Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#26 ztrudy

ztrudy
  • 117 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopada 2008 - 13:30

po to ten BR - gry zajmuja coraz więcej miejsca więc za jakiś czas nie zmieszczą się na DVD...
fakt na Xboxa jest więcej gier do wyboru, ale wynika to tylko z tego faktu, że jest dłużej na rynku i z tego, że (podobno) tworzenie gier na PS3 jest trudniejsze, do pewnego czasu nie było dostępne jakieś tam oprogramowanie, nie wiem czy tak było, ale obiło mi się to o uszy. Dodam, że obecnie na rynku nie ma żadnej gry, która w 100% wykorzystywałaby potencjał sprzętowy PS3.

BD w PS3 jest tylko chwytem marketingowym i wlasciwie sluzy tylko i wylacznie do ogladania filmow, no i ograniczenia piractwa na pewien czas, do wykozystania do gier jest tylko przeszkoda dla programistow, poniewaz jest zbyt wolny w dostepie do danych dlatego w wiekszosci gier ma zdublowane dane na BD i wymaga instalacji na HDD
fakt ze mimo zdublowania danych i tak pozostaje wiecej miejsca niz na DVD, ale wiekszosc gier jest multiplatformowych i musza sie ograniczac napedem X360, i druga sprawa wykozystanie wiekszej pojemnosci dyskow w wiekszosci przypadkow wiazalo by sie z wydluzeniem rozgrywki czym nie sa zainteresowane studia programistyczne, poprostu wola wydac dwie gry zamiast jednej.
no ptencjal to ps3 ma napewno, ale co z tego, nigdy nie wiesz czy bedzie kiedykolwiek wykozystany, albo bedzie wykozystany jak PS2 dopiero po premirze nastepcy.

#27 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 13:33

najlepiej to cisnac na PC. ; ) a jak chcecie pograc to xbox 360 Elite. Nigdy PS3... jak wyszlo GTA IV 30% PS3 40GB sie spalilo hehe.

#28 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2008 - 15:29

ztrudy
nigdy nie wiadomo kiedy ten potencjał zostanie wykorzystany, ps3 jest na pewno urządzeniem przyszłościowym.
Xbox jest bdb urządzeniem na teraz, czyli dostępność gier itp.
Mój kuzyn jest posiadaczem X'a 360 Elite więc może zamienie się z nim na jakiś czas konsolami i wtedy będę mógł dokładniej opisać moje wrażenia.

iPhoniarz
moje PS3 40 GB pod dwukrotnym ukończeniu GTA IV ma się bardzo dobrze ;)
kiedy stałem przed zakupem PS3 rozważałem 3 opcje: PS3 40 Gb, Xbox 360 Elite lub komputer w konfiguracji do 3 tys zł, doszedłem do wniosku, że do grania nadają się tylko konsole więc PC odpadło. Potem dylemat Sony czy Microsoft. Postawiłem na tego pierwszego, może głównie dla tego, że moją poprzednią konsolą było PS2.

Nawiązując jeszcze do PC to uważam, żeby utrzymywać się na poziomie ze sprzętem to trzeba go wymieniać parokrotnie w roku, nie jestem również zwolennikiem piractwa, a jak wiadomo w przypadku gier komputerów jest się na to bardzo narażonym.

Bynajmniej takie jest moje zdanie, ale "wojna" trwająca między właścicielami PS3, Xbox 360 i PCtami zawsze będzie trwała i każda strona ma poniekąd racje... :-P

#29 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 15:56

Moim zdaniem nie ma sensu kupować kompa za np. 10 000 z kartą core 2 quad extreme i jakąś najlepszą grafiką, bo i tak narazie nie ma takich gier aby to wykorzystać, a za rok takie kompy będą na porządku dziennym. Lepiej kupować tańsze komputery i wymieniać je częściej :-) A co do tego dysku to ja również mam 40 GB i nie mam żadnych problemów, nawet jeżeli chodzi o zagospodarowanie miejsca...

#30 ztrudy

ztrudy
  • 117 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopada 2008 - 17:48

ztrudy
nigdy nie wiadomo kiedy ten potencjał zostanie wykorzystany, ps3 jest na pewno urządzeniem przyszłościowym.
Xbox jest bdb urządzeniem na teraz, czyli dostępność gier itp.
Mój kuzyn jest posiadaczem X'a 360 Elite więc może zamienie się z nim na jakiś czas konsolami i wtedy będę mógł dokładniej opisać moje wrażenia.

wlasnie o to mi chodzilo
nie wiadomo jak, kiedy i czy wogole wykorzystaja potencjal PS3, z Sony nigdy nic nie wiadomo do konca,a na dzien dzisiejszy mimo naprawde niklej roznicy lepszy jest X, dlatego jesli mam jakis wybor kupuje gre na X, obecnie mam 20 a na PS3 tylko 6
PS3 jest swietnym systemem ale strasznie olewanym przez developerow i niestety Sony czego nie potrafie zrozumiec.
to nie wojna tylko ludzie majacy dany system chca sie dowartosciwac walczac o przyznanie racji ze ich sytem jest lepszy, ale niestety nic nie jest doskonale :)

#31 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 listopada 2008 - 17:59

to nie wojna tylko ludzie majacy dany system chca sie dowartosciwac walczac o przyznanie racji ze ich sytem jest lepszy, ale niestety nic nie jest doskonale :)

to tak samo jak z Mac OS, Windows i Linux ;)

#32 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 21:02

wityam p[onownie :) mam problem jestem posiadaczem x360 dosc krotki czas i nei orjetuje sie w podlaczaqniu tego sprzedu do internetu czy moglby mi ktos poradzic jak to zrobic posioadam macbooka pro modem ktory jest podlaczony do siakiegos takiego starego modemu ktory nei jest wirelss wiec pozostaje tylko opcja pod kabel i tutaj mam problem kiedy podlaczam x360 pod kabel i testuje polaczenie na ekranie pokazuje mi ze jestem podlaczony pod kabel a przy adresie ip pokazuje mi ze jest nei udanan pruba :( co robic ?? dzieki z goruy za pomoc

#33 Marchew

Marchew
  • 150 postów
  • SkądDawna stolica Polski

Napisano 09 listopada 2008 - 23:03

Ustaw ręcznie, mnie Macbook wysyła sygnał*do PS3 i hula. Ustaw sobie network sharing (zgaduje, że już masz to zrobione), a potem w opcjach X-Pudła nadaj mu ręcznie adres ip - pewnie masz tam w Xie gdzieś ręczną konfigurację (w network sharing pokaże Ci jaki jest adres macbooka, on robi za router, więc dodaj kolejny numerek). Jakby co, to pisz, będziemy kombinować. Sam mam PS3 i od paru dni LittleBigPlanet. Ta gra jest ThinkDifferent:D Głupia platformówka opanowała świat, nie wiedziałem dlaczego, kupiłem i dzisiaj sam jestem uzależniony. Szpilam na zmianę z Wipeout HD (ale gram sobie casualowo, nie jakoś ostro), gdyby ktoś chciał się pościgać to pisać ;) ) Odpowiem jeszcze panom w temacie Blu-Ray - po co? Uwierzcie, przy 50 calach i wysokiej jakości kinie domowym widać i słychać różnicę (dźwięk nieskompresowany i obraz full HD w filmach). A w temacie konsol - X360 wyraźnie wygrywa walkę tytułów, jest ich więcej, na Xa wychodzą szybciej. PS3 ma tak naprawdę tylko kilka exclusive'ów. Dla mnie przeważył Metal Gear Solid 4 - nie wyobrażałem sobie nie zagrać w ostatnią odsłonę mojej ulubionej serii (jednej z ulubionych, ale pozostałych już nikt nie kontynuuje). No i dodatkowy argument - ja na konsoli grywam sam, bo mieszkam daleko do centrum i raczej kumple nie mogą wpaść na dwa szybkie piwka przy konsoli. Playstation Network to wyjście dla mnie, gdybym miał częstych gości, brałbym Wii w ciemno. Z tytułów na które czekam: Street Fighter IV - kupię zaraz po premierze, bez kombinowania z allegro Mirror's Edge - już niedługo, tylko trochę żal wypłaty na dwie gry jednego miesiąca Tomb Raider: Underworld - jeżeli będzie podobne do świetnego Uncharted Need For Speed: Undercover - chociaż mam fatalne przeczucia

#34 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 listopada 2008 - 23:36

Czyli za nintendo necik WiFi też przemawia;)

#35 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 09 listopada 2008 - 23:38

generalnie sprzedalem ps3 bo znudzila mi sie Gta .. i gt5 prolog... chodz zaczalem grac godzinami w BC ale jakos pozniej wiecej stala zakurzona niz wlaczona .. teraz zima niedlugo szarowka .. z domu sie nie chce wychodzic wiec mysle ze jakas konsola na mikolaja zawita .. kolega mnie namawia na x360 i chyba sie na razie skusze bo ilosc tytulow jest duzo wieksza, fakt ze krowa ( ps3 ) bardziej mi pasuje, jest cicha, to chyba zecyduje sie na xa... jest troche wyscigow i symulatorow .. ( kolo 6 tyt ) na ps3 1 .. ;( co dla mnie jest calkowita porazka .. Ace Combat 6 wychodzi na xa... sam wnerw ze nie ma kompatybilnosci wstecznej .. no niby jest ale trzba drogi model konsoli kupic.. ;( zreszta nie wiem jak tera z tym jst ..

#36 Marchew

Marchew
  • 150 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 23:41

Czyli za nintendo necik WiFi też przemawia;)

Wszystkie 3 konsole mają WiFi. Ja mam je trochę kosmicznie puszczone i ps3 ledwie wyłapuje (iMac za to nie wyłapuje, Macbooki mają jakąś*mocarną kartę, dlatego robi jeden u mnie za antenę:D )

#37 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 00:17

wiec u mnei siec troszke wyglada tak : mam modem podlaczony jest on do lapka mojej dziewczyny a ona przez airport wysyla sygnal do mnie i terazczy musze swojego lapka podlaczyc do modemu i on wysyla sygnal do mnie ?? czyli ze musze dokupic nadajnik do x360 ??

#38 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 10 listopada 2008 - 00:28

nie lepiej kupic jakis prosty router i bez kombinowania puscic sygnal na wszystki sprzet ?

#39 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 00:33

mam takowy dzisiaj wszystko ustawilem nawet sie skonsultowalem z bratem mojej dziewcxzyny ktory jest informatykiem i nei moge si epolaczyc z tym routerem

#40 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 listopada 2008 - 09:25

Wszystkie 3 konsole mają WiFi

a jakąś przeglądarkę mają?
bo xbox ma takie WiFi jak MBA Lan o ile pamiętam...

#41 hooki

hooki
  • 52 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 10 listopada 2008 - 09:59

w x360 jak się chce wifi to trzeba kupić antenę. -virgin71: przeglądarkę ma ps3, dokładnie taką samą jak psp - dość wolna i w sterowaniu padem niewygodna.

#42 Marchew

Marchew
  • 150 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 11:00

A to mea culpa, na jednym z for mi usilnie udowadniano wyższość Xpudła, ktoś jednak o braku WiFi raczył zapomnieć przy porównaniach...

#43 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 listopada 2008 - 12:51

acha, hooki, bo na Wii jest Opera, a WiiMote jest jak myszka;) Xbuda nie ma za to nic takiego, net jest "tylko" od grania;) P.S. wifi to 250zł:/

#44 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 listopada 2008 - 20:55

-virgin71: przeglądarkę ma ps3, dokładnie taką samą jak psp - dość wolna i w sterowaniu padem niewygodna.

po 1 - konsola nie służy do przeglądania internetu (przynajmniej w moim wydaniu)
po 2 - sterowanie padem nie jest takie fatalne, gorzej z pisaniem. o! postów na przykład ;)

#45 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 21:38

ok wszystko sie udalo juz mam beszprzewodowe wszystko jeszcze tylko w piateczek zakupie natenke wifi do x360 i bede sobie smigal yey :)

#46 kkowalski

kkowalski
  • 364 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 00:23

A ja nigdy nie miałem i nie mam konsoli i mi z tym dobrze :cool: PS: Taki mały off top :)

#47 loly

loly
  • 961 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 00:42

yey narazie do piatku bede podpiety kablem ktory poscilem przez cale mieszkanie :) tak mi przyszedl do glowy pomysl moze bysmy zrobili jakis taki maly turniej kieruje to do uzytkownikow x360 :)

#48 hooki

hooki
  • 52 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 11 listopada 2008 - 10:10

ale z drugiej strony brak wifi, przeglądarki, blu ray (które jak narazie słabo w grach się sprawdza) odbija się mocno pozytywnie na cenie xboxa 360.. możliwość wejścia w świat rozrywki HD za około 500zł, ja jak kupowałem rok temu x360 (1200zł) to cena i GRY były dla mnie najważniejsze. a z gier których nie zobacze (jak narazie) na x360 brakuje mi tylko i wyłącznie Wipeouta HD z PS3.

#49 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 listopada 2008 - 16:33

A ja jestem fanem Nintendo. To taki Apple wśród konsoli. Mam DSa Lite, Mam gamecuba, przymierzam się do N64 i Wii ;) Uwielbiam Zeldę, to dzięki niej właśnie zainteresowałem sie Nintendo. Kilka lat temu wogóle nie obchodziły mnie gry, gdy dostałem psx wogóle nic do niego nie czułem, kurzy się gdzieś pod telewizorem...

#50 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 11 listopada 2008 - 19:02

z akrylowa klawa od maca na ps3 przegraldanie i pisanie postow na forum jest bardzo latwe :D mysz makowa tez dziala :D, klawiatura na BT nie zadzialalala z sprawdzalem kilka ustawien w tym dwa lub trzy dongle bt ;( szkoda chodz chyba mozna dokupic droga sony klawiature :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych