Wolność słowa vs moderacja
Posted 06 December 2009 - 15:31
Posted 06 December 2009 - 15:48
Posted 06 December 2009 - 15:49
Posted 06 December 2009 - 17:06
Posted 06 December 2009 - 17:13
Posted 06 December 2009 - 17:36
Od jakiegoś czasu nawet w OT pielęgnujemy zasadę - dość głupich tematów. Chodzi o takie tematy gdzie właśnie mogą się wykazać ,,badacze pisma świętego,, i pisać bzdury jakie im do głowy przyjdą bez końca.BTW: Co się stało z wątkiem o nagłym zniknięciu Apple a rynku? Nie mogę go znaleźć :|
Tak jak pisałem wcześniej odnośnie Twojej osoby - ,,przeginasz,, ale i pomagasz czasami innym użytkownikom. Dlatego nie dostałeś żadnego ,,chińczyka,, (ostrzeżenia) za to Twój licznik postów uległ dewaluacji (posty oczywiście wszystkie są) - to taka mała kara adekwatna do jednego z ,,grzeszków,, czyli pisanie postów typu: Aha, no nie mów!,, , ,,a mój ... jest super,, itp.A ja mam pytanko trochę z innej beczki, też związane z moderatorami (tak myśle). Co sie dzieje z ilościa postów, miałem cos ponad 100 a teraz mam 20, a wyszukujac wszystkie moje posty jest ich tam wlasnie duzo wiecej niz to co mi aktualnie pokazuje koło awatara. Nie jestem zbieraczem punkow ale o co z tym chodzi?
Posted 06 December 2009 - 18:00
Od jakiegoś czasu nawet w OT pielęgnujemy zasadę - dość głupich tematów. Chodzi o takie tematy gdzie właśnie mogą się wykazać ,,badacze pisma świętego,, i pisać bzdury jakie im do głowy przyjdą bez końca.
Czyli tematy związane z "włączeniem wyobraźni" są zakazane. Ok, żadnej fantastyki tylko real.
Posted 06 December 2009 - 18:21
No może nie aż tak, ale tematy ,,drażliwe,, czyli takie gdzie z góry wiadomo ze przekształcą się (lub jest na to bardzo duże prawdopodobieństwo) w małe lub duże wojenki będziemy tępić.Czyli tematy związane z "włączeniem wyobraźni" są zakazane. Ok, żadnej fantastyki tylko real.
No i oczywiście takie tematy jak: ,,Pokaz swoje gacie,, , ,,Pokaz swoje włosy pod pachami,, , ,,Na ile ci starcza 1/2 Viagry,, itp. itd. będziemy wywalać bez mrugnięcia oka.
Posted 06 December 2009 - 18:26
Posted 06 December 2009 - 18:36
Za ten wpis powinieneś dostać*kolejne gwoli formalności (offtop). Nie jestem jednak robotem, więc wyjaśniam. Temat został założony w złym dziale.Pełna zgoda. Ale dlaczego dostałem ostrzeżenie?
A ponieważ wiele osób pije do mnie, wyjaśniam czym się kieruję podczas moderacji dyskusji.
Na MyApple.pl nie ma wolności słowa.
Jest to chyba oczywiste, bo nasz portal to czyjaś własność, czyjś prywatny teren, na którego każdy z nas jest tylko GOŚCIEM, którego obowiązują pewne zasady. Są one jasne i zrozumiałe, a jeśli ktoś nie potrafi się*do nich dostosować to sam jest sobie winien. Nikt nikogo nie zmusza do przebywania na MyApple, a my także nie widzimy powodu, by nie wypraszać tych, którzy zachowują się w sposób naganny.
A propos Orwella, może jednak spróbujcie spojrzeć*w kontekście tego, że nie promuje on anarchizmu... Wolność jednych kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugich. Tak więc jeśli GOŚĆ nadużywa gościnności GOSPODARZA, to ten ma pełne prawo do tego, by bronić swojej wolności (własności) przed niepożądanym działaniem.
Pozdrawiam i nie życzę Wam, by sąsiad za przeproszeniem robił Wam kupę na wycieraczkę...
Posted 06 December 2009 - 19:58
Pozdrawiam i nie życzę Wam, by sąsiad za przeproszeniem robił Wam kupę na wycieraczkę...
Współczuję...
Posted 06 December 2009 - 20:43
lizus!!Blade__ powiem Ci że jesteś moim ulubionym moderatorem od wczoraj, poważnie, w sensie pozytywnym.
Jako zwolennik 99% wollności słowa jestem głęboko poruszony pogrubionym zdaniem MacDada. A zapowiadało się takie fajne forum!
Posted 06 December 2009 - 21:14
Jako zwolennik 99% wollności słowa jestem głęboko poruszony pogrubionym zdaniem MacDada. A zapowiadało się takie fajne forum!
Nikt tu nikogo pod lufą pistoletu nie trzyma

Posted 06 December 2009 - 21:25
A ponieważ wiele osób pije do mnie, wyjaśniam czym się kieruję podczas moderacji dyskusji.
Jest to chyba oczywiste, bo nasz portal to czyjaś własność, czyjś prywatny teren, na którego każdy z nas jest tylko GOŚCIEM, którego obowiązują pewne zasady. Są one jasne i zrozumiałe, a jeśli ktoś nie potrafi się*do nich dostosować to sam jest sobie winien. Nikt nikogo nie zmusza do przebywania na MyApple, a my także nie widzimy powodu, by nie wypraszać tych, którzy zachowują się w sposób naganny.
Dla mnie to ma sens. I do tego jest to zgodne z tym co pisałem wcześniej w tym temacie.

Pozdrawiam
Posted 06 December 2009 - 21:51

Posted 06 December 2009 - 22:18
Posted 06 December 2009 - 23:48
Posted 07 December 2009 - 20:02
Jaki ban ? Przecież jeszcze nie dostał...
(a ogorek slusznie dostał bana , podlizuje się jak...)

@axyon
Niestety taki przykry wynik. A ja chciałem to forum wesprzeć finansowo.
Wesprzeć zawsze możesz i za to wsparcie dostajesz konkretne rzeczy od braku reklam, poprzez pocztę i możliwość brania udziału w konkursach z nagrodami przeznaczonych wyłącznie dla takich osób.
Posted 07 December 2009 - 20:19
Wesprzeć zawsze możesz i za to wsparcie dostajesz konkretne rzeczy od braku reklam, poprzez pocztę i możliwość brania udziału w konkursach z nagrodami przeznaczonych wyłącznie dla takich osób.
Zobaczymy, bo na dzień dzisiejszy to brak transparentności w postaci zachowania jednego
z modów, który niesłusznie daje ostrzeżenia -np. ten temat to nie propozycja zmian, gdyż w 90% administracja robi świetną robotę o czym wcześniej pisałem w tym temacie i powinien zostać w Think Different, wywołał moją niechęć do finansowego wsparcia.
Posted 07 December 2009 - 20:38
Posted 07 December 2009 - 22:00

Posted 07 December 2009 - 22:29
Dzięki wolności słowa:
powstało np. Apple Inc. czy to prywatne forum i inne firmy.
Gość_owca666_*
Posted 08 December 2009 - 00:38
Co do moderacji, to uważam że i tak jest tu dość łagodna (ostatnio może coś się*zaczyna ruszać), zarówno w kwestiach merytorycznych, obyczajowych jak i poprawności językowej (np za pisanie bez znaków przestankowych i nieoddzielanie zdań powinny być warny jak nic

Jak dla mnie może być moderowane ostrzej pod każdym względem, oby tylko sprawiedliwie...
Posted 08 December 2009 - 01:25
Posted 08 December 2009 - 02:00
Zacznę od tyłuStary , nie wypisuj takich rzeczy bo banana dostaniesz, xd xd xd
Afery robią bez powodu , a wsparcie chcą ..
Zgadzam sie z kolegą wyżej - co kur#$ może nie think different? to nie jest propozycja zmian!!
A jak już musicie mącić to nie dawać ostrzeżenia!! Żądam zdjęcia ostrzeżenia.
I jeszcze jedna rzecz, zauważyłem że ci co się sprzeciwiają Myapplowskiej mikrodyktaturze dostają ostrzeżenia , po cichu eliminacja wrogów społecznych? Skądś znam ten senariusz,
no i jeszcze ta %$^&& nietykalność niektórych ludzi! Ja za pare marnych , cenzurowanych obelg dostje osrzeżenie , a zgłaszałem że wasz koleżka Roberto zspamował 5 stron pisząc o procesorach i7 w wątku Różnica między użytkownikami Maca i Windowsa. Wiem że gościa lubicie, ale z tą faworyzacją przesadzacie.
ps. uważaj dvcam, gwarantuje ci że nawet jak ci sie warn skończy to nie wygrasz żadnego konkursu dla zwykłych, jak zresztą ja

Co do eliminacji jak to nazwałeś ,,wrogów społecznych,, - większość z nich tzn. tych co dostali bana (oczywiście wykluczając spamerów, nabijaczy postów lub najnormalniejszych oszołomów nie mających nic konkretnego do powiedzenia poza bluźnierstwami itp.) sama zaczynała rożnego rodzaju ,,podjazdy,, pod MyApple. Powody były rożne i nie widzę powodów żeby teraz się o tym rozpisywać - wspomnę tylko ze najczęściej chodziło o kasę

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users