Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#101 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 01:52

Dzieki - ale czy Wii to nie skarbonka, tzn. caly czas trzeba dokupywac bajery, zeby sie nie znudzic? Nudzi to urzadzenie, jak to jest w waszym przypadku?

#102 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 20 grudnia 2008 - 05:20

no wiesz ja osobiscie wii nei mam moj kolega ma wiec na codzien nie uzywam ale powiem ci ze do xboxa oprocz gier to zadnych bajerow nei mam i jakos mi sie nei nudzi ;) a pozatym mysle ze kupujac chociazby fit to tak szybko sier nei znudzi gdyz calyczas wychodza nowe gry specjalnie pod te uzadzenie :)

#103 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudnia 2008 - 10:04

co do Wii, dodatek Wii Zapper to rzeczywiście super sprawa. jeżeli prezent ma być dla chłopca to z pewnością się ucieszy. z dokupywaniem akceoriów bywa różnie, nie wiem jak to jest w przypadku Wii, sam używam PS3 i powiem, że oprócz drugiego pada, i podstawki pod niego to nie dokupiłem nic. zależy też na jakim stopniu ma odbywać się rozrywka na tym urządzeniu, czy stawia się głównie na typowe granie czy na nieco interaktywności przy tym. tutaj jeszcze małe porównanie PS3 vs Xbox 360

#104 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 19:38

YouTube - Xbox 360 Song

#105 john.doe

john.doe
  • 100 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 15:29

YouTube - Jack Black 'Turns On' An Xbox 360 no i po co te konsolowe wojny???

#106 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 22 grudnia 2008 - 20:52

heh porąbany ten filmik ;) wojny konsolowej niema ... ktoś ma mniej pieniędzy a chce mieć konsole to kupuje najtańszego xboxa...

#107 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 22:59

tu nei chodzi oto czy ktos ma mneij pieniedzy czy wiecej poprostu komus sie bardziej podoba xbox to kupuje xboxa tak samo z ps3

#108 john.doe

john.doe
  • 100 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 23:20

loly nie do końca się zgodzę :) taka wojna jest na forach konsolowych... ale nie ma sensu się rozpisywać na ten temat. Mnie najbardziej wkurzają ludzie, którzy nigdy nie grali, czy nie widzieli xbox'a 360 na oczy, a się wypowiadają (oczywiście bardzo negatywnie), a wychwalają pod niebiosa ps3 (chociaż też styczności nie mieli), oczywiście mają prawo oczerniać coś czego nie znają na podstawie swoich doświadczeń z systemem windows vista (oczywiście legalnym) i przypadkowym graniem u kolegi na ps2. Wierzcie mi, nie jestem fanem microsoftu, ale xklocek im wyszedł, dlatego go kupiłem. Fajna konsola za przyzwoite pieniądze, która ma swoje wady i zalety, jak każda inna konsola :)

#109 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 23 grudnia 2008 - 01:23

Im "Xklocek" to raczej nie wyszedł(rysowanie płyt, ciągłe awarje-znajomy już 3 razy do serwisu go oddawał, głośne to to, itd itp), za to wyszły na niego fajne gry których gdzie indziej ze świecą szukać(ostatnio GoW2, Fable 2, a wcześniej np Halo 3). Ja w ogólnym rozrachunku wybieram Ps3, ale XO szanuje za robienie(jakże skutecznej :P) konkurencji :) Kiedyś może nawet go kupie, jak już stanieje i poprawią go na tyle, że przestanie się psuć i wyć jak mój stary komp. A te wszystkie wojny na forach to wydaje mi się że mają miejsce tylko w Polsce i jej podobych krajach. Bo na zachodzie to ludzi stać na wszystkie konsole razem wzięte :) Bo dla przeciętnego amerykanina XO to dzień pracy.

#110 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 02:21

dokladnie skurch i john doe ja kupilem xpudlo poniewaz jest wiecej gier i przez cale moje zycie obcowalem z najpierw psx pozniej ps2 i tym razem chcialem sprobowac czegos innego i powiem szczeze ze sie nei zawiodlem a chalas mi nei przeszkadza gdyz umnei tv jest podgloszony na maxa i tego nei slysze ;) p.s uwazam iz na tym powinien sie skonczyc temat ps3 czy xbox bo zrobi nam sie offtop, klotnia, woja, bany ;) a tego nam tu nei potrzeba :)

#111 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 grudnia 2008 - 03:37

Napiszcie jak można udostępnić pliki z maca ---> ps3 przez np wifi

#112 john.doe

john.doe
  • 100 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 07:40

dokladnie skurch i john doe ja kupilem xpudlo poniewaz jest wiecej gier i przez cale moje zycie obcowalem z najpierw psx pozniej ps2 i tym razem chcialem sprobowac czegos innego i powiem szczeze ze sie nei zawiodlem a chalas mi nei przeszkadza gdyz umnei tv jest podgloszony na maxa i tego nei slysze ;)

p.s uwazam iz na tym powinien sie skonczyc temat ps3 czy xbox bo zrobi nam sie offtop, klotnia, woja, bany ;) a tego nam tu nei potrzeba :)

Hmm co do tego hałasu to fakt jest niezły wyjec, ale napęd można sflashować i go zwolnić wtedy nie wyje (wiem, wiem to są już triki, ale się da), no i gry można wrzucić na hdd, wtedy napęd włącza się tylko jak sprawdza płytę :) ogonie z tym hałasem nie jest tak źle (mówię o wersji hdmi, bo taką posiadam). A co do tego rysowania płyt to nigdy się z tym nie spotkałem (mam 4 znajomych z xklockami, wszystkie z hdmi) tak samo jak z ROD'em (oby jak najdłużej). Powiem szczerze, nawet jakby mi się ROD trafił dzisiaj, to na następny dzień idę kupić xklocka jeszcze raz :)

Nie przekonuję nikogo do xbox'a 360, tylko chciałem powiedzieć, że nie wszystko co robi microsoft jest do kitu :) Tak było z office'm, 98SE, XP'ekiem i xklockiem :)

A co do PS3, to fajna konsola, ale mi bardziej spasiła konsola microsoftu (z jej wadami).

W końcu jesteśmy jedną szczęśliwą konsolową rodziną ;)

#113 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 23 grudnia 2008 - 09:00

Napiszcie jak można udostępnić pliki z maca ---> ps3 przez np wifi

było juz o tym pisane pare razy :confused: wystarczy czasem skorzystać z wyszukiwarki
http://www.myapple.p...tion-3-a-2.html

#114 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 25 grudnia 2008 - 01:13

Jakie macie lcd do konsoli ? muszę nabyć coś do ps3 no i trochę duży wybór , zależy mi na minimum 37" , plazma raczej odpada , no i niewiem czy by nie zaoszczędzić i kupić  hd ready zamiast full hd . Grałem niedawno na samsungu 40" hd ready no i nie było aż tak tragicznie .

#115 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 grudnia 2008 - 09:54

Witam w sobotę wujek wraca do Polski z USA i ma dla mnie konsolę Xbox 360 tak kupioną za oceanem i mam pytanie: czy będzie działała z grami kupionymi w polsce i z RV LG 42LG6100 SCARLET?

#116 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 11:52

Z telewizorem nie powinno być problemu, ale z grami niestety tak. Z tego co wiem, to te z USA mają tryb NTSC, a w europie jest to PAL. Dlatego będziesz musiał kupować gry w NTSC. Na allegro na pewno znajdziesz, czasem nawet w Media Markcie widziałem w NTSC.

Tak przy okazji, jak macie jakieś 'niegrane' gry na PS3, to zapraszam: http://www.myapple.p...on-2-i-3-a.html

#117 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 16:40

no z tego co ja slyszalem to tv tez nei bedzie dzxialal no ale nie jestem pewien na 100 %

#118 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 25 grudnia 2008 - 20:56

Telewizory produkowane obecnie mają zazwyczaj możliwość przełączenia z NTSC na PAL, więc z tym nie będzie problemu. Gorzej właśnie z grami.

#119 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 21:04

A mam do was pytanie. Chciałbym kupić jakiś fajny i tani monitor/telewizor do PS3. Tak około 20-24 cale do pokoju bym sobie na antresoli zrobił centrum gier :D Tani to znaczy tak do 800 zł. Ważne, żeby miał głośniki i najlepiej czinczę

#120 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 22:11

Telewizory produkowane obecnie mają zazwyczaj możliwość przełączenia z NTSC na PAL, więc z tym nie będzie problemu. Gorzej właśnie z grami.

no wlasnie wiec ja ta jego miejscu bym to sprawdzil zeby pozniej nie bylo ze nei dziala :)

#121 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 27 grudnia 2008 - 23:23

Mozecie mi podac swoje loginy w tym systemie internetowym PS3,chcialbym Was dodac do kumpli..? Ps-dzisiaj kupilem moja nowa PS3 80GB :D Jest kapitalna.

#122 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 grudnia 2008 - 00:43

Ja dołączam do grona posiadaczy konsoli Xbox 360. :)

#123 wojciech23

wojciech23
  • 2 020 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 00:44

Gratulacje :D Konsola - dobra rzecz. Wreszcie mogę się do końca oderwać od windowsa :)

#124 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 28 grudnia 2008 - 10:25

oo tak ja juz dwie noce zerwalem przez gears of war 2 :) dawajcie panowie nicki (x360) to moze kiedys pogramy :)

#125 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 grudnia 2008 - 11:11

Mozecie mi podac swoje loginy w tym systemie internetowym PS3,chcialbym Was dodac do kumpli..?

Ps-dzisiaj kupilem moja nowa PS3 80GB :D
Jest kapitalna.

Dobry wybór :) niedługo podam tobie login ale najpierw muszę to wszystko ogarnąć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych