Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wolność słowa vs moderacja

• This topic is locked This topic is locked
243 replies to this topic

#126 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 01 January 2010 - 20:05

@superprzystojniak: Super, a czy możesz pisać tak, aby inni użytkownicy nie zgłaszali twoich wpisów do moderacji?

#127 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 20:14

Dlaczegóż to miałbym nie oglądać tego tematu? Ja się świetnie bawię czytając twoje posty.

#128 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 01 January 2010 - 20:16

Obrażasz użytkownika nazywając go "płotką" a potem twierdzisz, że to "sub obiektywna" (cokolwiek by to miało znaczyć)? Niestety, to przykład braku wychowania nadrabine demagogią. I to jest Twoja "wolność słowa"? :lol: Ale wcale mi nie do śmiechu. Znam taki cartoon; to "Chojrak - tchórzliwy pies" :wink:

#129 superprzystojniak

superprzystojniak
  • 26 posts
  • SkądKato

Posted 01 January 2010 - 20:36

masz racje kokos, troszeczkę mnie poniosło i odbiegłem w temacie, w każdym bądź razie chce przerosić za płotkę mojego towarzysza riddla, przepraszam czy mi wybaczysz riddlu ?

#130 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 21:00

Prowokacja „zduszona”. Znowu poszło na Ciebie kilka raportów.

#131 MyApple

MyApple
  • 903 posts

Posted 01 January 2010 - 21:55

superprzystojniak, jaw16, jaw163 i inny burku :) - miałeś znowu swoje 5 minut dzieciaczyno... czas się jednak skończył. Zegnamy.
P.S.
Już było tu kilku takich co zakładali sobie kolejne konta przez nawet pół roku (rekordzista miał ich 47 - wszystkie są zbanowane) i wszyscy w końcu albo zmienili swoje zachowanie albo zrezygnowali bo takich idiotów nikt nie chciał już słuchać...

#132 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 January 2010 - 21:59

Swoją drogą, kim właściwie są konta "MyApple" i "Redaktor"?

#133 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 01 January 2010 - 23:32

superprzystojniak, jaw16, jaw163 i inny burku :) - miałeś znowu swoje 5 minut dzieciaczyno... czas się jednak skończył. Zegnamy.
P.S.
Już było tu kilku takich co zakładali sobie kolejne konta przez nawet pół roku (rekordzista miał ich 47 - wszystkie są zbanowane) i wszyscy w końcu albo zmienili swoje zachowanie albo zrezygnowali bo takich idiotów nikt nie chciał już słuchać...

Ulżyło.

#134 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 January 2010 - 00:45

Co do użytkownika [nick]Cichacz[/nick], pisałem do niego pw i wykasowałem z jego podpisu link. Jak widać wrzucił go ponownie. Tym razem do pary z kasacją podpisu idzie ostrzeżenie. Więc o kolesiostwie raczej mowy nie ma. Dzięki za czujność. Tak jak mówiłem już wiele razy - bez Was nie mamy szans wszystkiego dopilnować. Po prostu. Ale tak jak my wierzymy Wam, że działacie z czystych intencji, tak samo Wy musicie i nam zaufać. Bo my po prostu chcemy, żeby MyApple było miłym miejscem dla jak największej ilości osób. A że pomyłki zdarzają się każdemu, to i moderatorzy forum nie są od nich wolni. Ale staramy się czegoś na tych błędach nauczyć i wyciągnąć wnioski.

#135 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 02 January 2010 - 00:59

My Wam ufamy.

#136 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 January 2010 - 01:15

My Wam ufamy.

Dzięki. Miło nam :) W imieniu całego zespołu myślę, że mogę to powiedzieć.

#137 sandr

sandr
  • 161 posts

Posted 02 January 2010 - 09:01

Witam, dzisiaj ze zdziwieniem zauważyłem ban użytkownika ftpd - to jakiś żart?

#138 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 02 January 2010 - 09:28

Proszę zajrzeć tu : http://www.myapple.p...tml#post1131469

#139 sandr

sandr
  • 161 posts

Posted 02 January 2010 - 09:59

Zajrzałem, ale: ... wycięto treść - a ban pozostał.
Wyraźna nierównowaga sił ...

#140 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 02 January 2010 - 10:48

Też nie rozumiem bana dla ftpd. Ma wiedzę, na swój może nieco cięty styl, ale trudno mu zarzucić, że nie pomaga innym. No czasem nieco "przeginał", jednak w jakichś jednak ramach szacunku do innych. Jednak trudno mi to ocenić, bo tekst w podanym linku jest wycięty. Pozdrawiam

#141 axyon

axyon
  • 141 posts
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Posted 02 January 2010 - 10:52

Niestamowite !warn cichacza! Ma za swoje , nie chciał mi odpisać na pw. Ale nieważne jestem mile zaskoczony d: Jeszcze pytanko jedno - czy moderatorzy i nie tylko nie odpisuja mi z braku czasu czy z innych powodów ? Wysylam często wiadomości , np ostatnia do code. Odpisalby chociaż ze nie wie ... P.s. Super przystojniak , jak założysz nowe konto , daz inne dane i wymyślisz jakiś nick i wyślij mi pw bo musimy pogadać . Jak widać mamy podobne poglądy . Wygnali Cię chyba za nie... Ale tym razem ... Ok wiecej na pw

#142 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 02 January 2010 - 10:56

Co do superprzystojniaka to pod banem podpisuję się rękami i nogami oczywiście. Pozdrawiam

#143 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 January 2010 - 11:01

ftpd ma wiedzę, ma umiejętności, jest konkretny i dobitny w swoich odpowiedziach i jak sam napisał: „Taki mam styl - 'zły policjant'; ten, na którego się jedzie, bo mówi prawdę w oczy. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ja tylko piętnuję patologie (...)”. Niestety - wiedza, umiejętności i doświadczenie nie usprawiedliwiają zachowania, które może obrażać i obraża innych użytkowników. Nie taki jest cel forum, by każdego pytającego obrzucać mięsem. Tyle mogę Wam „wyjaśnić” - więcej nie mogę, bo nie było mnie ani przy sytuacji będącej powodem blokady konta, ani przy samym jego blokowaniu.

#144 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 02 January 2010 - 11:41

Użytkownik [nick]ftpd[/nick] otrzymał ostrzeżenie za niestosowanie się do poleceń moderatora. Prosiłem wcześniej w tym temacie gdzie jest wycięta treść, żeby przestać robić ot. Ostrzeżenie przyznałem ja. Ban jest tymczasowy. Konto redaktor służy do pisania newsów kiedy podsyła je nam ktoś spoza redakcji i nie chce publikować ich pod własnym nickiem. Konto MyApple służy do zajmowania się konkursami i moderowaniem. Oba konta są używane przez kilka osób, nie są niczyimi prywatnymi kontami.

#145 Hercules

Hercules
  • 257 posts

Posted 02 January 2010 - 11:59

....miałeś znowu swoje 5 minut dzieciaczyno... czas się jednak skończył. Zegnamy.
P.S...

ktos moze wyjasnic co to jest "dzieciaczyno"....?

jakis dzieciak buszuje "po redakcji".....

---- Dodano 02-01-2010 o godzinie 12:03 ----
ciezko w niektorych watkach znalesc jakas porade, mase klotni i wzajemnego przepychania....

uwazam ze moderator powinien ciac ostro i porzadek by wrocil,

jasne jest ze nie moze tez byc tak, ze mod cos tam po cichu na swoja strone rzezbi, i prywatne porachunki zalatwia.

no i po polsku trzeba probowac pisac bo mlodzi z ifonami calkiem zdziczeja.

---- Dodano 02-01-2010 o godzinie 12:10 ----

Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy nie boja się wyrażać własnych opinii.....

ja tez pozdrawiam,
tyle ze opinie wyrazajcie we wlasciwych miejscach,
a nie jak to zwykle bywa z watku na jakis konkretny temat, gdzie czlowiek pomocy szuka..... bazar sie robi,
a mozna tutaj.... Offtopic - MyApple.pl

#146 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 02 January 2010 - 12:26

Powiem tak - Subiektywna opinia nie zapominajcie o tym - moderatorzy to banda niedorozwojow i tyle - obraziłem was.... to znaczy*że mówiłem prawdę... wcale was nie obrażam tylko wyrażam swoją opinię. To że uważam was za kompletnych debili nie znaczy*że was obrażam... mam prawo tak myśleć i nikt mi tego nie zabroni... Dacie bana/ostrzeżenie bo nie chcecie słyszeć opini o sobie. Żyjcie w świecie wyimaginowanym przez was samych i cieszcie się z Tego że możecie usuwać wszystkie posty i banować ludzi którzy nie boja sie wyrażać własnych opinii... Cała ta dyskusja pokazuje waszą kompletą głupotę i ograniczenie w postrzeganiu świata i opinii użytkowników. Czepiacie się wszystkiego tylko nie wiem po co. Poczekam aż kiedyś ktoś się z Wami rozprawi raz na zawsze. Sam bym się tym zajął ale nie mam czasu na głupoli.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy nie boja się wyrażać własnych opinii i wiedzą o czym piszę. Pewnie i tak mnie zbanują ale olać z głupotą się nie walczy tylko ignoruje.... Gratuluję moderatorom imbecylizmu i ignorancji!!!

Wolność*własna kończy się*tam, gdzie zaczyna się*wolność drugiego człowieka.
To, że kogoś*nazywasz sobie w myślach stosując inwektywy- Twoja sprawa. Ugłośnienie tego to już*obraza.
Mylisz wolność myślenia z wolnością słowa a już*zupełnie zdajesz się zapominać*o po prostu kulturze dyskusji i dobrym wychowaniu. O ile w ogóle znasz takie pojęcie jak kultura.. zaraz zaraz.. zadając te pytanie czyżbym nie zahaczał o obrazę? Insynuuję przecież.. I co teraz? Obraziłem, więc mam rację?
Zastosuj swoją*logikę w sądzie - niestety polegniesz.

Parafraza:
Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy nie boja się wyrażać własnych opinii i potrafią zrobić to w sposób nie obrażający innych użytkowników a dodatkowo wiedzą o czym piszę ;)

#147 axyon

axyon
  • 141 posts
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Posted 02 January 2010 - 13:11

Dobra mody. Zrobimy tak skoro nowy rok to I ja dam 2 szanse
przypominam że założyłem wątek nt rachunkow z iTunes I szanowny MacDada mi go unusunal pod pretekstem.... No wlasnie , zadnym a skoro tak pragniecie argumentow Na potwierdzenie zdania np super przystojniaka , a I wy przy kasacji watka ich nie podaliście.gdzie tu sprawiedliwosc , przystojniak musi pisac dlaczego apple to syf a wy nie musicie pisac dlaczego wątek to syf . Ale dobrze juz starczy Tego , mniejsza o to zaraz zakladam wątek I prosze o nie kasowanie go.

---- Dodano 02-01-2010 o godzinie 13:13 ----
PS mam pomysl Na lepszy nowy tytul wątka: moderacja vs reszta swiata

#148 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 January 2010 - 13:40

A może "Politykowanie"? ...

#149 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 02 January 2010 - 14:20

Powiem tak - Subiektywna opinia nie zapominajcie o tym - moderatorzy to banda niedorozwojow i tyle - obraziłem was.... to znaczy*że mówiłem prawdę... wcale was nie obrażam tylko wyrażam swoją opinię. To że uważam was za kompletnych debili nie znaczy*że was obrażam... mam prawo tak myśleć i nikt mi tego nie zabroni... Dacie bana/ostrzeżenie bo nie chcecie słyszeć opini o sobie. Żyjcie w świecie wyimaginowanym przez was samych i cieszcie się z Tego że możecie usuwać wszystkie posty i banować ludzi którzy nie boja sie wyrażać własnych opinii... Cała ta dyskusja pokazuje waszą kompletą głupotę i ograniczenie w postrzeganiu świata i opinii użytkowników. Czepiacie się wszystkiego tylko nie wiem po co. Poczekam aż kiedyś ktoś się z Wami rozprawi raz na zawsze. Sam bym się tym zajął ale nie mam czasu na głupoli.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy nie boja się wyrażać własnych opinii i wiedzą o czym piszę. Pewnie i tak mnie zbanują ale olać z głupotą się nie walczy tylko ignoruje.... Gratuluję moderatorom imbecylizmu i ignorancji!!!

-Podpisuje sie pod ta opinia nt tzw "modow" tego forum obydwiema rekami,a gdybym to potrafil-to rowniez 2 nogami! A swoja droga-to Thanx za taki dlugi post i zaoszczedzenie mi kilku minut-mi by sie niechcialo tyle stukac w klawiature!

#150 dvcam

dvcam
  • 1845 posts
  • SkądLodz

Posted 02 January 2010 - 14:29

Parafraza:
Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy nie boja się wyrażać własnych opinii i potrafią zrobić to w sposób nie obrażający innych użytkowników a dodatkowo wiedzą o czym piszę ;)

Pełna zgoda. Zresztą wiemy dobrze, że bez modów może być tylko ochlokracja a to jedyna droga do śmietnika i "skasowania" MyApple. Konkurencja tylko zaciera ręce ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users