Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#701 krzywymax

krzywymax
  • 92 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:07

Dziś dostałem ip zamówionego w poniedziałek z orange na *600 :E - śmiga jak marzenie, teraz uaktualniam do 2.02 firmware. Gotowe!

I MAM PYT:

Do 23 września mam jeszcze Orange Dla Firm 80 i od 24 września dopiero Firma 110 z Bussines Everywhere. I mam pyt, aby mi nie zżerało kilobajtów przez EDGE czy 3G to poprostu wyłączyć funkcję 3G oraz błędnie wpisać dane VPN tak? czyli zamiast intenet, napisać interne bez "t"? I EDGE i 3G nie będzie działać, tak?

Dzięki z góry za odp.

;)

Pozdrawiam!

Sorki, że jeszcze raz ale niech ktoś mnie w tym utwierdzi - proszę :)

#702 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 28 sierpnia 2008 - 23:16

Tak.

---- Dodano 29-08-2008 o godzinie 00:19 ----

Właśnie, że nie jest taniej, bo ja mam go mieć w aneksie umowy - kilka razy taniej niż na allegro. Tylko ich nie ma na razie.

A jesteś pewien, że gdybyś podpisał aneks na tyle czasu, na ile masz zamiar podpisać, ale nie brał ŻADNEGO telefonu, nie dostałbyś dwa razy lepszej oferty w tym abonamencie, lub tę samą ofertę, lecz o połowę tańszą? Ja tak zrobiłem. Rok temu.
Zapytaj ich i przelicz to wszystko jeszcze raz.

#703 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 29 sierpnia 2008 - 20:06

Ja chcialbym zwrocic uwage na jedna rzecz, nie wiem czy ktos wczesniej wspominal... bo nie czytalem wszystkich tematow ale w erze w regulamine promocji tego abo za 95 pisze ze po przekroczeniu 500mb placicie za kazde 100kb 0,12gr

W ramach usługi dodatkowej Blueconnect i500MB Abonent otrzymuje pakiet 500 MB danych do wykorzystania w danym Cyklu rozliczeniowym. Dane naliczane są za każde rozpoczęte 100
kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki
taryfikacyjnej – 100 kB. Po wykorzystaniu pakietu 500 MB opłata za każde 100 kB wynosi 0,12 zł z VAT, a dane naliczane są za każde rozpoczęte 100 kB, oddzielnie za dane wysłane i
odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Niewykorzystane dane nie przechodzą na kolejny Cykl rozliczeniowy.

Wiec kto tu mowi ze era jest lepsza skoro w business everywhere nie ma dodatkowych oplat po przekroczeniu transferu :) Dlatego przedluzylem abonament mialem firma 80
dostalem gratis 100 minut co m-c + nowy plan dla firm + tanie rozmowy + darmowy internet bez limitow (no i oplat :P jak w erze) + telefon za 279 zl heh nie widzialem lepszej oferty

Pani mowila ze jak zamowie u niej na infolii to dorzuci bluetootha no i jutro przyjezdza kurier :cool:

Orange rlz

Aha jeszcze coś... mamy w firmie sporo blueconnect i nie spotkalem sie jeszcze z sytuacja ze ktos mi odblokowal limit transferu po obnizeniu, mamy tez business everywhere dla paru informatykow ktorzy dzwonia na info i ladnie prosza o odblokowanie, zgadnijcie czy zwiekszaja =)

(jak sie komuś wyda że to niemożliwe to odrazu pisze pracuje w jednej z wiekszych firm inf ASSECO / Prokom Software)

#704 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 29 sierpnia 2008 - 20:41

Jeśli chodzi o ofertę Orange dla biznesu to faktycznie jest chyba najlepsza na rynku na obecną chwilę. Gorzej jest z ich sklepem online- mnie weryfikują od poniedziałku i zweryfikować nie mogą łajzy jedne. Cały czas mam status "weryfikacja ręczna". Możliwości są dwie: a) dużo chętnych, B) nie chce im się rzetelnie pracować. Stawiam na to drugie.

#705 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 29 sierpnia 2008 - 22:47

no ja już nie dałem rady i udałem się dzisiaj do salonu orange. W sumie jestem zadowolony. rachunki beda troszkę większe ale mam więcej darmowych minut, oczywiście internet, smsy których nie używam i iPhona 16 GB white. a sam telefon - jak dla mnie super :D faktycznie ma problemy z utrzymaniem 3G ale bezproblemowo przechodzi na E. Długa noc przede mną. Pozdrawiam

#706 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 08:06

Mnie we środę jeden człowieczek powiedział że już jest w trakcie procedury weryfikacyjnej, a w piątek inny człowiek twierdził że ciągle moje papiery są zakolejkowane do procedury. Kłamią w żywe oczy i tyle, bo w zależności na kogo się trafi- taką odpowiedź się usłyszy. No nic, czekam do poniedziałku (ponoć coś ma być nowego u Ery) i jak się nic nie zmieni to ich oleję. Nie będę przecież czekał 3 tygodnie żeby łaskawie sprawdzili mój Regon i NIP. Ja podejrzewam że problem jednak może nyć w czymś innym - NIE MAJĄ 16GB i tak odwlekają sprawę.

#707 belrum

belrum
  • 336 postów
  • SkądŁodzia

Napisano 30 sierpnia 2008 - 08:46

Ja podejrzewam że problem jednak może nyć w czymś innym - NIE MAJĄ 16GB i tak odwlekają sprawę.

To prawda, ja musiałem, jak za czasów komuny, zapisać się na szesnastkę ;)
BTW każdy narzeka na ceny a tańszych iP jest pod dostatkiem - droższych brak

#708 chelboj

chelboj
  • 55 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 09:47

... iphone zamówiony 25go, dotarł w południe 29-go... niestety czeka mnie wyprawa do salonu...na wyświetlaczu jest kilka czarnych kropek - martwe pixele, albo co bardziej prawdopodobne - zabrudzenia matrycy pokryte szklaną powłoką ochronną ...ehhhh ;/

#709 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:02

Zamowilem 22 białą 16 i nie mam do dzisiaj. Żenujące...

#710 wotek

wotek
  • 2 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 10:09

iphone 8gb zamowiony 24go nie dotarl jeszcze :/

#711 tasmanik

tasmanik
  • 8 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 12:49

może ma ktoś bardziej owocne informacje odnośnie zamówienie IP w Orange, dlaczego tak długo są realizowane.

#712 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 30 sierpnia 2008 - 15:20

Niestety nie, dzisiaj byłem z żoną salonie i był gośc który brał iphone, usłyszałem tylko jak kobieta dzwonila do jakiegos tam biura i pytała czy może anulować jego zamówienie bo już mu w salonie sprzedaje. Powiedziała mu na głos (na pół salonu było słychać jej śmiech) po tej rozmowie że jej powiedzieli "To dobrze, bo u nas już nic nie ma" - dla informacji sklep internetowy orange to osobny niezależny dział i dostawca, któremu dostarczają indywidualnie towar. Przykre to ale prawdziwe, niby nikt tego nie kupuje (tak mówią w salonach) a wszystkiego brakuje. Może to znowu marketing apple dawać brać dawać nic nie dawać null null null boooom =) i iphone pali się w rękach :D

#713 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 15:28

Niestety nie, dzisiaj byłem z żoną salonie i był gośc który brał iphone, usłyszałem tylko jak kobieta dzwonila do jakiegos tam biura i pytała czy może anulować jego zamówienie bo już mu w salonie sprzedaje. Powiedziała mu na głos (na pół salonu było słychać jej śmiech) po tej rozmowie że jej powiedzieli "To dobrze, bo u nas już nic nie ma" - dla informacji sklep internetowy orange to osobny niezależny dział i dostawca, któremu dostarczają indywidualnie towar.

Przykre to ale prawdziwe, niby nikt tego nie kupuje (tak mówią w salonach) a wszystkiego brakuje. Może to znowu marketing apple dawać brać dawać nic nie dawać null null null boooom =) i iphone pali się w rękach :D

Weź mnie nie załamuj ;)
Ja chcę swojego iPhone'a 3G jeszcze przed końcem roku :D Oby to była tylko ściema tej pani w salonie.

Zamówiony 26.08, jest już przekazany do dalszej realizacji, kurier się nie odezwał jeszcze.
Szybciej miałem przesyłkę z USA ;)

#714 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 30 sierpnia 2008 - 16:27

jak ci się pokaże jak u mnie jakośtak że przygotowane do wysyłki lub zapakowane to dopiero kurier dzwoni do dalszej realizacji to kompletowanie chyba tylko no nie? hmmm

#715 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 30 sierpnia 2008 - 16:34

olejcie salony Orange itp idźcie do Cortlandu, dostaniecie iP od reki i w ogóle :)

#716 radzinx

radzinx
  • 15 postów
  • SkądBelgia, Bruksela

Napisano 30 sierpnia 2008 - 16:42

ja z kolei odebralem IP od razu 22.08 w salonie ale czekam na aktywacje karty SIM wlasnie od 22.08!!! w BOK powiedzieli ze trwa to max. 7 dni. ja jestem przykladem ze trwa to jednak dluzej. jak dla mnie to lekkie przegiecie !

#717 Beerfield

Beerfield
  • 45 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 19:02

A czy ktoś z Was wie jak można zdjąć simlocka z iP kupionego w Orange? ERA już zdejmuje.

#718 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 30 sierpnia 2008 - 19:06

już?! a skąd o tym wiesz? ;P bo to niusowa wiadomość ;P

#719 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 30 sierpnia 2008 - 19:48

jak ci się pokaże jak u mnie jakośtak że przygotowane do wysyłki lub zapakowane to dopiero kurier dzwoni do dalszej realizacji to kompletowanie chyba tylko no nie? hmmm

Nie wiem, pewnie masz rację, ale co by nie mówić trwa to dość wolno. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się*takiego parcia u Polaków na iPhone 3G, chyba że jest to całkowicie spowodowane opierniczaniem się*pracowników Orangutana.

#720 Stewie Griffin

Stewie Griffin
  • 960 postów
Napisano 30 sierpnia 2008 - 19:55

jeżeli sie kupiło telefon bez umowy to muszą zdjąć simlocka bez gadania.

#721 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 30 sierpnia 2008 - 20:16

Witam W Czwartek 28.08 kupiłem Iphone-a w Orange-u i czeka o na aktywacje (ponieważ przenosiłem nr. z plusa do orange) w piątek wieczorem dostałem sms-a od plusa że nr. już jest przeniesiony ale z orange nie dzwonili żebym się po telefon zgłosił. Czytając wszystkie posty doszedłem do wniosku że telefon najwcześniej za tyd. dostane ;/ szkoda że nie dają telefonu do domu żeby sobie tam na aktywacje poczekać :/ Myślicie że jest szansa żebym jutro albo w pon. go dostał ?

#722 Beerfield

Beerfield
  • 45 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 21:29

już?! a skąd o tym wiesz? ;P bo to niusowa wiadomość ;P

Z salonu iSpot z dzisiaj. A wiecie coś o Orange?

#723 katmay

katmay
  • 22 postów

Napisano 30 sierpnia 2008 - 22:10

Ja czekam od 23.08 (sobota) 26.08 zamowienie zostało rozpatrzone pozywtywnie i przeslane do dalszej realizacji. Maja 10 dni na realizacjie zamowienia. Dzwonilem do sklepu i odstalem odpowiedz ze bedzie w przyszlym tygodniu. Jako ze sklep pracuje takze w niedziele dzien dziesiaty wypada we wtorek. Jak nie dostane we wtorek rano smsa od kuriera ze przesylka w drodze i dostane telefon z opoznieniem zamierzam domagac sie rekompensaty za niedotrzymanie warunkow umowy.

#724 Sgt Pepper

Sgt Pepper
  • 724 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 08:04

A ja miałem już dość kombinowania ze strony Orange.pl- raz jeden pa(la)n(t) mówił że jest po weryfikacji, drugi zaś raz po 4 dniach od tej rozmowy słyszałem że czekam w kolejce do weryfikacji danych no i to już mnie rozwaliło. Mam poprostu WSTRĘT do wszelakiego rodzaju krętactwa i tego nie znoszę. Szkoda, bo oferta dla firm naprawdę niezła, najlepsza na na rynku na chwilę obecną. Kupiłem samą słuchawkę w bardzo dobrej cenie od osoby przedłużającej umowę. Orange- podziękowałem za tydzień op... się i zrezygnowałem. Mam abo w Erze który się kończy za 3 miesiące, więc poczekam, może przedłużę i będę miał 2 sztuki 3G :)

#725 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 31 sierpnia 2008 - 09:35

jaki jest nr telefonu do tego sklepu orange?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych