Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?
Napisano 19 lutego 2009 - 14:10
Napisano 19 lutego 2009 - 14:32
Napisano 19 lutego 2009 - 14:35
Napisano 19 lutego 2009 - 15:03
Krzysztofie, jeśli nie zauważyłeś ze User którego post został usunięty delikatnie mówiąc ostatnimi czasy ,,nabija,, sobie licznik postów (i nie tylko w tym wątku) to nie moja wina - i proszę nie wyciągać zbyt pochopnie wniosków z działań Administracji (tym bardziej ze post został usunięty po zaraportowaniu go przez kilku Userów MyApple którzy zauważyli to o czym pisze powyżej)
Moze dlatego bo ma zablokowane inne konto.
@Wszyscy: TO FORUM JEST WLASNOSCIA JEGO ADMINISTRATORA (CODE CHYBA) I ON TU MOWI CO KTO MOZE A CO NIE (jestem przeciw ale co zrobic)
Napisano 19 lutego 2009 - 15:50
Dlaczego jesteś przeciw temu, by właściciel decydował o swojej własności?@Wszyscy: TO FORUM JEST WLASNOSCIA JEGO ADMINISTRATORA (CODE CHYBA) I ON TU MOWI CO KTO MOZE A CO NIE (jestem przeciw ale co zrobic)
Fajnie by Ci było jakby sąsiad Ci (za przeproszeniem) srał na wycieraczkę?
Napisano 19 lutego 2009 - 15:56
Pal licho sąsiada - bo jak ma fajną żonkę, to można ją odwiedzić jak sąsiad w pracy
Fajnie by Ci było jakby sąsiad Ci (za przeproszeniem) srał na wycieraczkę?

---- Dodano 19-02-2009 o godzinie 16:07 ----
Ehhh... jaki ja romantyczny się zrobiłem

Napisano 19 lutego 2009 - 17:46
Napisano 19 lutego 2009 - 19:00
Moze dlatego bo ma zablokowane inne konto.
@Wszyscy: TO FORUM JEST WLASNOSCIA JEGO ADMINISTRATORA (CODE CHYBA) I ON TU MOWI CO KTO MOZE A CO NIE (jestem przeciw ale co zrobic)
Forum jako serwer i oprogramowanie. Posty sa wlasnoscia poszczacych. Jak code tak podkresla swoje prawo wlasnosci to powinien uszanowac prawo wlasnosci innych i pozwolic na nieograniczona edycje i usuwanie swoich postow. Tak na logike.
Napisano 19 lutego 2009 - 19:06
Dlaczego jesteś przeciw temu, by właściciel decydował o swojej własności?
Nie o to mi chodzi, chodzi o to, ze Code powinien zaczec inaczej patrzec na sprawe hakintoszy (Wy
inne Administratorzy/Moderatorzy tez) Ale to tylko moje skromne zdanie.
Napisano 19 lutego 2009 - 19:18
jabłek - a czemu to mamy zmieniać swoje podejście-poglądy do HaMacow ? Moze Wy (w tym tez Ty powinieneś zmienić ?) My nie zmienimy zdania - Ty (Wy) tez więc po co ta gadka-szmatka? Nic się nie zmieni.Nie o to mi chodzi, chodzi o to, ze Code powinien zaczec inaczej patrzec na sprawe hakintoszy (Wy
inne Administratorzy/Moderatorzy tez) Ale to tylko moje skromne zdanie.
Napisano 19 lutego 2009 - 19:21
Napisano 19 lutego 2009 - 19:32
Code szanuje prawo własności - nikomu nie zabrania pisać o Hamacach na innych forach, blogach czy czymkolwiek. Na MyApple jest regulamin i zasady ustalone przez Właściciela forum - jest takim samym właścicielem jak w każdej innej firmie. Jak coś nie pasuje pracownikowi w firmie to albo się zwalnia albo wogole nie zatrudnia a nie próbuje zmusić właściciela do tego aby tańczył wokół pracowników bo takie maja widzimisię.Forum jako serwer i oprogramowanie. Posty sa wlasnoscia poszczacych. Jak code tak podkresla swoje prawo wlasnosci to powinien uszanowac prawo wlasnosci innych i pozwolic na nieograniczona edycje i usuwanie swoich postow. Tak na logike.
Jeśli na MyApple komuś coś się nie podoba a szefostwo mówi ze to się nie zmieni to zostają trzy wyjścia:
- przestaje się wchodzić na to forum i idzie gdzieś indziej gdzie admini pozwalają na wszystko;
- pisze się co się chce i godzi jednocześnie na korektę, usuwanie postów, cenzurę i ryzyko zbanowania swojego konta przez adminów jeśli uznają oni ze limit cierpliwości na łamanie zasad się skończył;
- dostosowuje się do obowiązujących zasad ustalonych przez właściciela.
Napisano 19 lutego 2009 - 19:36

Napisano 19 lutego 2009 - 19:41
No i masz od razu powód dla co niektórych aby pisać że wolność słowa jest zagrożona ...Ja osobiscie uwazam, ze i jedno i drugie nie powinno byc poruszane na forum. Grzecznie i z kultura wszelkie posty na ten temat powinny byc zamykane i tyle.
Są inne fora gdzie nie pozwalają pisać i o tym i o tym -np. macplug - a i tak są tam Userzy którym co innego nie pasuje.Bo chwilowo wyglada to mnie wiecej tak, jak zapytam sie o torrenty to zostane zbluzgany, jak napisze cos o jailbreak'u to wrecz po rekach caluja... Bez sensu jedno jak i drugie.
Code jednak nie zmieni zdania a przez to moderatorzy czuja sie jak swiete(sniete?) krowy i bawia sie dalej w swoje zabawki. Dyskusja userow na ten temat nie ma nic do rzeczy...
scurvy_shadow - widzisz, sonda jest tak skonstruowana, że nie wiadomo dokładnie co mają na myśli Userzy glosujący na drugą opcje czyli NIE - nie wiadomo czy zagłosowali bo nie chcą aby na MyApple pisano o obydwu tematach tak jak Ty się określiłeś, czy głosowali bo NIE podoba im się to, że NIE można pisać o instalowaniu OSX na PC... Sprawdź profile i wypowiedzi w innych watkach Userów którym nie podoba się obecna polityka Administracji MyApple

Gdyby autorowi sondy chodziło naprawdę o opinie Userów w sprawie OSX na PC i joberka na iPhone to w sondzie powinny być pytania tego typu:
1. Czy jesteś za tym, aby na MA można było pisać o instalacji OSX na PC i joberku na iPhone (2xTAK);
2. Czy jesteś za tym, aby na MA nie można było pisać o instalacji OSX na PC i joberku na iPhone (2xNIE);
3. Czy jesteś za takim rozwiązaniem jakie obecnie obowiązuje na MA odnośnie instalacji OSX na PC i joberka na iPhone (OSX/PC - NIE, joberek-TAK);
4 . Nie mam zdania w tej sprawie.
... a tak Userzy którym nie pasuje pisanie na MA o OSX na PC i joberku zostali wrzuceni do tego samego worka co zwolennicy tych tematów bo jedni i drudzy maja inne zdanie niż obecna polityka MyApple w tej sprawie.
Napisano 19 lutego 2009 - 20:38

Napisano 19 lutego 2009 - 20:55
No OK, czyli administracja mowi ze nie chca hakintoszy, userzy mowia ze chca... A kto tu rzadzi? No oczywiscie ze admini (i nie ma sie czemu dziwic :?)
Pewna inna mała liczba użytkowników domaga się zgody na dyskusje o tatuażach w dziale Think Different upierając się że to ma związek z produktami Apple... czy to znaczy że administracja musi ich żądania spełnić? [retoryczne]
Napisano 20 lutego 2009 - 18:15

Napisano 20 lutego 2009 - 19:08

To samo jest z serwisami - autoryzowany serwis zarabia dla siebie a nie dla dystrybutora który też dysponuje serwisem.
Napisano 20 lutego 2009 - 19:20

Napisano 20 lutego 2009 - 19:57
Napisano 20 lutego 2009 - 20:05

Napisano 20 lutego 2009 - 20:23

i odpowiedzKomp nie wykrywa iPchona
i kolejnyA zainstalowales iTunes
alboA co to jest
a tu odpowiedzMam problem! iPhone sie nie wlancza
... (Musialem to napisac)A naladowales baterie?
Napisano 20 lutego 2009 - 21:08
niby tak ale forum nie jest firma a code to nie jest szef ludzi, ktorzy tu pisza. to raczej code zostal wynajety przez ludzi, bo ma cos co jest dla nich atrakcyjne. on daje magazyn a ludzie umieszczaja tu swoje posty. jeszcze jest takie cos, ze zasady i regulamin ciagle sie zmieniaja, a wlasciwie to one sa tak niejasne ze ciagle sa na nowo interpretowane bardzo czesto sprzecznie. w koncu jesttak, ze regulamin jaki akceptowalam jak sie tu zapisywalam ma sie nijak do tego co teraz jest nazywane regulaminem. do czego zmierzam to to, ze uslugodawca zmienia warunki uslugi w trakcie jak ona juz trwa, a jak sie komus nie podoba to ma odejsc goly i wesoly i wszyzstkie swoje posty zostawic. to jakby bank zmienil warunki prowadzenai konta i pozwolil odejsc do innego banku jak sie zostawi wszystkie pieniadze co sa juz na koncie.Code szanuje prawo własności - nikomu nie zabrania pisać o Hamacach na innych forach, blogach czy czymkolwiek. Na MyApple jest regulamin i zasady ustalone przez Właściciela forum - jest takim samym właścicielem jak w każdej innej firmie. Jak coś nie pasuje pracownikowi w firmie to albo się zwalnia albo wogole nie zatrudnia a nie próbuje zmusić właściciela do tego aby tańczył wokół pracowników bo takie maja widzimisię.
no i jak sie nie szanuje cudzej pracy i wlasnosci to sie nie ma dziwic, ze ludzie tak samo traktuja. przyklad idzie z gory co nie?
Napisano 20 lutego 2009 - 21:20
Napisano 20 lutego 2009 - 22:27
No widzisz i tu się mylisz - MyApple to firma i to od ponad pół roku jak nie lepiej a forum jest jednym z najważniejszym ogniwem tej firmy.niby tak ale forum nie jest firma ....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych