Jak dla mnie myślenie powinno być*proste - binarne.
Albo łamiemy licencję, albo jej nie łamiemy.
Jest bardzo binarne. Nie pomagamy w kradzieży.
Opis instalacji OSX na PC jest w pełni wystarczający do okradzenia firmy Apple.
Opis jak zrobić Jailbreak jest NIEWYSTARCZAJĄCY dlatego dopuszczalny.
Koniec i kropka takie jest nasze stanowisko od samego początku i nie przewiduję zmian w tej kwestii.
Ale chyba poszedłeś troszkę za daleko. Rozważamy tutaj sprawę samego łamania systemu i licencji Apple, a nie dalszych poczynań użytkownika. W OBU przypadkach łamana jest licencja Apple. Jednakże MA Jailbreak'owi mówi TAK, a Hackintoshowi NIE. I dlatego pytam o przyczyny tej NIEKONSEKWENCJI.
Nie interesuje mnie coś co nie ma mocy prawnej w naszym kraju.
Zrozum to wreszcie.
Rekalmy i usługi odpłatne wykonywane przynajmniej częściowo pod szyldem MyApple również?
Oczywiście, wszystko jest robione dosłownie po godzinach i w ramach odpoczynku a nie ciężkiej pracy.
Ergo: Czyli interpretujecie prawo i zasady moralne wg. własnego widzimisię.
Mylisz licencję Apple z prawem polskim.
Trzymając się kwestii modyfikowania systemu: Czym różni się Hackintosh od Jailbreaka? Pamiętaj, że pytam tylko o modyfikację systemu. Nie o dalsze losy takiego systemu, bo złodziejem może być ten, który instaluje lewy soft na PeCecie i iphone/iPod.
Jedno pozwala kraść oprogramowanie a drugie nie.
Absolutnie takie poboczne tematy można faktycznie ignorować, ale w takim przypadku inne tematy typu „Pokaż swoją 2 połowę” i masę innych temu podobnych również powinniście ucinać. Gro sprzętu PC niewymaga żadnych modyfikacji hardwareowych do instalowania Mac OS X. Wystarczą tylko modyfikacje samego systemu.
Ergo: Nietrafione argumenty, które łatwo obalam.
Może coś tam obalasz (nie chcę zgadywać co) ale zdecydowanie nie moje argumenty
Co nie zmienia faktu iż w obu przypadkach łamana jest licencja Apple. A najważniejsze, że tak samo łamana jest licencja w przypadku robienia Jailbreak'a. Jaka zatem jest przyczyna, że jednemu mowicie TAK, a drugiemu NIE? Bo nadal nie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego tolerujecie łamanie licencji w jednym przypadku a w drugim wręcz do tego zachęcacie.
W kółko pytasz o to samo więc ja w kółko będę odpowiadał: nie rozpatrujemy problemu w kontekście licencji tlyko w kontekście kradzieży oprogramowania.
Skopiowałeś ten sam akapit. Może spróbuj to jeszcze raz przemyśleć...
Celowo go skopiowałem abyś jeszcze raz go przeczytał.
A usługi Jailbreak, które wykonują osoby reklamujące się na MA? Nie chcę obrażać nikogo (podkreślam to!!!), ale mi to jakoś się kojarzy ze stręczycielstwem... Bo zamieszczając takie reklamy uczestniczycie w procederze jailbreak'owania.
Nie widzimy niczego złego w Jailbreak, sam mam telefon po JB i Ty zresztą też
Ale w jaki sposób? Wykonując usługi instalacji systemu?
A skądże znowu?
Każdy dodatkowy użytkownik to dodatkowe odsłony reklam a więc dodatkowe pieniądze.
Więc pomimo tego, że tracimy pieniądze nie dopuszczając tematów o OSx86 nie zamierzamy tego zmienić - nie jesteśmy zachłanni, mamy swoje zasady i nie zmienimy ich dla kasy.
Moderatora, który kilka godzin temu NIESŁUSZNIE i BEZPODSTAWNIE mnie zbanował, proszę o publiczne przeprosiny za BEZPODSTAWNE oskarżenie mnie o TROLLOWANIE.
Zaczynasz robić offtopic we własnym temacie - to już pozostawię bez komentarza ale przypomnę, że temat jeszcze istnieje bo dyskusja wydaje się być kulturalna i rzeczowa z chwilą gdy zamieni się w bezsensowną pyskówkę temat zostanie zutylizowany i będzie dostępny tylko w formie screenshotów gdzieś w Internecie