Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#126 olej7777

olej7777
  • 48 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 28 grudnia 2008 - 11:17

Witam. Kazdy pisze o awaryjnosci X360, dotyczyla ona glownie pierwszych konsol. Te zakupione po kwietniu 2008 sa malo awaryjne, spokojnie na poziomie PS3. Ktos napial ze rysuje plytki :/ mialem do tej pory 3x X360 i zaden plyt nie rysowal ( do tego 2x wii i ps3- obecnie mam juz tylko X360 i nie mialem konsol jednoczesnie)... i zadna nie padla :/ PS3 ma wieksze mozliwosci... procz bluraya to narazie nic nie pokazuje tylko ciagle mowia ze kozysta z 30 % mocy a gry na X360 dalej wygladaja lepiej... jak nie zrobia ladnejszej grafiki w ktorejs grze to na razie X360 jest pod tym wzgledem lepszy. Ja tez moge napisac ze za rok czasu wcisne zywego slonia do karawki, a cyz to zrobie? Trzeba oceniac to co jest i tyle :) gierki jak dla mnie tez na razie lepsze na X360 (GOW2 zadzi) PS3 kupilem tylko dla MGS i LBP a gry ktore wyszly na X360 i PS3 jednoczesnie i tak zawsze lepiej wygladaly na X360 i lepiej sie w nie gralo. A do tego cena X360 a PS3... co do glosnoci to fakt X360 jest duzo glosniejszy ale jak sie gra to prawie tego nei slychac, przy filmach troche gorzej... Jak dla mnie na chwle obecna X360 jest lepsza konsola Co do WII to ta konsola jest zupelnie inna bajka :) jak pierwszy raz odpalilem (wersje japonska:P) i zagralem w WII Sports to sczena mi opadla, i nie chodzi tu o doznania wizualne :P lecz o sterowanie. To prawdziwa rewolucja :) ze znajomymi przegralo sie troche w tenisa, troszke zdemolowalo sie pokoju (np zyrandol) ale zabawa byla przednia :) lecz po poewnym czasie jak postanowilem zagrac w cos innego, to troszke sie zawiodlem, bardzo malo jest fajnych gier dla osob doroslych :P fajnie bylo wrocic do swiata mario (mario galaxy jest jedna z najlepszych gier w jakie gralem) czy pojezdzic w scigalce jakiejs (chociaz ta grafika...) ale szybko sie mi znudzily gry, w zasadzie namietnie gralem tylko we dwie Mario Galaxy i WII SPORTS. Inne gry albo mialy niedopracowane sterowanie albo po prostu nie byly fajne- co widac po ocenach gier na wii. Jezeli macie male dziecko (siostrzeniec 3 letni od razu zlapal jak sie w to gra i bym neizly) i sami chcecie sie troszke zabawic to zdecydowanie polecam. Przy tym w jakims stopniu uchrinicie dziecko od utycia przy tibi czy czyms w co tam graja. Dla pozostalych polecam jako druga konsole :)

#127 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 29 grudnia 2008 - 00:53

a ja dzis kupilem sobie x360 :D, w sumie mialem ps3 ale chcialem sprobowac czegos z ms... na razie co rzucilo mi sie w oczy to badziewne wykonanie padow... ps3 byly zgrabne.. te sa krowiaste, jakies wystajace pojemniki na akumulatory ... ehhh... jeszcze sie musze przyzwyczaic do dasha.. co do gier przetestuje niedlugo ace combat 6 mam nadzieje ze mi do sylwka dojdzie :D

#128 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 05:42

czemu mi pady akurat przydadly do gustu moze to jest kwestia przyzwyczajenia :) p.s dawajcie niki to pogramy w cus ;) p.s. 2: moj nic to lolydida mozecie mnei dodawac :)

#129 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 29 grudnia 2008 - 09:45

Leee...czekam na sympatykow PS3...Niech daja nicki i dodaja mnie do kumpli..Moj nick: "sali128" :D

#130 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:22

słyszeliście o tym, że wychodzi Wiedźmin na PS3 i Xboxy? ciekawe jak się zaprezentuje...

#131 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:40

sali jak dodawać znajomych :lol: ?? mam PSa od ponad roku i nie wiem :oops: mój nick to v80trek dobra, chyba już znalazłem :)

#132 FuNnYm

FuNnYm
  • 152 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:51

a ja tam mam nokie 7610 i ona robi mi za konsole;p wlasnie sobie w brother in arms gram, a jakosc grafiki w tej grze nie odbiega od tej co jest w BIA w ajfonie, tyle ze moj telefon ma 3 lata

#133 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 10:58

to się wszyscy cieszymy ;)

#134 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2008 - 11:04

też miałem kiedyś telefon. klawiatura jest dosyć specyficzna - trzeba się do niej bardzo długo przyzwyczajać ;)

#135 radekw

radekw
  • 266 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 grudnia 2008 - 11:05

Hej, na gwiazdkę dostałem xbox360 :) W zestawie dostałem Kung Fu Panda i Indiana Jones Lego. Dokupiłem sobie Battle for Middle Earth II i Dead Space. Moje wrażenia: Miałem poooważny problem z podpięciem do TV (GRUNDIG LCD 32"), który nie wiem z czego wynikał. W zasadzie już się poddałem i chciałem iść z konsolą do sklepu. W końcu podpiąłem jeszcze raz (ostatania próba) i zadziałało. Wszystko robiłem zgodnie z instrukcją. Najpierw podpiąłem przez przelotkę SCART, potem w drugie wejście SCART, potem bezpośrednio chinchami, potem chinchami jako compsite. Nie próbowałem tylko hdmi bo nie mam odpowiedniego kabla (wejście hdmi telewizor ma). Za każdym razem nie było obrazu z konsoli. Ostatnim aktem desperacji jeszcze raz podpiąłem przez załączoną do zestawu przelotkę SCART i zadziałało (?). Na pierwszy ogień poszła Panda. Grafika mnie oszołomiła - zawsze miałem raczej średni komputer więc wyłączałem większość bajerów w grach. Woda w Pandzie jest zrobiona po prostu niesamowicie. Bałem się trochę kierowania padem (to moja pierwsza styczność z konsolą w życiu) ale jest to, ku mojemu zaskoczeniu, bardzo wygodna metoda. Potem chciałem zobaczyć Indianę Jonesa i kolejny zgrzyt. Potrzebny update firmware'u konsoli żeby odpalić. Xbox ma tylko port ethernet. W domu mam sieć wifi w oparciu o airport express, więc nawet długi kabel do drugiego pokoju by mi nie pomógł. Czemu nie ma wifi? Podejrzewam, że w USA większość ma internet z kablówki, więc siłą rzeczy router czy modem stoi niedaleko telewizora i stąd brak wifi. Wytrzymałem do soboty i poszedłem do MM. Karta Wifi do Xbox360 - 275 zł (!?). Miałem do dyspozycji dwie stuwy więc kupiłem dead space i wróciłem do domu. Niestety ta gra też wymagała update. Przyniosłem MBP do telewizora podpiąłem do niego xboxa kabelkiem, kliknąłem przycisk start w panelu udostępniania internetu w macosx i zadziałało (ach ten osx i jego okropnie banalna obsługa ;) ) Poczekałem na wieczór i zasiadłem do Dead Space. M.A.S.A.K.R.A. Survival Horror pełną gębą. Na początku nawet nie ma broni więc trzeba szybko sp... uciekać :) Ostatni raz tak się spociłem przy AvP 2 :) Pomijając problemy uruchomieniowe jestem zachwycony zakupem i w kolejce do kupienia czekają już Gears of War 2, Assasin's Creed, Left 4 Dead i Rainbow Six Vegas 2 (jestem fanem serii i mam wszystkie części poza Vegas właśnie) Jakie inne tytuły możecie poradzić? Lubię strzelanki najlepiej z rozwiniętym elementem taktycznym, survial horrory i strategie - kupiłem Battle for Middle Earth (bo było tanie), ale jeszcze w to nie grałem. Nie wiem jak pad się sprawdzi przy RTS. W jakie gry można grać w dwie osoby na jednej kosnoli? Najlepiej w trybie kooperacji i nie jakieś rzeźnickie - myślę tu o wspólnym graniu z dziewięcioletnią córką (na razie łupie w Kung Fu Pandę w trybie kampanii, gdzie przechodzi kolejne epizody i krzyczy "O! Tata! Chodź! To było w filmie!" :) ) Jak uzbieram na kartę WiFi to może zacznę też grać po necie, na razie zatrudnianie laptopa jako karty WiFi jest średnio wygodne ;)

#136 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 grudnia 2008 - 11:08

a ja dzis kupilem sobie x360 :D, w sumie mialem ps3 ale chcialem sprobowac czegos z ms... na razie co rzucilo mi sie w oczy to badziewne wykonanie padow... ps3 byly zgrabne.. te sa krowiaste, jakies wystajace pojemniki na akumulatory ... ehhh...
jeszcze sie musze przyzwyczaic do dasha.. co do gier przetestuje niedlugo ace combat 6 mam nadzieje ze mi do sylwka dojdzie :D

Faktycznie - Dashboard nie jest super. Ale...
Podłączyłem wczoraj do sieci - od razu zaproponował aktualizację. Zrobiłem i jestem miło zaskoczony. :)

#137 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 12:46

No gow 2 to musisz kupic bedziesz zadowolony multiplayer jest poprostu nie do porownania a zadna inns gra osobiscie polecam nowego 007 gra cienawa nie nudna a I multiplayer jest super :) P.s dawajcie nicki panowie (x360)

#138 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 29 grudnia 2008 - 16:37

ja chetnie z kims pogram w Ace combat .. 6 :D na razie czekam na kable i gry wiec xiak dzialal od wczoraj jakies pol godziny .. :D wlasnie jak jest z multi na xie ? tak samo jak na ps3 ? czy trzeba za mozliwosc grania bulic siano?

#139 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 29 grudnia 2008 - 18:21

Nie Wiem ole jest a pl ale a USA trzeba placic 7.99 za miesiac bodajze29.99 za pól roku i 49.99 za rok

---- Dodano 29-12-2008 o godzinie 12:22 ----
Ale to jest opcja gold member za silver nie trzeba płacić

#140 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2008 - 19:23

Ale na Silver nie pograsz. :) Warto dodać, że przy zakładaniu konta dostajesz Gold na 30 dni. Na jednej konsoli mogą być trzy konta... Efekt? Trzy miesiące grania w sieci za darmo. :)

#141 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 grudnia 2008 - 19:36

Grał już ktoś na PS3 w playstation home ?

#142 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 30 grudnia 2008 - 19:52

w grach czasami mozna znalesc darmowe 48 godΩin albo jak ostatnio w twardym dysku byl kod na 3 miesiace golda :)

#143 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 31 grudnia 2008 - 00:05

Tak,przez chwile,a co?:D

#144 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 31 grudnia 2008 - 08:16

a nic tak sie pytam... jak Tobie sie podoba ? Moim zdaniem nawet nawet, ale nalezy oamietac ze to jeszcze beta wiec nie wszystko chodzi dobrze:lol: ja mam problem z zalogowaniem sie na serwer bo jest caly zawalony:roll:

#145 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2008 - 10:57

jeszcze nie :-P obecnie zajmuje się Midnight Club: Los Angeles (wie ktoś jak z mph zrobić kph?)

#146 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 31 grudnia 2008 - 10:58

a nic tak sie pytam... jak Tobie sie podoba ? Moim zdaniem nawet nawet, ale nalezy oamietac ze to jeszcze beta wiec nie wszystko chodzi dobrze:lol: ja mam problem z zalogowaniem sie na serwer bo jest caly zawalony:roll:

Tez mam problemy,szczegolnie wieczorem.Fajne to jest,jak sie ma klawiature i sie nauczy obslugi.Ja osobiscie nie przepadam za tego typu "zlodziejami czasu".

btw-masz motorstorm?

#147 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 grudnia 2008 - 11:04

ja mam motostorma.

#148 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 31 grudnia 2008 - 11:06

Wez mnie dodaj do kupli na Playstation,nick "sali128" to pogramy :D

#149 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

misiekgruby: niestety nie da sie - trzeba sie przyzwyczaic... sali128: jezli o mnie chodzi to nie mam.

#150 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

musze update softu ściągnąć.
ale jak będzie gotowe to dam znać ;)

---- Dodano 31-12-2008 o godzinie 11:07 ----
wracając do Midnight Club: Los Angeles to mam takie wrażenie, że im szybciej jadę to tym ładniejsza grafika jest...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych