, nic dodać nic ująć, w ostatnich dwóch stronach tematu każdy znajdzie wszystko potrzebne do podsumowania dyskusji. Myśleliście o zaręczynach?

#118 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 19:23

Podsumowując, jeśli macie jakieś zażalenia na redakcje myapple, to proszę na priva, zobaczę co się da w tej kwestii zrobić, pomogę i doradzę, koniec z bezprawnym nękaniem uzytkowników na tym forum.

#119 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 01 January 2010 - 19:28

Mam taką małą prośbę w Nowym Roku do redakcji MyApple. Czy możecie zamknąć ten temat? Unikniemy "śmietnika".

#120 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 19:34

Z jednej strony mod nie chce potwierdzić słów trolla o cenzurze, banując go, i dając jego klonowi i poplecznikom broń do ręki, z drugiej aż mózg się lasuje patrząc na jego wypowiedzi. Współczuję moderacji dylematów i życzę szybkiego potknięcia trollom.

#121 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 01 January 2010 - 19:43

Na forum myapple.pl co jakiś czas pojawiaja się pewien typ użytkownika. Cechuje go arogancja, megalomania i kompulsywna chęć wszczynania awantur w których musi udowodnić sobie i innym swoją wyższość. Wpisy takiego użytkownika są raportowane przez innych, a moderacja musi reagować. Zaczynają się wtedy wojny klonów (wielokrotne konta: np jaw16, jaw163, mateuszjaw - to jeden użytkownik), rzekomo pokrzywdzeni obwołują się "dysydentami" i starają się zgromadzić oddział bojowy złożony z podobnych im osobników. Ciekawym jest fakt, ci niezadowoleni mogą w każdej chwili opuścić to forum i przenieść się gdzie indziej (robertk572). Bedąc na tym forum od 2005 roku widziałem taki powtarzający się schemat już parę razy. Te same argumenty o "wolności słowa", powtarzane ad nauseam stają się kijem besbolowym do rozwalania głów oponentów. Niestety, to tylko braki w wykształceniu i wychowaniu nadrabiane demagogią. Nagorsze jest to, że bez stanowczych i szybkich reakcji moderacji forum szybko zamienia sie w przedszkole bez pani wychowaczyni. Gromadka plujących dzieci obrzucających się własnymi odchodami - całkiem przyjemny ogródek staje się zagrodą jahusów.

#122 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 01 January 2010 - 19:52

Dlatego powinniśmy w życiu codziennym i na forum wystrzegać się ochlokracji.

#123 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 01 January 2010 - 19:56

Jeżeli wolność słowa ma polegać na swobodzie superprzystojniaka w publikowaniu wpisów zgłoszonych do moderacji:

Używany, denerwuje mnie to ludzie jak cię nie stać na nowy to zbieraj do skarbonki zeby kupic nowy a nie używany, który jest po przejściach i dodatkowo z zarazkami porzedniej osoby

to jesteśmy na prostej drodze do forum onet.pl

#124 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 01 January 2010 - 19:59

Zanim skończyłem to pisać, przyszły kolejne zgłoszenia wpisów superprzystojniaka. I co dalej? Jak myślicie, co dalej? te superprzystojniak jak się nie uspokoisz to pani cię postawi do kąta

#125 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 20:05

Ostatnie posty przestały być irytujące, teraz są po prostu śmieszne:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users