Odpowiedzialem na to pytanie - nie chcemy zrobic z MyApple forum o PC - tyle wyjasnienia.
I to mi się podoba.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 16 lutego 2009 - 16:52
Odpowiedzialem na to pytanie - nie chcemy zrobic z MyApple forum o PC - tyle wyjasnienia.
Napisano 16 lutego 2009 - 17:00
Ech, popatrz swoje 2 posty do tylu - nazwales oba procedery niezgodne z prawem, nie przedstawiles zadnego dowodu, ze to prawda -ja przedstawilem Ci jak to wyglada z punktu widzenia polskiego prawa, i jezeli kogos mozesz winic to polskie prawo a nie mnie. Jesli moj utwor bedzie zagozony i modyfikowany bez mojego blogoslawienstwa bede winil za to polskie prawo a nie jakies forum.
Napisano 16 lutego 2009 - 17:05
My tez - tym bardziej gdy hipokryzje zarzuca nam jeszcze największy hipokryta (i nie pisze tego mając Ciebie na myśli).Po prostu nie znosze hipokryzji - to wszystko.
Napisano 16 lutego 2009 - 17:13
Ale, na Boga, jeżeli takie luźne macie podejście do tematu jailbreak to nie robcie z siebie swietych obroncow stefana i jego interesow w innych tematach.
Po prostu nie znosze hipokryzji - to wszystko.
Napisano 16 lutego 2009 - 17:32
Napisano 16 lutego 2009 - 17:36
Napisano 16 lutego 2009 - 17:47
Moderatora, który kilka godzin temu NIESŁUSZNIE i BEZPODSTAWNIE mnie zbanował, proszę o publiczne przeprosiny za BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.
... pragnę przytoczyć kilka wypowiedzi Scollera (bo wiele osób pyta się mnie na PW co konkretnie miałam na myśli pisząc, ze on tez powinien przeprosić ):Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).
Napisano 16 lutego 2009 - 19:51
Nigdy nie robilem z siebie obroncow Stefana - lubie produkty Apple, ale jesli jest jakis problem, zawsze o tym piszemy - jesli Apple "skopalo" premiere Mobile Me -pisalismy o tym. Kiedy pierwsze wersje Leoparda byly niestabilne -pisalismy o tym. Kiedy biale Macbooki zaczely pekac - rowniez. Kiedy wykryto pierwsze usterki w Macbookach Alu - po kolei skrupulatnie wyliczalismy wpadki.
Kiedy Apple wbrew swojej wlasnej licencji (!) kazalo obligatoryjnie sciagac Safari razem z iTunes uzytkownikom Widnows -rowniez bylo o tym na MyApple.
Nikt nie jest swiety a ile ludzi tyle opinii - robimy co mozemy by ciagnac ten kram i zachowac zdrowa rownowage. Czy to sie udaje zadecyduja uzytkownicy, ktorym jesli sie nie spodoba, po prostu odejda.
Napisano 16 lutego 2009 - 20:05
Napisano 16 lutego 2009 - 20:20
Oczywiście, że jesteś zlodziejem, kupujesz system za cenę Upgrade, który Ci się nie należy.Przepraszam, gdy kupuję LEGALNY system w pudełku i instaluję na PC, to jestem złodziejem, czy zlamałem licencję Apple? Ukradłem ten system?
Problem w tym że oba przypadki nie są w jednym worku.Poza tym nie zajmujmy się tutaj rozstrzyganiem czy oba przypadki to kradzież, czy łamanie licencji.
Porównując zarobek na systemie BOX (Czyli Upgrade do systemu, który kupiliśmy z komputerem) do zarobku jaki mają na calym zestawie to tak jak napisałem wcześniej, g.... a nie zarobek.To stwierdzenie dowodzi, że - z całym szacunkiem do Ciebie - nie masz bladego pojęcia o czym piszesz. Poczytaj sobie sprawozdania finansowe Apple, a dowiesz się jak bardzo się mylisz.
To ty mylisz upgrade z wersją box, która w Apple NIE ISTNIEJE.Mylisz UPGRADE z wersją BOX. Ja piszę cały czas o wersji BOX, czyli pełnosprawnej, samodzielnej licencji Mac OS X, ktorą kupuję w Apple Store.
Wymień te programy i sprawdź dlaczego są programy dostępne w Cydii a niedostępne w AppStore.Rozmawiam z Tobą o programach, które są do kupienia w AppStore oraz posiadają swoje funkcjonalne odpowiedniki w Cydii. tylko ten przypadek mnie interesuje.
Otóż ciągle jesteś w błędzie. Uparłeś się tej nic nie znaczącej w Polsce licencji.Możesz sobie robić co chcesz z tą wiedzą. Tematem wątku jest sprawa blokowania Hackintosh'a, a Jailbreaka nie. W obu przypadkach lamana jest tylko licencja Apple, a jednak obie sprawy są traktowane zupełnei inaczej. Pytanie: Dlaczego? Trzymajmy się tej kwestii, bo jej dotyczy wątek.
Nie komentujesz bo zdałeś sobię sprawę że to co napisałeś to bzdura. Klasyfikujesz ludzi na dobrych i złych. Ty oczywiście jesteś dobryNie komentuję. To jak odpowiadanie pytaniem na pytanie...
Licencja nie jest przepisem. W żaden sposób nie łamię prawa łamiąc licencję.Dowodzi to tylko Twojej ignorancji i wybiurczego traktowania tematu oraz dostosowywania argumentów do siebie, bo na pewno taka postawa nie jest obiektywna. Poza tym nie wiem, czy się orientujesz, ale nieznajomość prawa i przepisów nie zwalnia od odpowiedzialności. policjantowi też mowisz, że nie czytaleś kodeksu i nei wiedziałeś, że w terenie zabudowanym nie możesz jechać 120km/h? Zastosowałeś tego typu argumentację.
Dziękuję ale nie potrzebuję tej licencji czytać.Trzeba się uczyć. Czasem się to przydaje. Ewentualnie jak nie masz ochoty/potrzeby nauki to możesz poprosić iSource o udostępnienie polskiej wersji tego dokumentu. Posiadają ją i bez problemu Ci ją dostarczą.
Jesteś botem?Nie, no pewenie. Nikt Ci nic nie może zabronić. Kraść ze sklepu też nie
Ale my o tym nie dyskutujemy, wiesz?
Ten wątek dotyczy kwesti dlaczego na forum MA Hackintosh - NIE, a Jailbreak - TAK.
Kupiłeś wersję upgrade a nie box!Podobnie jest z moim Hackintosh'em. Kupiłem legalny Mac OS X, zrobilem mu taki odpowiednik Jailbreak'a i używam legalnego softu. I też jestem dziwny, bo caly soft na wszystkich komputerach mam legalny.
Wszystkie moje argumenty są logiczne niestety ty tego nie dostrzegasz co raczej świadczy o braku logicznego myślenia z twojej strony. Bot?Jak widzisz, nie podałeś żadnego argumentu, który trzyma się logiki.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:06
Nie nie wymieniaj dalej bo temat jest zakończony - Code się wypowiedział, ja również dodałem coś od siebie - nic się nie zmieniło a Tobie radze czytać źródła a nie Pudelki -może wtedy będziesz dokładniej wiedział kto co i od kogo chce 2500 dolarów.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:11
I nie ma tutaj miejsca na zadne szukanie usprawiedliwien - nawet jezeli wynikaja one wprost z przepisow prawnych badz tez ich niedociagniec. Tak powinno to wygladac jezeli chcemy byc fair/legalistami czy jakkolwiek inaczej to ujac.
Takie zero-jedynkowe podejscie do tematu.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:14
I tu jest sedno sprawy którego chyba nie chcesz zauważyć - MA to forum prywatne i to właściciel decyduje czy na coś pozwala czy nie - ma takie święte prawo! To, że chce słuchać zdania w tej sprawie moderacji czy użytkowników to jego dobra wola ale i tak zrobi jak będzie sam uważał.
Wałkowanie ciągle tego samego niczego nie zmieni chyba, że zależy ci na rozgłosie wokół własnej osoby (innego wytłumaczenia nie widzę dla powodu z jakiego ten wątek powstał).
Dla ciebie działanie Code i moderacji to hipokryzja - dla mnie to wybór właściciela z którego nie musi się nikomu tłumaczyć a jeśli to robi, to tylko świadczy o jego dobrej woli co nie znaczy, że zdanie zmieni.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:15
Ty mi odpowiedz konkretnie i bez lania wody a także bez zaciemniania, na pytanie z tytulu topica.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:17
Code już Ci odpisał wielokrotnie w tym wątku na na pytanie z tytułu topica - tonymontana w poście powyżej.Ale mi, Montana, wisi kto komu chce dać 2500USD, wiesz
Ty mi odpowiedz konkretnie i bez lania wody a także bez zaciemniania, na pytanie z tytulu topica.
A Ty nie widzisz ? Jeśli nie to ja ci odpowiem - taka sama jak różnica miedzy Tobą a imbecylem
Ale zaczyna się robić offtop. Odpowiedz mi, szwedeczka, jaka jest różnica pomiędzy hackintosh'em, a jailbreak'iem?
Napisano 16 lutego 2009 - 21:24
Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).
NIE !!! On Nas po prostu kocha !!! Na swojej stonce więcej czasu i miejsca poświecą Adminom z MA niż innym projektom związanym z Apple razem wziętym
(inni tez tak robią - kto nie będę wspominać bo szkoda czasu). Szkoda ze u siebie nie zadał takiego pytania - czyżby obawy przed off topem?
Napisano 16 lutego 2009 - 21:30
to sie chyba nazywa hipokryzja
Napisano 16 lutego 2009 - 21:31
I to jest najlepsze !
10/10
To się nazywa ,,moralność,, ... podwójna.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:35
Napisano 16 lutego 2009 - 21:36
Każdy dodatkowy użytkownik to dodatkowe odsłony reklam a więc dodatkowe pieniądze.
Więc pomimo tego, że tracimy pieniądze nie dopuszczając tematów o OSx86 nie zamierzamy tego zmienić - nie jesteśmy zachłanni, mamy swoje zasady i nie zmienimy ich dla kasy.
Zaczynasz robić offtopic we własnym temacie - to już pozostawię bez komentarza ale przypomnę, że temat jeszcze istnieje bo dyskusja wydaje się być kulturalna i rzeczowa z chwilą gdy zamieni się w bezsensowną pyskówkę temat zostanie zutylizowany i będzie dostępny tylko w formie screenshotów gdzieś w Internecie
Napisano 16 lutego 2009 - 21:38
Obrazowo moze ujme to tak - autor tego watku rowniez posiada zlamanego iPhone' i zapewne korzystal z udostepnionych na MyApple tutoriali. To daje wyobrazenie o skali problemu - po prostu nie da sie go usunac pstrykajac palcem.
Jailbreakowanego iPhone'a używają aktorzy, prawnicy, studencji, właściciele firm itp. Ostatnio komendant policji chwalil sie w TVN jailbrek'owanym iPhonem. Skala zjawiska jest ogromna. Niby nie pownno to byl zadny argumemntem i nie chce zeby ktos to tak traktowal - ale okazuje skale problemu. Nie ma szans na usuniecie tego z MyApple w tej chwili.
Napisano 16 lutego 2009 - 21:49
... pragnę przytoczyć kilka wypowiedzi Scollera (bo wiele osób pyta się mnie na PW co konkretnie miałam na myśli pisząc, ze on tez powinien przeprosić ):
,,...Na stronie MyApple pojawił się ciekawy link do ...(tu CIACH - nie będziemy komuś robić reklamy - przypis Blade__) Ostatni akapit trafnie podsumowuje niektórych buraków, którzy są tam adminami i moderatorami. Niestety, to co napisał exW to czysta prawda…,,
,,...Jezus: wybacz, ale porównujesz mnie do idiotów, którzy nie potrafią sklecić poprawnego zdania w swoim ojczystym języku i wciskają ludziom ciemnotę w żywe oczy. Wypraszam sobie!...,,
,,...PODSUMOWANIE: Nie było Was na WCK. Dobrze, że mieliście możliwość zrobienia wrzutki ulotki reklamowej do teczek iSource. I potrafię zrozumieć, że nie wyszło tak jak chcieliście. Ale nie rozumiem podawania "pompowanych" i na siłę naciąganych informacji na forum, które nijak mają się do rzeczywistości...,,
- co do tego cyt.: ,,BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.,, - potwierdzam - jesteś , byłeś i będziesz TROLLEM na MyApple bo ludzie twojego pokroju się nie zmieniają !
a to ze posuwasz się do takich rzeczy-trollujesz to tylko dowód na to, że za wszelką cenę starasz się zaistnieć i wypromować tam gdzie za bardzo nikt tego nie chce - desperat z Ciebie i tyle!
Napisano 16 lutego 2009 - 21:54
Samą prawdę Ci napisałem.No ślicznie Ci to wyszło, Code. Bardziej romantycznej opwiastki dawno nie słyszałem
Uważaj na słowa, już drugi raz w tym temacie obrażasz współdyskutantów.Rozumiem, że ja mam się trzymać tematu i offtopy będą karane (jakiś banik?), ale Blade może bez problemu walić offtopy uwalniając pokłady swojej bezdennej glupoty? Rozumiem, że ragulamin MA mu na to pozwala?
Napisano 16 lutego 2009 - 21:56
Uważaj na słowa, już drugi raz w tym temacie obrażasz współdyskutantów.
Napisano 16 lutego 2009 - 22:25
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych