Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wolność słowa vs moderacja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#51 Hynta

Hynta
  • 357 postów
  • SkądToruń

Napisano 08 grudnia 2009 - 02:09

Niektorzy to chyba naprawde nie maja problemow w realnym zyciu zeby sie tutaj w jakies przepychanki/obrazanie itp. bawic.

#52 Rozalia

Rozalia
  • 46 postów
  • SkądNachod - Czechy

Napisano 09 grudnia 2009 - 15:19

Pamiętam takie przepychani na MyAppe (nie wszystkie bo nie jestem na forum od początku jego istnienia ale słyszałam o nich i trochę archiwalnych wpisów tez poczytałam). Tak ja blade_ wspomniał, zawsze chodziło o kasę (99%), ktoś robił zamieszanie żeby zniechęcić ludzi do MyApple a za moment zapraszał na nowo otwarte forum gdzie okazywało się iż jest jednym z jego twórców, innym razem pisano o złej jakości usług w serwisie iPhone i dziwnym zbiegiem okoliczności osoby wypowiadające się nieprzychylnie o jednych sami mieli własny serwis do którego zachęcali innych. To samo dotyczyło wykorzystywania afery z cizu aby zniechęcić wszystkich do zakupu tańszego sprzętu u innych nie związanych z polskim dystrybutorem Apple (jak dla mnie posty tzw. sponsorowane ;) )

#53 wolfge2

wolfge2
  • 94 postów

Napisano 09 grudnia 2009 - 15:32

wolność słowa to jedno a drugie to pisanie bzdur nie mających związku z tematem dyskusji

Witam,
Ja ostatnio dostałem warna za napisanie, że wg. mnie PC- ty są lepsze od Maców. I gdzie tu sprawiedliwość ? ( Zawsze istnieje wytłumaczenie, że jest to forum Apple)

#54 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 09 grudnia 2009 - 16:04

Witam,
Ja ostatnio dostałem warna za napisanie, że wg. mnie PC- ty są lepsze od Maców. I gdzie tu sprawiedliwość ? ( Zawsze istnieje wytłumaczenie, że jest to forum Apple)

Dla jasności - ,,chińczyka,, dostałeś za słownictwo jakiego używałeś a nie wychwalanie PC-tow. To mała aczkolwiek istotna różnica.

#55 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 11 grudnia 2009 - 18:10

Przed chwilą zgłosiłem wątek w złym dziale. A rzeczywiście nie był w dobrym. został przeniesiony. Warn? nie. a dvcam zrobił W DOBRYM i dostał bana! Skoro nie ma wolnego słowa to sprawiedliwośc a jak ie to to szczerość; OTRZYMAŁEŚ WARNA PONIEWAŻ CIĘ NIE LUBIMY. #$%$# przeginacie mody , robi się tu jak na demotywatorach- kto ma wtyki ten ma wszystko. kto nie ma , do kosza z nim. Wszystkie pytongi i seniory mendesy i kto tam jeszcze- dlaczeo bawicie się w Nizarytów? (odsyłam wikipedia/ może inna nazwa Asasyni powie wam więcej)

#56 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 grudnia 2009 - 18:16

I ja dodam swoje 3 słowa.

Jak ma być sprawiedliwie to:.

25.11.2009
- otrzymałem warn za link w sygnaturce - p. code był taki miły i dał warna.

- zapraszam na iphone-blog.pl

jakoś tak było napisane
Pomyślałem sobie luz, pewnie słusznie - bo aby posiadać link w syg, trzeba mieć grupę PRO.

Przelatując po forum, można znaleźć kilkaset takich linków w sygnaturach !

Trochę szczegółów:

Post za który dostałem warna

Aż się doczekać nie mogłem..

Serio - , ten news mógłby być dobry - jak by coś ważnego poprawili - co by nie działało.

Ale i tak dziękuje, tak to bym pewnie ze 2 tyg się nie skapnął.

http://www.myapple.p...3689-post8.html

Może, bardziej chodziło, że zakpiłem z newsa? - dla mnie to już bez znaczenia, jest w tym ziarno prawdy.

A więc, proszę bardzo - zgłosiłem, ten profil kilka dni temu, z powodem, że znajduję się link do bloga( w sygn)
MyApple.pl - Zobacz profil: iPodzik

Jak widać skutku do dzisiaj nie ma.
Link dalej jest.
Warna nie ma.

Fajnie - kłócić się nie chce, tylko chodzi o sprawiedliwość.

Code trochę się rozpędził? Czy każdemu dajecie warny.

#57 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 11 grudnia 2009 - 23:12

DudusCSE - podpis mogą umieszczać osoby do swoich prywatnych projektów - strona tworzona przez więcej niż jedną osobę nie jest przez nas traktowana jako strona domowa użytkownika.
Blog iPodzika jest wyłącznie jego prywatną stroną.
Dodatkowo takie strony nie mogą zawierać komercyjnych ogłoszeń itp. Jeśli strona domowa użytkownika będzie tylko jego stroną ale zawierającą w/w motywy - tez będzie usuwana.
Na podanej przez ciebie stronie jest sklep internetowy (też) - który powoduje ze strona ta jest dla nas stroną komercyjną.

#58 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 11 grudnia 2009 - 23:29

yy szkoda gadać..

niech będzie - nie mam zamiaru się kłócić.

Po wykupieniu "Grupy PRO" bez problemu będę mógł wkleić mój link dokładnie iPhone Blog do synaturki?

Czy też podłożysz to pod "oficjalny blog apple" ? Bo tak to brzmi.

Edit: dobra przegrałem chyba. !

---- Dodano 11-12-2009 o godzinie 23:37 ----
Proszę.

MyApple.pl - Zobacz profil: Saint

Ciekawe czy zarobi warna !

Ja tu widzę prowadzony przez 2 osoby.

Jeżeli moja poleciała, to i ta też powinna.

#59 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 23:40

Po prostu mody usuwają niewygodne tematy - "bo fkońcu muszom coś robić" A wolności słowa jak nie było - tak nie ma Life.

#60 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2009 - 12:05

Jakby nie było wolności słowa, nie byłoby też Twojego i całej reszty tutejszych wpisów. Totalitarnie usuwalibyśmy WSZYSTKO, co w jakimkolwiek stopniu godzi w nasze zdanie. Jednak nie robimy tego. Ostrzeżenia były, są i będą - tak samo jak cała reszta „moderacyjnych” operacji, jak przenoszenie czy kasowanie tematów. Dlaczego? Nie, nie dlatego, że nie ma wolności słowa. Dlatego, że jest REGULAMIN. Dlaczego DudusCSE „raportuje” użytkowników? Czyżby był fanem represji, przeciwnikiem wolności słowa, która przewija się przez cały ten temat? Nie trzeba się wysilać, by zauważyć, że Wy nie znacie jej znaczenia. Powiem więcej - domagacie się tego niczym patrioci, traktując forum jak ojczyznę. Chciałoby się przytoczyć chyba wszystkim znane: „Get a life!”, bo cała ta wojna między użytkownikami a moderacją woła o pomstę do nieba. Jak źle zaparkujecie samochód i dostaniecie mandat to też biegniecie na miasto z demonstracją? W końcu jak by była wolność słowa to każdy parkowałby gdzie mu się podoba, czyż nie? Zastanówcie się o czym Wy piszecie, bo naprawdę szkoda Waszego i naszego czasu na taki cyrk. A na fakt, że nie każdy otrzymuje ostrzeżenia, wytłumaczenie jest proste - nie mamy systemu, który robi to za nas. Nie jesteśmy w stanie pilnować wszystkiego. Zamiast uczestniczyć w tej śmiesznej dyskusji możecie raportować posty i użytkowników naruszających regulamin - w ten sposób najszybciej wpłyniecie na skuteczność naszych działań.

---- Dodano 12-12-2009 o godzinie 12:47 ----
DudusCSE, niżej cytujesz zdanie wyrwane z kontekstu. Pytanie jest retoryczne, a Ty nie powinieneś brać go do siebie - to był przykład.

#61 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 12 grudnia 2009 - 12:42

Jakby nie było wolności słowa, nie byłoby też Twojego i całej reszty tutejszych wpisów. Totalitarnie usuwalibyśmy WSZYSTKO, co w jakimkolwiek stopniu godzi w nasze zdanie. Jednak nie robimy tego. Ostrzeżenia były, są i będą - tak samo jak cała reszta „moderacyjnych” operacji, jak przenoszenie czy kasowanie tematów. Dlaczego? Nie, nie dlatego, że nie ma wolności słowa. Dlatego, że jest REGULAMIN. Dlaczego DudusCSE „raportuje” użytkowników? Czyżby był fanem represji, przeciwnikiem wolności słowa, która przewija się przez cały ten temat? Nie trzeba się wysilać, by zauważyć, że Wy nie znacie jej znaczenia. Powiem więcej - domagacie się tego niczym patrioci, traktując forum jak ojczyznę. Chciałoby się przytoczyć chyba wszystkim znane: „Get a life!”, bo cała ta wojna między użytkownikami a moderacją prosi o pomstę do nieba. Jak źle zaparkujecie samochód i dostaniecie mandat to też biegniecie na miasto z demonstracją? W końcu jak by była wolność słowa to każdy parkowałby gdzie mu się podoba, czyż nie? Zastanówcie się o czym Wy piszecie, bo naprawdę szkoda Waszego i naszego czasu na taki cyrk. A na fakt, że nie każdy otrzymuje ostrzeżenia, wytłumaczenie jest proste - nie mamy systemu, który robi to za nas. Nie jesteśmy w stanie pilnować wszystkiego. Zamiast uczestniczyć w tej śmiesznej dyskusji możecie raportować posty i użytkowników naruszających regulamin - w ten sposób najszybciej wpłyniecie na skuteczność naszych działań.

OK - eh , już nie będę brał udziału w tej dyskusji bo prowadzi do ... ? ( sam nie wiem )

Tylko dodam, że do całej redakcji nic nie mam.. IMO - jest ok,

#62 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 13:51

No a taki [url=http://www.myapple.pl/members/cichacz.html]MyApple.pl - Zobacz profil: Cichacz[/url]
W sygnaturze podpis z linkiem wchodze, a tam strona tworzona przez nie jedną osobę.
Ale nie dostanie warna bo go lubicie?

#63 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2009 - 14:10

Nie ma „lubimy” albo „nie lubimy”. Po prostu nie wszystko jesteśmy w stanie znaleźć i sprawdzić i od tego są raporty, a że tych za dużo z Waszej strony nie ma - co tu się*dziwić? Myślisz, że mamy czas na sprawdzanie każdego podpisu? Jak coś nam umknie, to od razu musimy „lubić” osobę, której się upiekło? Was jest ok. 75 000, średnio 2000 online; nas - kilkunastu, i na ogół jedynie kilku online. Przykro mi - nie ma takiej możliwości, byśmy spędzali na forum cały wolny czas. Nie ma też takiej możliwości, by cały czas spędzony na forum poświęcić moderacji. Nawet gdyby tak było - nie ma takiej możliwości, by to wszystko „od tak” ogarnąć. Robimy to na bieżąco, w miarę możliwości, w miarę wolnego czasu. O raportach jesteśmy powiadamiani drogą mailową i uwierz mi - każdy raport ma przynajmniej jedną odpowiedź. Dziwi mnie tylko jedno - raportowane są literówki, tematy w nieodpowiednich działach, a przypadków z tego tematu nikt nie raportował. Zostawiliście je sobie „na później”, żeby po czasie uderzyć i podkreślić nasze /rzekome/ nieróbstwo? Po co?

#64 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2009 - 18:22

Po prostu wszyscy mają w d te przypadki, nikomu nie przeszkadzają.

#65 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 30 grudnia 2009 - 18:39

No to albo przeszkadzają, albo nie... Jeśli przeszkadzają, to musicie nam pomóc trochę w utrzymaniu porządku na forum i wysyłać raporty. Jeśli nie, to nie dziwcie się, że ktoś ma a ktoś inny nie ma danej rzeczy w podpisie - sami nie damy rady w czasie rzeczywistym reagować na takie sytuacje. Bez Waszej pomocy to jest po prostu niemożliwe do zrobienia i tyle.

#66 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 31 grudnia 2009 - 18:40

Nie ma „lubimy” albo „nie lubimy”. Po prostu nie wszystko jesteśmy w stanie znaleźć i sprawdzić i od tego są raporty, a że tych za dużo z Waszej strony nie ma - co tu się*dziwić? Myślisz, że mamy czas na sprawdzanie każdego podpisu? Jak coś nam umknie, to od razu musimy „lubić” osobę, której się upiekło? Was jest ok. 75 000, średnio 2000 online; nas - kilkunastu, i na ogół jedynie kilku online. Przykro mi - nie ma takiej możliwości, byśmy spędzali na forum cały wolny czas. Nie ma też takiej możliwości, by cały czas spędzony na forum poświęcić moderacji. Nawet gdyby tak było - nie ma takiej możliwości, by to wszystko „od tak” ogarnąć. Robimy to na bieżąco, w miarę możliwości, w miarę wolnego czasu. O raportach jesteśmy powiadamiani drogą mailową i uwierz mi - każdy raport ma przynajmniej jedną odpowiedź. Dziwi mnie tylko jedno - raportowane są literówki, tematy w nieodpowiednich działach, a przypadków z tego tematu nikt nie raportował. Zostawiliście je sobie „na później”, żeby po czasie uderzyć i podkreślić nasze /rzekome/ nieróbstwo? Po co?

Ok , jak tylko obczaje jak się zgłasza profil to zgłosze. Ale nie mozecie dać Warna, po prostu? Jak już wiecie to czekajcie sobie, jak zglosze , i czekajcie jak już zdecydujecie zrobić ten klik. Ok nie jesteś maszyna , ale zaloze się ze gosciowi ujdzie i tyle

#67 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 31 grudnia 2009 - 19:52

Siemanko, cisze się że wątek wciąż się utrzymuje, jak nie wiecie byłem kilka razy zbanowany na tym forum, a tylko dlatego że bylem w stanie udowodnić że sprzęt apple był gorszy od innych produktów (innych firm), była to ocena post obiektywna i to denerwowało niektórych moderatorów. Argumenty były nie do obalenia dotyczyły wad niektórych ipodów oraz maców. Pewnie za to będę usunięty, wiec od razu życzę wam wszystkiego najlepszego, Ps do moderatorów, powiem wam zastanówcie się, czy warto ograniczać czyjeś 'słuszne zdanie', nie mowie o obrażaniu, pisaniu głupot pomieszanych z religijną powinoscia a mówię o zdaniu popartym argumentami, słusznym i obiektywnym, który pozwoli przejrzeć na oczy niektórym użytkownikom apple ze jest cos innego niż sprzęt apple i cały ślepy kult wokół tej marki. Pytanie do was czy chcecie aby was utożsamiać z rządem chińskim czy polska do 89, gdzie cenzura była narzędziem... Proponuje zrobić ankietę dotycząca tego czy redakcja myapple ogranicza wolność słowa na swoim forum, forum jest dostepne publicznie, ja również będę wstanie do finansować was ale pod warunkiem ze przeprowadzicie ta ankietę.

#68 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 31 grudnia 2009 - 20:39

Uwaga: [nick]superprzystojniak[/nick] to już wielokrotnie banowany [nick]jaw16[/nick] vel [nick]jaw163[/nick]. Troll ten zajmuje się prowokowaniem flejmów i znieważaniem użytkowników. Jego wpisy są wyjątkowo nieobiektywne nie na temat, jak już udowodnilii mu użytkownicy. Proszę nie karmić trolla

Cytat z jednego wpisu [nick]jaw16[/nick]

Do admina tego forum nigdy mnie nie złapiesz i nic mi nie zrobisz

Pokazuje intencje "kolegi"

#69 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 01 stycznia 2010 - 00:24

Ja jestem jak najbardziej za moderacją. Moderatorzy są potrzebni - bez nich byłby syf. Ale wiadomo - wszystko ma swoje granice. Nie trzeba robić wojen, a żyć w zgodzie i będzie ok. Każde forum ma zasady i ich przyjęcie przy rejestracji to dobrowolne zrzeczenie się niektórych praw na rzecz utrzymania ładu i porządku. Ale racją też jest, że nie można reagować na userów zbyt emocjonalnie.

#70 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 01:00

znieważaniem użytkowników

jaw zniewaza userow ....

Troll ten (...)Proszę nie karmić trolla

nie tylko on.

#71 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 01:24

wiec kulturalnie chwiałbym zaznaczyć i pokazać 'Jak zmienia się porządek historii', tylko dlatego że jestem nie wygodny dla niektórych a najlepiej wypisać fałszywe lub niepełne informacje, żeby zniechęcić w świetle opinii publicznej dana osobę, która ma tylko inny pogląd, pogląd nie wygodny dla niektórych, pogląd który przeczy z promowaną marką na tej stronie. Ps sami widzicie że mój post powyżej nic nie ma wspólnego z 'trolowaniem' A pan kokos się uwozioł na mnie wiec pewnie niedługo was nie zobaczę

#72 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 01:36

Dobrze - mamy Nowy Rok i zaczynamy na nowo. superprzystojniaku - zaczniesz pomagać użytkownikom, bedziesz pisał na temat i nie będziesz wszczynał awantur - pan kokos nie będzie zmuszony do nieprzyjemnych działań.

#73 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 02:06

Kokosowe szaleństwo, ale powiedz kokos że to co pisałem wcześniej było czasem zabawne ale na rzeczy Ps A, jak piszecie o mnie to róbcie spacje w moim loginie

#74 axyon

axyon
  • 141 postów

Napisano 01 stycznia 2010 - 14:01

A moje pyranie dotyczące Cichacza na popredniej stronie? przypominam o jego istnienu p.s. a no tak najlpeiej nie odpisywać i gościlwi się upiecze

#75 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 postów
  • SkądKato

Napisano 01 stycznia 2010 - 15:07

bo ma znajomości w myapple, hahahaha chłopaki ogarnijcie się i tak nic nie zdziałamy na tym 'prywatnym' serwisie, pseudo prywatnym

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych