Doskonale o tym wiem bo sam nie mam nawet zainstalowanej żadnej aplikacji do MMS-ów, ale to nie jest rozwiązanie problemu.krakers09, wyslanie sobie zdjec umozliwia e-mail, w lepszej jakosci niz MMS'y. Do tego mozna zamiescic tyle tekstu ile sie tylko chce.
Skoro uwazasz ze telefon powinien miec MMS'y wbudowane w oryginalnym oprogramowaniu, to masz dwie opcje. Pisac dzien w dzien do Apple z prosba o taka funkcje, innym rozwiazaniem jest kupic telefon ktory ma wszystko czego potrzebujesz.

iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty
Posted 15 March 2009 - 11:40
Posted 15 March 2009 - 11:42

Posted 15 March 2009 - 11:44
a apple nie zdzieralo za przejsie z 1.x do 2.x w przypadku ipod touch ?
a pan tez wrozka zebuszka ? bo w tym przypadku mam wieksze podejrzenia ze apple pobierze za przejscie z 2.x do 3.x w przypadku iphone niz ze da za darmo. i sa to TYLKO przypuszczenia oparte na tym co apple juz kiedys zrobilo, a nie przepowiednie - bo osobiscie mam nadzieje ze sie myle co do powyzszego.
Apple musi pobierac oplate za zasadnicze zmiany w sofcie sprzetu ktory nie jest objety subskrypcja TAKIE SA ZASADY, tak samo w przypadku
“The nominal distribution fee for the .... software is required in order for Apple to comply with generally accepted accounting principles for revenue recognition, which generally require that we charge for significant feature enhancements, ... when added to previously purchased products,” said Teresa Brewer, Apple’s Mac hardware public relations manager.
i nie ma to nic wspolnego z iPhone, ktory jest subskrybowanym towarem nie ma zadnych "przypuszczen" opartych na tym "co apple kiedys robilo"
Posted 15 March 2009 - 11:50
ok dzieki wielkie:-)free66 aplikacja iBT, nie jest dostatecznie dopracowana... wysylajac zdjecie z programu poprzez zakladka zdjecia wysylasz jedynie miniaturke, a gdy poszperasz w File System i wejdziesz do Private/Var/mobile/media/dcim/100Apple to wyslesz zdjecia w lepszej jakosci.
Aplikacja czeka jeszcze na wiele poprawek...
Posted 15 March 2009 - 11:52
Apple musi pobierac oplate za zasadnicze zmiany w sofcie sprzetu ktory nie jest objety subskrypcja TAKIE SA ZASADY, tak samo w przypadku
“The nominal distribution fee for the .... software is required in order for Apple to comply with generally accepted accounting principles for revenue recognition, which generally require that we charge for significant feature enhancements, ... when added to previously purchased products,” said Teresa Brewer, Apple’s Mac hardware public relations manager.
i nie ma to nic wspolnego z iPhone, ktory jest subskrybowanym towarem nie ma zadnych "przypuszczen" opartych na tym "co apple kiedys robilo"
apple MUSI tak ?
glupszej rzeczy jak takie tlumaczenie apple to nie slyszalem.
Posted 15 March 2009 - 11:57
apple MUSI tak ?
glupszej rzeczy jak takie tlumaczenie apple to nie slyszalem.
bo doskonale orientujesz sie w prawach korporacji ktore stawiane sa przez akcjonarjuszy, doskonale tez orientujesz sie w zasadach accountingu Generally Accepted Accounting Principles - Wikipedia, the free encyclopedia
ehh... szkoda gadac
Posted 15 March 2009 - 12:00
Jesli kupujesz Windows'a XP, osobno czy razem z kompem, to gdy pojawia sie Vista MUSISZ dostac ja za darmo czy zaplacic ?!?
W przypadku iPhona na obecna chwile nic sie nie zmienilo i upgrade softu masz za free...
My wszystko chcielibysmy zeby bylo jak u NAS i do tego DARMO !
niedlugo do sprzedazy wchodzi telefon myPhone, polski produkt... moze bedzie wszystko to czego chcecie, a do tego bedzie prawie darmo bo jakies 300 z hakiem zl.
Dlaczego tak trudno zrozumiec, ze producenci sprzetu chca zarobic ?!? rezygnuja z pewnych rozwiazan na rzecz innych.
Takie braki jak ani sladu po MMS'ach czy BT, to nie sa braki... raczej pytanie, gdzie sa wizytowki i foreward sms'ow ?!?
UPDATE:
myPhone: myPhone 8810 z TELEWIZOREM ! cena 499zl
No to teraz jestem zly na Apple, jakis polski producent ma dotykowy ekran, MMS'y, e-mail, przegladarke, radio i BT... a do tego TV ... i wszystko w cenie 499 zl, a za swojego iP placilem 800 zl... no nie !!!

Posted 15 March 2009 - 12:07
pewne jest jedno: dział iphone już od dawna nie nadaje się do czytania. Ponieważ pseuo Kolumbów codziennie odkrywających Amerykę (że iphone nie ma tego, śmego czy tamtego) prędko nie zabraknie, dalej będziemy mieli ową wybitnie "twórczą" wymianę opinii frustratów.
Najlepiej się czyta oczywiście wypowiedzi osób mających logo wiadomej firmy jako avatar. Wątek ten dotyczy właśnie tego, co iPhone nie miał oraz opisuje co zostało zrobione i ile to kosztuje aby zwiększyć funkcjonalność iPhone.
Domyślam się, że "Kolumbowie" krzyczący w każdym poście jak bardzo iPhone posiada multitouch i jaki jest najpiękniejszy - są odkrywcze każdego dnia.
Sa ludzie ktorzy z jakichs niewiadomych blizej wzgledow bede sie trzymac nie odblokowanego iPhone'a i najwyrazniej nic na to nikt nie poradzi, aczkolwiek dla mnie to niezrozumiale
Z jakiś niezrozumiałych względów są ciągle ludzie nie napadający staruszek oraz płacący za zakupy. Według mnie zasada jest prosta - Apple zabrania tak samo łamania iPhone jak używania na nim pirackich aplikacji. A kto chce być uczciwy w sposób dla siebie wygodny - proszę bardzo.
Jednak są też (na szczęście) opinie takie jak poniższa:
nigdy w życiu nie będę odblokowywał swojego iphona, nie jest mi to potrzebne.
co to admini forum dopuszczają dyskusje na temat Jb i skrakowanych programów
zastanawiam się czy to to samo forum, eh czasy się zmieniają
Chyba... czasy się już zmieniły 8-)
Kolejnych kilka postow w ktorych ktos pisze ze telefon za 1000zl to musi miec mms bluetooth do wymiany plikow oraz tamto i sramto, od kiedy to cena definiuje wyimaginowane przez tutaj ludzi "standardy"?
w Japonii KAZDY telefon ma IRDe (tak tak podczerwien) do wymiany kontaktow, (bluetooth nikt nawet nie zna) i co moze mam plakac na forum ze iPhone nie ma IRDY a to przeciez "STANDARD"!
Problemem w Polsce nie jest to ze iPhone nie ma np Bluetooth tylko to ze ludzie nie maja stalego nielimitowanego taniego Internetu 3G w iPhone i przyzwyczajeni do tego jak to sie robi na ich lokalnym podworku wymagaja od wszystkiego co kosztuje wiecej niz srednia ze te stare przyzwyczajenia beda rowniez dzialac
w Polsce chca bluetooth w Japonii - TV, kart platniczcych i biletow suica oraz podczerwieni a o bluetooth to nikt nie slyszal nawet
Ahh ten zly iPhone nie zaspokaja ludzi na calym swiecie i nie ma tej samej funcjonalnosci co cala reszta tanszych telefonow, nikczemny iphone ma czelnosc byc popularny i sprzedawac sie za 1000zl eh...
W wątku tym piszemy o czymś, co iPhone "prawie" ma i z czego użytkownicy chcieliby korzystać. To nie chodzi o cenę ale o funkcjonalność. Vertu kosztuje nieporównywalnie więcej od iPhone, a ma mniejszy ekran - jednak, nikt nie płacze i nie czeka, aż ekran producent powiększy... aby sprostać standardom.
W Japonii każdy telefon ma IrDA ale żaden z telefonów nie ma PRAWIE IrDA. To chyba jedyna różnica.
Nie wiem jak ma się mieć Bluetooth do emaila. Nie ma to dla mnie żadnego związku. Można to porównać do wybrania się do kogoś na imprezę urodzinową i na chwilę przed przybyciem nadać pocztą prezent dla solenizanta, zamiast zanieść mu go osobiście.
Oczywiście, wszyscy goście będą się temu dziwić. My odpowiemy na to: "No jak to! Wasze przyzwyczajenia, wasza walka z kosztami, aby zrobić wszystko za darmo nie zmusi mnie do tego, abym prezent przyniósł bezpłatną metodą - stać mnie, to nadaję go pocztą - DOPŁACAJĄC."
Bluetooth nie został stworzony dla biednych ludzi przywykłych do piractwa z jednego miejsca na świecie zwanego Polską - nie popadajmy w skrajności.
Jeszcze raz chciałbym dodać, że niejedna osoba z pewnością zawiodła się na obiektywizmie tego forum, gdzie zamiast oczekiwanej rzetelnej informacji otrzymuje wymijającą odpowiedź. Dodając do tego niejasną informację na stronie producenta - łatwo stać się niezadowolonym, poprzez niedoinformowanie posiadaczem iPhone.
Przykład:
Pytanie:
Czy da się poprzestawiać ikonki ? np tam gdzie mam SMS chce mieć KONTAKTY i chciałbym zmienić od razu na dole ikonki .
Odpowiedzi:
Wystarczy przytrzymać dłużej jakąś ikonke i zacznie ona migać i wtedy możesz wszystko poprzestawić.Po przestawieniu naciskasz klawisz pod wyświetlaczem
Jak chcesz przesuwac ikonki to przytrzymaj palec dluzej az zaczna sie tak kolysac potem palcem lapiesz i dowolnie przesuwasz
zmieniac ikony tez mozna ale po jailbreaku
da się. przytrzymaj palec na jednej ikonie. wszystkie zaczną się trząść - wtedy możesz przestawiać dowolnie.
I co widzimy? Przyszły użytkownik iPhone po takich odpowiedziach, podejrzewa, że od razu po zakupie iPhone będzie mógł zmieniać "od razu na dole ikonki" - czy to obiektywne odpowiedzi?
Posted 15 March 2009 - 12:11
To nie jest rozwiązanie. To jest rozwiązanie, które Tobie wmówiono.krakers09, ale kiedy telefon nie ma jakiejs opcji, a ma inne lepsze rozwiazanie... jak e-mail, to nie ma czego rozwiazywac, bo nie ma problemu
Posted 15 March 2009 - 12:15
BT widze jako narzedzie do przesylania kontaktow, kto wie, moze w przyszlosci podpiecia GPS'a.
Co do braku obiektywizmu: co znaczy chcialbym poprzestawiac i zmienic na dole ikonki ?!? Jak dla mnie jest to pytanie dwuznaczne.
Mozna je rozumiec, jako poprzestawiac z tymi ikonkami na gorze, o czym kolega zostal poinformowany, lub chcialby zmienic wyglad ikonek, o czym dokladnie nie napisal w swoim pytaniu.
EDIT:
krakers09 Niczego mi nie wmowiono, korzystam z tej opcji i korzystalem tez w Nokii. MMS'y juz wtedy staly sie zbedne, gdy pojawila sie skrzynka pocztowa.
Posted 15 March 2009 - 12:16
bo doskonale orientujesz sie w prawach korporacji ktore stawiane sa przez akcjonarjuszy, doskonale tez orientujesz sie w zasadach accountingu Generally Accepted Accounting Principles - Wikipedia, the free encyclopedia
ehh... szkoda gadac
nie drogi kolego, nie znam sie na zasadach accountingu i nie musze sie znac - nie zarabiam na zycie w tej dziedzienie.
ale jak , jako zwykly "kowalski" nie rozumiem dlaczego np. takie sony nie pobralo ode mnie ani zlotowki za upgrade systemu w ps3 z 1.x na 2.x (gdzie wprowadzano duzo zmian, jak chocby dodanie divx) a apple w przypadku ipod touch 1.x > 2.x chce zaplaty.
Posted 15 March 2009 - 12:16
A to się nie da?I co widzimy? Przyszły użytkownik iPhone po takich odpowiedziach, podejrzewa, że od razu po zakupie iPhone będzie mógł zmieniać "od razu na dole ikonki" - czy to obiektywne odpowiedzi?

TY korzystasz, ja również. Może sofcie 3.0 powinni usunąć SMS-y bo w mailu da się przecież więcej znaków napisać?krakers09 Niczego mi nie wmowiono, korzystam z tej opcji i korzystalem tez w Nokii. MMS'y juz wtedy staly sie zbedne, gdy pojawila sie skrzynka pocztowa.
Posted 15 March 2009 - 12:29
Posted 15 March 2009 - 12:35
Multimedia wysylam e-mail'em, a tekst sms'em.
Owszem tak tez mozna by bylo, stad ostatnio dosc duza dyskusja nad przyszloscia sms'ow... i czy przezyja, lub jak sie zmienia.
Jesli w przyszlosci Nokia przestanie produkowac telefony z MMS'ami, a bedzie bardziej rozbudowany internet.. to okrzykniecie Apple wizjonerem ?!?
Posted 15 March 2009 - 12:36
Posted 15 March 2009 - 12:39
Niestety nie pomoge Ci, gdzie nalezy umiescic pliki mp3 by byly widziane przez wymienione programy.. nie przesylam mp3, w inny sposob niz synchronizacja e-mail.
Posted 15 March 2009 - 12:41

Posted 15 March 2009 - 12:43
Kto Ci tak powiedział? Przyzwyczailiśmy się do tego, że mailem wysyłane są multimedia. Zgadzam się, że mail jest znacznie lepszy, ale wypuszczenie jednego telefonu bez MMS nie jest na pewno drogą do, nazwijmy to ustalania nowych standardów, nieprawdaż? O przyszłość sms-ów bym się raczej nie martwił. Przynajmniej w normalnych telefonach.krakers09, troszke mylisz pojecia.. MMS'y sa do wysylania multimediow, a sms'y do tekstu.
Owszem tak tez mozna by bylo, stad ostatnio dosc duza dyskusja nad przyszloscia sms'ow... i czy przezyja, lub jak sie zmienia.
Posted 15 March 2009 - 12:43
krakers09 jaka bedzie przyszlosc... tego nie wiemy. Pewne jest ze z pewnych standardow jak MMS'y czy SMS'y szybko producenci nie zrezygnuja, co nie znaczy ze beda produkowac telefony do konca ich istnienia z tymi standardami.
Posted 15 March 2009 - 12:50
krakers09, troszke mylisz pojecia.. MMS'y sa do wysylania multimediow, a sms'y do tekstu.
Jesli w przyszlosci Nokia przestanie produkowac telefony z MMS'ami, a bedzie bardziej rozbudowany internet.. to okrzykniecie Apple wizjonerem ?!?
nie wydaje mi sie zeby krakers09 mylil pojecia ! czy to mms czy sms to wysylasz do kogos wiadomosc, tak jakbys wysylal email. jesli da sie zastapic mms przez wysylanie zdjecia przez email , to analogicznie mozna zastapic sms'y przez wysylanie email (tyle ze bez zalacznika ze zdjeciem).
swoja droga mms nie sluzy tylko do wysylania zdjec - mozna wysylac rowniez pliki audio - moze dlatego apple zrezygnowalo z mms, przez swoja chora do szpiku kosci polityka ochrony praw autorskich !?
Posted 15 March 2009 - 13:04
Posted 15 March 2009 - 13:19
Posted 15 March 2009 - 13:19
(...)swoja droga mms nie sluzy tylko do wysylania zdjec - mozna wysylac rowniez pliki audio - moze dlatego apple zrezygnowalo z mms, przez swoja chora do szpiku kosci polityka ochrony praw autorskich !?
To bajki dla iDzieci. Ochrona MP3 o wielkości 300KB?
(...) Jesli w przyszlosci Nokia przestanie produkowac telefony z MMS'ami, a bedzie bardziej rozbudowany internet.. to okrzykniecie Apple wizjonerem ?!?
Nie chodzi o to, kto i z czego zrezygnuje... Istnieje coś takiego jak kompatybilność w dół, dopasowanie się do reszty. Tłumaczenie braku MMS'a oraz w pełni funkcjonalnego Bluetooth'a nie ma się nijak do tego, że iPhone ma obsługę emaila.
Posted 15 March 2009 - 13:32
Posted 15 March 2009 - 13:42
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users