Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#76 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 16:45

nie napisałem, że się nie orientujesz tylko, że w MM nie ma sprzętu używanego... Ja dzisiaj kupiłem PS3 dla brata za 1299, 80gb, i grą resistance właśnie w MM :-) Rok temu kupiłem PS3 40 gb, bez niczego za 1600 zł :P

#77 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 grudnia 2008 - 17:45

jak ja kupowałem to wersja 80 gb była w cenie grubo ponad 2000 zł

#78 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 grudnia 2008 - 20:19

Grał ktoś w Yakuze 2 na PS2? Jeśli nie to polecam.. jest nawet lepsza niż jednyka. Ogólnie gra podobna do Shenmue(z DC).

#79 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 grudnia 2008 - 20:56

słyszeliście o grze Lego Batman? grałem w nią na PS3, gra wydaję się dla dzieci i fakt jest dla nich, ale gdy dwóch starych chopów w nią gra na 2 padach naraz to rozrywka jest pierwszorzędna.

#80 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2008 - 21:00

A może grał ktoś w Fife 09 na PS3 i na kompa. Jakie są różnice?

#81 cimonj

cimonj
  • 593 postów
  • SkądHorsham, UK

Napisano 07 grudnia 2008 - 22:03

Grał ktoś w Yakuze 2 na PS2?
Jeśli nie to polecam.. jest nawet lepsza niż jednyka.
Ogólnie gra podobna do Shenmue(z DC).

Shenmue ..dla tej giery kupilem Sege DC ;) ..pozniej szybko sie okazalo ze rewelacyjnych gier na DC jest ogien!

1. Quake 2
2. Records of Lodos War (pamieta ktos?) ..pieeekne!
3. Mortal Kombat Gold
4. Sonic Adventure

..w "konsolowym" dorobku byly jeszcze:
1. Pehasus
2. Sega 16-bit
3. Play Station 1
4. Play Station 2

..Play Station 3 zbliza sie wielkimi krokami (czas skonczys kolejna czesc Metal Gear Solid) :cool:

EDITEN.. EDITEN..

..przyznam sie ze troszeczke "namieszal" mi Virgin71 postem o Wii. jak kupie ja zamiast PS3 to nakrece mu uszy hehe. spawa jest taka ze nie ma juz tyle czasu na giercowanie co kiedys.. a "pyknac" takiego MGS'a to jednak trzeba sie "odciac" na jakis czas o rzeczywistosci ;) jesli Wii jako konsola do "szybkiej" zabawy na imieninkach/urodzinkach lub w weekend przy fifku sie lepiej do tego nadaje - a wszystko na to wskazuje.. to cholipcia bedzie Wii.. lece poczytac.. (NIE WIEM NIC O Wii - jak babcie kocham - nawet reklamy w TV przelanczam) :(

poOzdrawiam

#82 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 07 grudnia 2008 - 22:25

ja zakupiłem ps3 chodź wahałem się nad wii. wygrała ps3 bo posiada blue ray a ja nie miałem żadnego odtwarzacza dvd. i powiem wam że jakość filmów na blue ray po prostu rozwala. Jeżeli chodzi o interaktywność przy graniu to na pewno wygrywa wii ale ja z reguły gram sam bo moja dziewczyna nie za bardzo przepada za takimi diabelskimi wynalazkami jak konsole ;) a tak na serio to pomaga mi właśnie przejść Little Big Planet :) Jednak ze względu na grafikę i "wielkość" gier, to ps3 nie ma sobie równych, pomyślcie sami, na jednowarstwowy dysk blue-ray wchodzi 25 GB danych, więc można wcisnąć na to mega rozbudowaną grę której na bank nie skończysz w jeden wieczór. No i kupując ps3 miałem pewność że sprzęt ten jest dopiero na początku swojego rozwoju i tak szybko nie zniknie z rynku. Pioneer opatentował już 16-to warstwowy dysk blue-ray o pojemności 400 GB, który jak się okazało konsola ps3 czyta bez żadnego problemu. wyobrażacie sobie jakie to daje możliwości?

#83 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 grudnia 2008 - 22:32

A może grał ktoś w Fife 09 na PS3 i na kompa. Jakie są różnice?

no myślę, że przede wszystkim w sterowaniu i robieniu trików.
na padzie się gra o niebo lepiej i wygodniej niż na klawiaturze.
większych różnic chyba nie ma, nawet w grafice, dźwięku i funkcjach rozgrywki.

#84 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 grudnia 2008 - 10:16

Na kompie też można grać na padzie :) Ponoć na kompie Fifa wygląda gorzej niż na konsolach ale nie mam możliwości tego sprawdzić.

#85 kkowalski

kkowalski
  • 364 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:54

wyobrażacie sobie jakie to daje możliwości?

Teraz ogromne. Za 3 lata - żadne :) Jak dzisiaj dyskietka (no może CD :)).
Bawi mnie teraz wpis w księdze rekordów Guinnessa 2001, o super hiper wielkim dysku - 80GB :D

#86 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 08 grudnia 2008 - 20:54

W 2001... :o

#87 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 08 grudnia 2008 - 22:16

Teraz ogromne. Za 3 lata - żadne :) Jak dzisiaj dyskietka (no może CD :)).
Bawi mnie teraz wpis w księdze rekordów Guinnessa 2001, o super hiper wielkim dysku - 80GB :D

no dobra, to jest tylko kwestia nośnika, wiadomo, za 3 lata tyle danych będzie śmigało po sieci w 10 min mam nadzieję i wyeliminuje nośnik w zupełności (playstation store online), ale najlepsze w ps3 jest to że prawie wszystkie gry jak na razie wykorzystują tylko jeden, max dwa rdzenie z siedmiu jakie posiada procesor Cell. Nie znam jak na razie żadnego takiego procesora wykorzystywanego w komputerach osobistych lub innych konsolach (xbox 360 ma tylko 3 rdzenie).

#88 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 08 grudnia 2008 - 23:17

tylko co z tego jak nie ma pod to gier... ps3 sie slimaczy jesli chodzi o pojawianie sie tytulow.. trzeba tez wziasc pod uwage ze 25gb .. grafiki obiektow .. albo i wiecej robi sie dluzej i dluzej dopracowywuje... mam nadzije ze wyjda jakies hiciory na ps3 bo jak narazie moj ace combat 6 wyszedl na xa... ;( .. ps3 mialem i lubialem ... che sprobowac i na swieta kupie sobie xboxa .. zobacze co to potrafi .. a jak nie to wii zeby wspolnie z ziomami na domowkach sie pobawic.. na razie robimy turnieje w tekena :D na starym ps2

#89 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 08 grudnia 2008 - 23:32

tylko co z tego jak nie ma pod to gier...

chyba żartujesz z tym stwierdzeniem, wole 10 gier nowej generacji na ps3 niz 50 z cienką grafiką na ps2, to chyba jasne. Poza tym ps3 jest dopiero rok na rynku a ma już wydane ponad 300 tytułów.

#90 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 01:44

ok pop sknczone :) jak juz pisalem jest to super gra z cudowna grafika a zakonczenie no coz zaskakujace :)

#91 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 16:46

Kto ma zainstalowanego Linuxsa albo windowsa na PS3 ? Zastanawiam się czy nie wypróbować i potrzebuje jakieś opinii użytkowników :P

#92 cimonj

cimonj
  • 593 postów
  • SkądHorsham, UK

Napisano 09 grudnia 2008 - 21:50

..znam kolesia z Linuxem na PS3.. ale nie pytalem co i jak.. ..ogolnie wiem ze konsola u niego szybko z "pudla do gry" zastapila DVD HD i uruchomil siec z glownym PC (udostepniony HD po sieci) do ogladania filmow na TV (Samsung 42'') w chaciencie :)

#93 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 09 grudnia 2008 - 23:04

i bez linuxa konsola jest centrum multimedialnym u mnie w domu. gry, filmy hd, internet wi-fi. Muzyka, zdjęcia i filmy udostępnione z iMaka. żadna filozofia

#94 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 10 grudnia 2008 - 07:05

Mi chodziło o gry z PC... Tylko nie wiem czy PS sobie z nimi poradzi. Chociaż gry, które wychodzą na ps są pewnie bardzo wymagające..

#95 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 grudnia 2008 - 17:56

hmm... co o tym sądzicie:
PlayStation 3 tonącym okrętem? - Wiadomości - Onet.pl Gry

#96 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 16 grudnia 2008 - 22:30

hmm no ja uwazam iz az tak zle nie jest ale w usa xbox jest bardziej popularny kiedy tylko jestem w gamestopie najwiecej ludzi stoi przy stoisku z grami na xboxa gdzie przy ps3 nei am nikogo wiec cos w tym jest

#97 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 17 grudnia 2008 - 17:06

To mysle ciagle co kupic... :D

#98 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 grudnia 2008 - 17:46

Wszystko dlatego że ps3 jest droższe . Jednak ja nie mam zaufania do microsoftu . Sony od początku miało świetne konsole . Zresztą jak kupowałem ps3 to sprzedawca oferował mi xboxa w najwyższej wersji i różnica w cenie była groszowa...

#99 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 19 grudnia 2008 - 22:39

Panowie, jestem w potrzebie, na Gwiazdke musze kupic Wii na prezent - co polecacie na gry na poczatek- czy trzeba dokupic jakies akcesoria, co w ogole warto dokupic? Z gory dzieki za pomoc.

#100 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 19 grudnia 2008 - 23:12

to zalezy komu kupujesz jak dla dziewczyny/zony to nadawaloby sie wii fit http://www.nintendo.com/wiifit
jesli to ma byc dla jakiegos chlopaka syna/brata/kuzyna w odpowiednim wieku to nadadza sie jakies strzelanki ale do tego trzeba kupic to:Wii Zapper at Nintendo :: Wii :: What Is Wii? :: Accessories
no ale ostateczna decyzja co i jak no coz.. musisz sie rozeznac co lubi dana osoba :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych