Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#751 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 01 września 2008 - 08:43

Dokładnie TAK!

#752 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 01 września 2008 - 09:37

Ja po 10 dniach dostałem maila z informacją o zmianie statusu z "przekazane do realizacji" na "złożone". WTF?

#753 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 01 września 2008 - 09:41

Ja dzisiaj idę do salonu gdzie czeka iPhone żeby dowiedzieć się czy przypadkiem nie pomieszało im się w głowach.

#754 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 września 2008 - 14:16

No i jak, czy w związku z tym że mamy 1. września pojawiły się jakieś zmiany w ofercie dla stałych klientów którzy biorą iPhona z nowym numerem/abonamentem lub przy przedłużeniach ?

#755 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 01 września 2008 - 16:01

Dzwoniłem właśnie do sklep Orange powiedzieli mi ze wyślą w do środy chyba jednak trzymają zamówienia do 10 dni roboczych ;/

---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 09:22 ----
No i wiadomość z ostatniej chwili właśnie zmienili mi status zamówienia na "przekazane" (Zamówienie zostało przekazane do realizacji.) czyli jeszcze czekam na status wysłane :) chyba telefon przypomniał im o moim zamówieniu :)

U mnie też się ruszyło, też już "przekazane do realizacji" :D To tak chyba z początkiem miesiąca zaczęli szybciej pracować, na koniec znów zwolnią tempo ;)

#756 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 01 września 2008 - 16:37

.. moje nadgryzione jabłko właśnie poszło do serwisu... okazałem się jednym ze szczęśliwców, który padł ofiarą chińskiej tandety -z angielska "dust particles problem" podobno rekordzista wymieniał ajfona w US 8-razy, aż trafił czystą matrycę ;/

#757 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 01 września 2008 - 17:49

moje nadgryzione jabłko właśnie poszło do serwisu...

okazałem się jednym ze szczęśliwców, który padł ofiarą chińskiej tandety -z angielska "dust particles problem"

podobno rekordzista wymieniał ajfona w US 8-razy, aż trafił czystą matrycę ;/

Czy zauważyłeś problem od razu, kiedy tylko włączył się wyświetlacz?

#758 Edytka

Edytka
  • 56 postów
  • SkądB'ham

Napisano 01 września 2008 - 18:08

No i jak, czy w związku z tym że mamy 1. września pojawiły się jakieś zmiany w ofercie dla stałych klientów którzy biorą iPhona z nowym numerem/abonamentem lub przy przedłużeniach ?

niestety, ale nie. ja dzisiaj przedłużyłam umowę pod *600. nie mogłam wybrać abo 150/250 tylko standardowe orange.
w sumie nie jest źle: abo 100zł + orange free 60zł, 5 prezentów plus jakieś tam 2 bonsusy za staż. po odjęciu punktów profit iP16GB mam za 246zł. babka obiecała, że telefon będzie u mnie w ciągu 7 dni, już się doczekać nie mogę :D

#759 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 01 września 2008 - 18:17

...

Czy zauważyłeś problem od razu, kiedy tylko włączył się wyświetlacz?

niestety przy odbiorze przesyłki kurierskiej i samodzielnej aktywacji jest to utrudnione, gdyż jedyne co widać to ciemny ekran z napisem please insert sim....

dopiero po włączeniu ekranu sms i notatek wszystko doskonale widać...

z tego, co czytałem na zachodnich forach iphony 3g są fatalnie wykonane, gdyż zawodzi kontrola jakości...jeden facet z holandii miał nawet włos między szkłem a matrycą :-P

#760 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:16

Dzwoniłem właśnie do sklep Orange powiedzieli mi ze wyślą w do środy chyba jednak trzymają zamówienia do 10 dni roboczych ;/

---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 09:22 ----
No i wiadomość z ostatniej chwili właśnie zmienili mi status zamówienia na "przekazane" (Zamówienie zostało przekazane do realizacji.) czyli jeszcze czekam na status wysłane :) chyba telefon przypomniał im o moim zamówieniu :)

U mnie też się ruszyło, też już "przekazane do realizacji" :D To tak chyba z początkiem miesiąca zaczęli szybciej pracować, na koniec znów zwolnią tempo ;)

Widze,że wam się zmienia tak jak mi...:/ Dodatkowo dostałem maila ze zostałem pozytywnie zweryfikowany i mi wysla maila jak wyślą mi iPhona...tylko, że maila dostałem dzisiaj a weryfikacja przeszedłem juz w piatek 22.08 teraz znowu pewni bedzie 1,5 tygodnia zanim to w koncu wyślą....ehh

Ja do Orange.pl dzwoniłem już w zeszłym tygodniu i pan z którym rozmawiałem zarzekał sie, żę w piątek zeszły już bede miał telefon. Ja mu na to ze pewnie kurierowi to troche tez zejdzie wiec mozna powiedziec ze dzisiaj odbiore telefon. Pan na to, że dziś to wogóle najczarniejszy scenariusz...no i fakt taki ze dzis mnie powiadomili że przeszedłem weryfikację, która przeszedłem juz 22!!1 Ehhh.......

#761 adam_eu

adam_eu
  • 50 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 września 2008 - 00:54

Strona orange jest niedostepna. POdobno szykują nową ofertę. Jeżeli wyskoczą z nową korzystniejszą ofertą z iPhone'em to sie chyba zastrzele bo w zeszlym tygodniu podpisalem umowe z erą :/

#762 katmay

katmay
  • 22 postów

Napisano 02 września 2008 - 07:55

jest niedostepna poniewaz wszyscy ciagle na nia wchodza zeby sprawdzic co zwysyłka ich iphona

#763 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 września 2008 - 08:48

moje nadgryzione jabłko właśnie poszło do serwisu...

okazałem się jednym ze szczęśliwców, który padł ofiarą chińskiej tandety -z angielska "dust particles problem"

podobno rekordzista wymieniał ajfona w US 8-razy, aż trafił czystą matrycę ;/

Tzn o co chodzi? Jakiś kurz pod matrycą? Ja mam jeden biały pyłek (albo martwy piksel). Ale rzadko go widać, bo jest na prawej górnej ikonie.

#764 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:00

...

Tzn o co chodzi? Jakiś kurz pod matrycą? Ja mam jeden biały pyłek (albo martwy piksel). Ale rzadko go widać, bo jest na prawej górnej ikonie.

ja miałem około ośmiu takich czarno-szarych kropek (w każdym razie tyle zdołałem dostrzec), niestety większość na środku matrycy po lewej stronie...

niestety nie dostałem nowego IP, tylko pojechał on do serwisu po diagnozę... teoretycznie dałoby się te zanieczyszczenia usunąć, ale jaka będzie praktyka serwisu pomarańczy trudno powiedzieć...

aha Ipek z centrali z Lublina Zdenku ;)

#765 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 02 września 2008 - 09:58

oho... zagladalem na opcje przedluzenia umowy... iPhone'ow brak! :/

#766 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 września 2008 - 10:01

Faktycznie, nowości na stronie Orange. Zamiast nowej oferty biznesowej mamy teraz podane: "Przepraszamy, Ten telefon chwilowo nie jest dostępny w sklepie internetowym Orange. Zapraszamy wkrótce" Ale dotyczy to wszystkich oferowanych tam telefonów, nie tylko iPhone.

#767 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 02 września 2008 - 10:03

moze w koncu bedzie mozliwosc przedluzenia na firme w nowych taryfach pod iphone'a, bo dotychczas to nie bylo takiej mozliwosci, mozna bylo tylko zdecydowac sie na stare taryfy co mnie kompletnie nie urzadzalo :( hm... zaden telefon nie jest w ogole dostepny na stronie orange... wiec jakas grubsza zmiana chyba ;)

#768 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 września 2008 - 11:13

ja miałem około ośmiu takich czarno-szarych kropek (w każdym razie tyle zdołałem dostrzec), niestety większość na środku matrycy po lewej stronie...

niestety nie dostałem nowego IP, tylko pojechał on do serwisu po diagnozę... teoretycznie dałoby się te zanieczyszczenia usunąć, ale jaka będzie praktyka serwisu pomarańczy trudno powiedzieć...

aha Ipek z centrali z Lublina Zdenku ;)

Ja bym chyba wolał, żeby był to martwy piksel niż kurz. Bo to by oznaczało, że skoro wpadł jeden pyłek, to i więcej może wpaść. A tego bym nie chciał.

#769 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 02 września 2008 - 11:15

Co do EDGE to radze od razu przy włączeniu telefonu wyłączyć (czyt. wpisać fałszywe dane) żeby iPhone nie rozhulał się za bardzo, bo jak mi ost. pani z salonu powiedziała to gdy oni wystawili pokazowego iPhona w salonie to w ciągu 30min. rachunek wynosił 600zł(ale co to dla nich), więc jak najszybciej turn off! Chyba że ktoś zarządza jedną z 8 najbogatszych firm na świecie i pieniądze nie grają roli dla niego ;)

PS. U mnie dzisiaj mija 4 dni od pozostawienia telefonu w salonie do aktywacji, ciekawe czy dzisiaj zadzwonią?:confused:

A w jaki sposób EDGE może opróżnić konto?

#770 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 02 września 2008 - 11:24

...

Ja bym chyba wolał, żeby był to martwy piksel niż kurz. Bo to by oznaczało, że skoro wpadł jeden pyłek, to i więcej może wpaść. A tego bym nie chciał.

z tego co czytałem wynika, że druga generacja Iphonów produkowana jest tańszym kosztem, prawdopodobnie też w innych zakładach...

zanieczyszczenia powstają na etapie produkcji na wskutek gorszych warunków czystości i słabszej kontroli jakości...

z opinii użytkowników wynika, że żadnemu z nich nie dostały się zanieczyszczenia już w trakcie użytkowania...

niektórzy winy doszukują się w tym, że szkiełko w 3G nie jest przyklejane już do matrycy...

#771 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 września 2008 - 11:32

Ok. To mam jeszcze pytanie ws. Maila. Jak się połączę ze swoją skrzynką, to sciągnie mi wszystkie maile na iPhone, czy tylko nowe? To dla mnie ważne, bo mam iPhone w zwykłym abonamencie.

#772 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 02 września 2008 - 11:37

przykładowo, co jakiś czas iPhone sam łączy się z internetem i aktualizuje maila.

#773 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 02 września 2008 - 14:00

W takie że iPhone łączy się z internetem po byle błahostkę a połączenie z internetem nie przez wi-fi kosztuje i to sporo.

#774 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 września 2008 - 14:03

Mi się nie łączy. Ustawia się pobieranie danych na ręczne i już.

#775 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 września 2008 - 21:49

Jest zmiana, niestety na gorsze. W sklepie internetowym Orange dla firm nie ma już dodatkowych 500MB transferu. Do tej pory przy zakupie iPhone przez internet w "Plan dla firm" było razem 1.5 GB transferu wygląda na to że teraz został już tylko 1 GB miesięcznie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych