Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#51 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 15 marca 2009 - 00:15

Moze jakies dowody? Znam mniej wiecej temat i gdy nastpla rzekome zlodziejstwo iBluetooth byl ujuz duzo bardziej zaawansowany.
Do dzisiaj goscire od sweetouch maja tylko wyszukiwanie urzadzen ... nie maja tak naprawde nic.
Do tego tak prosza o dotacje a ajkos nie widac efektu ... a oni z ta predkoscia do pelnego stacka dojada za 3 lata.

Wydaje mi się, że chodzi tu o sam fakt.

Co do samego programu i tak wydaje mi się bezsensem narazie wydawanie na to pieniedzy, ja bym poczekal na odpowiedz apple. Moze sie okazac ze funkcjonalnosc programiku zostanie zablokowana w nowszym sofcie, ktory wprowadzi inne ciekawe rzeczy, a uzytkownik stwierdzi "hmm, moglem poczekac".

#52 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2009 - 00:17

Pytanie do moderatorów i adminów....czemu nie mozna gadać o cracked ipa a o JB można...oba sa nielegalne;p?

Odpowiedź jest tutaj. I oby więcej nie było o tym mówione.

#53 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 15 marca 2009 - 00:22

Cos kiepsko sie podlinkowalo bo tam nic na ten temat nie jest napisane. Rownie dobrze mogles wrzucic takie cos:
Dołączona grafika

Panowie moderatorzy: MyApple.pl - Cydia Repository - chyba to niezgodne z prawem? W koncu Apple dosc jasno wyrazilo sie w tej sprawie? O samym poscie juz nie wspomne. "Jak fajnie - na telefonie uzytkowanym niezgodnie z licencja wyszedl fajny program".

#54 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 15 marca 2009 - 00:22

pisaliscie ze kod jest skradziony. Mnie ciekawi jak to jest że cały zespół ludzi nie może napisać programu który JEDEN facet zrobił (nawet zakladajac ze ukradl kod nie mial zadnej "przewagi") edit na samej stronie projektu jedyne co pisza to ze aplikacja medevila "niekoniecznie dziala" i ze mial dostep do kodu. skad wiadomo ze ukradl?!

#55 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 15 marca 2009 - 00:27

nigdy w życiu nie będę odblokowywał swojego iphona, nie jest mi to potrzebne. co to admini forum dopuszczają dyskusje na temat Jb i skrakowanych programów zastanawiam się czy to to samo forum, eh czasy się zmieniają

#56 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 15 marca 2009 - 00:33

scrackowanych nie dopuszczaja, czasem cos sie przemknie :] nie rozumiem jak mozna nie robic jb.jailbreak daje ci wszystko co powinno byc w ip i wiecej! chociazby wlasnie bluetooth czy kopiuj i wklej..

#57 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 15 marca 2009 - 00:36

Sa ludzie ktorzy z jakichs niewiadomych blizej wzgledow bede sie trzymac nie odblokowanego iPhone'a i najwyrazniej nic na to nikt nie poradzi, aczkolwiek dla mnie to niezrozumiale ;)

#58 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 15 marca 2009 - 00:48

Cos kiepsko sie podlinkowalo bo tam nic na ten temat nie jest napisane. Rownie dobrze mogles wrzucic takie cos:
Dołączona grafika

Panowie moderatorzy: MyApple.pl - Cydia Repository - chyba to niezgodne z prawem? W koncu Apple dosc jasno wyrazilo sie w tej sprawie? O samym poscie juz nie wspomne. "Jak fajnie - na telefonie uzytkowanym niezgodnie z licencja wyszedl fajny program".

Czy niektórzy w każdym temacie będą pytać o to samo? Administracja niejednokrotnie przedstawiła już swoje stanowisko na ten temat. A, że Wam się nie podoba to przymusu korzystania z forum nie ma!

#59 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 marca 2009 - 01:49

A ja za to powtórzę przedmówców - kod tego programu został skradziony i nie mam zamiaru płacić złodziejom, za których rzekomo nas masz. Powodzenia.

ehh jeden ukradł drugiemu to trzeci ukradnie pierwszemu... Zachowanie okropne, nie masz zamiaru płacić złodziejom nie używaj aplikacji w ogóle.

Boję się was. Sam niedługo wypuszczam kilka aplikacji do App Store i jak słyszę o Instalusie lub wypowiedziach utrzymanych w takim stylu aż mi przykro się robi...

Odpowiedź jest tutaj. I oby więcej nie było o tym mówione.

a co to? jakiś formularzyk do wypełnienia? wypadałoby już przesyłać link do wyników, zamiast potem udawadniać ludziom że jednak da się znaleźć

#60 dekkiel

dekkiel
  • 209 postów

Napisano 15 marca 2009 - 01:58

KuboX z G1 jest jak z iphonem... :) odblokowywujesz i dogrywasz multi :P

#61 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2009 - 02:19

Funkcji wymiany plików nie ma w iPhone ze względu na prawa autorskie mp3, etc. Apple bardzo troszczy się o to aby użytkownicy "nie kradli muzyki". Tylko dlaczego Apple o tym pomyślało a nie inni wielcy producenci np Nokia?

Może dlatego, że Nokia nie posiada jednego z największych sklepów muzycznych - iTunes Store

---- Dodano 15-03-2009 o godzinie 02:25 ----

Smieszne to jest to ze telefon za ponad tysiac zlotych, a zeby miec MMS trzeba kupic SwirlyMMS za $8, zeby miec dzialajacy Bluetooth - trzeba wydac 20zl za iBluetooth (do McEnter - gdzie masz bluetooth w iphone standartowo ?! masz na mysli mozliwosc podlaczenia sluchawki bezprzewodowej od apple ?? taki bluetooth z tego jak madonny krolowa anglii).

Smieszne jest to, ze zeby to wszystko miec to trzeba jeszcze zrobic jailbreak w iphone. i to jest wlasnie smieszne ze zeby miec funkcje ktore sa dostepne w prawie kazdym pierwszym lepszym telefonie w dzisiejszych czasach (jak bluetooth, mms, nagrywanie video) to trzeba w telefonie za ponad tysiac zl - zlamac go (lamiac licencje) i kupic oprogramowanie od firm trzecich do tego !

Ale nikt cię nie zmusza do kupowania iPhona. MMS-y nie są popularne w USA, a tam jest najwięcej iPhonów. A wymieniać się przez Bluetooth można między iPhonami i iPodami Touch przez niektóre aplikacje z App Store

#62 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 15 marca 2009 - 02:45

pewne jest jedno: dział iphone już od dawna nie nadaje się do czytania. Ponieważ pseuo Kolumbów codziennie odkrywających Amerykę (że iphone nie ma tego, śmego czy tamtego) prędko nie zabraknie, dalej będziemy mieli ową wybitnie "twórczą" wymianę opinii frustratów.

#63 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 marca 2009 - 03:38

Kolejnych kilka postow w ktorych ktos pisze ze telefon za 1000zl to musi miec mms bluetooth do wymiany plikow oraz tamto i sramto, od kiedy to cena definiuje wyimaginowane przez tutaj ludzi "standardy"? w Japonii KAZDY telefon ma IRDe (tak tak podczerwien) do wymiany kontaktow, (bluetooth nikt nawet nie zna) i co moze mam plakac na forum ze iPhone nie ma IRDY a to przeciez "STANDARD"! Problemem w Polsce nie jest to ze iPhone nie ma np Bluetooth tylko to ze ludzie nie maja stalego nielimitowanego taniego Internetu 3G w iPhone i przyzwyczajeni do tego jak to sie robi na ich lokalnym podworku wymagaja od wszystkiego co kosztuje wiecej niz srednia ze te stare przyzwyczajenia beda rowniez dzialac w Polsce chca bluetooth w Japonii - TV, kart platniczcych i biletow suica oraz podczerwieni a o bluetooth to nikt nie slyszal nawet Ahh ten zly iPhone nie zaspokaja ludzi na calym swiecie i nie ma tej samej funcjonalnosci co cala reszta tanszych telefonow, nikczemny iphone ma czelnosc byc popularny i sprzedawac sie za 1000zl eh...

#64 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 15 marca 2009 - 05:40

20 zł wydać to ja mogę od razu wydać na takie coś tylko żeby można było to zapłacić w naszej walucie a nie latać po kantorach i martwić się jak to wysłać!!!!!!!!

#65 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 09:17

Kompletnie nie rozumiem i nie zrozumiem narzekania, co powininen miec iP, dlaczego to lub to jest tylko w JB do tego platne ? Przede wszystkim, iP to nie Nokia... ja skonczylem przygode z Nokia na modelu N95, ktory okazal sie w moich oczach w porownaniu z iP slaba zabawka. Co z tego ze mam MMS'y, BT... jak moze dwa razy w roku dostalem jakiegos MMS'a, a raz na ruski rok cokolwiek przeslalem przez BT. Zawsze mozna zobaczyc MMS'a przez strone WWW, gdzie surfowanie po internecie w przeciwienstwie do WIELU modeli innych telefonow w przypadku iP jest BAJECZNE ! Jedynej rzeczy jakiej mi brakuje, to brak mozliwosci przesylania kontaktow w ludzki sposob... Zakupilem SwirlyMMS (choc w zeszlym roku dostalem tylko jednego MMS'a, a sam wyslalem ich lacznie ZERO,), duzo otrzymuje i wyslylam e-mail'i z iP - nie nazwe to substytutem MMS, bo jakosc wyslanego / otrzymanego zdjecia przez e-mail jest lepsza. Zakupilem iBluetooth (i nie widze potrzeby korzystania z niego do czasu az nie bedzie dzialac przesylanie kontaktow). Reasumujac, iPhone jest telefonem dla osob swiadomych... ja nie korzystalem z MMS'ow czy BT, korzystalem i korzystam z e-mail, www, telefon i sms. To wszystko iP ma w doskonalym wykonaniu... ale jesli ktos kupuje telefon tylko dlatego zeby pokazac sie z nim, a pozniej narzekac... no coz...

#66 Marciin

Marciin
  • 25 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 marca 2009 - 09:30

Niektórym bezkrytycznym "wyznawcom" chyba się coś pomieszało. 20 zł to ZA DUŻO a wiecie dlaczego? Właśnie ze względu na cenę iPhone! Nie dość, że wywalam tysiaka na telefon to jeszcze mam płacić za coś co we wszystkich urządzeniach świata jest standardem darmowym!? W tym rzecz.

#67 FrisTAJla

FrisTAJla
  • 116 postów

Napisano 15 marca 2009 - 09:36

No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal :P

no kaman;/kupic telefon za ponad 2k a potem to najlepiej jeszcze osobno dokupywać programy żeby był funkcjonalny, np możliwość dzwonienia 100 zł, możliwość wysyłania sms 40 zł itd:) taki stan rzeczy nie przeszkadza tylko maniakom modlącym się do apple;)

#68 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 09:38

Marciin: Przepraszam, ale od poczatku bylo wiadomo ze iP nie obluguje wymiany plikow przez BT.
Znalazl sie ktos kto napisal program umozliwiajacy wysylanie plikow i chce zarobic na swojej ciezkiej pracy... mozesz nadal zyc w przekonaniu ze jesli wszystkie telefony maja "sprawny" BT, to i iP powinien taki miec, lub zaplacic za kawal dobrej roboty 20 zl.

FrisTAJla, tylko ze placac 2k, wiedziales co kupujesz... to nie byl kot w worku. Znales ograniczenia telefonu, takie jak brak MMS'ow czy brak w pelni fukncjonalnego BT.

#69 emuv

emuv
  • 60 postów

Napisano 15 marca 2009 - 09:44

Cieżką pracą nazwyasz kradzież kodu? Jeśli ktoś posiada zcrackowaną wersję bardzo proszę o link na pw, ponieważ nie będę płacić złodziejom...

#70 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 15 marca 2009 - 09:45

Niektórym bezkrytycznym "wyznawcom" chyba się coś pomieszało.
20 zł to ZA DUŻO a wiecie dlaczego? Właśnie ze względu na cenę iPhone! Nie dość, że wywalam tysiaka na telefon to jeszcze mam płacić za coś co we wszystkich urządzeniach świata jest standardem darmowym!? W tym rzecz.

nie mozesz przeczytac mojego posta wyzej? chyba w Twoim mozgu jest to standardem bo nie we wszystkich telefonach swiata
Ktos zmusza Cie do placenia? wszystkie updaty softwareu sa za free od Apple, to ze jakas grupa osob napisala oprogramowanie na hackowane iphone do bluetooth i chce za to 20zl to calkiem inna para kaloszy.

#71 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 09:47

emuv skoro twierdzisz ze byla to kradziez kodu, to podaj na to dowody !
Chyba ze bedac hipokryta zaslaniasz kradziez, kradzieza...

Chlopaki z BluetoothProject nie dokonali nic wiecej procz identyfikacji innych urzadzen BT... a MeDevil stworzyl samodzielnie w pelni funkcjonujacy BT... jak na moj gust przepasc.

#72 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 15 marca 2009 - 09:50

No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal :P

jaja se robicie z tym 2K
są ludzie którzy kupują za 1zł, 50zł, 100zł, 500zł 1K itd, wiec nie przesadzać z tym 2K
był czas gdzie nowe iP 3G kosztowały sporo poniżej 1K
ale mniejsza w to, bo jak narazie czytam że iB ma spore problemy z baterią

#73 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 15 marca 2009 - 09:52

Goly, niestety jest problem z bateria, ale napisalem jakie jest dorazne rozwiazanie tego problemu... po zakonczeniu uzywania programu, nalezy wyjsc z programu (czerwony krzyzyk) i zrobic restart telefonu.
MeDevil podobno pracuje nad poprawieniem tego bug'a.

#74 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 marca 2009 - 10:24

Jest lepsze rozwiązanie niż za każdym razem restart, wystarczy SBSettings i nim zabijamy proces, znaczek BT zostaje w tray'u a bateria nie podupada z prędkością 1% na 1s ;) Wara od czerwonego krzyżyka.

#75 DevilLama

DevilLama
  • 40 postów

Napisano 15 marca 2009 - 10:27

Nie sa smieszni ludzie, ktorym szkoda wydac 20zł, tylko ludzie ktorzy uwazaja za cos normalnego wydac 20zl na cos co w innych telefonach jest fabrycznie i za darmo. Tak jakby policzyc najwazniejsze aplikacje: pdanet 30$, irealsms 10$, readdledocs 10$, swirlymms 8$, ibluetooth 5$. Wychodzi nam ze musimy stracic gwarancje oraz 63$ dolary na cos co w innych telefonach dostajemy na wstepie. Zaraz poleca na mnie gromy ;p. Jestem wielkim zwolenikiem iphone, nie wymienilbym go w tej chwili na nic innego, jednak musimy sobie powiedziec wporst ze duzo funkcji nie zostalo dopracowanych, a sam soft byl robiony na szybko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych