Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Ceny iPhone 3G w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
849 odpowiedzi w tym temacie

#776 cezex

cezex
  • 305 postów

Napisano 03 września 2008 - 01:50

W takie że iPhone łączy się z internetem po byle błahostkę a połączenie z internetem nie przez wi-fi kosztuje i to sporo.

Nie ma różnicy w cenie połączenia GPRS, EDGE czy UMTS. Więc dlaczego wyłączać EDGE? W abonamencie Orange 150 nie płacisz za przkroczenie limitu, tylko prędkość siada.

#777 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 03 września 2008 - 09:51

NARESZCIE !!! Po 6 dniach czekania dostałem w końcu swojego iPhone-a :smile:

#778 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 03 września 2008 - 14:50

NARESZCIE !!! Po 6 dniach czekania dostałem w końcu swojego iPhone-a :smile:

Przedłużałeś umowe czy jako nowy klient? Jesli nowy to czy Biznes czy indywidualnie? I jakiego iPhona zamówiłeś 8/16 biały/czarny

Ja czekam od 22.08 i jest cień szansy ze w piątek bede miał..ale tylko cień

#779 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 03 września 2008 - 14:59

25ego zamówiona Ósemka, 26ego już był kurier..

#780 MrUFOman

MrUFOman
  • 19 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:19

Nie chciało mi się czekać az Orange doda możliwość zmiany z Mix na abonamenty dedykowane dla iPhone do strony i poszedlem kupic w salonie. Od poniedziałku mam telefon, jestem bardzo zadowolony. btw, dopiero w trzecim salonie dorwalem model 8gb. W Krakowskim salonie przy poczcie glownej tylko jeden bialy im zostal a na starowiślnej nie mieli już nic. Czekali na dostawę, nie wiedzieli kiedy.

#781 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 03 września 2008 - 15:20

25ego zamówiona Ósemka, 26ego już był kurier..

Ja pier***e normalnie nie wiem co zrobie z orange.pl...ile można czekac na telefon. Produkują go tam i czekaja az chinczyki wrócą z olimpiady zeby im to poskładac...ręce opadają

Jeszcze gosc z orange.pl z którym rozmawiałem na zakonczenie rozmowy po porstu rozłaczył sie...żadnego do usłyszenia lub cokolwiek innego...chamstwo i buractwo

#782 katmay

katmay
  • 22 postów

Napisano 03 września 2008 - 17:37

Czekam od 23 na biala 16. W poniedzialek ucieszylem sie ze status zmienil sie na przekazane. Niestety czekam nadal. Oczywiscie nadal bez zmian. Jutro maja ostatni dzien na wysylke jesli chca sie zmiescic w ciagu 10 dni. jesli jutro status sie nie zmieni na wyslany strace cierpliwosc. Przyznam ze nie pierwszy raz kupuje w sklepie na stronie, ale po raz pierszy przez czas realizacji zamowienia jak i przez jakosc obslugi czuje sie poprostu zdegustowany. Coraz powazniej zastanawiam sie czy w momecie gdy spoznia sie z wysylka nie zrezygnowac i nie przeniesc sie do ery

#783 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 września 2008 - 19:02

Ludzie, ten wątek nosi tytuł "Ceny iPhone 3G w Orange". Czy moglibyście wszystko "nie w temacie" zamieszczać w innych, odpowiednich wątkach?

#784 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 września 2008 - 19:03

Czekam od 23 na biala 16.
W poniedzialek ucieszylem sie ze status zmienil sie na przekazane. Niestety czekam nadal. Oczywiscie nadal bez zmian. Jutro maja ostatni dzien na wysylke jesli chca sie zmiescic w ciagu 10 dni. jesli jutro status sie nie zmieni na wyslany strace cierpliwosc.
Przyznam ze nie pierwszy raz kupuje w sklepie na stronie, ale po raz pierszy przez czas realizacji zamowienia jak i przez jakosc obslugi czuje sie poprostu zdegustowany. Coraz powazniej zastanawiam sie czy w momecie gdy spoznia sie z wysylka nie zrezygnowac i nie przeniesc sie do ery

Ale oni do 10 dni muszą ci przesłać a nie wysłać tzw. musisz dostać do 10 dni...

#785 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 03 września 2008 - 19:06

Ludzie, ten wątek nosi tytuł "Ceny iPhone 3G w Orange".

Czy moglibyście wszystko "nie w temacie" zamieszczać w innych, odpowiednich wątkach?

to jest ogólna debata na temat iPhone'a w Orange więc tu apel do modków - moglibyście zmienić nazwę tego tematu oraz temtu z Erą na "iPhone w Orange" i "iPhone w Erze"? wtedy by nie było takiego offtopa jaki się powoli robi ;)

#786 bananaphone

bananaphone
  • 13 postów

Napisano 03 września 2008 - 20:24

Kurcze kupilem sobie tego iphona w orange bez umowy, wkladam swoja karte z mixa podlaczam do komputera wszystko pieknbie ladnie, aktywuje go z pomaca poradnika na orange pl, wszystko fajne ale w moim iphonie jest ciagle napisane brak uslug i nie moge dzwonic, pisac itp. Jak ktos sie na tym zna to moglby mi wyjasnic o co biega?:>

#787 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 03 września 2008 - 21:37

A propos "Ceny iPhone 3G w Orange" (z autopsji): bierzemy jeden iPhone 3G oraz jeden Orange; wkładamy Orange do iPhone 3G; posiadamy na Orange 5 zł do wykorzystania z kwoty zobowiązania (przed włożeniem do iPhone 3G); kładziemy się spać; rano po przebudzeniu stwierdzamy, że przekroczyliśmy kwotę zobowiązania o 106 zł; Patrzymy w billing - okazuje się, że iPhone 3G wykonał połączenie wynoszące 22000,00 KB iPhone 3G + Orange = ceny (spore) Morał: zanim włożycie kartę do telefonu upewnijcie się, że macie wykupiony abonament na internet bądź źle skonfigurujcie telefon tak, żeby się nie łączył. Nawet, jeśli jest w zasięgu wi-fi (mój był cały czas).

#788 amator

amator
  • 503 postów

Napisano 03 września 2008 - 22:41

A propos "Ceny iPhone 3G w Orange" (z autopsji):
bierzemy jeden iPhone 3G oraz jeden Orange;
wkładamy Orange do iPhone 3G;
posiadamy na Orange 5 zł do wykorzystania z kwoty zobowiązania (przed włożeniem do iPhone 3G);
kładziemy się spać;
rano po przebudzeniu stwierdzamy, że przekroczyliśmy kwotę zobowiązania o 106 zł;
Patrzymy w billing - okazuje się, że iPhone 3G wykonał połączenie wynoszące 22000,00 KB

iPhone 3G + Orange = ceny (spore)

Morał: zanim włożycie kartę do telefonu upewnijcie się, że macie wykupiony abonament na internet bądź źle skonfigurujcie telefon tak, żeby się nie łączył. Nawet, jeśli jest w zasięgu wi-fi (mój był cały czas).

Jak dla mnie, to kryminal... :shock:

#789 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 03 września 2008 - 22:45

Ale oni do 10 dni muszą ci przesłać a nie wysłać tzw. musisz dostać do 10 dni...

Czas realizacji + wysyłki = czas całkowity. Ja to zawsze i wszędzie tak rozumiem w wszystkich sklepach internetowych (zresztą one też tak tłumaczą to nagminnie). Czyli 10dni roboczych + czas przesyłki = czas oczekiwania

#790 tasmanik

tasmanik
  • 8 postów

Napisano 04 września 2008 - 07:55

Witam zamówienie dnia 22.08.09 dzisiaj ma być kurier mam już nr listu przewozowego :) status paczka zabrana przez kuriera w celu doręczenia :)

#791 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 04 września 2008 - 09:12

Ja właśnie dostałem iPhona:) A na stronie orange w statusie... cały czas PRZEKAZANE DO REALIZACJI nie wiem po co oni ta strone wogóle mają A teraz kolejna niespodzianka. Jeśli jesteście nowi w orange to kurier musi odesłąc umowe do orange i dopierwo wtedy orange aktywuje numer. Czas oczekiwania do 7 dni....

#792 tasmanik

tasmanik
  • 8 postów

Napisano 04 września 2008 - 09:35

to bylo do przewidzenia z tym ze pracuje w podobnej brznzy i takie umowy wracaja w 24 godziny do firmy orange poprostu sie zabezpieczyl z czasem stad te 7 dnii ;/

#793 MrUFOman

MrUFOman
  • 19 postów

Napisano 04 września 2008 - 09:53

A propos "Ceny iPhone 3G w Orange" (z autopsji):
bierzemy jeden iPhone 3G oraz jeden Orange;
wkładamy Orange do iPhone 3G;
posiadamy na Orange 5 zł do wykorzystania z kwoty zobowiązania (przed włożeniem do iPhone 3G);
kładziemy się spać;
rano po przebudzeniu stwierdzamy, że przekroczyliśmy kwotę zobowiązania o 106 zł;
Patrzymy w billing - okazuje się, że iPhone 3G wykonał połączenie wynoszące 22000,00 KB

iPhone 3G + Orange = ceny (spore)

Morał: zanim włożycie kartę do telefonu upewnijcie się, że macie wykupiony abonament na internet bądź źle skonfigurujcie telefon tak, żeby się nie łączył. Nawet, jeśli jest w zasięgu wi-fi (mój był cały czas).

to dziwne

mam mix, umowa skończyła mi się w styczniu, pierwszego września przedłużyłem ja z abonamentem iPhone 150. Niestety nowe warunki wejdą mi jak skończy się obecny okres rozliczeniowy - 26 września, puki co dalej jadę na mixie. Nie wyłączałem edge, wifi ma wylaczone i przez trzy dni pobrało mi danych może za 5 zł max, i część z tego to na pewno była moja własna wina bo kilka razy sprawdzałem pogodę i 2 razy korzystałem z Shazam.

#794 tasmanik

tasmanik
  • 8 postów

Napisano 04 września 2008 - 10:43

No i w końcu właśnie odebrałem IP :) podsumowanie zamówiłem 22.08.09 IP 8 GB bite 8 dni roboczych oczekiwania na zamówienie. aha no i oczywiście do 4 dni oczekiwanie na aktywacje karty sim :)

#795 katmay

katmay
  • 22 postów

Napisano 04 września 2008 - 11:36

No i w końcu właśnie odebrałem IP :) podsumowanie zamówiłem 22.08.09 IP 8 GB bite 8 dni roboczych oczekiwania na zamówienie. aha no i oczywiście do 4 dni oczekiwanie na aktywacje karty sim :)

Od 22.08 :) czyli dzis jest 10 dzien roboczy
U mnie wypada jutro i mam nadzieje ze dojdzie na czas

#796 Hans

Hans
  • 277 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 września 2008 - 13:35

A propo zamawiania! W Cortlandzie zamowilem 22.08 i nic! Zero odzewu! W zeszy piatek zamowilem ponownie w Orange i mam od 3dni status REALIZACJI ;-)

#797 Edytka

Edytka
  • 56 postów
  • SkądB'ham

Napisano 05 września 2008 - 10:37

zamówiony 01.09, dostarczony dzisiaj 10 minut temu :D

#798 piopawlu

piopawlu
  • 196 postów
  • SkądStockholm, SE

Napisano 05 września 2008 - 10:57

zamówiony 01.09, dostarczony dzisiaj 10 minut temu :D

Nie wiem na jakiej zasadzie oni ustalają kolejność realizacji zamówień, ale 28 sierpnia zamówiłem samą kartę SIM i do dzisiaj jej nie mam.. od kilku dni 'realizowane po weryfikacji ręcznej' i tyle.. na infolinii oczywiście nic nie wiedzą :-)

#799 effe11

effe11
  • 167 postów

Napisano 05 września 2008 - 11:02

Dlatego cieszę się, że 22.08.2008r. osobiście wybrałem się, do orange i podpisałem umowę. Mogę się cieszyć iphonem już ponad 2 tygodnie. A byłem bliski zamówienia iphona poprzez orange.pl ze względu na niższe koszta, ale całe szczęście tego nie zrobiłem. Szlak by mnie trafił, jakbym miał tyle czasu czekać na kuriera z telefonem. To są kpiny. Te parę groszy rabatu nie są tego warte. Współczuje wam, powinniście zrobić porządny dym, bo jak dla mnie to orange.pl robi ze swoich klientów debili.

#800 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 05 września 2008 - 13:33

Ale w salonie jak się weźmie to też nie jest lepiej. Też potrafią trzymać te telefony, ja po 5 dniach dostałem, może to dlatego że przenosiłem nr. z plusa do orange, w końcu tak wyszło że nr. zostanie przeniesiony dopiero w październiku a ja wziąłem zastępczy numer na czas przeniesienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych