Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK?

• Please log in to reply
234 replies to this topic

Poll: Dlaczego Hackintosh - NIE, Jailbreak - TAK? (0 member(s) have cast votes)

1. Tak (94 votes [31.02%] - View)

Percentage of vote: 31.02%

2. Nie (174 votes [57.43%] - View)

Percentage of vote: 57.43%

3. Nie wiem (16 votes [5.28%] - View)

Percentage of vote: 5.28%

4. Nie mam zdania (19 votes [6.27%] - View)

Percentage of vote: 6.27%

Vote Guests cannot vote

#51 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 15:04

Idąc Twoim tokiem myślenia powinniście wykasować wszystko co dotyka tematu Windows... Czyli Jailbreak na Windows, problemy itunes pod Windows. Instalowanie Windows na Maku... Dalej wymieniać?

Nie nie wymieniaj dalej bo temat jest zakończony - Code się wypowiedział, ja również dodałem coś od siebie - nic się nie zmieniło a Tobie radze czytać źródła a nie Pudelki -może wtedy będziesz dokładniej wiedział kto co i od kogo chce 2500 dolarów.

#52 szwedeczka

szwedeczka

• 53 posts
  • SkądUppsala

Posted 16 February 2009 - 15:05

Ergo: Czyli interpretujecie prawo i zasady moralne wg. własnego widzimisię.

I tu jest sedno sprawy którego chyba nie chcesz zauważyć - MA to forum prywatne i to właściciel decyduje czy na coś pozwala czy nie - ma takie święte prawo! To, że chce słuchać zdania w tej sprawie moderacji czy użytkowników to jego dobra wola ale i tak zrobi jak będzie sam uważał. Wałkowanie ciągle tego samego niczego nie zmieni chyba, że zależy ci na rozgłosie wokół własnej osoby (innego wytłumaczenia nie widzę dla powodu z jakiego ten wątek powstał).
Jeśli zupa ugotowana przeze mnie tobie by nie smakowała a mi tak, to nie widzę powodu abym miała zmieniać przepis bo tobie on nie odpowiada - po prostu zaproponowałabym ci abyś na obiady chodził gdzie indziej.
Dla ciebie działanie Code i moderacji to hipokryzja - dla mnie to wybór właściciela z którego nie musi się nikomu tłumaczyć a jeśli to robi, to tylko świadczy o jego dobrej woli co nie znaczy, że zdanie zmieni.
P.S. Jak ktoś szuka dziury w całym to znajdzie...

#53 as400

as400
  • 58 posts

Posted 16 February 2009 - 15:09

Istota sprawy jest pojecie prawa w sensie pewnego systemu norm prawnych. Zostaly one ustanowione w celu ich przestrzegania, co jak widze nie dla wszystkich kolegow jest oczywiste. I nie ma tutaj znaczenia Panowie jak sobie bedziecie swoje postepowanie relatywizowac. Lamanie prawa zawsze jest lamaniem prawa - bez wzgledu na nihilistyczne niemalze zapedy niektorych dyskutantow. To, ze ktos pozwala sobie na pewne dzialania czy zachowania bo JEGO ZDANIEM nikogo nie okrada w zadnym razie nie stanowi podstawy do lamania prawa. My jako obywatele jestesmy obowiazani do przestrzegania prawa a nie do jego radosnej i dowolnej interpretacji. Interpretacja zajmuja sie specjalizowane organy panstwa. Prosze sie zastanowic nad sytuacja, w ktorej ktos zrelatywizowalby sobie w podobny sposob np. Wasze prawo do ochrony wlasnosci prywatnej ???

#54 Scroller

Scroller
  • 322 posts
  • Skądxxxxxx

Posted 16 February 2009 - 15:12

Mowienie w ogole jest zgodne z tamatyka forum ;) Mowimy o OSX na PC bo jest o Apple - ale instrukcje instalacji odnosza sie juz do opisow PC. A po to sa inne fora.

Jakich opisów? Że trzeba włączyć PeCeta guzikiem i nacisnąć Eject w odtwarzaczu? Miałeś kiedyś do czynienia z instalowaniem Mac OS X na PC, czy tylko masz o tym wyobrażenie?

Jeśli pojawi się wątek o dobieraniu kart graficznych - usuń. Ale jak będzie, że jest jaiś problem ze sterownikiem w Mac OS X to zostaw - przecież to o Apple Mac OS X. A może Mac OS X to już nie Apple?

A czemu nie wywalasz topiców pt. „Pokaż swoją drugą polowę” - one są o Apple?

Probujesz, Montana, na siłę coś tu udowodnić, ale to po prostu jest kompletnie niespujne...

#55 interactive

interactive
  • 67 posts

Posted 16 February 2009 - 15:19

TAK hackintosh to czyste piractwo Jailbreak to dodatkowy pakiet możliwości który także może służyć do pirackich celów, ale jest to jego główna i jedyna funkcja aczkolwiek istnienie hackintosh'a moim zdaniem samo w sobie jest dobre, bo myślę że mobilizuje Apple to rozsądku przy zawyżaniu cen

#56 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 15:21

Moderatora, który kilka godzin temu NIESŁUSZNIE i BEZPODSTAWNIE mnie zbanował, proszę o publiczne przeprosiny za BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.

Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).

#57 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 15:23

Jakich opisów? Że trzeba włączyć PeCeta guzikiem i nacisnąć Eject w odtwarzaczu? Miałeś kiedyś do czynienia z instalowaniem Mac OS X na PC, czy tylko masz o tym wyobrażenie?

Wydaje mi się, ze masz o tym prawie zerowe wyobrażenie - żeby zainstalować OSX an PC trzeba mieć już dobrane specjalne komponenty. Wtedy to może i wystarczy Eject. Ale admini na sprawę muszą patrzeć szerzej - kiedy byśmy otworzyli taki dział na MyApple, zlecieliby się wszyscy możliwi PC-ciarze w tym kraju ze swoimi Athlonami, Celeronami i Bóg wie czym jeszcze. I zaczęłaby się walka o dostosowanie ich komputerów z tysiącem różnych kompilacji, specyfikacji do OSX itp - MyApple stałoby się forum PC-towym. A tak być nie może.

Zresztą ja nie muszę tego udowadniać, wystarczy spojrzeć na fora zajmujące się OSX86:

NIE ZGODNE Z REGULAMINEM - code

Chcemy tego na MyApple? NIE CHCEMY. Dlatego jest jak jest.

#58 as400

as400
  • 58 posts

Posted 16 February 2009 - 15:24

TAK

hackintosh to czyste piractwo
Jailbreak to dodatkowy pakiet możliwości który także może służyć do pirackich celów, ale jest to jego główna i jedyna funkcja

aczkolwiek istnienie hackintosh'a moim zdaniem samo w sobie jest dobre, bo myślę że mobilizuje Apple to rozsądku przy zawyżaniu cen

Tutaj nie ma zadnego stopniowania - czyste, nieczyste piractwo.

Oba te dzialania sa lamaniem prawa - a jako takie albo sa na tym forum akceptowane albo nie.

Nie ma innej drogi !

#59 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 15:30

Oba te dzialania sa lamaniem prawa - a jako takie albo sa na tym forum akceptowane albo nie.

Powiedz mi jakie prawo łamią te procedery - i pokaż mi również procesy w których Apple udowadnia, że jest to łamanie prawa.

#60 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 15:33

Nie ma innej drogi !

No i czy oba te działania jak piszesz są akceptowane czy nie zależy od właściciela forum, jeśli komuś to pasuje to ok jeśli nie to zabiera swoje ,,zabawki,, i idzie do innej piaskownicy gdzie zasady ,,zabawy,, są takie jakie sobie wymarzył.
Jeśli prawo jest łamane na MA za zgodą właściciela to on będzie za to odpowiadał jakby co a nie użytkownicy więc nic im do tego jakie decyzje podejmuje właściciel. A on już kilkakrotnie (w tym wątku również) napisał jaka jest jego decyzja i tyle.
Przypominam, że to forum jest własnością Code a nie Apple.

#61 as400

as400
  • 58 posts

Posted 16 February 2009 - 15:40

Poiwedz mi jakie prawo łamią te procedery - i pokaż mi rówież procesy w których Apple udowadnia, że jest to łamanie prawa.

Przeciez wielokrotnie juz w tym watku byly cytowane umowy licencyjne Apple. Lacznie z wyroznieniem okreslonych zapisow czerwona czcionka.

Rozumiem, ze nie uwazasz postepowania wbrew tymze zapisom za lamanie prawa?

---- Dodano 16-02-2009 o godzinie 17:43 ----

No i czy oba te działania jak piszesz są akceptowane czy nie zależy od właściciela forum, jeśli komuś to pasuje to ok jeśli nie to zabiera swoje ,,zabawki,, i idzie do innej piaskownicy gdzie zasady ,,zabawy,, są takie jakie sobie wymarzył.
Jeśli prawo jest łamane na MA za zgodą właściciela to on będzie za to odpowiadał jakby co a nie użytkownicy więc nic im do tego jakie decyzje podejmuje właściciel. A on już kilkakrotnie (w tym wątku również) napisał jaka jest jego decyzja i tyle.
Przypominam, że to forum jest własnością Code a nie Apple.

Z tym nie dyskutuje - masz racje.

Tylko, ze sa jeszcze inne kwestie. Na przyklad mlodzi ludzie, ktorzy czytuja to forum i moze warto byloby prezentowac im dojrzale, spojne i odpowiedzialne podejscie do tematu.

#62 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 15:49

Przeciez wielokrotnie juz w tym watku byly cytowane umowy licencyjne Apple. Lacznie z wyroznieniem okreslonych zapisow czerwona czcionka.

Rozumiem, ze nie uwazasz postepowania wbrew tymze zapisom za lamanie prawa?

Oczyścicie że nie uważam, bo to są zapisy licencyjne firmy, które nijak się mają do przepisów prawnych. Licencja EULA nie ma żadnego przełożenia na przepisy prawne i ten temat był już wałkowany i potwierdzony przez prawników, nawet tych którzy pracowali dla Apple. Na mocy tej licencji największą karą jaka Cie może spotkać, to odmowa przez Apple wsparcia technicznego dla takiego produktu, który złamał licencje, ale nie prawo. Ani amerykańskie, ani tym bardziej polskie.

#63 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 16 February 2009 - 15:52

Idąc Twoim tokiem myślenia powinniście wykasować wszystko co dotyka tematu Windows... Czyli Jailbreak na Windows, problemy itunes pod Windows. Instalowanie Windows na Maku... Dalej wymieniać?

Montana, proszę! Bądź poważny! nie rób syfu w moim wątku. Bo ja chcę tu rzeczowe argumenty, a nie jakieś uzewnętrznienia. Zachowuj się jak na poważnego dziennikarza przystało, a nie jak pisarzyna z jakiegoś brukowca, ok???

A nade wszystko trzymaj się tematu wątku, bo sam robisz poważne offtopy, a potem mnie zbanujesz za trollowanie.

i znowu czepieasz sie kazdego ze robi offtopy?? ja tu wiedze tylko sensowna odpowiedz na glupi post...

ehh zachowujesz sie jak dziecko... na wszystko masz "niby odpowiedz" a w gruncie rzeczy Twoje posty sa identyczne jak kazde i nic do Ciebi nie dociera...
ergo: wszytkie Twoje posty moge latwo obalic.. ale po co bo i tak tego nie zauwazysz jestes tak slepo zapatrzony w we wlasne poglady...

#64 as400

as400
  • 58 posts

Posted 16 February 2009 - 16:01

Oczyiwscie ze nie uwazam, bo to sa zapisy licencyjne firmy, ktore nijak sie maja do przepisow prawnych. Licencja EULA nie ma zadnego przelozenia na przepisy prawne i ten temat byl juz walkowany i potwierdzony przez prawnikow, nawet tych ktorzy pracowali dla Apple. Na mocy tej licencji najwiekszym kara jaka Cie moze spotkac, to odmowa przez Apple wsparca technicznego dla takiego produktu, ktory zlamal licencje, ale nie prawo. Ani amerykanskie, ani tym bardziej polskie.

OK, czyli nie musimy sie przejmowac zapisami licencyjnymi ? Nie musimy respektowac kwestii ochrony praw autorskich? Bo nic nam nie grozi ?

Zatem Hackintosh'e sa jednak w porzadku - w koncu nic nam nie grozi...

#65 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 16 February 2009 - 16:03

Ja od siebie powiem tylko tyle: przeproś publicznie za BEZPODSTAWNE oskarżenie i insynuacje, że ktoś coś pisał ,,na gazie,, , że Code na pewnych warsztatach zachowywał się jak... za stwierdzenia iż wypowiedzi na Twoim blogu które nie pokrywają się z Twoim zdaniem piszą admini MA a nie zwykli userzy to MOŻE otrzymasz tu publiczne przeprosiny od Admina który Cie zbanował zbyt pochopnie (dla zainteresowanych - nie byłem to ja).

heh.. widze ze scroller lubi robic balagan nie tylko tutaj.. eh..

#66 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 16 February 2009 - 16:16

Jak dla mnie myślenie powinno być*proste - binarne.
Albo łamiemy licencję, albo jej nie łamiemy.

Jest bardzo binarne. Nie pomagamy w kradzieży.
Opis instalacji OSX na PC jest w pełni wystarczający do okradzenia firmy Apple.
Opis jak zrobić Jailbreak jest NIEWYSTARCZAJĄCY dlatego dopuszczalny.
Koniec i kropka takie jest nasze stanowisko od samego początku i nie przewiduję zmian w tej kwestii.

Ale chyba poszedłeś troszkę za daleko. Rozważamy tutaj sprawę samego łamania systemu i licencji Apple, a nie dalszych poczynań użytkownika. W OBU przypadkach łamana jest licencja Apple. Jednakże MA Jailbreak'owi mówi TAK, a Hackintoshowi NIE. I dlatego pytam o przyczyny tej NIEKONSEKWENCJI.

Nie interesuje mnie coś co nie ma mocy prawnej w naszym kraju.
Zrozum to wreszcie.

Rekalmy i usługi odpłatne wykonywane przynajmniej częściowo pod szyldem MyApple również?

Oczywiście, wszystko jest robione dosłownie po godzinach i w ramach odpoczynku a nie ciężkiej pracy.

Ergo: Czyli interpretujecie prawo i zasady moralne wg. własnego widzimisię.

Mylisz licencję Apple z prawem polskim.

Trzymając się kwestii modyfikowania systemu: Czym różni się Hackintosh od Jailbreaka? Pamiętaj, że pytam tylko o modyfikację systemu. Nie o dalsze losy takiego systemu, bo złodziejem może być ten, który instaluje lewy soft na PeCecie i iphone/iPod.

Jedno pozwala kraść oprogramowanie a drugie nie.

Absolutnie takie poboczne tematy można faktycznie ignorować, ale w takim przypadku inne tematy typu „Pokaż swoją 2 połowę” i masę innych temu podobnych również powinniście ucinać. Gro sprzętu PC niewymaga żadnych modyfikacji hardwareowych do instalowania Mac OS X. Wystarczą tylko modyfikacje samego systemu.

Ergo: Nietrafione argumenty, które łatwo obalam.

Może coś tam obalasz (nie chcę zgadywać co) ale zdecydowanie nie moje argumenty :)

Co nie zmienia faktu iż w obu przypadkach łamana jest licencja Apple. A najważniejsze, że tak samo łamana jest licencja w przypadku robienia Jailbreak'a. Jaka zatem jest przyczyna, że jednemu mowicie TAK, a drugiemu NIE? Bo nadal nie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tolerujecie łamanie licencji w jednym przypadku a w drugim wręcz do tego zachęcacie.

W kółko pytasz o to samo więc ja w kółko będę odpowiadał: nie rozpatrujemy problemu w kontekście licencji tlyko w kontekście kradzieży oprogramowania.

Skopiowałeś ten sam akapit. Może spróbuj to jeszcze raz przemyśleć...

Celowo go skopiowałem abyś jeszcze raz go przeczytał.

A usługi Jailbreak, które wykonują osoby reklamujące się na MA? Nie chcę obrażać nikogo (podkreślam to!!!), ale mi to jakoś się kojarzy ze stręczycielstwem... Bo zamieszczając takie reklamy uczestniczycie w procederze jailbreak'owania.

Nie widzimy niczego złego w Jailbreak, sam mam telefon po JB i Ty zresztą też :)

Ale w jaki sposób? Wykonując usługi instalacji systemu?

A skądże znowu?
Każdy dodatkowy użytkownik to dodatkowe odsłony reklam a więc dodatkowe pieniądze.
Więc pomimo tego, że tracimy pieniądze nie dopuszczając tematów o OSx86 nie zamierzamy tego zmienić - nie jesteśmy zachłanni, mamy swoje zasady i nie zmienimy ich dla kasy.

Moderatora, który kilka godzin temu NIESŁUSZNIE i BEZPODSTAWNIE mnie zbanował, proszę o publiczne przeprosiny za BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.

Zaczynasz robić offtopic we własnym temacie - to już pozostawię bez komentarza ale przypomnę, że temat jeszcze istnieje bo dyskusja wydaje się być kulturalna i rzeczowa z chwilą gdy zamieni się w bezsensowną pyskówkę temat zostanie zutylizowany i będzie dostępny tylko w formie screenshotów gdzieś w Internecie :)

#67 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 16:16

heh.. widze ze scroller lubi robic balagan nie tylko tutaj.. eh..

NIE !!! On Nas po prostu kocha !!! Na swojej stonce więcej czasu i miejsca poświecą Adminom z MA niż innym projektom związanym z Apple razem wziętym :) (inni tez tak robią - kto nie będę wspominać bo szkoda czasu). Szkoda ze u siebie nie zadał takiego pytania - czyżby obawy przed off topem?

#68 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 16:17

OK, czyli nie musimy sie przejmowac zapisami licencyjnymi ? Nie musimy respektowac kwestii ochrony praw autorskich? Bo nic nam nie grozi ?

Zatem Hackintosh'e sa jednak w porzadku - w koncu nic nam nie grozi...

Z Hackinoshami jeśli chodzi o Polskę jest jeszcze gorzej, bo tutaj polskie prawo mówi jasno, że można modyfikować na własny użytek legalnie zakupiony utwór autorski.

A propos simlocka to głośna była kilka lat temu sprawa jednego z użytkowników chyba Nokii, który sam zdjął simlcoka z telefonu - telefon mu się zepsuł, zaniósł go do naprawy, a tam odmówili jego przyjęcia, bo w sposób "nieautoryzowany" zdjął sobie simlocka. I jakoś nikt mu procesu o łamanie prawa (LICENCJI) nie wytoczył..

Tymczasem właściciel sam wniósł sprawę do sądu i wygrał - dostał nowy telefon.

#69 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 16:19

Nie widzimy niczego złego w Jailbreak, sam mam telefon po JB i Ty zresztą też :)

I to jest najlepsze ! :lol: 10/10
To się nazywa ,,moralność,, ... podwójna.

#70 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 posts
  • Skądwołomin

Posted 16 February 2009 - 16:24

NIE !!! On Nas po prostu kocha !!! Na swojej stonce więcej czasu i miejsca poświecą Adminom z MA niż innym projektom związanym z Apple razem wziętym :) (inni tez tak robią - kto nie będę wspominać bo szkoda czasu). Szkoda ze u siebie nie zadał takiego pytania - czyżby obawy przed off topem?

a macie moze adres jego strony? bo w jego stopce juz nie ma adresu, skasowal... a ja nie zdazylem zapisac..

#71 as400

as400
  • 58 posts

Posted 16 February 2009 - 16:31

Z Hackinoshami jesli chodzi o Polske jest jeszcze gorzej, bo tutaj polskie prawo mowi jasno, ze mozna modyfikowac na wlasny uzytek legalnie zakupiony utwor autorski.

A propo simlocka to glosna byla kilka lat temu sprawa jednego z uzytkowników chyba Nokii, ktory sam zdjal simlcoka z telefonu - telefon mu sie zepsul, zaniosl go do naprawy, a tam odmowili jego przyjecia, bo w sposob "nieautoryzowany" zdjal sobie simlocka. Wlasciciel wniosl sprawe do sadu i wygral.

Nie chce sie czepiac ale nie jestem w stanie zrozumiec takiego toku rozumowania.

Byc moze byloby mniej "dowolnosci" w Twoim toku rozumowania gdyby to dotyczylo Ciebie czy raczej Twojego utworu. Jestem pewien, ze wtedy zadalbys sobie wiele trudu aby znalezc tyle samo przepisow prawnych pozwalajacych ochronic Twoj utwor.

Dziwi mnie jedynie to, ze z jednej strony mowisz " nie okradajmy Apple" ale z drugiej wydajesz sie nie zwracac uwagi na fakt, ze Apple czegos sobie wyraznie nie zyczy w swojej umowie licencyjnej. Co wiecej zadajesz sobie trud aby znalezc przepisy prawne, ktore jakoby maja usprawiedliwiac dzialania wbrew tejze umowie.

Jakies podwojne standardy i moralnosc.

#72 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 16:32

Przykro mi ale stronę www ja usunąłem za brak posiadania grupy ,,Biznes,, - strona zawierała linki do sklepów internetowych czyli stron komercyjnych (zarobkowych) a w takich przypadkach aby można było je umieszczać w profilu na MA nalezy mieć wykupioną wspomnianą powyżej grupę.

#73 icemaster

icemaster
  • 21 posts

Posted 16 February 2009 - 16:36

ja zrobilem JB tylko po to zeby wylaczyc EDGE. Co w tym niezgodnego z prawem i w ktorym miejscu okradam APPLE? Co najwyzej uniemozliwiam swojemu operatorowi okradanie mnie, bo APPLE pominelo mozliwosc blokady edge w swoim produkcie, patrzac jedynie na rynek amerykanski, gdzie ceny internetu sa nieco odmienne niz u nas. Dodam ze w miedzyczasie wydalem juz w AppStore okolo 30 Euro. Sadze ze dla Apple JB przynosi bardziej zyski niz straty, bo ludzie w wiekszosci robia JB tylko dla zablokowania edge, ale dzieki temu o wiele wiecej klientow wybralo iPhona a nie produkty konkurencji.

#74 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 16 February 2009 - 16:43

Byc moze byloby mniej "dowolnosci" w Twoim toku rozumowania gdyby to dotyczylo Ciebie czy raczej Twojego utworu. Jestem pewien, ze wtedy zadalbys sobie wiele trudu aby znalezc tyle samo przepisow prawnych pozwalajacych ochronic Twoj utwor.

Dziwi mnie jedynie to, ze z jednej strony mowisz " nie okradajmy Apple" ale z drugiej wydajesz sie nie zwracac uwagi na fakt, ze Apple czegos sobie wyraznie nie zyczy w swojej umowie licencyjnej. Co wiecej zadajesz sobie trud aby znalezc przepisy prawne, ktore jakoby maja usprawiedliwiac dzialania wbrew tejze umowie.

Jakies podwojne standardy i moralnosc.

Ech, popatrz swoje 2 posty do tyłu - nazwałeś oba procedery niezgodne z prawem, nie przedstawiłeś żadnego dowodu, że to prawda -ja przedstawiłem Ci jak to wygląda z punktu widzenia polskiego prawa, i jeżeli kogoś możesz winić to polskie prawo a nie mnie. Jeśli mój utwór będzie zagrożony i modyfikowany bez mojego błogosławieństwa będę winił za to polskie prawo a nie jakieś forum.

Apple wyraźnie nie życzy sobie tego w umowie licencyjnej to niepodważalny fakt i ja się z tym zgadzam. Ale że równocześnie jest łamane prawo -to jest o jeden most za daleko. Tyle chciałem Ci pokazać - tematem tego wątku nie jest to, czy to działanie fair, tylko dlaczego jailbreak TAK a Hackintosh NIE, pomimo ze oba procedery są zgodne z prawem.

Odpowiedziałem na to pytanie - nie chcemy zrobić z MyApple forum o PC - tyle wyjaśnienia.

#75 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3327 posts
  • SkądPółnoc

Posted 16 February 2009 - 16:50

A najciekawsze i najśmieszniejsze z całej tej sondy zamieszczonej na samym początku wątku (nie dyskusji bo ona coś wnosi w świadomość Userow) jest to, ze jeśli nawet wynik głosowania będzie korzystny procentowo dla odpowiedzi NIE to i tak niczego to nie zmieni :) w podejściu Administracji MA do tego tematu :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users