Co Cię wkurza w Macu
Napisano 11 maja 2012 - 09:43
Napisano 11 maja 2012 - 09:51
Napisano 11 maja 2012 - 10:04
Napisano 11 maja 2012 - 10:11
Napisano 11 maja 2012 - 10:13
Do kiedy używałem MS Windows we wszystkich lapkach (a na nich głównie pracuję) wyłączałem usypianie komputera po zamknięciu klapy. Po prostu, wolałbym tylko wygaszony ekran. Ciężko się chodzi po biurze z aktywnym połączeniem VPN i otwartym lapkiem - żebym nie musiał znów restartować połączenia z bramką VPN i ubijać kilku aplikacji, które po takiej akcji chętnie zawisną na amen. Ale wiem, kombinuję... jestem Polakiem.Polak zawsze kombinuje i znajdzie coś co mu się nie podoba (co akurat, jak wykazaliście w powyższych postach, jest bzdurą bo faktycznie wystarczy ustawić aktywny narożnik i wygasić matrycę i przymknąć klapę MacBooka).
Napisano 11 maja 2012 - 10:17
Napisano 11 maja 2012 - 10:21
Ale ja nie mówię o MS Windows, tylko o OS X.Ale my nie mówimy o MS Windows tylko makach. "Co Cię wkurza w Macu". Usypianie pod Windowsem to inna historia, ja nigdy tego nie robiłem bo miałem traumę w postaci "bywa że się wcale nie wybudzi".
Napisano 11 maja 2012 - 10:24
Przecież napisał chłopak...Ale my nie mówimy o MS Windows tylko makach. "Co Cię wkurza w Macu". Usypianie pod Windowsem to inna historia, ja nigdy tego nie robiłem bo miałem traumę w postaci "bywa że się wcale nie wybudzi".
Nie wiem dlaczego się Windowsa czepiasz. Czytać ze zrozumieniem...Ciężko się chodzi po biurze z aktywnym połączeniem VPN i otwartym lapkiem - żebym nie musiał znów restartować połączenia z bramką VPN i ubijać kilku aplikacji, które po takiej akcji chętnie zawisną na amen. Ale wiem, kombinuję... jestem Polakiem.

Pozdrówka!
Napisano 11 maja 2012 - 10:27
Przecież napisał chłopak...
Tak, napisał. Tak że do końca nie wiadomo czy o OSX czy Windowsie:) Ale niech będzie.
Napisano 11 maja 2012 - 10:29
Napisano 11 maja 2012 - 10:34
Tak, napisał. Tak że do końca nie wiadomo czy o OSX czy Windowsie:) Ale niech będzie.
Ja to zrozumiałem tak, że pisząc o Windowsie odnosił się do przyzwyczajeń nabytych na tym OS,
gdyż tam można to właśnie tak ustawić, że jak się zamknie klapę, to laptop dalej "bangla" sobie bez problemów.
Pozdrówka!
Napisano 11 maja 2012 - 10:35
W chwili obecnej - gdy już nie używam MS Windows, a OS X, którego bardzo lubię, mam niewielki, ale zawsze, problem, który operacja opisana powyżej rozwiązywała definitywnie.
Ciężko się chodzi po biurze z aktywnym połączeniem VPN i otwartym lapkiem - żebym nie musiał znów restartować połączenia z bramką VPN i ubijać kilku aplikacji, które po takiej akcji chętnie zawisną na amen. Ale wiem, kombinuję... jestem Polakiem. - czyli nie mogę zamykać klapy laptopa, bo połączenia i kilka procesów aplikacji, które z niego na bieżąco korzystają po otwarciu klapy będę musiał zabić i uruchomić od nowa.
Nie jest to jakiś wielki problem jak napisałem, ale związany z wątkiem.
[EDIT] Dzięki chłopaki.

Napisano 11 maja 2012 - 10:38
Napisano 11 maja 2012 - 10:42
[EDIT] Dzięki chłopaki.
Spoko, "nie za ma co"

Ja także poprzestawiałem w domu wszystkie laptopy z Win na tą funkcję od momentu,
kiedy kot postanowił "oznaczyć" jako swoje terytorium, pozostawiony właśnie tylko przymknięty laptop.
I nie wiem jak on to zrobił, ale "znak" był centralnie na ekranie i klawiaturze pomimo mocnego przymknięcia laptopa.
Normalnie... snajper :shock:
Tak więc, różne potrzeby życie wymusza...
Pozdrówka!
Napisano 11 maja 2012 - 10:55
Spoko, "nie za ma co"
Ja także poprzestawiałem w domu wszystkie laptopy z Win na tą funkcję od momentu,
kiedy kot postanowił "oznaczyć" jako swoje terytorium, pozostawiony właśnie tylko przymknięty laptop.
I nie wiem jak on to zrobił, ale "znak" był centralnie na ekranie i klawiaturze pomimo mocnego przymknięcia laptopa.
Normalnie... snajper :shock:
Tak więc, różne potrzeby życie wymusza...
Pozdrówka!
Czyli nie tylko Apple ma problemy z zasikanymi ekranami...

Napisano 11 maja 2012 - 14:19
Wydają kupę kasy na MacBooka i jeszcze narzekają. Jakbym kupił Ferrari, to nie przejmowałbym się zbyt małym bagażnikiem. Niestety i mnie wkurza jedna rzecz w moim Airze - to, że pracuje wprost cudownie i jest niebezpiecznie bliski ideałowi.
Z Maków jest Ferrari w takim samym stopniu jak z krowiej dupy łąka. Pozatym za Ferrari się nie przepłaca w przeciwieństwie do komputerów Apple. Ferrari to nie tylko ładna obudowa ale przede wszystkim bogatem wnętrze, które w przypadku Maków jest najzwyczajnie w świecie puste.
Najważniejsze to, że zanim zrobiłem zakup to wiedziałem na co się piszę i nie żałuję :0
Jakbym ja wiedział na co się piszę, to bym sporo zaoszczędził.
Napisano 11 maja 2012 - 17:59
- można zostawić otwarty i włączyć aktualizację systemu (nie przeszkadza, możesz wygasić ekran przecież - przyciemnić do 0)
I jak u mnie to jest od jakiegoś czasu (3 tyg) z otwartą klapą nie zasypia, nie wiem z jakiego powodu. Więc nie zawsze to działa.
Napisano 12 maja 2012 - 10:34
Napisano 12 maja 2012 - 14:10
Nie wiem, czy zawsze, czy po prostu przypadek. Ale kiedyś system się uśpił, a po otwarciu klapy dokończył zamykanie.A to jak jest z tym zamykaniem klapy. Co się dzieje jak w Maku system się zamyka a ja mu zamknę klape?
Napisano 13 maja 2012 - 08:42
Napisano 13 maja 2012 - 09:04
Napisano 13 maja 2012 - 09:37
Napisano 13 maja 2012 - 10:18
Napisano 13 maja 2012 - 11:26
Mnie wkurza najbardziej to, ze zewszat wylaniaja sie znawcy jw., ktorzy wyrazaja swoje opinie chociaz nie sa pytani.
to cię wkurza w maku?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych