Czy jeśli kupie sobie mac osa i postawie na półce żeby ładnie wyglądał to też okradam apple bo nie kupiłem maca ? Nie ! Bo nie zapłaciłem za hardware którego nie dostałem. Kupiłem software (osobny produkt!) wiec moge z niego korzystać nawet na atari jak da Bóg. Argument jest przezabawny. Jak kupie sobie zune to też okradam apple bo nie kupiłem ipoda.
Apple sprzedaje komputery tylko z systemem, nie ma wersji bez systemu.
Więc system sprzedawany jako BOX tak naprawdę jest UPGRADEM do systemu, który kupiłeś wraz z nowym Makiem.
Cena zresztą też jest taka w sam raz na UPGRADE.
A jak kupuje wersje box to mam wersje box. Kropka.
Nie ma innej wersji, a nazwa BOX jest potoczna bo po prostu dostajesz pudełko.
Taak, padła odpowiedź...
Po prostu uważacie, że odpowiedź jaka padła, to jedyna, prawdziwa i słuszna odpowiedź (dla was).
Scrollera satysfakcjonowała co też sam napisał.
Nic dziwnego, że autor tematu, który brnął do skutku, chcąc dostać odpowiedź popartą jakimiś*normalnymi argumentami, w końcu mówiąc w przeności wziął pistolet i strzelił sobie w łeb.
Co to są normalne argumenty?
Ja podałem faktyczne powody jakie mną kierują.
Nie będę zmyślał bajek tylko dlatego żeby ktoś sobie nie strzelił w łeb
Co do za tłumaczenie, że większość hakintoshy ma system spiracony i nie zostawił ani grosza Applowi? Skąd wy to wiecie... Ciekawe, czy każdy ma tutaj oryginalny system zainstalowany na Maku, ja na szczęście, swoje, bo szczęście społeczeństwa, które piraci bądź nie mnie nieinteresuje. Komputer kupiony z Tigerem i załapałem się na Update do Leoparda.
Nie ważne ile osób ma lewego OSX na PC, ważne jest że podając przepis na instalację tego systemu podajemy GOTOWY przepis na zainstalowanie go bez względu czy kopia jest zakupiona czy ukradziona.
Dawanie argumentów, które są płytkie jest jak nie dawanie ich w cale, zamiast płytko argumentować, może po prostu pisać: "-czemu", "-bo nie", jak dzieci z przedszkola.
Dla Ciebie coś jest płytkie, dla mnie nie.
Ty lubisz Mercedesy a ja BMW. Jedyne co nas łączy to napęd na tył
Swoją drogą code skoro widziałeś ten topic wczoraj, to po co pozwoliłeś mu istnieć, raczej tego nie jestem w stanie udowodnić, ale ja i wielu innych użytkowników wiedziało, że tak się on potoczy.
Dlaczego zadajesz mi pytanie skoro odpowiedź jest kilka postów wyżej?
Chyba wyraźnie napisałem, że liczyłem na rzeczową i budującą dyskusję w temacie i przekonanie innych do tego, że nasza decyzja nie jest wzięta z sufitu.
Jeżeli wg. apple jailbreak jest nielegalny, na terenie USA, no to nie będę mówił po imieniu, ale kilka osób z tego forum, nawet z jego czołówki używa go na tamtym kontynencie.
1. Wg. Apple może być coś nielegalne ale to nie Apple decyduje co jest nielegalne a co nie jest.
2. Kto z czołówki używa go na tamtym kontynencie?
Ehh robi się tu jedna wielka ironia, tematy coraz bardziej przypominają dyskusje związane z takimi sprawami jak homoseksualizm, aborcja itd... Dwie strony, które piep...ą bzdury, g...o wiedzą, idiotyczne argumenty stosują, zamiast zamknąć się i żyć w pokoju...
1. Temat każdy może założyć - również Ty.
2. Każdy może włączyć się do już istniejącego tematu.
Poziom jest taki jaki przedstawiają osoby biorące udział w dyskusji.
Niech każdy sobie odpowie na pytanie jaki poziom prezentuje a następnie wytyka innym ich własny poziom.
Niestety Krzysiu ale czasami trzeba i na trudne tematy porozmawiać, ale wszystko z umiarem i ze zdrowym rozsądkiem.