Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iBluetooth - port Bluetooth w iPhone nareszcie otwarty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#26 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 14 marca 2009 - 22:32

a co do samego iBluetooth to : zalety : dziala w tle wady : przy przesylaniu zdjec z N73 > iphone - zdjecia sa uszkodzone, w druga strone (iphone > N73) bez problemow.

#27 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 14 marca 2009 - 22:32

jesli iphone jest do du.. to go sprzedajcie, oddajcie, cokolwiek tylko nie nazekajcie

#28 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 14 marca 2009 - 22:35

Więc skoro już ktoś zdecydował się*na zakup iPhone, to proszę, bez tak durnych wypowiedzi...

O jejku. Cos się chyba panu moderatorowi pomyliło. Do tego właśnie służy forum. Najlepiej założyć kolko wzajemnej adoracji (aby nie napisać bardziej dosłownie) i bić pokłony jak w parodii Simpsonów "MAPPLE" LOL

#29 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 marca 2009 - 22:38

A czy wy znacie tylko dwa określenia - do d.. i super? Czy wszystko co kupujecie jest idealne i bez wad, a to czego nie kupiliście to g...? Jeżeli tak to gratuluje posiadania własnego świata.

#30 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 marca 2009 - 22:38

Da się w ten sposób wysyłać* i odbierać pliki mp3 lub filmy ?

#31 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 14 marca 2009 - 22:40

smieszny to jest ten news jest juz watek na 500 postwo od 3 miesiecy a tu prosze news :D

#32 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 22:40

ja nie pisze ze jest do dupy...mowie ze forum jest od tego zeby wyrazac opinie...
nie wazne czy dobre czy zle...

bo jak chcecie miec same dobre to ekhm...po co to forum?;]

a tak btw

Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat.

no tak...ja wiedzialem ale czy wszyscy?

patrz co jest na stronie apple

Sieci komórkowe i bezprzewodowe

* UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)
* GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)
* Wi-Fi (802.11b/g)
* Bluetooth 2.0 + EDR

bluetooth 2.0 +edr?...hmm na logike gdybym mial kupic iphone i kierowal bym sie specyfikacja techniczna ze strony producenta...to nigdy w zyciu bym nie pomyslal ze ten edr jest tylko do sluchawki bezprzewodowej;]]]

pozdrawiam

#33 earnur

earnur
  • 72 postów
  • Skądze Słupska

Napisano 14 marca 2009 - 22:43

A mi się nie podoba, że myapple promuje program, który został ewidentnie wykradziony od pierwotnych twórców (po szczegóły odsyłam na forum iBluetooth Project • Index page). I co najlepsze, to Ci prawdziwi twórcy mają udostępnić swoją wersję za darmo.

I tak na marginesie, to iBluetooth jest już scrackowany

#34 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 14 marca 2009 - 22:43

Tak. Możesz wysłać wszystko co chcesz :) Nawet pliki systemowe ;D Należy pamiętać jedynie o tym, że inne telefony odbierają tylko określone rozszerzenia plików. A do kompa prześlecie co chcecie :) U mnie nie było czegoś takiego jak testuj przez 6 dni tylko od razu prosiło o podanie maila.

#35 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 22:46

I tak na marginesie, to iBluetooth jest już scrackowany

tak myslalem ze dlugo to nie potrwa...

nawet znalazlem...przyda sie;]

#36 adamja

adamja
  • 95 postów
  • SkądWieluń

Napisano 14 marca 2009 - 22:48

A ja ma takie pytanie trochę z innej beczki, iBluetooth ma ze tak to nazwę skrót do biblioteki zdjęć, a co gdybym chciał wysłać jakaś mp3 lub ja odebrać, gdzie je znaleźć i zapisać tak żeby były widoczne w ipodzie ? Proszę o pomoc :) !

#37 radzion

radzion

master of disaster

• 1 193 postów

Napisano 14 marca 2009 - 22:51

Wogole dziwie sie ze w tym temacie poruszane sa jakies bzdury jak chocby przekomarzanie sie co iphone ma a czego nie. To jest temat na sierpniowy 2008 post. Temat konkretnie dotyczy bluetooth. Ciesze sie bardzo ze udalo sie otworzyc bluetooth. Cena 20 zl nie powinna nikomu sprawic klopotow jesli sie potrzebuje blue. Nie jest to cena wygorowana biorac pod uwage kilka miesiecy czyjes pracy. Docenmy to i cieszmy sie odblokowanym bluetoothem!

#38 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 marca 2009 - 23:02

A mi się nie podoba, że myapple promuje program, który został ewidentnie wykradziony od pierwotnych twórców (po szczegóły odsyłam na forum iBluetooth Project • Index page). I co najlepsze, to Ci prawdziwi twórcy mają udostępnić swoją wersję za darmo.

Pokaż mi gdzie tu jest jakaś promocja? Został kod skradziony czy nie co kogo to obchodzi? Przecież w ogóle nie powinieneś tego instalować bo Steve ma straty przez Twoje przesyłanie mp3, a to przecież niedopuszczalne! Przecież żeby zainstalować iBT musisz zrobić JB i znów okradasz Steve'a kradnąc aplikacje. Apokalipsa!

#39 keramzyt

keramzyt
  • 78 postów

Napisano 14 marca 2009 - 23:03

Nie jest to cena wygorowana biorac pod uwage kilka miesiecy czyjes pracy. Docenmy to i cieszmy sie odblokowanym bluetoothem!

Cena jest bardzo wysoka jak za coś kradzionego.
Tak jak napisał eanur, kod programu został skradziony, podobnie jak w przypadku zibriego i jego Ziphone i taką samą przyszłość wróżę iBluetooth, gdy tylko prawdziwi twórcy, którzy pracują nad tym od miesięcy wypuszczą swoją darmową wersję.
Btw. Zapowiadają, że to już niedługo. Ja poczekam.

#40 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 23:05

tu nie chodzi o to ze to tylko 20 zl.. tylko o to ze powinno to byc zupelnie za darmo... dobrze ze juz jest^^ iphone to telefon tak?...super nowoczesny telefon... gdyby mi ktos powiedzial ze zeby do mojej noki 6280 dorwac bluetooth bede musial stracic gwarancje wgrywajac lewy soft + jeszcze doplacac...to bym wysmial... piszcie sobie tam co chcecie...ja mam od iphona bardzo duze wymagania...i nie bede sie jaral takimi bzdurami ktore dawno powinny byc ...w standardzie;] dla mnie kazdy kto wyda te 20 zeta na to...z zasady moze sie tylko wstydzic... ciekawe czy byscie sie cieszyli jakby za jeilbreak trzeba bylo wydac jakies 100zl;]...

#41 tuniu

tuniu
  • 139 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 14 marca 2009 - 23:10

Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat.

Ja nie kupilem tylko dostalem za darmo bo mi sie kontrakt konczyl, ale nie narzekam ;)

#42 adamja

adamja
  • 95 postów
  • SkądWieluń

Napisano 14 marca 2009 - 23:12

Jest na tym forum na pewno nie jedna osoba która ma jailbreak i nie narzeka. A to ze ktoś chce wysyłać mp3 to nie znaczy ze okrada bo istnieją rożne pliki muzyczne np własne które chce się wysłać. Pomoże mi ktoś w odpowiedzi na w/w pytanie ?

#43 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 marca 2009 - 23:14

Dobrze ze wydali iBT ;) Dziala naprawde bardzo dobrze :) Teraz czekac na pozostale profile (narazie jest tylko obex) ale chyba nie mamy co na to liczyc poniewaz jestescie bezczelnymi chamami! (mowi o osobac ktore maja zamiar uzywac cracka) 20zl nie jest cena za ich prace tak naprawde .. czytalizscie more info w cydii?! Pelny stack BT kosztuje niemalo. Autorzy nie maja kasy na oplacenie z wlasnej kieszeni wiec poprosili o wplacenie tych 4E. Wstydzcie sie! Okradac dobrych ludzi ktorzy poswiecaja swoj czas aby poprawic apple a wam szkoda 20zl na program?! Kupujecie maca za kilka tys, iphone za 1500zl i szkoda wam 20zl ... polski pi... narod - tylko wymaga a jak cos dobrego jest to ukradnie! Uprzedzajac pytanie - tak wplacilem. ----- Mam nadzije drodzy moderatorzy ze post nie poleci do kosza ... jesli tak sie stanie to stwierdze z calym szacunkiem ze polacy maja komune we krwi gdzie sie kombinowalo i krecilo.

#44 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 14 marca 2009 - 23:32

Wstydzcie sie! Okradac dobrych ludzi ktorzy poswiecaja swoj czas aby poprawic apple a wam szkoda 20zl na program?! Kupujecie maca za kilka tys, iphone za 1500zl i szkoda wam 20zl ... polski pi... narod - tylko wymaga a jak cos dobrego jest to ukradnie!

Uprzedzajac pytanie - tak wplacilem.

A ja za to powtórzę przedmówców - kod tego programu został skradziony i nie mam zamiaru płacić złodziejom, za których rzekomo nas masz. Powodzenia.

#45 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 14 marca 2009 - 23:40

Dzielni i waleczni moderatorzy, nadal dyktują tylko to co jest jedyne i słuszne. Owe forum nie służy wymianie informacji - owe forum akceptuje tylko WIELBIENIE produktu.

Śmieszne jest raczej to, że ktoś kupując iPhone i znając jego ograniczenia ma jeszcze jakieś uwagi na ten temat. Przy zakupie każdy ma wybór, zawsze przecież można wybrać Nokię czy jakiegokolwiek innego producenta i mieć wszystko nawet taniej... Więc skoro już ktoś zdecydował się*na zakup iPhone, to proszę, bez tak durnych wypowiedzi...

Jednak, na szczęście - nie tylko dla mnie nie odpowiada takowe podejście do użytkowników forum i próba stworzenia czysto komunistycznej cenzury.

nie wydam ani zlotowki na bluetooth..to jest pewne....
placenie za taka funkcje w iphonie to poprostu zenada...
albo to jakos scrackuja albo ja dziekuje...ipohonowi to przeciez nie potrzebne...bo wolne i przestarzale...
jedyna radosc jaka mam to czytanie hipokryzji wypisywanych przez fanboy appla;DD

i moderatorow mowiacych ludzia ze krytyka tu jest wogole niepotrzebna bo i po co...

iphone zajebisty i koniec...pozakladajmy topici na forum gdzie bedziemy wielbic ten telefon...

O jejku. Cos się chyba panu moderatorowi pomyliło. Do tego właśnie służy forum. Najlepiej założyć kolko wzajemnej adoracji (aby nie napisać bardziej dosłownie) i bić pokłony jak w parodii Simpsonów "MAPPLE" LOL

"Panowie" moderatorzy, to nierzadko również osoby "spod znaku" PRO - co za tym idzie, wietrzący biznes w handlu produktami spod nadgryzionego jabłuszka. Wszystko było pięknie, do czas absolutnego posłuszeństwa i wyrażania wypowiedzi pełnych uwielbienia, miłości i poddaństwa - zarówno dla "miłościwie panującej władzy wykonawczej" jak i dla produktu.
Domyślam się, że bije po kieszeni - kiedy pojawiają się głosy krytyki, głosy które informują użytkownika o prawdzie - nie zaś karmią nowych użytkowników jękami zachwytu ciągnącymi się przez wiele stron niejednego wątku.

No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal :P

Hehe - sorry, ale to brzmi co najmniej śmiesznie. :) Telefon za ponad tysiąc i 20 zł na Bluetooth nie mogą wydać. ;)

Rozumiem Sandman, że dostałeś również owe 20 złotych od rodziców.

Czy naprawdę myślicie, że chodzi tu o 20 złotych, 4 euro - czy tego równowartość. To chodzi o zasadę, chodzi o bezsens płacenia za coś - co jest... a tego nie ma. Na stronie Apple od zawsze w specyfikacji technicznej opisane było, że iPhone posiada Bluetooth + EDR. Nigdzie nie opisane jest, w oficjalnym materiałach, że ów Bluetooth jest upośledzony tak bardzo, że nie można wysłać głupiej wizytówki... nie mówiąc już o paranoicznej ochronie utworów muzycznych, co jest bzdurą, wykrętem i tłumaczeniem ułomności.
Nie raz pojawia się post od niezdecydowanego użytkownika, między innymi pytającego o bluetooth, którego oczywiście karmicie od zawsze bajkami o Bluetooth, który będzie... będzie, ale za jaką cenę? Czy każdy musi dopuścić się złamania iPhone aby móc korzystać z czegoś, za co się zapłaciło?

Smieszne to jest to ze telefon za ponad tysiac zlotych, a zeby miec MMS trzeba kupic SwirlyMMS za $8, zeby miec dzialajacy Bluetooth - trzeba wydac 20zl za iBluetooth (do McEnter - gdzie masz bluetooth w iphone standartowo ?! masz na mysli mozliwosc podlaczenia sluchawki bezprzewodowej od apple ?? taki bluetooth z tego jak madonny krolowa anglii).

Smieszne jest to, ze zeby to wszystko miec to trzeba jeszcze zrobic jailbreak w iphone. i to jest wlasnie smieszne ze zeby miec funkcje ktore sa dostepne w prawie kazdym pierwszym lepszym telefonie w dzisiejszych czasach (jak bluetooth, mms, nagrywanie video) to trzeba w telefonie za ponad tysiac zl - zlamac go (lamiac licencje) i kupic oprogramowanie od firm trzecich do tego !

Czy kupując Mercedesa, kiedykolwiek przyszło Wam do głowy, że będziecie musieli:
  • Wymienić opony na takie od Fiata 125p, aby Mercedes trzymał się dobrze polskich dróg?
  • Zmienić prędkościomierz na taki od Seicento, ponieważ dane z prędkościomierza są prawdziwe na niemieckich drogach, jednak przekłamują na polskich.
  • Do benzyny bezołowiowej dolewać butelkę oleju rzepakowego w proporcji 1 litr oleju na 21 litrów benzyny.

Powodem do dumy w przypadku Mac'a czy iPhone jest przeświadczenie, że to sprzęt który działa "po wyciągnięciu z pudełka". Tymczasem, aby iPhone działał - trzeba go sobie samemu zrobić.

tu nie chodzi o to ze to tylko 20 zl..
tylko o to ze powinno to byc zupelnie za darmo...
dobrze ze juz jest^^

iphone to telefon tak?...super nowoczesny telefon...
gdyby mi ktos powiedzial ze zeby do mojej noki 6280 dorwac bluetooth bede musial stracic gwarancje wgrywajac lewy soft + jeszcze doplacac...to bym wysmial...

piszcie sobie tam co chcecie...ja mam od iphona bardzo duze wymagania...i nie bede sie jaral takimi bzdurami ktore dawno powinny byc ...w standardzie;]

dla mnie kazdy kto wyda te 20 zeta na to...z zasady moze sie tylko wstydzic...

ciekawe czy byscie sie cieszyli jakby za jeilbreak trzeba bylo wydac jakies 100zl;]...

Wprowadzić opłatę za Jailbreak - to jest myśl. Powiedziałbym nawet... GENIALNE!

#46 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 23:47

Dzielni i waleczni moderatorzy, nadal dyktują tylko to co jest jedyne i słuszne. Owe forum nie służy wymianie informacji - owe forum akceptuje tylko WIELBIENIE produktu.

A czy ja gdziekolwiek, w którymkolwiek ze swych postów, pokazałem jakiekolwiek uwielbienie do iPhone? Wręcz przeciwnie, jest wiele rzeczy które mnie w nim denerwują i na codzień korzystam z Nokii E71... ale nie zmienia to faktu, że głupotą jest pisanie jak to beznadziejny jest iPhone, nie mając pełnej obsługi BT czy MMS, przez osoby, które ów telefon posiadają i które to kupowały go z pełną świadomością jego możliwości i ograniczeń.

Inna sprawa, że na forum jest wielu "fanboy'ów" wychwalających wszystko co jest opatrzone logiem nadgryzionego jabłuszka. Z tym, że ja się*do nich raczej nie zaliczam. I prosze nie uogólniać, że skoro mam status moderatora to od razu uwielbiam i wychwalam Apple.

I tym oto postem proszę o zakończenie dyskusji nie wnoszących nic do tematu wątku, którym jest, przypomnę, aplikacja iBluetooth.

#47 kiler129

kiler129
  • 403 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 marca 2009 - 23:47

A ja za to powtórzę przedmówców - kod tego programu został skradziony i nie mam zamiaru płacić złodziejom, za których rzekomo nas masz. Powodzenia.

Moze jakies dowody? Znam mniej wiecej temat i gdy nastpla rzekome zlodziejstwo iBluetooth byl ujuz duzo bardziej zaawansowany.
Do dzisiaj goscire od sweetouch maja tylko wyszukiwanie urzadzen ... nie maja tak naprawde nic.
Do tego tak prosza o dotacje a ajkos nie widac efektu ... a oni z ta predkoscia do pelnego stacka dojada za 3 lata.

#48 iPiter

iPiter
  • 232 postów
  • Skądze wsząd;]

Napisano 15 marca 2009 - 00:00

No kaman :/ kupić tel. za ponad 2K i nie wydać na coś wartego uwagi 20zł :/ takiego skąpstwa to chyba tylko można się spodziewać po bananowych dzieciach, które dostały IP od rodziców na odwal :P

stary te bananowe dziecie to właśnie chyba nie skąpią kasy;]

Pytanie do moderatorów i adminów....czemu nie mozna gadać o cracked ipa a o JB można...oba sa nielegalne;p?

#49 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 15 marca 2009 - 00:05

Ja nie mówie tutaj o sobie. Znam ludzi i wiem, że niektórym ta cena może wydać się za wysoka.

Mi sie to wydaje za wysoka cena, ale nie dlatego ze mnie nie stac czy cos. Dajcie spokoj, w telefonie za 3k zlote otwarty BT powinien byc w standardzie a tu Apple daje pole do popisu podworkowym programista co se moga dorobic.

Chociaz czy to takie zle? Niech se dorabiaja, ale czemu kaza se placic za produkt, ktory zawiesza telefon itp?

#50 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 15 marca 2009 - 00:14

Pierwszy raz zmieszałem się czytając to forum. Post pewnego użytkownika, to jeden wielki, bezsensowny lament.

W przypadku iBT, kradzież idzie za kradzieżą. Jeżeli nawet wysłuchamy Twoje wołanie o sprawiedliwość, to poprzez JB znowu kogoś okradamy. Firma Apple wypuściła swój telefon i ma do niego pełne prawo. Jeżeli nie chce otworzyć BT, to ma ku temu powód. Jeżeli nie w celach bezpieczeństwa, to w celach marketingowych. Nikt nie przystawia nam noża do gardła, gdy wybieramy telefon w salonie. Tutaj w pewien sposób popieram mls, któremu dostało się za odmienne zdanie i belkę moderatora.

Zastanawiam się nad tym, dlaczego niektórzy nadal nie mogą zrozumieć, że iPhone, to tylko i wyłącznie telefon, który ma spełniać podstawowe funkcje komunikacyjne i musi przyciągać oko. Nie spodziewajmy się po nim niczego wielkiego. Każdy w dniu zakupu na pewno kilka razy przemyślał swój wybór i był w pełni świadom tego, co kupuje. Tego, że będzie musiał zrezygnować z jednych funkcji na rzecz drugich.
Ja, w dniu zakupu - zanim wyjąłem pieniądze z portfela - zdążyłem zmienić zdanie i... sklep. Kupiłem iPod Touch. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych