Ceny iPhone 3G w Orange
Napisano 01 września 2008 - 08:43
Napisano 01 września 2008 - 09:37
Napisano 01 września 2008 - 09:41
Napisano 01 września 2008 - 14:16
Napisano 01 września 2008 - 16:01
Dzwoniłem właśnie do sklep Orange powiedzieli mi ze wyślą w do środy chyba jednak trzymają zamówienia do 10 dni roboczych ;/
---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 09:22 ----
No i wiadomość z ostatniej chwili właśnie zmienili mi status zamówienia na "przekazane" (Zamówienie zostało przekazane do realizacji.) czyli jeszcze czekam na status wysłanechyba telefon przypomniał im o moim zamówieniu
U mnie też się ruszyło, też już "przekazane do realizacji"

Napisano 01 września 2008 - 16:37
Napisano 01 września 2008 - 17:49
moje nadgryzione jabłko właśnie poszło do serwisu...
okazałem się jednym ze szczęśliwców, który padł ofiarą chińskiej tandety -z angielska "dust particles problem"
podobno rekordzista wymieniał ajfona w US 8-razy, aż trafił czystą matrycę ;/
Czy zauważyłeś problem od razu, kiedy tylko włączył się wyświetlacz?
Napisano 01 września 2008 - 18:08
No i jak, czy w związku z tym że mamy 1. września pojawiły się jakieś zmiany w ofercie dla stałych klientów którzy biorą iPhona z nowym numerem/abonamentem lub przy przedłużeniach ?
niestety, ale nie. ja dzisiaj przedłużyłam umowę pod *600. nie mogłam wybrać abo 150/250 tylko standardowe orange.
w sumie nie jest źle: abo 100zł + orange free 60zł, 5 prezentów plus jakieś tam 2 bonsusy za staż. po odjęciu punktów profit iP16GB mam za 246zł. babka obiecała, że telefon będzie u mnie w ciągu 7 dni, już się doczekać nie mogę

Napisano 01 września 2008 - 18:17
Czy zauważyłeś problem od razu, kiedy tylko włączył się wyświetlacz?
niestety przy odbiorze przesyłki kurierskiej i samodzielnej aktywacji jest to utrudnione, gdyż jedyne co widać to ciemny ekran z napisem please insert sim....
dopiero po włączeniu ekranu sms i notatek wszystko doskonale widać...
z tego, co czytałem na zachodnich forach iphony 3g są fatalnie wykonane, gdyż zawodzi kontrola jakości...jeden facet z holandii miał nawet włos między szkłem a matrycą :-P
Napisano 01 września 2008 - 20:16
Dzwoniłem właśnie do sklep Orange powiedzieli mi ze wyślą w do środy chyba jednak trzymają zamówienia do 10 dni roboczych ;/
---- Dodano 01-09-2008 o godzinie 09:22 ----
No i wiadomość z ostatniej chwili właśnie zmienili mi status zamówienia na "przekazane" (Zamówienie zostało przekazane do realizacji.) czyli jeszcze czekam na status wysłanechyba telefon przypomniał im o moim zamówieniu
U mnie też się ruszyło, też już "przekazane do realizacji"
To tak chyba z początkiem miesiąca zaczęli szybciej pracować, na koniec znów zwolnią tempo
Widze,że wam się zmienia tak jak mi...:/ Dodatkowo dostałem maila ze zostałem pozytywnie zweryfikowany i mi wysla maila jak wyślą mi iPhona...tylko, że maila dostałem dzisiaj a weryfikacja przeszedłem juz w piatek 22.08
Ja do Orange.pl dzwoniłem już w zeszłym tygodniu i pan z którym rozmawiałem zarzekał sie, żę w piątek zeszły już bede miał telefon. Ja mu na to ze pewnie kurierowi to troche tez zejdzie wiec mozna powiedziec ze dzisiaj odbiore telefon. Pan na to, że dziś to wogóle najczarniejszy scenariusz...no i fakt taki ze dzis mnie powiadomili że przeszedłem weryfikację, która przeszedłem juz 22!!1 Ehhh.......
Napisano 02 września 2008 - 00:54
Napisano 02 września 2008 - 07:55
Napisano 02 września 2008 - 08:48
moje nadgryzione jabłko właśnie poszło do serwisu...
okazałem się jednym ze szczęśliwców, który padł ofiarą chińskiej tandety -z angielska "dust particles problem"
podobno rekordzista wymieniał ajfona w US 8-razy, aż trafił czystą matrycę ;/
Tzn o co chodzi? Jakiś kurz pod matrycą? Ja mam jeden biały pyłek (albo martwy piksel). Ale rzadko go widać, bo jest na prawej górnej ikonie.
Napisano 02 września 2008 - 09:00
Tzn o co chodzi? Jakiś kurz pod matrycą? Ja mam jeden biały pyłek (albo martwy piksel). Ale rzadko go widać, bo jest na prawej górnej ikonie.
ja miałem około ośmiu takich czarno-szarych kropek (w każdym razie tyle zdołałem dostrzec), niestety większość na środku matrycy po lewej stronie...
niestety nie dostałem nowego IP, tylko pojechał on do serwisu po diagnozę... teoretycznie dałoby się te zanieczyszczenia usunąć, ale jaka będzie praktyka serwisu pomarańczy trudno powiedzieć...
aha Ipek z centrali z Lublina Zdenku

Napisano 02 września 2008 - 09:58
Napisano 02 września 2008 - 10:01
Napisano 02 września 2008 - 10:03

Napisano 02 września 2008 - 11:13
ja miałem około ośmiu takich czarno-szarych kropek (w każdym razie tyle zdołałem dostrzec), niestety większość na środku matrycy po lewej stronie...
niestety nie dostałem nowego IP, tylko pojechał on do serwisu po diagnozę... teoretycznie dałoby się te zanieczyszczenia usunąć, ale jaka będzie praktyka serwisu pomarańczy trudno powiedzieć...
aha Ipek z centrali z Lublina Zdenku
Ja bym chyba wolał, żeby był to martwy piksel niż kurz. Bo to by oznaczało, że skoro wpadł jeden pyłek, to i więcej może wpaść. A tego bym nie chciał.
Napisano 02 września 2008 - 11:15
Co do EDGE to radze od razu przy włączeniu telefonu wyłączyć (czyt. wpisać fałszywe dane) żeby iPhone nie rozhulał się za bardzo, bo jak mi ost. pani z salonu powiedziała to gdy oni wystawili pokazowego iPhona w salonie to w ciągu 30min. rachunek wynosił 600zł(ale co to dla nich), więc jak najszybciej turn off! Chyba że ktoś zarządza jedną z 8 najbogatszych firm na świecie i pieniądze nie grają roli dla niego
PS. U mnie dzisiaj mija 4 dni od pozostawienia telefonu w salonie do aktywacji, ciekawe czy dzisiaj zadzwonią?:confused:
A w jaki sposób EDGE może opróżnić konto?
Napisano 02 września 2008 - 11:24
Ja bym chyba wolał, żeby był to martwy piksel niż kurz. Bo to by oznaczało, że skoro wpadł jeden pyłek, to i więcej może wpaść. A tego bym nie chciał.
z tego co czytałem wynika, że druga generacja Iphonów produkowana jest tańszym kosztem, prawdopodobnie też w innych zakładach...
zanieczyszczenia powstają na etapie produkcji na wskutek gorszych warunków czystości i słabszej kontroli jakości...
z opinii użytkowników wynika, że żadnemu z nich nie dostały się zanieczyszczenia już w trakcie użytkowania...
niektórzy winy doszukują się w tym, że szkiełko w 3G nie jest przyklejane już do matrycy...
Napisano 02 września 2008 - 11:32
Napisano 02 września 2008 - 11:37
przykładowo, co jakiś czas iPhone sam łączy się z internetem i aktualizuje maila.A w jaki sposób EDGE może opróżnić konto?
Napisano 02 września 2008 - 14:00
A w jaki sposób EDGE może opróżnić konto?
W takie że iPhone łączy się z internetem po byle błahostkę a połączenie z internetem nie przez wi-fi kosztuje i to sporo.
Napisano 02 września 2008 - 14:03
Napisano 02 września 2008 - 21:49
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych