Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co Cię wkurza w Macu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1024 odpowiedzi w tym temacie

#826 reaper

reaper
  • 1 108 postów

Napisano 14 maja 2012 - 10:36

Tak oraz ogolnie w sprzecie Apple. Wiem,ze pijesz,ze chodzilo o sprzet,wykonanie,system,itp., jednak ja odpowiadam na pytanie w sposob,ktory uwazam za stosowny nie ograniczajac sie jedynie do sprzetu.

#827 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2012 - 11:48

Mnie w Macbooku wkurza to, że jak oglądam filmy na YouTube albo na stronie jest reklama we flashu to się strasznie grzeje, a wiatraki kręcą się jakby miały zaraz odlecieć.

Mnie we flashu wkurza to, że niezależnie od komputera kręci wiatrakami.

#828 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 14 maja 2012 - 11:57

Mnie we flashu wkurza to, że niezależnie od komputera kręci wiatrakami.

Nie wiem czy to dozwolone, ale powiem, że pod Windą nie mam takiego problemu. Oglądam YouTube 1080p na Full Screenie i komputer nie szykuje się do odlotu.

#829 Fenix

Fenix
  • 342 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 maja 2012 - 15:11

Nie wiem czy to dozwolone, ale powiem, że pod Windą nie mam takiego problemu. Oglądam YouTube 1080p na Full Screenie i komputer nie szykuje się do odlotu.

Ani mi. ;)

Ale już szykuję się do odlotu wiatraczków w Macbooku :)

#830 rbej

rbej
  • 596 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 14 maja 2012 - 15:27

Jakbym wiedział że na laptopie za 5 klocków nie można normalnie oglądać filmów na YT w 1080p, to bym kupił co innego. No ale bycie "Think Different" wymaga jednak poświęceń. Nie może być tanio i dobrze.

#831 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 14 maja 2012 - 15:34

Przełącz YouTube na HTML5 i przestań marudzić ;)

#832 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 14 maja 2012 - 15:39

Albo skorzystaj z Download MacTubes for Mac - YouTube video player and downloader with iTunes-like interface. MacUpdate.com

#833 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2012 - 15:46

Mi na mini też nic się nie kręci nawet przy flashu. Natomiast na MacBooku niezależnie od systemu, komputer szykuje się do odlotu.

#834 humanoidal

humanoidal
  • 287 postów

Napisano 16 maja 2012 - 21:54

Mam do was prośbę. Spróbujcie nagrać 4 filmy na pendrive. Ale wrzucajcie je na ten pendrive jeden po drugim. Też macie coś takiego, że pliki kopiują się wtedy 38 godzin? Czemu nie mogę wrzucić sobie do kolejki kolejnego pliku, tylko muszę czekać aż pierwszy się skopiuje, bo inaczej kopiowanie trwa wieczność?

#835 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 17 maja 2012 - 06:56

Spróbujcie nagrać 4 filmy na pendrive. Ale wrzucajcie je na ten pendrive jeden po drugim.(...)

Coś masz skopane z pendrivem. Ja nie mam żadnych problemów z wrzucaniem, kolejkowaniem, dodawaniem do kolejki.. Sprawdzałem na dwóch różnych "pendrakach"

#836 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 17 maja 2012 - 08:01

Wkurzają mnie wgniatające się obudowy.

#837 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 maja 2012 - 18:55

Jak się rzuca komputerem to może i tak ;)

#838 Wojnarov

Wojnarov
  • 3 postów
  • SkądKrakow, Poland

Napisano 19 maja 2012 - 23:42

MBP i7/4gb/ati/15' mam od trzech miesięcy, z pierwszych uwag: - Grzeje się jak cholera w wiekszym stresie - Zamulanie (przy odpalonej którejkolwiek przeglądarce + itunes + Coda + Konsola + Photoshop) - Jak już złapie zwiechę to kilka minut dochodzi do siebie. Ogólnie kiepskie zarządzanie pamięcią, trzeba dobić 8gb do sensownej pracy. :P

#839 rEvis

rEvis
  • 708 postów
  • SkądŁomianki

Napisano 20 maja 2012 - 11:13

Jak bierze się i7 z zaledwie 4GB RAM, to trzeba się przygotować na wolne działanie.

#840 bayer17

bayer17
  • 4 postów

Napisano 20 maja 2012 - 13:35

Czy to nie jest hipokryzją ... mam ios jestem z niego dumny bo jest super - ale instaluje wmvare żeby zainstalować win xp ... bo mi nie działa... a na xp działa.... :/ takie masło maślane w imię zasady mam super sportowy samochód ale korzystam z komunikacji miejskiej bo mniej trzęsie na wybojach ....

#841 Adam Kaczor

Adam Kaczor
  • 689 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2012 - 13:56

MBP i7/4gb/ati/15' mam od trzech miesięcy, z pierwszych uwag:

- Grzeje się jak cholera w wiekszym stresie
- Zamulanie (przy odpalonej którejkolwiek przeglądarce + itunes + Coda + Konsola + Photoshop)
- Jak już złapie zwiechę to kilka minut dochodzi do siebie.

Ogólnie kiepskie zarządzanie pamięcią, trzeba dobić 8gb do sensownej pracy. :P

Myślę, że nie byłoby tych 3 problemów z SSD. Na 100% z zamulaniem i dochodzenie do siebie. Chociaż nie wiem jak z grzaniem się.
Ogólnie rozmyślam nad albo Mac Mini + ATD abo MBP 15. Oba z SSD ;)

#842 groszekbmx

groszekbmx
  • 8 postów
  • SkądManhattan, United States

Napisano 20 maja 2012 - 15:08

touch pad który nie odskakuje tylko wciska się jak nóż w ciepłe masło.

#843 Ewan_McTeagle

Ewan_McTeagle
  • 21 postów

Napisano 23 maja 2012 - 06:09

touch pad który nie odskakuje tylko wciska się jak nóż w ciepłe masło.

Nie wiem czy rozumiem dokładnie co masz na myśli, ale w moim MBP trackpad odskakuje należycie, w magic trapadzie zresztą też. Więc może masz jakąś usterkę?

Odnośnie do głównego wątku, to mnie denerwuje w zasadzie tylko brak wycinania/wklejania plików w Finderze - nie wiem cyz to niedpopatrzenie czy złośliwość Apple - ale nieustanne kopiowanie (a następnie kasowanie plików strasznie irytuje).
Odkąd dokonałem już całkowitej przesiadki z Windows na OS X (Macbook + hackintosh z Magic trackpadem i klawiaturą Apple:) nie wyobrażam sobie powrotu - wygoda i szybkość pracy na macach zarówno w "sferze" prywatnej jak i zawodowej jest niesamowita: czy to kwestia surfowania po sieci itp pierdółek, które robię w domu czy pracy zawodowej - wszystko mogę robić szybko (przełączanie między programami) i sprawnie tak, że nie "zauważam" komputera.
Szkoda tylko, że nie mogę odpalić swojej ulubionej gierki: Sensibe World of Soccer:)
Poza tym i wytnij/wklej nie ma na razie zastrzeżeń:)

#844 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 23 maja 2012 - 08:22

Nie wiem czy rozumiem dokładnie co masz na myśli, ale w moim MBP trackpad odskakuje należycie, w magic trapadzie zresztą też. Więc może masz jakąś usterkę?

Odnośnie do głównego wątku, to mnie denerwuje w zasadzie tylko brak wycinania/wklejania plików w Finderze - nie wiem cyz to niedpopatrzenie czy złośliwość Apple - ale nieustanne kopiowanie (a następnie kasowanie plików strasznie irytuje).
Odkąd dokonałem już całkowitej przesiadki z Windows na OS X (Macbook + hackintosh z Magic trackpadem i klawiaturą Apple:) nie wyobrażam sobie powrotu - wygoda i szybkość pracy na macach zarówno w "sferze" prywatnej jak i zawodowej jest niesamowita: czy to kwestia surfowania po sieci itp pierdółek, które robię w domu czy pracy zawodowej - wszystko mogę robić szybko (przełączanie między programami) i sprawnie tak, że nie "zauważam" komputera.
Szkoda tylko, że nie mogę odpalić swojej ulubionej gierki: Sensibe World of Soccer:)
Poza tym i wytnij/wklej nie ma na razie zastrzeżeń:)

Sprawdź skróty klawiaturowe Command + C i Command + V

#845 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 maja 2012 - 08:43

cmd + c i cmd + v to kopiuj i wklej
cmd + c i cmd + alt + v to wytnij i wklej
easy as pie

#846 MFMONK

MFMONK
  • 73 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 28 maja 2012 - 07:57

Próbowałeś z jakimiś emulatorami Amigi?

#847 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 28 maja 2012 - 18:53

Myślę, że nie byłoby tych 3 problemów z SSD. Na 100% z zamulaniem i dochodzenie do siebie. Chociaż nie wiem jak z grzaniem się.
Ogólnie rozmyślam nad albo Mac Mini + ATD abo MBP 15. Oba z SSD ;)

Jezu, ludzie, SSD nie spowoduje nagle, ze MBP przestanie sie grzac! 8 GB RAM przy Lionie to MINIMUM do sensownej pracy. To jest przyczyna tych problemow.

#848 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 28 maja 2012 - 18:58

Z tym "8 GB RAM przy Lionie to MINIMUM do sensownej pracy" to trochę przesadziłeś:) U mnie przy normalnym codziennym użyciu mam wolne prawie 5GB ramu pod Lionem (otwarte Chrome, Twitter, Mail, Adium, iTunes, Last fm, Transmit i Transmission). 8 przydaje mi się gdy odpalę np. Lightrooma 4 czy Photoshopa.

#849 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 28 maja 2012 - 19:24

Dziwne, ja mam iTunes, Mail, Safari + Firefox, Word, Pages(duzo pisze ;P) i nie mam 5.5 GB z 8 GB. Co prawda iTunes u mnie troche wazy, a w przegladarkach mam w sumie otwartych 20 kart jednoczesnie, ale to nadal nie tlumaczy takiej ilosci zjedzonej pamieci. Chyba... ;P.

#850 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 28 maja 2012 - 20:16

Ja Liona przeszedłem już przy 2GB, 4GB i 8GB:) Przy 2 gdy tylko odpaliłem Photoshopa (nic w nim praktycznie nie robiąc), plażowa piłka była dosłownie co chwila (proste rzeczy na Photoshopie były torturą). Przy 4GB (tego MBP po mnie używa właśnie moja dziewczyna) już zrobiło się naprawdę ok (nawet można było większe rzeczy w CS4 robić). Obecnie na tym z sygnaturki przy 8GB jest super idealnie. Ale przy 2 i 4 miałem Liona zainstalowanego na SL natomiast na obecnym jest to już system na czysto.

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych