Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?
Napisano 17 lutego 2009 - 23:10
Napisano 18 lutego 2009 - 12:43
Tak, ale jeszcze wcześniej owy system trzeba pobrać z internetu, a to już łamanie prawa - i to jest główna różnica między Jailbreak'iem, a Hackintoshem.Instalujac Mac OS X na Srackintoshu lamiemy licencje.
Napisano 18 lutego 2009 - 12:54

Napisano 18 lutego 2009 - 12:57
oh... naprawdę nie trzeba pobierać go z internetuTak, ale jeszcze wcześniej owy system trzeba pobrać z internetu, a to już łamanie prawa - i to jest główna różnica między Jailbreak'iem, a Hackintoshem.
a Twoje przekonanie świadczy, jakby wszystko co w internecie było nielegalne...
Napisano 18 lutego 2009 - 12:59
Napisano 18 lutego 2009 - 13:32
To jest moje zdanie , jeśli my apple zgodziło by się na pisanie srakintoshach i jak zrobić na pc takiego srakintosha na pewno mieli by więcej użytkowników , w czym więcej zarobią
Ale to moje zdanie...
im wiecej uzytkownikow tym wiekszy bałagan i trudniej wytrzymać... zupelnie bylo tu inaczej przed rewolucja iphonow
Napisano 18 lutego 2009 - 13:33
Napisano 18 lutego 2009 - 13:37
Bądźmy szczerzy - znakomita większość Ha-Maków jest na bazie zmodyfikowanych obrazów z torrentów.
no masz rację....
Krzysiu ,dla nas źle ale dla właścićiela dobrze bo więcej kasy

Napisano 18 lutego 2009 - 15:21
czyli kierujesz się*tzw. odpowiedzialnością*ogółu, np. twój sąsiad popełnij zbrodniczy czyn i cały blok idzie do więzienia za to...Bądźmy szczerzy - znakomita większość Ha-Maków jest na bazie zmodyfikowanych obrazów z torrentów.
jak czytamy w wątku są ludzie, którzy mogą*kupić system od tak, żeby pudełko kurzyło się na półce, miłoby zrobić im niespodziankę
Napisano 18 lutego 2009 - 15:59
I dokładnie tak by było jak piszesz - ale właśnie o to chodzi ze My NIE CHCEMY o tym pisać i na tym zarabiać !To jest moje zdanie , jeśli my apple zgodziło by się na pisanie srakintoshach i jak zrobić na pc takiego srakintosha na pewno mieli by więcej użytkowników , w czym więcej zarobią
Ale to moje zdanie...
Napisano 18 lutego 2009 - 16:04
Napisano 18 lutego 2009 - 16:28
My nie chcemy? Kto nie chce? Administracja nie chce pisać? To niech nie pisze, użytkownicy sobie sami pomogą.I dokładnie tak by było jak piszesz - ale właśnie o to chodzi ze My NIE CHCEMY o tym pisać i na tym zarabiać !
Napisano 18 lutego 2009 - 18:01
To jest moje zdanie , jeśli my apple zgodziło by się na pisanie srakintoshach i jak zrobić na pc takiego srakintosha na pewno mieli by więcej użytkowników , w czym więcej zarobią
Ale to moje zdanie...
co ty za bzdury czlowieku piszesz - jak moga zarobic wiecej sprzedajac mac os x od Macintosha? Myslisz, ze jak ktos ma OS X na Hackitnoshu, ktory (jak juz napisal Davvido) jest w 99% przypadkach pobrany z netu (bo mowimy o tym forum, wiec raczej nie ma tu nikt PC od PsyStar) to ta sama osoba bedzie uzywala oryginalnego Logica za 2tys. zlotych?
Chcesz miec Maka? Zapracuj na niego. To nie jest chleb, ze bez niego umrzesz
Napisano 18 lutego 2009 - 18:06
Napisano 18 lutego 2009 - 22:28
My nie chcemy? Kto nie chce? Administracja nie chce pisać? To niech nie pisze, użytkownicy sobie sami pomogą.
A czy tak trudno pojąć, że forum jest prywatną własnością? Tak jak Ty możesz u siebie w domu ustalać reguły tak właściciel MyApple ma prawo ustalać reguły tutaj. Zasada jest prosta: Nie podoba się? No to dowidzenia! Są inne fora, na których spokojnie możesz sobie podyskutować na tematy jak osx86 i tym podobne.
Napisano 18 lutego 2009 - 22:31
Niech sobie piszą - ich sprawa i wola ALE NIE NA TYM FORUM !!!My nie chcemy? Kto nie chce? Administracja nie chce pisać? To niech nie pisze, użytkownicy sobie sami pomogą.
Napisano 18 lutego 2009 - 22:39
My - to znaczy Administracja (choć akurat nasze zdanie jest mało istotne bo decyduje Code) a jeśli komuś z Nas (administracji czy zwykłych użytkowników) to się nie podoba to droga wolna - można się przenieść na forum które się tą tematyką zajmują i żadna ankieta (wyniki) tego nie zmienią nawet gdyby wynik był 500:50 dla zwolenników instalacji OSX na PC. Czy to tak ciężko Tobie zrozumieć ?My nie chcemy? Kto nie chce? Administracja nie chce pisać? To niech nie pisze, użytkownicy sobie sami pomogą.
Święte słowa !Niech sobie piszą - ich sprawa i wola ALE NIE NA TYM FORUM !!!
Napisano 18 lutego 2009 - 23:11
Ja do Ciebie apeluję przeczytaj ten wątek jeszcze raz i skup się na powodach dla których mówimy stanowcze nie dla Hakintoshaoh... naprawdę nie trzeba pobierać go z internetu
a Twoje przekonanie świadczy, jakby wszystko co w internecie było nielegalne...
Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz.im wiecej uzytkownikow tym wiekszy bałagan i trudniej wytrzymać... zupelnie bylo tu inaczej przed rewolucja iphonow
To jak tutaj jest zależy od nas samych - od każdego z Nas.
Jeżeli Twoim zdaniem użytkownicy iPhone to takie zło to chyba powinieneś być najzagorzalszym przeciwnikiem Hackintosha.
Jak już chcesz odnosić się do całego bloku to wyobraź sobie że tylko jedna osoba nie popełniła zbrodni i cierpi za całą resztę bandytów.czyli kierujesz się*tzw. odpowiedzialnością*ogółu, np. twój sąsiad popełnij zbrodniczy czyn i cały blok idzie do więzienia za to...
Ludzie, którzy kupują system ot tak mogą równie dobrze kupić sobie komputer Apple ot tak.jak czytamy w wątku są ludzie, którzy mogą*kupić system od tak, żeby pudełko kurzyło się na półce, miłoby zrobić im niespodziankę
Jeżeli ktoś chce nadal dyskutować to proszę trzymać się tematu i faktycznych powodów dla których hackintosh jest tu zabroniony a nie dopisywać sobie bzdurne historyjki o tym że będzie bałagan lub (!) spadną zyski z reklam na portalu (bo akurat te by wzrosły).
Napisano 19 lutego 2009 - 01:18

Napisano 19 lutego 2009 - 01:59
Napisano 19 lutego 2009 - 02:07
A to ciesze się ogromnie i PRZEPRASZAM za pomówienie !Nie podlizuje sie nikomu ani administracji ani uzytkownikom hackintoshow ani buntownikom tego forum.
Cenzury NIE MA - są tylko zasady i Regulamin MyApple.
Denerwuje mnie tylko cenzura ktorej istnienie tego tematu dokladnie ujawnia.
Nie wiemy i nie mamy statystyk - po prostu Właściciel forum MyApple ma taki kaprys (a reszta Administracji to popiera) i jest tak jak jest - mam nadzieje, ze ta odpowiedz ci wystarczy.Skad wy wiecie ze uzytkownicy hackintoshy korzystaja z nielegalnego oprpgramowania od a do z nie posiadajac nawet pudelka leoparda na polce. Chyba najlepiej wiedza ci co hakintoshe posiadaja. A skoro jestescie tacy obeznani w tym temacie to juz wiadomo kto tego uzywa. - ironizuje
Ze swojej strony mogę powiedzieć tyle, ze od momentu jak sprzedaje sprzęt na forum średnio 30 razy w miesiącu dostaje PW z pytaniem - czy mam może do sprzedania kopie OSX 10.5 w wersji BOX bo płytki z oryginalnym systemem uległy zniszczeniu i osoba pytająca nie ma jak reinstalki zrobić - gdy pytam się jaki dokładnie model Maca, co się popsuło w systemie itd. (S/N itd.) żeby dobrać odpowiedni system (dedykowany z iLife , iMovie) dostaje odpowiedzi ze potrzebny jest w wersji BOX a nr nikt nie podaje a większość w ogóle już się nie odzywa.
Pytania takie dostawałem zanim zaczęto produkować Maci na Intelu i zanim pojawił się Leopard czyli za czasów Tigera (wtedy chodziło zapewne o podniesienie wersji systemu na kompie który był chyba zakupiony z OSX 10.3). Ilość PW zwiększyła się drastycznie po tym jak okazało się, ze można instalować OSX na PC.
A to milo mi i witam w klubie - jest teraz Nas dwóch którzy publicznie przyznają, ze są pojebani - innym odwagi brak.
Czemu tak napieram? Bo jestem pojeb... Jablkoglowem. Lubie wiedziec wszystko i jeszcze wiecej. Posiadam maka nie hakintosha, te informacje nie sa potrzebne mi do wykorzystania w konkretnym tworczym celu, lecz do zaspokojenia mojej wiedzy.

P.S. Podobno prawdziwy wariat się do tego nie przyzna ze ma coś z główką

O przepraszam ! - My nie piszemy, ze nikogo banować nie będziemy za wypowiedzi itd. ... a jak co to dajemy bana na IP (bo samego nicka nie wypadałoby banować tym bardziej ze był to chyba 15 zarejestrowany użytkownik - a tak użytkownik był ale pisać nie mógł i wszystko wyglądało idealnie) bo ktoś z założycieli tego forum zapomniał zabezpieczyć się przed tym aby nowy użytkownik nie mógł wybrać sobie nicka Administrator
Poraz kolejny udawadniacie ze myapple to yoursapple.

Napisano 19 lutego 2009 - 02:31
to wiecie czy nie wiecie, skoro kilka sekund wcześniej zostało powiedziane "znakomita większość hamaków ma system nielegalnie ściągnięty z torrentów"? Swoją drogą to już nikt nie używa KaZaANie wiemy i nie mamy statystyk - po prostu Właściciel forum MyApple ma taki kaprys (a reszta Administracji to popiera) i jest tak jak jest - mam nadzieje, ze ta odpowiedz ci wystarczy.

co do yoursapple nie miałem na myśli banowania użytkowników tylko podobnego kontrowersyjnego tematu, w którym się wypowiadałem i podobnego porównania użyłem.
Dobra czas iść spać...
Napisano 19 lutego 2009 - 02:49
Odpisałem Ci w ten sposób aby pokazać, ze jeśliby np. jutro Apple ogłosiło, że HaMaci są cacy i mają pełne wsparcie z ich strony to jeśli Code nie powiedziałby tu na forum, że można o tym pisać - dalej nie pisalibyśmy i wszystkie tematy dotyczące instalacji OSX na PC lądowałby w koszu.to wiecie czy nie wiecie, skoro kilka sekund wcześniej zostało powiedziane "znakomita większość hamaków ma system nielegalnie ściągnięty z torrentów"?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych