Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#76 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 10:33

DevilLama no wiesz, mialem Nokie i tez kupowalem aplikacje... czy to oznacza ze telefon byl niedorobiony, a moze brakowalo mi funkcji jakich nie dostalem od Nokii... ale nie slalem na nich gromow, tylko grzecznie placilem za dodatki.

skoro iPhone nie ma MMS'ow, w pelni dzialajacego BT, modemu itd itp, to po co kupowac ten telefon ? W innych tez mozna przegladac internet i do tego miec radio, aparat powyzej 2 mpx i wiele wiele innych rzeczy ktorych iP nie ma i prawdopodobnie miec nie bedzie.

#77 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 marca 2009 - 10:37

skoro iPhone nie ma MMS'ow, w pelni dzialajacego BT, modemu itd itp, to po co kupowac ten telefon ? W innych tez mozna przegladac internet i do tego miec radio, aparat powyzej 2 mpx i wiele wiele innych rzeczy ktorych iP nie ma i prawdopodobnie miec nie bedzie.

no ale inne nie dadza szpanu lansu i bansu

#78 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 15 marca 2009 - 10:45

Nie sa smieszni ludzie, ktorym szkoda wydac 20zł, tylko ludzie ktorzy uwazaja za cos normalnego wydac 20zl na cos co w innych telefonach jest fabrycznie i za darmo. Tak jakby policzyc najwazniejsze aplikacje: pdanet 30$, irealsms 10$, readdledocs 10$, swirlymms 8$, ibluetooth 5$. Wychodzi nam ze musimy stracic gwarancje oraz 63$ dolary na cos co w innych telefonach dostajemy na wstepie. Zaraz poleca na mnie gromy ;p. Jestem wielkim zwolenikiem iphone, nie wymienilbym go w tej chwili na nic innego, jednak musimy sobie powiedziec wporst ze duzo funkcji nie zostalo dopracowanych, a sam soft byl robiony na szybko.

podzielam twoje zdanie, apple zwaliło to oprogramowanie jak tylko można było najlepiej
iphone jest świetnym telefonem dla mnie jednak stworzony był przez firmę apple głównie do zabawy gierki,gierki,gierki i wiele innych bzdurnych aplikacji nie wartych garści kłaków, oczywiście jest wiele też aplikacji pożytecznych dla użytkownika nie twierdze że nie ma.
jestem już nie w wieku dziecięcym i chciałbym od tego telefonu coś więcej.
czekam na jakieś przydatne aplikacje,
może soft 3.0 coś zmieni, ale pewnie nic.
nie mam zamiaru łamać swojego telefonu, ponieważ przestrzegam prawa i nie mam tego w zwyczaju.
wiem, że po jb zwiększyła by się funkcjonalność mojego telefonu.
dla tych co złamali prawo i swojego iphona życzę powodzenia i dużo radości z użytkowania

#79 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 15 marca 2009 - 10:56

dla tych co złamali prawo i swojego iPhona

Łamanie iPhone'a w Polsce NIE JEST nielegalne.

#80 DevilLama

DevilLama
  • 40 postów

Napisano 15 marca 2009 - 10:57

no ale inne nie dadza szpanu lansu i bansu

Nie oceniaj ludzi po sobie.

#81 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:00

tak, a co ma POLSKA DO stanowiska Apple w tej sprawie?

#82 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 11:04

DevilLama, wiec skoro wiedziales ze iP nie ma tych wszystkich funkcji, ktore MUSI, POWINIEN, miec bo INNE maja... to po co kupowac taki telefon ?!?

Ja korzystam z telefonu, sms'ow, internetu, e-mail'i, kalendarza i innych palikacji ktore bez JB tez by mi wystarczyly. Mam JB, gdyz jest to nieuniknione w telefonach iP 1G, a takze aplikacje ktore maja INNE telefony, tylko ze z nich nie korzystam :) Znajomi przyzwyczaili sie, zeby wysylac mi e-mail'em pliki wordowskie, excelowe, pdf'y i zdjecia... dla nielicznych mam MMS'y.
iBT kupilem, choc od ponad roku mam iPhone'a to przez ten czas ani razu nie zaszla potrzeba przesylania plikow ta droga, a i pewnie nie zajdzie.. ale na wszelki wypadek kupilem.

Jeszcze raz to napisze... nie kupiliscie kota w wroku, kupujac iP wiadomo bylo czego mu brak... a jakie ma zalety.

#83 DevilLama

DevilLama
  • 40 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:09

DevilLama, wiec skoro wiedziales ze iP nie ma tych wszystkich funkcji, ktore MUSI, POWINIEN, miec bo INNE maja... to po co kupowac taki telefon ?!?

A co Cie to obchodzi po co kupilem? Kupilem, mam prawo krytykowac. Kupie jablka w sklepie tez moge krytykowac ze mi nie smakuja, choc widzialem co kupuje. Stwierdzilem tylko fakt ze jest to wg mnie najlepszy telefon na chwile obecna, jednak jego soft zostal cholernie niedopracowany.

#84 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 11:12

DevilLama, to nie kwestia niedopracowania... bo gdyby tak bylo, to iP by sie wiecznie wieszal...
Problem ktory jest tu poruszony, to kwestia polityki firmy Apple.

btw. kupujac jablka w sklepie, skad mogles wiedziec jak smakuja ?!? Podawane sa specyfikacje smakowe na produktach spozywczych ?!?

#85 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:13

Może dlatego, że Nokia nie posiada jednego z największych sklepów muzycznych - iTunes Store

---- Dodano 15-03-2009 o godzinie 02:25 ----

Ale nikt cię nie zmusza do kupowania iPhona. MMS-y nie są popularne w USA, a tam jest najwięcej iPhonów. A wymieniać się przez Bluetooth można między iPhonami i iPodami Touch przez niektóre aplikacje z App Store

i nikt mnie nie zmusil do kupna iphone, badz tego w 100% swiadomy.
po pierwsze zyje w europie i za przeproszeniem w d... mam co jest popularne w usa, azji itd.
po drugie kupujac iphone wiedzialem ze nie ma mms, blutetooth itd. .. ale minelo juz troche czasu od kiedy wyszedl iphone 3g mialem nadzieje ze apple troche dorosnie do tego zeby dadac te funkcjonalnosci w przyszlosci... i tak zpaewne bedzie w sofcie 3.x za ktory zedrze od nas kase.
poza tym moze niektorzy zaslepieni fanboye apple niech zrozumieja ze kupujac jakis produkt kazdy ma po jakims czasie wyrazic swoje niezadowlenia i zadowolenia z produktu - mowienie "widziales co kupujesz, nikt ciebie nie zmuszal" jest dziecinne.

a tak na koniec to nie uzywam ani mms ani bluetooth, drazni tylko problemem jakie jest podejscie apple do klientow - nie jest przeciez ciezko zrobic aplikacje mms, otwarty bluetooth itd. - tylko ze apple chcialoby z nas zedrzec na nowo kase jak wypuszcza "rewolucyjny" firmware 3.0.

#86 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 11:16

locsi update oprogramowania masz za darmo ?!? wiec skad tekst o zdzieraniu kasy ?
Tekst "widzialy galy co braly" nie jest dziecinny. jesli korzystasz z MMS'ow i BT to iPhone nie jest dla "Ciebie".
Jesli stawiasz na komunikacje nie tylko glosowa, ale takze internetowa... to iP jest do tego stworzony.

#87 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 15 marca 2009 - 11:17

fajna aplikacja, tylko dlaczego jak wysylam zdjecie na innego iphona to jest ono w gorszej jakosci? Znow musze kupic pelna wersje innego programu zebym mial fajne zdjecie? o Dzwonkach juz nie bede lepiej wspominal. Ale + ze komus sie chcialo robic.

#88 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 marca 2009 - 11:18

Nie oceniaj ludzi po sobie.

a czy ja kogokolwiek oceniam? mistrzu "cietej" riposty

#89 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:18

a mi sie wydaje ze ingerowanie w zamkniete oprogramowanie w polsce jest nielegalne, tyle ze nikt Ciebie za do to sadu raczej nie poda i nie bedzie sciagal z urzedu.

#90 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 11:19

free66 aplikacja iBT, nie jest dostatecznie dopracowana... wysylajac zdjecie z programu poprzez zakladka zdjecia wysylasz jedynie miniaturke, a gdy poszperasz w File System i wejdziesz do Private/Var/mobile/media/dcim/100Apple to wyslesz zdjecia w lepszej jakosci.

Aplikacja czeka jeszcze na wiele poprawek...

#91 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:19

i nikt mnie nie zmusil do kupna iphone, badz tego w 100% swiadomy.
po pierwsze zyje w europie i za przeproszeniem w d... mam co jest popularne w usa, azji itd.
po drugie kupujac iphone wiedzialem ze nie ma mms, blutetooth itd. .. ale minelo juz troche czasu od kiedy wyszedl iphone 3g mialem nadzieje ze apple troche dorosnie do tego zeby dadac te funkcjonalnosci w przyszlosci... i tak zpaewne bedzie w sofcie 3.x za ktory zedrze od nas kase.
poza tym moze niektorzy zaslepieni fanboye apple niech zrozumieja ze kupujac jakis produkt kazdy ma po jakims czasie wyrazic swoje niezadowlenia i zadowolenia z produktu - mowienie "widziales co kupujesz, nikt ciebie nie zmuszal" jest dziecinne.

a tak na koniec to nie uzywam ani mms ani bluetooth, drazni tylko problemem jakie jest podejscie apple do klientow - nie jest przeciez ciezko zrobic aplikacje mms, otwarty bluetooth itd. - tylko ze apple chcialoby z nas zedrzec na nowo kase jak wypuszcza "rewolucyjny" firmware 3.0.

święta racja.

#92 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 11:21

chwila chwila, kto zaplacil jakiekolwiek pieniadze z przejscia z softu 1.1.4 na 2.0 ?!? reka do gory !

#93 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 marca 2009 - 11:24

apple chcialoby z nas zedrzec na nowo kase jak wypuszcza "rewolucyjny" firmware 3.0.

to kto ci powiedzial za 3.0 beda "zdzierac kase", wrozka zebuszka? pan kleks?

#94 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:25

locsi update oprogramowania masz za darmo ?!? wiec skad tekst o zdzieraniu kasy ?
Tekst "widzialy galy co braly" nie jest dziecinny. jesli korzystasz z MMS'ow i BT to iPhone nie jest dla "Ciebie".
Jesli stawiasz na komunikacje nie tylko glosowa, ale takze internetowa... to iP jest do tego stworzony.

apple juz pokazalo w przeszlosci ze potrafi sciagnac za nowy soft - z tego co pamietam to w przypadku ipod touch... i tak wiem, zaraz sie podniosa glosy krytki ze to nie iphone .. ale ten sama firma i mozna miec powazne przypuszczenia ze zrobi tak z iphone teraz.

i jak pisalem - nie uzywam ani mms, ani bluetooth, ale jesli jest taka mozliwosc i po narzekaniu wielu uzytkownikow iphone an swiecie (tak, na swiecie - poprzegladaj sobie inne fora miedzynarodowe o iphone , a nie tylko polakow na myapple) to zobaczysz ze lubie chcieliby miec mms, bluetooth, copy&paste... i uwierz mi ze zrobic cos takiego w przypadku takiego producenta jak apple to kwestia dni, gora kilku tygodni ... i nie sa to jakies super hiper rewolucyjne rzeczy...

#95 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:27

nikt nie powiedział, ale polityka firmy apple jest nastawiona na zdzieranie z użytkowników kasy i można się domyślać jak będzie
z drugiej strony to może tylko ipodowcy:D będą musieli zapłacić za nowy soft

#96 Sixers

Sixers
  • 15 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:28

:lol:

Dzięki paru osobom za poprawienie mi humoru swoimi postami :lol:

Co do kradzieży kodu:
Jakieś dowody? Nie ma żadnych, ale to dobry sposób na rozpaczliwe tłumaczenie gości od ibluetoothproject, dlaczego do tej pory mają tylko wykrywanie urządzeń. Do tej pory nie przedstawili ŻADNYCH dowodów, że mają choćby działający OBEX. Jak dla mnie to oni są oszustami, bo tylko krzyczą jaki to MeDevil jest be i ukradł im kod. Skoro tak rzeczywiście było, to niech ten skradziony działający kod pokażą ;) Nie twierdzę, że nie było tak jak mówią, ale uwierzę w to dopiero, jak będę miał dowody. Ale dla niektórych każda filozofia pozwalająca na dostanie czegoś za darmo zamiast płacenia będzie dobra ;)

Co do owych 4 euro:
Macie pojęcie, za co owe 4 euro płacicie? Nie, wcale nie za pracę, którą MeDevil włożył w kod. Za to nie chce żadnych pieniędzy. Płacicie niejako NA PRZYSZŁOŚĆ. Zobaczcie - napisanie profilu OBEX, który umożliwia transfer plików zajęło mu 3 miesiące. A to tylko jeden profil z ponad 20! Chcielibyście mieć A2DP (stereofoniczny dźwięk przez bluetooth, czyli najprościej mówiąc bezprzewodowe słuchawki stereo)? Chcielibyście korzystać z nawigacji GPS przez BT (to do właścicieli poprzedniej generacji)? Zestawy głośnomówiące? Na pewno wielu z was przydałyby się pozostałe profile. I teraz: ile chcielibyście na nie czekać? Dwa lata? Życzę cierpliwości :) O wiele lepiej byłoby kupić gotowy, sprawdzony i wolny od błędów stack BT. A to kosztuje. I właśnie NA TO idzie owe 4 euro, które tak ciężko wam wydać. Po to, żeby iBluetooth był jeszcze bardziej rozbudowanym programem, obsługującym wszystkie potrzebne profile Bluetooth.

Tyle ode mnie.

#97 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 marca 2009 - 11:29

A wy znowu "a mi niepotrzebne MMS-y", "a mi potrzebne", " a mi nie" Żesz do cholery kogo to interesuje? Możliwość wysyłania MMS-ów powinna być czy to standardowo czy poprzez jakąś aplikację a AppStore. Nie interesuje mnie jakie macie standardy w swoich krajach. Jak ktoś potrzebuje to powinien mieć możliwość tak jak użytkownik każdego innego telefonu. A tekst widziały gały co brały jest po prostu głupim tłumaczeniem z powodu braku argumentów. Owszem widziały i co? Wada mogła być akceptowalna, ale wciąż pozostaje wadą!

#98 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Jeszcze raz napisz to samo, taka jest polityka apple.

Mi brakuje odpowiedzi na SMS'a (forward'owania) i dzialajacych zaproszen w kalendarzu... nic wiecej.
Nie dlatego ze mam dzieki JB, MMS'y i BT, bo napisalem juz kilkakrotnie o tym, ze mam na wszelki wypadek.

UPDATE

krakers09, wyslanie sobie zdjec umozliwia e-mail, w lepszej jakosci niz MMS'y. Do tego mozna zamiescic tyle tekstu ile sie tylko chce.
Skoro uwazasz ze telefon powinien miec MMS'y wbudowane w oryginalnym oprogramowaniu, to masz dwie opcje. Pisac dzien w dzien do Apple z prosba o taka funkcje, innym rozwiazaniem jest kupic telefon ktory ma wszystko czego potrzebujesz.

#99 locsi

locsi
  • 374 postów

a apple nie zdzieralo za przejsie z 1.x do 2.x w przypadku ipod touch ?
a pan tez wrozka zebuszka ? bo w tym przypadku mam wieksze podejrzenia ze apple pobierze za przejscie z 2.x do 3.x w przypadku iphone niz ze da za darmo. i sa to TYLKO przypuszczenia oparte na tym co apple juz kiedys zrobilo, a nie przepowiednie - bo osobiscie mam nadzieje ze sie myle co do powyzszego.

#100 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 15 marca 2009 - 11:39

Smiga az milo ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych