Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#176 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 marca 2009 - 13:47

Idąc tym tokiem rozumowania - iBluetooth wspomaga erekcję ... jeśli ktoś tego potrzebuje ;)

#177 lobotommy

lobotommy
  • 554 postów
  • SkądGliwice

Napisano 17 marca 2009 - 12:01

5k18a <-- JB to piractwo? Chłopcze skąd tyś się urwał? Chyba że pisałeś z ironią :) to co innego. Braki logiczne w twojej wypowiedzi uniemożliwiają polemikę.Spróbuję. Pomyśl. To moja zabawka. Robię z nią co chcę. Nie mam telefonu w dzieżawie od Apple. To moja własność. Chyba, że system w tej zabawce otrzymujemy w dzierżawie... Wtedy łamię umowę z Apple i Apple się wtedy odżegnuje od wszelkiej odpowiedzialności za tak działający soft/sprzęt. Nie ma nigdzie piractwa. Nie sprzedaję tak działającego softu, nie okradam nikogo. Amen.

#178 andreas_k

andreas_k
  • 101 postów

Napisano 17 marca 2009 - 18:43

5k18a <-- JB to piractwo? Chłopcze skąd tyś się urwał? Chyba że pisałeś z ironią :) to co innego.
Braki logiczne w twojej wypowiedzi uniemożliwiają polemikę.Spróbuję.
Pomyśl. To moja zabawka. Robię z nią co chcę. Nie mam telefonu w dzieżawie od Apple. To moja własność. Chyba, że system w tej zabawce otrzymujemy w dzierżawie... Wtedy łamię umowę z Apple i Apple się wtedy odżegnuje od wszelkiej odpowiedzialności za tak działający soft/sprzęt. Nie ma nigdzie piractwa. Nie sprzedaję tak działającego softu, nie okradam nikogo. Amen.

Jeżeli jest tak jak uważasz to dlaczego nie mogę legalnie odchudzić sobie windowsa za pomocą xplite? ponieważ jest to sprzeczne z udzieloną licencją.
Idąc dalej Twoim tokiem myślenia, to mogę zrobić sobie do woli kopii jakiegoś programu który kupiłem, tak? przecież jest mój. Sprzęt może jest i Twój ale oprogramowanie w nim LEGALNE jest tylko i wyłącznie wtedy kiedy przestrzegasz licencji, a zapewne licencja mówi wyraźnie o zakazie modyfikowania w/w oprogramowania...

#179 malpka

malpka
  • 19 postów

Napisano 19 marca 2009 - 08:50

andreas_k: tru. Ale osoby które nigdy w życiu nie kupiły oryginała, a filmy zdobywają przez p2p/rs-podobne serwisy ciężko przekonać do respektowania własności intelektualnych.
Za prawdę, na forum napisano: [url]http://www.myapple.pl/iphone-news/96522-apple-jailbreak-jest-niezgodny-z-prawem.html[/url]
Mnie ciekawi jedynie kwestia używania zcrackowanej wersji iBluetooth. Skoro jailbreak nie jest legalny, to czy aplikacja wypuszczona na cydii może korzystać z praw własności intelektualnej... czy można w tym przypadku mówić o jakiejkolwiek licencji?

#180 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 19 marca 2009 - 08:56

andreas_k, gdyby wszystko byloby tak piekne i latwe jak mowisz... Apple nie zastanawialby sie nad wniesieniem do sadu sprawy przeciwko JB... Sa jednak glosy ktore mowia glosno i otwarcie, ze JB jest legalny.
Pozwolmy zatem sadom stwierdzic co jest a co nie jest nielegalne...

#181 malpka

malpka
  • 19 postów

Napisano 19 marca 2009 - 09:04

eRestin: Przeciwko komu niby? To tak samo jak nikt nie ściga osób zajmujących się crackowaniem gier - ile czasu i kosztów zajęłoby ściganie firmie z USA piratów z Rosji czy z Chin? Łatwiej jest zabrać się za osoby dystrybuujące już w kraju docelowym (np Policja na Stadione ;)) Łatwiej jest nie uznawać gwarancji telefonom po JB. Są też osoby które mówią że aborcja jest a podatki nie są legalne...

#182 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 19 marca 2009 - 09:15

malpka, przepraszam moj blad... nie Apple a firmy ktore chca produkowac oprogramowanie na platforme tego telefonu chca wniesc sprawe do sadu o zniesienie zapisu, ktory swiadczy o nielegalnosci wykonywania tzw."jailbreak'a" na telefonach Apple iPhone oraz odtwarzaczach iPod Touch.

Szanse sa pol na pol ze im sie uda... oby ktorejs ze stron sie udalo i w koncu skoncza sie teksty co jest a co nie jest nielegalne.

Moim zdaniem w chwili zakupu sprzetu z oprogramowaniem stajesz sie jego wlascicielem, a zmieniajac/modyfikujac oprogramowanie robisz to na wlasna reke... i bierzesz za to odpowiedzialnosc (np. utrata gwarancji), JB nie jest klasycznym piractwem, gdzie ktos czerpie a inny traci.
Zwyczajnie Apple zyskuje, chocby dlatego ze wiecej osob moze pozwolic sobie na ten telefon.

Dziwna sprawa ale mniej wiecej dopiero rok po pojawieniu sie telefonu od Apple, firma zabiera dopiero glos na temat JB... ciekawe dlaczego ?!?

btw. instalujac sterowniki do karty graficznej w komupterze... tez ingerujesz w oryginalne (dostarczone wraz z systemem) pliki systemowe... to moze lepiej juz pozostac przy VGA 800x600, bo jak tu doinstalowac karte graficzna bez lamania prawa ?!?

#183 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 20 marca 2009 - 03:32

może ktoś mi podpowie (a nie od razu zbeszta) jak wysłać zdjęcie przez iB? można jakoś przez tą przeglądarkę zdjęć, którą ma wbudowaną?! z góry dzięki dla cierpliwych za odpowiedź.. :D

#184 malpka

malpka
  • 19 postów

Napisano 20 marca 2009 - 11:49

DoMiQ: Może Ci screeny [URL="http://malpka.jogger.pl/2009/03/13/bluetooth-na-iphone-ibluetooth/"]stąd[/URL] troszkę ułatwią sprawę. Przez wbudowaną przeglądarkę (tę z przycisku "Zdjęcia") nie da rady, ale iBluetooth ma wbudowaną swoją przeglądarkę, gdzie możesz łatwo wybrać zdjęcie do wysłania.

#185 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 20 marca 2009 - 12:37

chodziło mi właśnie o tę wbudowaną przeglądarkę..!! Ale trochę mi te screeny pomogły.. zauważyłem u siebie brak panelu, który zaznaczyłem w załączniku.. nie wiem dlaczego..?! Pojawia się on przy pełnej wersji, czy jak?!

#186 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 21 marca 2009 - 12:09

Widzę, że przez ostatnie kilka stron cały wątek odbiegł od tematu i zrobił się totalny ot. A ja chciałem się tylko dowiedzieć jak odebrać plik od kogoś. Np zdjęcie z k850i do mojego ip. Ktoś wie ?

#187 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2009 - 12:20

Klikasz Save in Library/Save as jak przychodzi plik. W czym problem?

#188 DoMiQ

DoMiQ
  • 82 postów

Napisano 21 marca 2009 - 12:38

mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?!

#189 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 marca 2009 - 19:33

Zamieszczam tu zdjęcie z programu, które pokazywane jest przy jego włączaniu. Jeśli komuś się spodoba to zdjęcie wrzucamy do folderu w telefonie: /private/var/stash/Applications.XXXXX/iBluetooth.app/ Podmieniamy istniejący plik Default.png (UWAGA ! Jeśli plik, który ściągneliście ma w nazwie Default.jpg musicie go zamienić na Default.png !) i cieszymy się nowym zdjęciem :D Zrobiłem je bo mi się nudziło :P

#190 ulrik

ulrik
  • 28 postów

Napisano 31 marca 2009 - 11:30

Mam maly klopot - podczas wysylania plikow z kompa dostaje komunikat na kompie ze transfer pliku nie powiodl sie - zostal dostarczony nieprawidlowy argument...co to moze byc??

#191 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 28 czerwca 2009 - 09:42

u mnie tez nie działa

#192 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:08

a spróbujcie może to : Bluetooth Chris-Software.com # iPhone & iPod Touch games and apps za darmo w cydii :)

#193 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:28

ale a się tym czymś mp3 przesłać a potem odsłuchać?

#194 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:29

fajna zabawka ale żeby to działało niezły żart

#195 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:30

Po co ma ktoś takie coś instalować? Przecież to jest bezużyteczne.

#196 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 10:36

a w ogóle wam działa przesyłanie plików via ibluethooth

#197 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 28 czerwca 2009 - 21:12

a spróbujcie może to : Bluetooth Chris-Software.com # iPhone & iPod Touch games and apps za darmo w cydii :)

szkoda,że jest tam ten tekst
"WARNING: This application doesn’t extend iPhone Bluetooth functionality. It’s only a toy. All the task only pretend that the application is communicating with other Bluetooth devices."
:( bo już myślałem ,że w końcu będzie coś co działa.

#198 axyon

axyon
  • 141 postów
  • SkądRzeszów (pustynia iSpotowa)

Napisano 07 listopada 2009 - 22:47

No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal :P

I nie wydać 20 zł na iblutuf.
I nie wydać 1,22x52 na gadu gadu na rok
I nie wydać 50 dolarów na gry
I nie wydać 70 dolarów na nawigację
I nie wydać na...........
Czyli- nienawidze takich hasełek.

Co do iBluetooth to Powinno być dla ''normalnych ''iPhone'ów.
Apple - wstyd! Wszyscy dają w iPhone'a najprzydatniejsze funkcje, a ty co? Remote i pare 'bajerów'.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych