Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#126 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 10 czerwca 2006 - 22:27

samo sie odznaczy albo zrob "szybkie menu" -> "odznacz fora jako przeczytane"- wtedy odznaczy Ci wszystkie jako przeczytane.

#127 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 10 czerwca 2006 - 22:27

ż) czytać uważniej ten wątek :wink:
http://www.myapple.p...6&postcount=114

#128 jrumia

jrumia
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2006 - 23:03

ż) czytać uważniej ten wątek :wink:
http://www.myapple.p...6&postcount=114

:D

Opanowałem już odróżnianie:
"Cześć, jestem bardzo ciekawym tematem i mam nieprzeczytane posty"
od
"Cześć, jestem bardzo ciekawym tematem. Nie mam nowych postów ale i tak jeszcze chwile sobie tu posiedze jeśli pozwolisz. W końcu jestem jeszcze prawie nowy" :)

Problem w tym, że zdarza im się oszukiwać :)
Dlatego chciałem wiedzieć jak działa to:

samo sie odznaczy

#129 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 czerwca 2006 - 08:13

No to teraz zrobiło się tajemniczo :twisted:

A logo też bedzie nowe czy zostaje obecne? :wink:

Logo zostaje.

Dlatego chciałem wiedzieć jak działa to

Cookie

#130 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2006 - 13:47

To ja mam propozycję: może powrót do starego forum? :>

#131 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 11 czerwca 2006 - 14:26

Moze dodac opcje kora byla w poprzednim forum - jesli pisze post w watku, a istnieja posty nieprzeczytane pokazuje sie o tym komunikat. Code: moze stworz watek w ktorym bedziesz wpisywal co jest dodawane lub ujmowane z forum, bo pokazuja sie rzeczy ktore moga zostac przeoczone. Ostatnio pojawily sie linki do podcast.myapple.pl i myapple.pl - a co jeszcze sie pojawilo czego nie dostrzeglem ;-)

#132 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 czerwca 2006 - 14:42

pemmax za dużo się teraz dzieje, MyApple przechodzi dużo zmian i nie jestem w stanie na bieżąco o tym informować.
Jak już się wszystko uspokoi to wtedy dokładnie opiszę co i jak, zrobimy instrukcję obsługi nowego forum itp...

#133 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 11 czerwca 2006 - 15:15

no ja czekam na tą instrukcję :) fajnie to wszystko chodzi szybko i wogóle, niby kategorie te same zostały, ale się nie mogę połapać w tym wszystkim, te kolory chyba tak trochę działają na mnie :confused: mógłby ktoś odpowiedzieć w tym temacie bo chciałem zobaczyć czy wkońcu powiadomienia dobrze ustawiłem :roll: pozdrawiam pa ;)

#134 Banano

Banano
  • 354 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2006 - 15:20

odpowiadam ;) Nie wiem czemu forum zwolniło. Pierwszego dnia była rakieta.Może to zależy od ilości użytkowników?

#135 Diodak

Diodak
  • 301 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2006 - 15:25

vBullentin jest bardzo przyjemny. Fajnie, że MyApple na tym wreszcie chodzi - duża zmiana na plus :D. Proponowałbym tylko zmianę zestawu ikonek "quote", "new thread" itd na mniejsze i po polsku. Tlumaczyłem te przyciski i mam gotowe na podmianę ;).

#136 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 czerwca 2006 - 15:27

Tlumaczyłem te przyciski i mam gotowe na podmianę ;).

Jak możesz to podeślij je do mnie na tomaszwyka@gmail.com

#137 Diodak

Diodak
  • 301 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2006 - 16:08

OK, poszło szefie na maila tylko ikonki są od skinu vb3bluesaint także albo musisz podmienić skina na forum i dorzucić polskie ikonki albo zrobić inna kombinację ;).

#138 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 11 czerwca 2006 - 19:24

no i lipa z nowu :( jak powiadamianie to ustawić? mam w profilu na automatyczne, jak piszę post to też wybieram automatyczne, później w profilu pokazuje mi, że mam subskrybowane wątki, ale i tak nie dostaję powiadomień, co z tym fantem zrobić?

#139 perlazza

perlazza
  • 389 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 czerwca 2006 - 20:53

Ja też nie dostaje powiedomień...a przyznam, że na tym bazuje moj kontakt z myapple.pl... Help!

#140 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 13 czerwca 2006 - 13:11

Mam propozycje, by po wybraniu Narzedzia watku / Wersja do druku usunac kolorowe logo MyApple. Mozna wstawic tam cos czarnobialego, by zjadalo malo tuszu. A moze bez loga?

#141 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 13 czerwca 2006 - 17:50

Przecież można ustawić sobie druk monchromatyczny, w każdej drukarce, znaczy sterownikiem. :D

#142 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 13 czerwca 2006 - 18:46

Przecież można ustawić sobie druk monchromatyczny, w każdej drukarce, znaczy sterownikiem. :D

No tak, ale i tak za dużo czarnego tuszu by poszło ;-)

#143 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 czerwca 2006 - 18:57

Czy mogę w ten ogólny entuzjazm dotyczący szybkości forum dolać trochę dziegciu? Jak dla mnie poza zmianą silnika, co jest zmianą na lepsze, wszystkie pozostałe aspekty zmiany forum są gorsze. Forum było w miarę czytelne, teraz nie jest. Wygląda ohydnie jak fora linuksowe sprzed paru lat :> Treść ginie w natłoku kolorów i grafiki. Gubiłem się parę dni temu gdy forum się pojawiło, gubię się też teraz. Praca z forum jest niewygodna. Wstydz powiedzieć ale macplug jest dużo surowsze, czytelniejsze i przyciąga szereg użytkowników co widać każdego dnia. Czym się zachwycać? Logo i przyciskami? Są za duże. Logo jeszcze ujdzie ale pasuje tutaj jak pięść do nosa. Duże czcionki w połączeniu z kolorowymi, dużymi podpisami i dużymi avatarami tym razem tworzą niestrawną pstrokaciznę. Wszędzie kolorki, paseczki, szlaczki. Fuj. Działów na forum zawsze było dużo, postów też. Teraz dotarcie do tego, przeczytanie co gdzie jest zajmuje dużo więcej czasu. Mnie , jak tu siedzę i moderuję rok więc znam na pamięć. Strach pomyśleć co czuje nowy użytkownik. Wielu znam osobiście takich, którzy spojrzeli na nowe myapple, powiedzieli fuj i poszli zarejstrować się na macplug. Rozumiem potrzeby zmian. Rozumiem, że forum należało przyspieszyć. Tym razem jednak coś zostało przedobrzone. Od pewnego czasu przybywa nam nieciekawych wątków, flejmów Lacka itp Dla mnie ma to związek ze zmianami. Kolorki przyciągają przedszkolaków. To tyle. Na usprawiedliwienie mocnych słów powiem tylko, że przyda się forum spojrzenie na nie z trochę innego punktu widzenia :)

#144 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 13 czerwca 2006 - 19:03

Po raz kolejny mogę napisać że to co teraz widać to tylko przejściowy wygląd (defaultowy dla vBulletin). Nowy wygląd jest przygotowywany.

#145 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 13 czerwca 2006 - 19:12

Jak dla mnie poza zmianą silnika, co jest zmianą na lepsze, wszystkie pozostałe aspekty zmiany forum są gorsze. Forum było w miarę czytelne, teraz nie jest. Wygląda ohydnie jak fora linuksowe sprzed paru lat :> Treść ginie w natłoku kolorów i grafiki. ...

Serio ręce mi opadają jak czytam w TYM samym wątku te same problemy. Dodam, że sprawa wyglądu była tu wałkowana i wałkowana, a jednak temat wraca jak bumerang.
http://www.myapple.p...7&postcount=112

#146 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 czerwca 2006 - 19:47

Nie chce mi się 15 stron przeglądać, więc napisze co mi się niepodoba: 1) Brak cytowania fragmentów 2) Dzielenie wątków co 10 postów (za mało)

#147 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 13 czerwca 2006 - 20:05

2) Dzielenie wątków co 10 postów (za mało)

http://www.myapple.p...?do=editoptions

#148 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 czerwca 2006 - 20:09

http://www.myapple.p...?do=editoptions

Yes, yes, yes. Gracias, gracias, gracias.

#149 perlazza

perlazza
  • 389 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 czerwca 2006 - 22:49

Sluchajcie, czy u Was z powiadomieniami wszystko OK? Czy ja cos zle zaznaczam... Wciaz nie dostaje zadnych powiadomien na mail, ze w danym watku cos sie wydarzylo... Zaznaczam zawsze: Automatyczne powiadomienie na mail...

#150 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2006 - 01:00

Serio ręce mi opadają jak czytam w TYM samym wątku te same problemy. Dodam, że sprawa wyglądu była tu wałkowana i wałkowana, a jednak temat wraca jak bumerang.
http://www.myapple.p...7&postcount=112

No i co z tego, ze bylo walkowane???? Piszemy o tym co jest teraz a nie o tym co bedzie. O produkcie skonczonym pogadamy wtedy gdy bedzie skonczony, na dzien dzisiejszy ten produkt traktuje jako skonczony bo wisi w necie. Nowy uzytkownik kompletnie moze nie wiedziec czy i kiedy forum bedzie np. rozowe. Odechce mu sie juz na wejsciu, teraz. Az dziwne, ze w epoce gdy kazdy choc troche zna sie na reklamie i marketingu trzeba to jeszcze tlumaczyc...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych