Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
234 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK? (0 użytkowników oddało głos)

1. Tak (94 głosów [31.02%] - Zobacz)

Procent z głosów: 31.02%

2. Nie (174 głosów [57.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 57.43%

3. Nie wiem (16 głosów [5.28%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.28%

4. Nie mam zdania (19 głosów [6.27%] - Zobacz)

Procent z głosów: 6.27%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#76 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2009 - 16:52

Odpowiedzialem na to pytanie - nie chcemy zrobic z MyApple forum o PC - tyle wyjasnienia.

I to mi się podoba.

#77 as400

as400
  • 58 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 17:00

Ech, popatrz swoje 2 posty do tylu - nazwales oba procedery niezgodne z prawem, nie przedstawiles zadnego dowodu, ze to prawda -ja przedstawilem Ci jak to wyglada z punktu widzenia polskiego prawa, i jezeli kogos mozesz winic to polskie prawo a nie mnie. Jesli moj utwor bedzie zagozony i modyfikowany bez mojego blogoslawienstwa bede winil za to polskie prawo a nie jakies forum.

Odpowiedzialem na to pytanie - nie chcemy zrobic z MyApple forum o PC - tyle wyjasnienia.

Nie dyskutuje z Toba na temat prawnych aspektow lamania umowy licencyjnej bo nie jestem prawnikiem. Nie jestem w stanie sie autorytatywnie na ten temat wypowiedziec. Zakladam, ze to co mowisz jest prawda i masz jakies doswiadczenie tej materii. Dotychczas wydawalo mi sie, ze mozna bronic swoich praw autorskich dowolnie - byle w granicach prawa. Byc moze sie mylilem.

Absolutnie takze sie nie domagam tego aby forum stalo sie pecetowym. Z mojej perspektywy to nie ma zadnego znaczenia.

Ale, na Boga, jezeli takie luzne macie podejscie do tematu jailbreak to nie robcie z siebie swietych obroncow stefana i jego interesow w innych tematach.
Po prostu nie znosze hipokryzji - to wszystko.

#78 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 16 lutego 2009 - 17:05

My tez - tym bardziej gdy hipokryzje zarzuca nam jeszcze największy hipokryta (i nie pisze tego mając Ciebie na myśli).
W moim sklepie wśród sprzętu komputerowego produkty Apple stanowią ok.35% - reszta to PC. Dla mnie pod względem finansowym byłoby lepiej gdyby temat HaMacow na MA był dozwolony - sprzedawałbym więcej sprzętu i więcej zarabiał - dodatkowo MA zarobiłoby tez więcej bo co najmniej kilaku Userow z MA jest zainteresowanych wykupieniem grupy ,,Biznes,, aby móc sprzedawać właśnie HaMaci.
Dlatego insynuacje dotyczące, ze zezwalamy na pisanie na temat JB z powodów czysto finansowych bo MA ma z tego kasę a z HaMacow nie, jest nie trafione.

#79 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 17:13

Ochronę praw autorskich stosuje się na podstawie przepisów danego kraju a nie jakiejś licencji EULA. Gdyby w Polsce prawo zezwalało na crackowanie i sprzedawanie OSX, to Apple ze swoją licencją nic nie mogłoby zrobić. Ale polskie prawo wyraźnie mówi o ochronie praw autorskich, która rozciągają się na np. zakaz kopiowania i odsprzedawania utworów autorskich. Ale nie rozciągają się na modyfikowanie na własny użytek legalnie zakupionego utworu autorskiego. Podobnie jest zresztą w USA, i to teraz przez to jest to całe zamieszanie (chodzi o DMCA, które jest uważane przez wielu za sprzeczne z konstytucją i równoznaczne z cenzurą) Ale nawet jeśli Apple wygra jakikolwiek proces na podstawie DMCA (bo na pewno nie na podstawie świstka jakim jest EULA) to i tak DMCA działa tylko w USA.

Ale nie masz się co martwić -Twój utwór jest chroniony prawem autorskim, ale Twojego kraju i podlega przepisom Twojego kraju a nie licencji EULA. Licencja EULA jest bezwartościowym świstkiem papieru, m.in.dlatego że nie stoi ponad prawem państwa polskiego.

---- Dodano 16-02-2009 o godzinie 17:22 ----

Ale, na Boga, jeżeli takie luźne macie podejście do tematu jailbreak to nie robcie z siebie swietych obroncow stefana i jego interesow w innych tematach.

Nigdy nie robiłem z siebie obrońców Stefana - lubię produkty Apple, ale jeśli jest jakiś problem, zawsze o tym piszemy - jeśli Apple "skopało" premierę Mobile Me -pisaliśmy o tym. Kiedy pierwsze wersje Leoparda były niestabilne -pisaliśmy o tym. Kiedy białe Macbooki zaczęły pękać - również. Kiedy wykryto pierwsze usterki w Macbookach Alu - po kolei skrupulatnie wyliczaliśmy wpadki.

Kiedy Apple wbrew swojej własnej licencji (!) kazało obligatoryjnie ściągać Safari razem z iTunes użytkownikom Widnows -również było o tym na MyApple.

Nikt nie jest święty a ile ludzi tyle opinii - robimy co możemy by ciągnąć ten kram i zachować zdrową równowagę. Czy to się udaje zadecydują użytkownicy, którym jeśli się nie spodoba, po prostu odejdą.

#80 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2009 - 17:32

Jak dla mnie sama dyskusja nie ma już większego celu. W ferworze walki wielu zapomniało, że podobnie jak "to jest mój iP i będę z nim robił co chcę" tak też "to jest forum Code i będzie z nim robił co chce". Mimo, że każdy ma swój punkt widzenia i godnie go reprezentuje, przy w/w fakcie dyskusja staje się czysto teoretyczna. Jedyne, na co należy spojrzeć, to wyniki ankiety, (w chwili pisania tego posta tak:nie 50%:50%), które to pokazują, że autor tematu nie jest odosobniony w swoim problemie. Pozostaje liczyć, że Code, jeżeli oczywiście zechce, wyciągnie z niej odpowiednie wnioski, w przypadku, gdyby większość*ludzi była na "nie" - w końcu to nie php, serwer czy garstka adminów tworzy forum, lecz cała góra użytkowników :) Dziękuję za dyskusję na odpowiednim poziomie (mimo że jeszcze nie wiem, czy nie zechce mi się w niej ponownie wypowiadać :) )

#81 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 17:36

Szkoda tylko, ż e nie pomyślałeś ile osób w tej sondzie odpowiedziało na NIE bo są ZA otwarciem działu o Hackintoshu na MyApple. To sprawia sprawę w innym świetle.

#82 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 16 lutego 2009 - 17:47

ex3v - gdyby użytkownikami forum było 200 userow to ankieta ta miałaby jakiś sens ale np. przy ok. 5000tys. Userów którzy w miesiącu korzysta aktywnie z MA to 100 osób w ankiecie stanowi zaledwie 2%. (nie liczę już zarejestrowanych Userów bo wtedy wynik dotyczyłby mniej niż 0,1 promila)
W tej sondzie wypowiadają się nie tylko Admini (tak jak ja) o których wiadomo ze jesteśmy za stanem jaki obowiązuje ale również ludzie którzy trudnią się sprzedażą HaMaców więc dziwne gdyby głosowali inaczej niż w taki sposób aby bronic swoich interesów.
W jednej i drugiej grupie są osoby które dopiero co się zarejestrowały (nie ma pewności ze tylko po to aby oddać głos i ,,wesprzeć,, którąś grupę), kilka nicków posiada to samo IP wiec tez nie chce wyciągać zbyt pochopnie wniosków ale analizując osiągnięcia można mieć wątpliwości czy to są dwie (trzy) różne osoby czy jedna i ta sama.

---- Dodano 16-02-2009 o godzinie 18:09 ----
Wracając jeszcze do poniższych wypowiedzi:

Moderatora, który kilka godzin temu NIESŁUSZNIE i BEZPODSTAWNIE mnie zbanował, proszę o publiczne przeprosiny za BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.

Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).

... pragnę przytoczyć kilka wypowiedzi Scollera (bo wiele osób pyta się mnie na PW co konkretnie miałam na myśli pisząc, ze on tez powinien przeprosić ):
,,...Na stronie MyApple pojawił się ciekawy link do ...(tu CIACH - nie będziemy komuś robić reklamy - przypis Blade__) Ostatni akapit trafnie podsumowuje niektórych buraków, którzy są tam adminami i moderatorami. Niestety, to co napisał exW to czysta prawda…,,
...
,,...Jezus: wybacz, ale porównujesz mnie do idiotów, którzy nie potrafią sklecić poprawnego zdania w swoim ojczystym języku i wciskają ludziom ciemnotę w żywe oczy. Wypraszam sobie!...,,

,,...PODSUMOWANIE: Nie było Was na WCK. Dobrze, że mieliście możliwość zrobienia wrzutki ulotki reklamowej do teczek iSource. I potrafię zrozumieć, że nie wyszło tak jak chcieliście. Ale nie rozumiem podawania "pompowanych" i na siłę naciąganych informacji na forum, które nijak mają się do rzeczywistości...,,

Teksty zaznaczone na niebiesko w wypowiedziach Scollera dotyczą ludzi z MyApple.
Znalazłoby się jeszcze kilka takich przykładów ale nie chce mi się ich szukać, poza tym Scoller zaraz zacznie chwalić się, ze Admini MyApple wchodzą na strony innych projektów w których on uczestniczy po to aby coś ściągnąć z jego tekstów :) czyli znowu mogłoby nastąpić przeinaczenie faktów ...
Scoller - co do tego cyt.: ,,BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.,, - potwierdzam - jesteś , byłeś i będziesz TROLLEM na MyApple bo ludzie twojego pokroju się nie zmieniają ! :) a to ze posuwasz się do takich rzeczy-trollujesz to tylko dowód na to, że za wszelką cenę starasz się zaistnieć i wypromować tam gdzie za bardzo nikt tego nie chce - desperat z Ciebie i tyle!

#83 as400

as400
  • 58 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 19:51

Nigdy nie robilem z siebie obroncow Stefana - lubie produkty Apple, ale jesli jest jakis problem, zawsze o tym piszemy - jesli Apple "skopalo" premiere Mobile Me -pisalismy o tym. Kiedy pierwsze wersje Leoparda byly niestabilne -pisalismy o tym. Kiedy biale Macbooki zaczely pekac - rowniez. Kiedy wykryto pierwsze usterki w Macbookach Alu - po kolei skrupulatnie wyliczalismy wpadki.

Kiedy Apple wbrew swojej wlasnej licencji (!) kazalo obligatoryjnie sciagac Safari razem z iTunes uzytkownikom Widnows -rowniez bylo o tym na MyApple.

Nikt nie jest swiety a ile ludzi tyle opinii - robimy co mozemy by ciagnac ten kram i zachowac zdrowa rownowage. Czy to sie udaje zadecyduja uzytkownicy, ktorym jesli sie nie spodoba, po prostu odejda.

Dosyc duzo waznych glosow padlo w tej dyskusji odkad sie ostatni raz wypowiedzialem. Adresuje zatem swoja wypowiedz do wszyskich, ktorych niniejszy watek zainteresowal.
Po pierwsze dziekuje za, w sumie wysoki jak na forum internetowe, poziom dyskusji. Mysle, ze do pewnego stopnia, jestem w stanie zrozumiec Wasze (w sensie modow) oburzenie dotyczace autora tego watku. Cos jest na rzeczy :)
Zas co do moich watpliwosci na temat "podwojnych standardow", po przemysleniu, byc moze zle je zaadresowalem. Ale akurat sie nawinales Tony :) Niemniej jednak przyznac nalezy, ze stosowane przez niektorych kolegow "zasady Kalego" potrafia mnie rozdraznic dosc mocno :) Ujmujac to najprosciej jak potrafie: jezeli kupuje iPhone'a i chce byc krystalicznie czysty wobec sprzedawcy to musze zaakceptowac fakt, ze w licencji nie zyczy sobie on zadnych JB. I nie ma tutaj miejsca na zadne szukanie usprawiedliwien - nawet jezeli wynikaja one wprost z przepisow prawnych badz tez ich niedociagniec. Tak powinno to wygladac jezeli chcemy byc fair/legalistami czy jakkolwiek inaczej to ujac.

Takie zero-jedynkowe podejscie do tematu.

#84 sauronek-a6f6e7dced

sauronek-a6f6e7dced
  • 11 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:05

Uff... Przebrnąłem przez wszystkie te posty i stwierdzam ze ludzie dziwni jesteście. :D (nikogo nie chce obrazić) Jak ktoś chce zainstalować MAC OS na PC, w sieci znajdzie dziesiątki materiałów na ten temat, wiec nie rozumiem o co toczyć wojnę. Administracja serwisu MyApple ma taki pomysł na prowadzenie forum więc powinniście to uszanować, zawsze można nie wchodzić na forum lub się tu nie udzielać. Oczywiście można zgłosić swoje propozycje, lecz nie ma powodu się unosić jeżeli szefostwo mówi im stanowcze "nie". Pamiętajcie drodzy użytkownicy tego jak i zresztą każdego innego forum na końcu wy (my) oceniamy czy taka a nie inna polityka prowadzenia strony i forum jest dla nas dobra. Pozdrowienia.

#85 ihow

ihow
  • 187 postów
  • SkądWarszawka

Napisano 16 lutego 2009 - 20:20

Przepraszam, gdy kupuję LEGALNY system w pudełku i instaluję na PC, to jestem złodziejem, czy zlamałem licencję Apple? Ukradłem ten system?

Oczywiście, że jesteś zlodziejem, kupujesz system za cenę Upgrade, który Ci się nie należy.
Apple nie sprzedaje wersji BOX (ona nazywa się BOX ale w rzeczywistości jest Upgradem do systemu który kupiłeś ze swoim Makiem)

Poza tym nie zajmujmy się tutaj rozstrzyganiem czy oba przypadki to kradzież, czy łamanie licencji.

Problem w tym że oba przypadki nie są w jednym worku.
Jeden z nich (hakintosh) to łamanie licencji i kradzież
Drugi z nich (Jailbreak) to tylko łamanie licencji

To stwierdzenie dowodzi, że - z całym szacunkiem do Ciebie - nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Poczytaj sobie sprawozdania finansowe Apple, a dowiesz się jak bardzo się mylisz.

Porównując zarobek na systemie BOX (Czyli Upgrade do systemu, który kupiliśmy z komputerem) do zarobku jaki mają na calym zestawie to tak jak napisałem wcześniej, g.... a nie zarobek.

Mylisz UPGRADE z wersją BOX. Ja piszę cały czas o wersji BOX, czyli pełnosprawnej, samodzielnej licencji Mac OS X, ktorą kupuję w Apple Store.

To ty mylisz upgrade z wersją box, która w Apple NIE ISTNIEJE.
Apple sprzedaje tylko upgradey! Weź to w końcu skumaj bo sprawiasz wrażenie człowieka do którego nic nie dociera.

Rozmawiam z Tobą o programach, które są do kupienia w AppStore oraz posiadają swoje funkcjonalne odpowiedniki w Cydii. tylko ten przypadek mnie interesuje.

Wymień te programy i sprawdź dlaczego są programy dostępne w Cydii a niedostępne w AppStore.

Możesz sobie robić co chcesz z tą wiedzą. Tematem wątku jest sprawa blokowania Hackintosh'a, a Jailbreaka nie. W obu przypadkach lamana jest tylko licencja Apple, a jednak obie sprawy są traktowane zupełnei inaczej. Pytanie: Dlaczego? Trzymajmy się tej kwestii, bo jej dotyczy wątek.

Otóż ciągle jesteś w błędzie. Uparłeś się tej nic nie znaczącej w Polsce licencji.
Nie dostrzegasz, że instalacja OS X na PC to kradzież. Założę się że 95% zainstalowanych systemów OS X na PC to systemy ściągnięte z torrentów lub "pożyczone" z innych źródeł.

Nie komentuję. To jak odpowiadanie pytaniem na pytanie...

Nie komentujesz bo zdałeś sobię sprawę że to co napisałeś to bzdura. Klasyfikujesz ludzi na dobrych i złych. Ty oczywiście jesteś dobry :)

Dowodzi to tylko Twojej ignorancji i wybiurczego traktowania tematu oraz dostosowywania argumentów do siebie, bo na pewno taka postawa nie jest obiektywna. Poza tym nie wiem, czy się orientujesz, ale nieznajomość prawa i przepisów nie zwalnia od odpowiedzialności. policjantowi też mowisz, że nie czytaleś kodeksu i nei wiedziałeś, że w terenie zabudowanym nie możesz jechać 120km/h? Zastosowałeś tego typu argumentację.

Licencja nie jest przepisem. W żaden sposób nie łamię prawa łamiąc licencję.

Trzeba się uczyć. Czasem się to przydaje. Ewentualnie jak nie masz ochoty/potrzeby nauki to możesz poprosić iSource o udostępnienie polskiej wersji tego dokumentu. Posiadają ją i bez problemu Ci ją dostarczą.

Dziękuję ale nie potrzebuję tej licencji czytać.
Kupiłem produkt, zrobiłem JB, nikogo nie okradlem, wydaję kilkadziesiąt złotych miesięczne na aplikacje z AppStore, nie jestem złodziejem

Nie, no pewenie. Nikt Ci nic nie może zabronić. Kraść ze sklepu też nie ;) Ale my o tym nie dyskutujemy, wiesz? :) Ten wątek dotyczy kwesti dlaczego na forum MA Hackintosh - NIE, a Jailbreak - TAK.

Jesteś botem?

Podobnie jest z moim Hackintosh'em. Kupiłem legalny Mac OS X, zrobilem mu taki odpowiednik Jailbreak'a i używam legalnego softu. I też jestem dziwny, bo caly soft na wszystkich komputerach mam legalny.

Kupiłeś wersję upgrade a nie box!
Jesteś złodziejem jeżeli to co napisałeś powyżej jest prawdą.

Jak widzisz, nie podałeś żadnego argumentu, który trzyma się logiki.

Wszystkie moje argumenty są logiczne niestety ty tego nie dostrzegasz co raczej świadczy o braku logicznego myślenia z twojej strony. Bot?

#86 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:06

Nie nie wymieniaj dalej bo temat jest zakończony - Code się wypowiedział, ja również dodałem coś od siebie - nic się nie zmieniło a Tobie radze czytać źródła a nie Pudelki -może wtedy będziesz dokładniej wiedział kto co i od kogo chce 2500 dolarów.

Ale mi, Montana, wisi kto komu chce dać 2500USD, wiesz ;)

Ty mi odpowiedz konkretnie i bez lania wody a także bez zaciemniania, na pytanie z tytulu topica.

#87 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 21:11

I nie ma tutaj miejsca na zadne szukanie usprawiedliwien - nawet jezeli wynikaja one wprost z przepisow prawnych badz tez ich niedociagniec. Tak powinno to wygladac jezeli chcemy byc fair/legalistami czy jakkolwiek inaczej to ujac.

Takie zero-jedynkowe podejscie do tematu.

Oczywiscie masz racje, tak powinno byc -forum powinno byc w 100% czyste - w takim jednak razie musilibysmy wybanowc wszystkich ktorzy bezustannie wracaliby z tym tematem, bo jailbreak jest niezwykle popularny. Zaczelyby sie kolejne wojny, m.in. o cenzure i banowie ludzi niemal kazdego dnia, ktorzy klociliby sie o to a adminami. Obrazowo moze ujme to tak - autor tego watku rowniez posiada zlamanego iPhone' i zapewne korzystal z udostepnionych na MyApple tutoriali. To daje wyobrazenie o skali problemu - po prostu nie da sie go usunac pstrykajac palcem.

Jailbreakowanego iPhone'a używają aktorzy, prawnicy, studencji, właściciele firm itp. Ostatnio komendant policji chwalil sie w TVN jailbrek'owanym iPhonem. Skala zjawiska jest ogromna. Niby nie pownno to byl zadny argumemntem i nie chce zeby ktos to tak traktowal - ale okazuje skale problemu. Nie ma szans na usuniecie tego z MyApple w tej chwili.

#88 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:14

I tu jest sedno sprawy którego chyba nie chcesz zauważyć - MA to forum prywatne i to właściciel decyduje czy na coś pozwala czy nie - ma takie święte prawo! To, że chce słuchać zdania w tej sprawie moderacji czy użytkowników to jego dobra wola ale i tak zrobi jak będzie sam uważał.

Aha, czyli uważasz, że prawo i zasady moralne można swobodnie interpretować wg. własnego widzimisię? No bzdura kompletna.

A jak ktoś uznałby, że powinien Cię zabić, to nie miałabyś nic przeciwko? Przecież on tak uznał za stosowne i ma do tego prawo...

Żałosne, jak bezmyślni potrafią być ludzie...

Wałkowanie ciągle tego samego niczego nie zmieni chyba, że zależy ci na rozgłosie wokół własnej osoby (innego wytłumaczenia nie widzę dla powodu z jakiego ten wątek powstał).

Większej glupoty dawno nie czytałem :)

Dla ciebie działanie Code i moderacji to hipokryzja - dla mnie to wybór właściciela z którego nie musi się nikomu tłumaczyć a jeśli to robi, to tylko świadczy o jego dobrej woli co nie znaczy, że zdanie zmieni.

Kurcze, wiesz, że dałaś teraz Code'owi i moderacji większe prawa niż ma senator, czy poseł? Według Ciebie chlopaki mogą se interpretować prawo jak chcą! To się nazywa oddanie i szacunek dla adminów!

Code, zazdroszczę Ci takich wiernych „robocików” ;)

Ale zaczyna się robić offtop. Odpowiedz mi, szwedeczka, jaka jest różnica pomiędzy hackintosh'em, a jailbreak'iem?

#89 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 21:15

Ty mi odpowiedz konkretnie i bez lania wody a także bez zaciemniania, na pytanie z tytulu topica.

PYTANIE: Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?

ODPOWEDŹ: Nie chcemy zrobic z MyApple forum o PC - tyle wyjasnienia.

#90 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 16 lutego 2009 - 21:17

Ale mi, Montana, wisi kto komu chce dać 2500USD, wiesz ;)

Code już Ci odpisał wielokrotnie w tym wątku na na pytanie z tytułu topica - tonymontana w poście powyżej.

Ale zaczyna się robić offtop. Odpowiedz mi, szwedeczka, jaka jest różnica pomiędzy hackintosh'em, a jailbreak'iem?

A Ty nie widzisz ? Jeśli nie to ja ci odpowiem - taka sama jak różnica miedzy Tobą a imbecylem :) Jeśli jej nie widzisz to widocznie różnicy nie ma w jednym i drugim przypadku :)

#91 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:24

Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).

Ja Cię, Blade, nie wywoływałem w tej sprawie do tablicy, więc z łaski swojej przestań „szczekać”. Wywoływałem Insidera, bo on mnie zbanował i podał do publicznej wiadomości, że zajmuję się trollowaniem itd, co jest jawnym kłamstwem, bo staram się utrzymać dyskusję na poziomie (co, przy takich „rozmowcach” ja np. Ty jest - uwierz mi na słowo - baaaaardzo ciężkie).

Ale skoro już się wtrącileś to łaskawie podaj mi linki do tych Twoich cytatów.

Odnośnie wpisów na moim blogu - adresy IP nie kłamią ;) Tu niestety ktoś zaliczył wpadkę. A mógł użyć jakiegoś proxy ;)

---- Dodano 16-02-2009 o godzinie 23:28 ----

NIE !!! On Nas po prostu kocha !!! Na swojej stonce więcej czasu i miejsca poświecą Adminom z MA niż innym projektom związanym z Apple razem wziętym :) (inni tez tak robią - kto nie będę wspominać bo szkoda czasu). Szkoda ze u siebie nie zadał takiego pytania - czyżby obawy przed off topem?

Bardzo proszę adminów o wymoderowanie tego typu wpisów Blade, bo są totalnym offtopikiem i nei wnoszą nic do dyskusji.

no chyba, że admini MA mogą walić takie offtopy, ale zwykli userzy już nie...

W celu wyjaśnienia: Blade, robię screenshoty tej dyskusji i możesz być pewny, że pojawią się w odpowiednim miejscu. Razem z Twoimi głupimi tekstami, które wysyłasz mi na PW.

#92 Gość_Waters_*

Gość_Waters_*

Napisano 16 lutego 2009 - 21:30

to sie chyba nazywa hipokryzja ;)

Alez skad !!! To jest dorabianie teorii do praktyki :wink:

#93 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:31

I to jest najlepsze ! :lol: 10/10
To się nazywa ,,moralność,, ... podwójna.

Widzę, że admini MA mają dostęp do mojego iPhona. Bardzo ciekawe.

Tak się sklada, że nie mam JB ;) Łyso teraz, czy coś na szybko wymyślicie???

#94 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 16 lutego 2009 - 21:35

Chłopie ! Rób nawet kopie potwierdzone przez notariusza !!! Cytaty są z Twojego bloga i z wypowiedzi na MA. Na pewien projekt nie wchodzę żeby ktoś mi nie wmawiał ze jestem jego miłośnikiem - dlatego z tamtego źródła cytatów nie podałem. Twój cały post jest offtopem (sam przecież go w takim dziale napisałeś tylko Code go tu przeniósł chyba przez pomyłkę )

#95 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:36

Celowo nie cytuję poprzednich twoich wpisów, bo jak zwykle zastosowałeś swój ulubiony numer: Pisać, że masło jest maślane i tak zaciemnić temat, aby ladnie odejść od niewygodnej kwestii.

Każdy dodatkowy użytkownik to dodatkowe odsłony reklam a więc dodatkowe pieniądze.
Więc pomimo tego, że tracimy pieniądze nie dopuszczając tematów o OSx86 nie zamierzamy tego zmienić - nie jesteśmy zachłanni, mamy swoje zasady i nie zmienimy ich dla kasy.

No ślicznie Ci to wyszło, Code. Bardziej romantycznej opowiastki dawno nie słyszałem ;)

Zaczynasz robić offtopic we własnym temacie - to już pozostawię bez komentarza ale przypomnę, że temat jeszcze istnieje bo dyskusja wydaje się być kulturalna i rzeczowa z chwilą gdy zamieni się w bezsensowną pyskówkę temat zostanie zutylizowany i będzie dostępny tylko w formie screenshotów gdzieś w Internecie :)

Rozumiem, że ja mam się trzymać tematu i offtopy będą karane (jakiś banik?), ale Blade może bez problemu walić offtopy uwalniając pokłady swojej bezdennej glupoty? Rozumiem, że ragulamin MA mu na to pozwala?

#96 as400

as400
  • 58 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 21:38

Obrazowo moze ujme to tak - autor tego watku rowniez posiada zlamanego iPhone' i zapewne korzystal z udostepnionych na MyApple tutoriali. To daje wyobrazenie o skali problemu - po prostu nie da sie go usunac pstrykajac palcem.

Jailbreakowanego iPhone'a używają aktorzy, prawnicy, studencji, właściciele firm itp. Ostatnio komendant policji chwalil sie w TVN jailbrek'owanym iPhonem. Skala zjawiska jest ogromna. Niby nie pownno to byl zadny argumemntem i nie chce zeby ktos to tak traktowal - ale okazuje skale problemu. Nie ma szans na usuniecie tego z MyApple w tej chwili.

Hmm, z pewnoscia tutaj masz racje. Nie potrafie sie postawic na miejscu Modow tego forum ale jestem sobie w stanie wyobrazic, ze jest hektar tematow do ogarniecia. I byc moze rzeczywiscie spedzalibyscie wiekszosc swojego czasu usuwajac tego typu tematy - a to byloby juz chore. Z drugiej strony w koncu po to mamy Internet zeby cieszyc sie swoboda wypowiedzi. Na ile swobody pozwalacie to juz Wasza - Modow decyzja bo to Wasze forum.
Przyznam, ze nie spojrzalem na temat z tej perspektywy...

Swoja droga pewnie sie wkrotce przekonamy jak bedzie wygladac wolnosc w Internecie - bardzo jestem ciekaw wyniku procesu przeciw piratebay.org. Ale to juz offtop i pewnie temat na dlugie godziny dyskusji.

#97 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:49

... pragnę przytoczyć kilka wypowiedzi Scollera (bo wiele osób pyta się mnie na PW co konkretnie miałam na myśli pisząc, ze on tez powinien przeprosić ):

A te dużo, to 2, czy 3 osoby? Jak zwykle jesteś żałosnym ... (wstaw sobie co chcesz...)

,,...Na stronie MyApple pojawił się ciekawy link do ...(tu CIACH - nie będziemy komuś robić reklamy - przypis Blade__) Ostatni akapit trafnie podsumowuje niektórych buraków, którzy są tam adminami i moderatorami. Niestety, to co napisał exW to czysta prawda…,,

Hmm, z naciskiem na NIEKTÓRYCH. Mam na myśli dokładnie Ciebie. Jesteś burakiem, a w dodatku byłum wojskowym trepem, który ma komunistyczną zmarźlinę zamiast mózgu.

,,...Jezus: wybacz, ale porównujesz mnie do idiotów, którzy nie potrafią sklecić poprawnego zdania w swoim ojczystym języku i wciskają ludziom ciemnotę w żywe oczy. Wypraszam sobie!...,,

Gdybyś czytał ze zrozumieniem, cymbale, to zakumałbyś, że Jezus pisał o „kaczorach”. Jesteś jak Kaczor? W sumie pasuje. IQ podobne.

,,...PODSUMOWANIE: Nie było Was na WCK. Dobrze, że mieliście możliwość zrobienia wrzutki ulotki reklamowej do teczek iSource. I potrafię zrozumieć, że nie wyszło tak jak chcieliście. Ale nie rozumiem podawania "pompowanych" i na siłę naciąganych informacji na forum, które nijak mają się do rzeczywistości...,,

A kogo tu obraziłem, cymbale? Napisałem jak było.

- co do tego cyt.: ,,BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.,, - potwierdzam - jesteś , byłeś i będziesz TROLLEM na MyApple bo ludzie twojego pokroju się nie zmieniają ! :) a to ze posuwasz się do takich rzeczy-trollujesz to tylko dowód na to, że za wszelką cenę starasz się zaistnieć i wypromować tam gdzie za bardzo nikt tego nie chce - desperat z Ciebie i tyle!

Code, zamknij ten temat, bo ten dureń zrobił tu chlew... Z idiotami nie da się pracować...

#98 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 21:54

No ślicznie Ci to wyszło, Code. Bardziej romantycznej opwiastki dawno nie słyszałem ;)

Samą prawdę Ci napisałem.
Mamy płacone od odsłony więc większa ilość osób oznacza więcej pieniędzy dla nas.
Jeśli jest to dla Ciebie romantyczne to Twój problem ale zaczynasz ofttop robić.

Rozumiem, że ja mam się trzymać tematu i offtopy będą karane (jakiś banik?), ale Blade może bez problemu walić offtopy uwalniając pokłady swojej bezdennej glupoty? Rozumiem, że ragulamin MA mu na to pozwala?

Uważaj na słowa, już drugi raz w tym temacie obrażasz współdyskutantów.

Prosiłeś w pierwszym poście tego wątku o niezamykanie go.
Pytanie zadane w temacie jest skierowane bezpośrednio do mnie więc skup się na dyskusji ze mną.
Jako założyciel tego tematu dbaj o jego poziom i trzymaj się głównego nurtu zamiast wdawać się w dyskusje o wszystkim o czym się da.
Także nie interesują mnie opowieści o Twoich sreenshootach i innych tym podobnych duperelach którymi się zajmujesz.

#99 Scroller

Scroller
  • 322 postów
  • Skądxxxxxx

Napisano 16 lutego 2009 - 21:56

Code, dziękuję za ustosunkowanie się do mojego pytania. To co mi odpowiedziałeś jest dla mnie satysfakcjonujące.

Zważywszy na to co wyrabia Blade, proszę o zamknięcie tego wątku.

---- Dodano 17-02-2009 o godzinie 00:00 ----

Uważaj na słowa, już drugi raz w tym temacie obrażasz współdyskutantów.

Staram się tego nie robić, ale to co wyprawia ten ... jest poza kategorią. Przepraszam, że musisz to czytać.

#100 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 22:25

Czegos nie rozumiem... Tony w TYM temacie podal "opis instalacji hakintosza" :shock:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych