Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?

• Please log in to reply
234 replies to this topic

Poll: Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK? (0 member(s) have cast votes)

1. Tak (94 votes [31.02%] - View)

Percentage of vote: 31.02%

2. Nie (174 votes [57.43%] - View)

Percentage of vote: 57.43%

3. Nie wiem (16 votes [5.28%] - View)

Percentage of vote: 5.28%

4. Nie mam zdania (19 votes [6.27%] - View)

Percentage of vote: 6.27%

Vote Guests cannot vote

#101 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 16 February 2009 - 22:36

A te dużo, to 2, czy 3 osoby? Jak zwykle jesteś żałosnym ... (wstaw sobie co chcesz...)

Trzeci raz obrażasz osobę dyskutującą z Tobą - ostrzeżenie

Hmm, z naciskiem na NIEKTÓRYCH. Mam na myśli dokładnie Ciebie. Jesteś burakiem, a w dodatku byłum wojskowym trepem, który ma komunistyczną zmarzlinę zamiast mózgu.

Czwarty raz

Gdybyś czytał ze zrozumieniem, cymbale, to zakumałbyś, że Jezus pisał o „kaczorach”. Jesteś jak Kaczor? W sumie pasuje. IQ podobne.

Piąty raz

A kogo tu obraziłem, cymbale? Napisałem jak było.

Szósty raz

Code, zamknij ten temat, bo ten dureń zrobił tu chlew... Z idiotami nie da się pracować...

Siódmy raz

Code, dziękuję za ustosunkowanie się do mojego pytania. To co mi odpowiedziałeś jest dla mnie satysfakcjonujące.

Dopiero teraz?

Staram się tego nie robić, ale to co wyprawia ten ... jest poza kategorią. Przepraszam, że musisz to czytać.

Słabo się starasz, przykro mi ale nie dałeś mi wyboru.

Na koniec dwa słowa:
Dopuszczając wczoraj ten wątek do dyskusji liczyłem, że tym razem zachowasz poziom - niestety przeliczyłem się.
Zamiast rzeczowo odnieść się do moich argumentów to je olałeś nie odpowiadając na nie a skupiłeś się na obrażaniu innych osób.
Niestety na takie zachowanie zezwolić nie mogę i jestem zmuszony do zamknięcia wątku i zbanowania Ciebie.

#102 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 February 2009 - 23:02

code czemu mówisz, że hackintosh to okradanie firmy a JB nie, skoro jailbreak jak się niedawno dowiedzielismy służy głównie do instalacji pirackiego oprogramowania...

przykro mi, że Scroller został zablokowany

#103 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 16 February 2009 - 23:09

code czemu mówisz, że hackintosh to okradanie firmy a JB nie, skoro jailbreak jak się niedawno dowiedzielismy służy głównie do instalacji pirackiego oprogramowania...

przeczytaj temat jeszcze raz, chba zostalo podane juz duzo powodow..

piwerwszy raz spotkalem sie z takim chamstwem na forum jaki zaprezentowal scroller... wiec jesli go popiwerasz swiadczy to o Tobie...

#104 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 February 2009 - 23:13

Może i myśl przewodnia tematu była i materiałem na dyskusję... ale to, co ten człowiek odstawił na koniec sprawia, że wstyd mi, że w ogóle wypowiadałem się wcześniej w jego temacie i go popierałem. Proponuję wykasować ten temat, żeby nie zaniżać poziomu forum.

#105 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 23:15

Hmm, z naciskiem na NIEKTÓRYCH. Mam na myśli dokładnie Ciebie. Jesteś burakiem, a w dodatku byłum wojskowym trepem, który ma komunistyczną zmarźlinę zamiast mózgu.

Miło mi :) ja akurat wiem ze mam coś z ,,buraka,, i się do tego przyznaje - bo nikt nie jest idealny... w Twoim przypadku słoma wali z butów w górę jak 50-letni las świerkowy :) .
Gdzieś napisałeś (na swoim blogu), że jesteś człowiekiem umiejącym pisać w języku polskim w przeciwieństwie do redaktorów MyApple - ciekawe bo byk na byku bykiem pogania w Twoich wypowiedziach w tym wątku :)
P.S. Zapomniałeś dodać, iż oprócz tego, że byłem ,,trepem,, byłem też ,,psem,, - jeśli poprawi ci to humor to się ciesze (mam jeszcze skończone studia prawnicze i ekonomiczne czyli 2xmgr + 1x inż.)

#106 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 16 February 2009 - 23:16

Odpowiedź na to pytanie już padła w tym wątku, nie ignoruj poprzednich wpisów tylko weź i je przeczytaj.
Nie pozwalamy podawać informacji jak wykorzystać JB do instalowania programów bez płacenia za nie.

Mi też.

Temat tak jak już wcześniej obiecałem zamykam ponieważ:
1. Założyciel tematu napisał

Code, dziękuję za ustosunkowanie się do mojego pytania. To co mi odpowiedziałeś jest dla mnie satysfakcjonujące.

czyli temat wyczerpany.
2. Założyciel tematu trochę się zagalopował, obraził innych użytkowników i temat zszedł na poziom podwórkowo-barowy

#107 Viuo

Viuo
  • 20 posts

Posted 16 February 2009 - 23:26

Utożsamianie hakintoshy z piractwem to oczywista bzdura. Nie trzeba ściągać z żadnych torrentów obrazów płyt wystarczy zpaczować płytke która dostaje się w oryginalnym pudełku. Rozumiem argument że nie chcecie zrobić tutaj forum o pc ale nie musicie nikogo demonizować. Gizmodo już dawno przedstawiło szybki kurs jak zainstalować mac na na msi windzie. Czy jeśli kupie sobie mac osa i postawie na półce żeby ładnie wyglądał to też okradam apple bo nie kupiłem maca ? Nie ! Bo nie zapłaciłem za hardware którego nie dostałem. Kupiłem software (osobny produkt!) wiec moge z niego korzystać nawet na atari jak da Bóg. Argument jest przezabawny. Jak kupie sobie zune to też okradam apple bo nie kupiłem ipoda. Bez urazy stary ale trochę z Ciebie fanatyk... Może po prostu siedź w domu i rób przelewy na apple california ? A jak kupuje wersje box to mam wersje box. Kropka.

#108 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 16 February 2009 - 23:40

Odpowiedź na to pytanie już padła w tym wątku, nie ignoruj poprzednich wpisów tylko weź i je przeczytaj.

Taak, padła odpowiedź...
Po prostu uważacie, że odpowiedź jaka padła, to jedyna, prawdziwa i słuszna odpowiedź (dla was).
Nic dziwnego, że autor tematu, który brnął do skutku, chcąc dostać odpowiedź popartą jakimiś*normalnymi argumentami, w końcu mówiąc w przeności wziął pistolet i strzelił sobie w łeb.

Co do za tłumaczenie, że większość hakintoshy ma system spiracony i nie zostawił ani grosza Applowi? Skąd wy to wiecie... Ciekawe, czy każdy ma tutaj oryginalny system zainstalowany na Maku, ja na szczęście, swoje, bo szczęście społeczeństwa, które piraci bądź nie mnie nieinteresuje. Komputer kupiony z Tigerem i załapałem się na Update do Leoparda.

Dawanie argumentów, które są płytkie jest jak nie dawanie ich w cale, zamiast płytko argumentować, może po prostu pisać: "-czemu", "-bo nie", jak dzieci z przedszkola.

Swoją drogą code skoro widziałeś ten topic wczoraj, to po co pozwoliłeś mu istnieć, raczej tego nie jestem w stanie udowodnić, ale ja i wielu innych użytkowników wiedziało, że tak się on potoczy.

Jeżeli wg. apple jailbreak jest nielegalny, na terenie USA, no to nie będę mówił po imieniu, ale kilka osób z tego forum, nawet z jego czołówki używa go na tamtym kontynencie.

Ehh robi się tu jedna wielka ironia, tematy coraz bardziej przypominają dyskusje związane z takimi sprawami jak homoseksualizm, aborcja itd... Dwie strony, które piep...ą bzdury, g...o wiedzą, idiotyczne argumenty stosują, zamiast zamknąć się i żyć w pokoju...

#109 ihow

ihow
  • 187 posts
  • SkądWarszawka

Posted 16 February 2009 - 23:43

Jeszcze póki temat otwarty.
Scrollera komentować nie będę bo to co zaprezentował nie zasługuje na jakikolwiek komentarz.

Utożsamianie hakintoshy z piractwem to oczywista bzdura.

Rzeczywiście, piractwo to zbyt mocne słowo.
Ale zauważ że instalacja os x na pc odbywa się dokładnie tak samo w przypadku oryginalnej jak i nieoryginalnej kopii systemu.
Już było o tym pisane w tym wątku.

Nie trzeba ściągać z żadnych torrentów obrazów płyt wystarczy zpaczować płytke która dostaje się w oryginalnym pudełku.

Nie trzeba kupować oryginalnej płytki, wystarczy ściągnąc system z torrenta.

#110 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 16 February 2009 - 23:56

Czy jeśli kupie sobie mac osa i postawie na półce żeby ładnie wyglądał to też okradam apple bo nie kupiłem maca ? Nie ! Bo nie zapłaciłem za hardware którego nie dostałem. Kupiłem software (osobny produkt!) wiec moge z niego korzystać nawet na atari jak da Bóg. Argument jest przezabawny. Jak kupie sobie zune to też okradam apple bo nie kupiłem ipoda.

Apple sprzedaje komputery tylko z systemem, nie ma wersji bez systemu.
Więc system sprzedawany jako BOX tak naprawdę jest UPGRADEM do systemu, który kupiłeś wraz z nowym Makiem.
Cena zresztą też jest taka w sam raz na UPGRADE.

A jak kupuje wersje box to mam wersje box. Kropka.

Nie ma innej wersji, a nazwa BOX jest potoczna bo po prostu dostajesz pudełko.

Taak, padła odpowiedź...
Po prostu uważacie, że odpowiedź jaka padła, to jedyna, prawdziwa i słuszna odpowiedź (dla was).

Scrollera satysfakcjonowała co też sam napisał.

Nic dziwnego, że autor tematu, który brnął do skutku, chcąc dostać odpowiedź popartą jakimiś*normalnymi argumentami, w końcu mówiąc w przeności wziął pistolet i strzelił sobie w łeb.

Co to są normalne argumenty?
Ja podałem faktyczne powody jakie mną kierują.
Nie będę zmyślał bajek tylko dlatego żeby ktoś sobie nie strzelił w łeb

Co do za tłumaczenie, że większość hakintoshy ma system spiracony i nie zostawił ani grosza Applowi? Skąd wy to wiecie... Ciekawe, czy każdy ma tutaj oryginalny system zainstalowany na Maku, ja na szczęście, swoje, bo szczęście społeczeństwa, które piraci bądź nie mnie nieinteresuje. Komputer kupiony z Tigerem i załapałem się na Update do Leoparda.

Nie ważne ile osób ma lewego OSX na PC, ważne jest że podając przepis na instalację tego systemu podajemy GOTOWY przepis na zainstalowanie go bez względu czy kopia jest zakupiona czy ukradziona.

Dawanie argumentów, które są płytkie jest jak nie dawanie ich w cale, zamiast płytko argumentować, może po prostu pisać: "-czemu", "-bo nie", jak dzieci z przedszkola.

Dla Ciebie coś jest płytkie, dla mnie nie.
Ty lubisz Mercedesy a ja BMW. Jedyne co nas łączy to napęd na tył :)

Swoją drogą code skoro widziałeś ten topic wczoraj, to po co pozwoliłeś mu istnieć, raczej tego nie jestem w stanie udowodnić, ale ja i wielu innych użytkowników wiedziało, że tak się on potoczy.

Dlaczego zadajesz mi pytanie skoro odpowiedź jest kilka postów wyżej?
Chyba wyraźnie napisałem, że liczyłem na rzeczową i budującą dyskusję w temacie i przekonanie innych do tego, że nasza decyzja nie jest wzięta z sufitu.

Jeżeli wg. apple jailbreak jest nielegalny, na terenie USA, no to nie będę mówił po imieniu, ale kilka osób z tego forum, nawet z jego czołówki używa go na tamtym kontynencie.

1. Wg. Apple może być coś nielegalne ale to nie Apple decyduje co jest nielegalne a co nie jest.
2. Kto z czołówki używa go na tamtym kontynencie?

Ehh robi się tu jedna wielka ironia, tematy coraz bardziej przypominają dyskusje związane z takimi sprawami jak homoseksualizm, aborcja itd... Dwie strony, które piep...ą bzdury, g...o wiedzą, idiotyczne argumenty stosują, zamiast zamknąć się i żyć w pokoju...

1. Temat każdy może założyć - również Ty.
2. Każdy może włączyć się do już istniejącego tematu.
Poziom jest taki jaki przedstawiają osoby biorące udział w dyskusji.
Niech każdy sobie odpowie na pytanie jaki poziom prezentuje a następnie wytyka innym ich własny poziom.
Niestety Krzysiu ale czasami trzeba i na trudne tematy porozmawiać, ale wszystko z umiarem i ze zdrowym rozsądkiem.

#111 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 February 2009 - 00:09

Nie ważne ile osób ma lewego OSX na PC, ważne jest że podając przepis na instalację tego systemu podajemy GOTOWY przepis na zainstalowanie go bez względu czy kopia jest zakupiona czy ukradziona.

przecież tak samo może być z instalowaniem pirackiego systemu na Macu z tą różnicą, że nie trzeba go patchować czy jak to się nazywa

1. Wg. Apple może być coś nielegalne ale to nie Apple decyduje co jest nielegalne a co nie jest.

troche ironicznie, skoro tutaj piszemy, że co Apple mówi mamy głęboko w d..., a wcześniej, że instalująć macosx na PC okradamy cudowną firmę Apple...

2. Kto z czołówki używa go na tamtym kontynencie?

czy to ważne kto... nie mam powodów aby skazywać kogokolwiek na potępienie

Scrollera satysfakcjonowała co też sam napisał.

S. trochę błądził raz tak raz inaczej, chyba już miał dość kłótni więc ustąpił. Aż ironicznie chce się*powiedzieć, ale to tylko przysłowie nie obraza: Mądry głupiemu ustępuje

#112 Viuo

Viuo
  • 20 posts

Posted 17 February 2009 - 00:13

Jeszcze póki temat otwarty.
Ale zauważ że instalacja os x na pc odbywa się dokładnie tak samo w przypadku oryginalnej jak i nieoryginalnej kopii systemu.

no pewnie a pewnie instalacja os x na macu odbywa sie dokładnie tak samo w przypadku oryginalnej jak i nieoryginalnej kopii systemu :D nie rozmawiajmy wiec tez o makach :P

Nie trzeba kupować oryginalnej płytki, wystarczy ściągnąc system z torrenta.

nie trzeba kupować muzy przez itunes wystarczy ściągnąć z torrenta nie trzeba kupować filmów wystarczy torrent etc. Nie gadajmy o niczym bo wszystko można ściągnąć z torrenta. O sofcie że też już nawet nie wspomne. Nie podawajmy linków do torrentów i wszystko będzie ok tak jak to robimy a propo jailbreak.

B-e-z-e-s-e-n-s

Upgrade to upgrade potrzebuje niższej wersji systemu jeśli kupuje płytę z pełnym systemem instalowanym od zera to mam pełny system, inaczej byłbym zły :P

#113 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 17 February 2009 - 00:15

przecież tak samo może być z instalowaniem pirackiego systemu na Macu z tą różnicą, że nie trzeba go patchować czy jak to się nazywa

Pewnie, tą drogą to najlepiej zamknąć forum i iść na piwo.

troche ironicznie, skoro tutaj piszemy, że co Apple mówi mamy głęboko w d..., a wcześniej, że instalująć macosx na PC okradamy cudowną firmę Apple...

Nie chodzi o to kogo okradamy tylko o to że okradamy.

czy to ważne kto... nie mam powodów aby skazywać kogokolwiek na potępienie

Ale jakie potępienie?
Nawet jak Apple uważa to za nielegalne to nie znaczy, że takie jest.

S. trochę błądził raz tak raz inaczej, chyba już miał dość kłótni więc ustąpił. Aż ironicznie chce się*powiedzieć, ale to tylko przysłowie nie obraza: Mądry głupiemu ustępuje

Nie raz były podnajmowane próby wymuszenia na nas pewnych decyzji.
Jeżeli zachowanie Scrollera uważasz za ustąpienie to wybacz ale brak mi słów.

#114 ihow

ihow
  • 187 posts
  • SkądWarszawka

Posted 17 February 2009 - 00:22

no pewnie a pewnie instalacja os x na macu odbywa sie dokładnie tak samo w przypadku oryginalnej jak i nieoryginalnej kopii systemu :D nie rozmawiajmy wiec tez o makach :P

Każdy właściciel Maka ma licencję na system OS X.
Niewielu decyduje się zmieniać system na nowszy.
Problem piractwa jest powszechny i nie dziwię się, że właściciele forum próbują ustalić jakąś sensowną granicę.

nie trzeba kupować muzy przez itunes wystarczy ściągnąć z torrenta nie trzeba kupować filmów wystarczy torrent etc. Nie gadajmy o niczym bo wszystko można ściągnąć z torrenta. O sofcie że też już nawet nie wspomne. Nie podawajmy linków do torrentów i wszystko będzie ok tak jak to robimy a propo jailbreak.

Musi być jakaś granica.
Tą granicą jest sprzęt Apple.

Upgrade to upgrade potrzebuje niższej wersji systemu jeśli kupuje płytę z pełnym systemem instalowanym od zera to mam pełny system, inaczej byłbym zły :P

Code już pisał o tym kilka razy.
Każdy komputer Apple sprzedawany jest z systemem więc jeśli Apple sprzedaje "boxowanego" leoparda i zaznacza ze instalowac go mozna tylko na sprzęcie Apple to oznacza ze ten box jest upgradem do systemu jaki posiadamy i jaki nabyliśmy wraz z komputerem.

#115 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 17 February 2009 - 00:24

hahah... ustapil.. lol... dal popis a pozniej go zbanowali wiec nie mial wyboru....
chyba nie czytales calego tematu jak Ci radzilem...
prponuje zamknac temat, bo odpowiedz na pytanie juz dawno byla udzielona i to wielokrotnie....
dalsza rozmowa nie prowadzi do niczego dobrego, a nie chcemy powtorki z rozywki...

#116 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 17 February 2009 - 00:27

dobra code
wniosek jest jeden i mimo że jestem zmęczony szukaniem śrubokrętów, w celu wykręcenia świecącego jabłuszka z mojego maka i przelutowania go do Toshiby, co uczyniłoby z niej bezwątpliwie komputer firmy Apple i umożliwiłoby legalne zainstalowanie na nim macosx, jestem w stanie go [wniosek, nie śrubokręty] odnaleźć, mimo ogromnej chęci, mimo faktu, że Apple jest monopolem, mającym na celu m.n. tworzenie oprogramowania za 99$, którego zainstalowanie wymusza kupienie sprzętu za conajmniej 10x tyle, to jest Twoje forum i Ty decydujesz co na nim będzie

uff to jest zdanie wielokrotnie złożone

nie chce się wypowiadać już w tym wątku, chyba, że ktoś będzie cytował mnie bezpośrednio

#117 Viuo

Viuo
  • 20 posts

Posted 17 February 2009 - 00:31

Każdy właściciel Maka ma licencję na system OS X.
Musi być jakaś granica.
Tą granicą jest sprzęt Apple.
.

Eh co do tego nie mam żadnych wątpliwości ba nawet się zgadzam, że bez sensu robić z tego forum drugiego osx86 ale piętnowanie hakintoszy bo to piractwo bezeceństwo i szatanizm to totalna byzydura. Powiem więcej taka zabawa może być nawet dość pożyteczna bo przy okazji poznaje się po trochu działanie systemu itd.

Code już pisał o tym kilka razy.
Każdy komputer Apple sprzedawany jest z systemem więc jeśli Apple sprzedaje "boxowanego" leoparda i zaznacza ze instalowac go mozna tylko na sprzęcie Apple to oznacza ze ten box jest upgradem do systemu jaki posiadamy i jaki nabyliśmy wraz z komputerem.

Jak sami zauważyliście to co mówi apple nie koniecznie musi być prawem. :D

#118 operator

operator
  • 31 posts
  • SkądŻyrardów

Posted 17 February 2009 - 00:34

Hehehe, ustąpił :)
Chamskie zwyzywanie osoby o odmiennych poglądach nazywasz ustąpieniem?
ROTFL
Gość niestety pokazał się z najgorszej strony i nawet jeśli miałby rację co do JailBreak i Hackintosha to nie należy mu się poparcie.
Przez chwilę jak to czytałem to myślałem, że ktoś włamał mu się na konto i robi z niego... ah szkoda kończyć bo jeszcze sam pokażę się z nie najlepszej strony.

#119 ihow

ihow
  • 187 posts
  • SkądWarszawka

Posted 17 February 2009 - 00:40

Eh co do tego nie mam żadnych wątpliwości ba nawet się zgadzam, że bez sensu robić z tego forum drugiego osx86 ale piętnowanie hakintoszy bo to piractwo bezeceństwo i szatanizm to totalna byzydura.

Obie strony powinny zaakceptować to, że tutaj hackintosh jest zabroniony co nie oznacza, że jest dziełem szatana.

Powiem więcej taka zabawa może być nawet dość pożyteczna bo przy okazji poznaje się po trochu działanie systemu itd.

Ci którzy chcą poznać system poradzą sobie sami i niech to robią w zaciszach własnych domów.

Jak sami zauważyliście to co mówi apple nie koniecznie musi być prawem. :D

Nigdzie nie napisałem, że jest.
Ale jeśli Apple daje nam możliwość kupna apgrejdu za tak śmieszne pieniądze to wykorzystując to do instalacji osx na pc okradamy Apple. To się nazywa kradzież. I nie powinniśmy tego procederu na forum wspierać.

#120 Viuo

Viuo
  • 20 posts

Posted 17 February 2009 - 00:50

Ja nie wiem czy 700 zeta to takie znowu śmieszne pieniądze ale każdy ma swój portfel :P. Z zakazem się zgadzam ponieważ dział składałby się pewnie z 500topiców "a skond moge ściongnonć macosx ?" Ale powtarzam to nie jest piractwo i nie krzyżujcie od razu jak ktoś coś napomknie o hakintoszu. A zainteresowani lecieć na osx86 i tyle. Dziekuję za uwagę :P

#121 PATRICO

PATRICO
  • 187 posts
  • SkądTurek

Posted 17 February 2009 - 00:57

Mam pytanie: czy wiadomo ile osób posiadających iPhone`a z jailbreakem korzysta z pirackich aplikacji?Choćby na Naszym forum. Zróbmy ankietę(anonimową) i przekonajmy się. Ja rozumiem, że jailbreak dla jednych to furtka do wielu aplikacji i w ogóle...z drugiej strony dla wielu to pewnie furtka, nie oszukujmy się, do piracenia. p.s Rozumiem, że sprawa nielegalności jailbreaka dotyczy TYLKO USA(DMCA-Digital Millennium Copyright Act)???

#122 ihow

ihow
  • 187 posts
  • SkądWarszawka

Posted 17 February 2009 - 01:04

Ja nie wiem czy 700 zeta to takie znowu śmieszne pieniądze ale każdy ma swój portfel :P.

Apple Mac OS X 10.5 Leopard Family Pack
399zł family pack (5 licencji) do zastosowań domowych.

#123 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 17 February 2009 - 01:08

Mam pytanie: czy wiadomo ile osób posiadających iPhone`a z jailbreakem korzysta z pirackich aplikacji?

Nie, nie wiadomo.

Choćby na Naszym forum. Zróbmy ankietę(anonimową) i przekonajmy się.

Nie interesuje to nas.
Pragniemy aby to była jak najmniejsza ilość osób.

Ja rozumiem, że jailbreak dla jednych to furtka do wielu aplikacji i w ogóle...z drugiej strony dla wielu to pewnie furtka, nie oszukujmy się, do piracenia.

Sam Jailbreak nie jest wystarczający.
Należy jeszcze wiedzieć co i gdzie dodać i co następnie zainstalować.

Nie pozwalamy na podawanie sposobów na instalację takich programów.

p.s Rozumiem, że sprawa nielegalności jailbreaka dotyczy TYLKO USA(DMCA-Digital Millennium Copyright Act)???

W tej chwili to nawet w USA Jailbreak jest legalny w świetle prawa.

#124 sokl

sokl
  • 209 posts
  • SkądSzklarska Poręba

Posted 17 February 2009 - 18:14

No w kwestii systemu też można nie podawać skąd ściągnąć i jak, jak instalować system bez nagrywania go na dvd itp. Wtedy mamy sytuację jak z JB,

#125 ihow

ihow
  • 187 posts
  • SkądWarszawka

Posted 17 February 2009 - 19:59

No w kwestii systemu też można nie podawać skąd ściągnąć i jak, jak instalować system bez nagrywania go na dvd itp. Wtedy mamy sytuację jak z JB,

Przeczytaj ten wątek w całości i ze zrozumieniem.
Jak ktoś chce zainstalować nielegalną kopię leoparda to wie czego szukać, leoparda
W przypadku JB nie wie czego szukać (program pozwalający na instalację nielegalnych programów z appstore)i nie wie gdzie tego szukać (repozytorium w którym ów program się znajduje)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users