Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#151 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2006 - 01:27

Ja po zmianie to, doszedłem do siebie po 2 dniach ;)
Moje uwagi, w sumie tylko jedna:
'Nowe Posty' Klikam i jak nie ma nowych to ten durny komunikat, nie można by zrobić czegoś takiego ? I oszczędzić krążenia.
Dołączona grafika
No chyba ze tak będzie w nowym wyglądzie, to pytania nie było i czekam, oby jak najszybciej bo strasznie bije po oczach :D

#152 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 14 czerwca 2006 - 05:17

No i co z tego, ze bylo walkowane???? Piszemy o tym co jest teraz a nie o tym co bedzie. O produkcie skonczonym pogadamy wtedy gdy bedzie skonczony, na dzien dzisiejszy ten produkt traktuje jako skonczony bo wisi w necie. Nowy uzytkownik kompletnie moze nie wiedziec czy i kiedy forum bedzie np. rozowe. Odechce mu sie juz na wejsciu, teraz. Az dziwne, ze w epoce gdy kazdy choc troche zna sie na reklamie i marketingu trzeba to jeszcze tlumaczyc...

Nie widzę sensu rozprawiania o czymś, co wiadomo z góry, że tego nie będzie.
A jeśli chodzi o marketing, to można obok loga MyApple wstawic - Wersja BETA Forum ;-)

#153 AVALON

AVALON
  • 465 postów
  • SkądUK

Napisano 14 czerwca 2006 - 06:23

Moim skromnym zdaniem poprzednia wersja znana ao dłuższego czasu była dobra. Ta jest nieczytelna wymaga zagłębiania się w każdy wątek oddzielnie. Teraz praktycznie tu nie zaglądam. A szkoda. Życzę powodzenia.

#154 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2006 - 14:17

Nie widzę sensu rozprawiania o czymś, co wiadomo z góry, że tego nie będzie.

Ty może wiesz. Użytkownicy nie bo nie każdy czyta wszystko na forum. Rozmawiamy o tym co widać. Chyba, że wmówisz mi , że tego co widzę, nie ma.

Pomysł z napisem wersja BETA dobry.

#155 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 14 czerwca 2006 - 16:00

Ty może wiesz. Użytkownicy nie bo nie każdy czyta wszystko na forum. Rozmawiamy o tym co widać. Chyba, że wmówisz mi , że tego co widzę, nie ma.

Po pierwsze nie trzeba wszystkiego czyta na forum tylko ten wątek. Nie widzę sensu wypowiadania się w wątku jeśli się go nie czyta. A tu już kilka razy pisaliśmy, że wygląd jest tylko tymczasowy. Jeśli jest tymczasowy i wiemy, że wkrótce się zmieni nie ma sensu roztrząsac tej kwesti. Lepiej pisac o czymś przyszłościowym, co można zmieni lub doda do forum.

#156 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2006 - 16:05

Ja mam swoje zdanie: nie wypuszcza sie na rynek produktow niedorobionych. I wlasnie ten watek jest najlepszym miejscem by napisac jak na to patrza uzytkownicy. Pozdrawiam :)

#157 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2006 - 16:09

Po pierwsze nie trzeba wszystkiego czyta na forum tylko ten wątek.

A jaka jest szansa, ze nowy uzytkownik chcacy zapisac sie na forum, zacznie zapoznawanie sie z forum od przeczytania tego wlasnie jednego, konkretnego watku?

Ja tez nie czytalem. I nie musze. Widze tytul: NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi i przedstawiam swoje zdanie. Nawet jesli ktos juz to zdanie wczesniej wypowiedzial liczy sie to, ze dokladam kolejna opinie. Kilka takich samych zdan to juz jest jakis oglad sytuacji. Jesli zas ten watek nie jest miejscem dyskusji o NOWYM FORUM ( wisi nowe, nieprawdaz? ) to jaki ma byc?

#158 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 14 czerwca 2006 - 16:33

A jaka jest szansa, ze nowy uzytkownik chcacy zapisac sie na forum, zacznie zapoznawanie sie z forum od przeczytania tego wlasnie jednego, konkretnego watku?

Ja tez nie czytalem. I nie musze. Widze tytul: NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi i przedstawiam swoje zdanie. Nawet jesli ktos juz to zdanie wczesniej wypowiedzial liczy sie to, ze dokladam kolejna opinie. Kilka takich samych zdan to juz jest jakis oglad sytuacji. Jesli zas ten watek nie jest miejscem dyskusji o NOWYM FORUM ( wisi nowe, nieprawdaz? ) to jaki ma byc?

Rozumiem, że wskakujemy w polemikę między sobą i w tym momęcie nie ma to już nic wspólnego z tym wątkiem ;-)
A produkt nie jest niedopracowany tylko przechodzi modernizację. O błędach w gotowym produkcie będziemy mogli pisac, gdy Szefostwo (bynajmniej nie ja) powie - PROSZĘ OTO JEST GOTOWE FORUM.
Myślę, że nie ma co dalej ciągną tej naszej dyskusji bo nic ona nie wnosi do zmian na Forum.
Jeśli admin chce to może skasowąc ten post po przeczytaniu przez insidera ;-)

#159 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 czerwca 2006 - 16:46

Rozumiem, że wskakujemy w polemikę między sobą i w tym momęcie nie ma to już nic wspólnego z tym wątkiem ;-)
A produkt nie jest niedopracowany tylko przechodzi modernizację. O błędach w gotowym produkcie będziemy mogli pisac, gdy Szefostwo (bynajmniej nie ja) powie - PROSZĘ OTO JEST GOTOWE FORUM.
Myślę, że nie ma co dalej ciągną tej naszej dyskusji bo nic ona nie wnosi do zmian na Forum.
Jeśli admin chce to może skasowąc ten post po przeczytaniu przez insidera ;-)

Pemmax, sam zauważyłeś, że nie ma nigdzie wzmianki widocznej o modernizacji. Otwierasz stronę forum i nie widać : uwaga, tymczasowa wersja, wesja beta czy testowa. Dlatego nowy użytkownik może pomyśleć, że tak ma być i pójdzie sobie stąd. Liczę również na to , że głosy krytyczne, takie jak mój, przyczynią się do zaprojektowania interfejsu przejrzystego, przyjaznego, prostego, nie przeładowanego, w sam raz odpowiedniego dla dużego i rosnącego forum, kontynuującego dobrą tradycję starego, funkcjonalnego wyglądu.

A co do wartości naszej wymiany zdań: jest szansa, że code ją przeczyta i weźmie pod uwagę. :)

#160 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 14 czerwca 2006 - 17:11

Zmiana wyglądu "na raty" to nie jest dobry pomysł. Jeszcze do tej pory mam nawyki do starego myapple, już nabieram nowych i okazuje się, że i tak będzie inaczej/lepiej. Hm... Popieram insidera - nie podoba mi się to. Odnoszę wrażenie, że zmiana enginu była trochę na zasadzie: zafundujmy sobie zmianę. Mam nadzieję, że wszystko się w końcu ułoży i będzie to zmiana na lepsze, ale mi żal czegoś, co było dobre i sprawdzone. A na marginesie: co się dzieje z Heidim? Jakoś mi brak jego opinii, mimo, że nie zawsze się z nimi zgadzałem :).

#161 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 14 czerwca 2006 - 18:17

Wchodzę sobie na http://www.myapple.p...h.php?do=getnew.
Obok każdego tematu jest trójkącik skierowany w dół - po kliknięciu na niego, przechodzę od razu do nieczytanego wpisu danego tematu.

Niestety, przycisk ten jest mały. A może tak ustawić, żeby kliknięcie na temat powodowało przejście od razu do nieczytanej cząści wątku, a nie, że muszę celować w mały przycisk...

#162 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 14 czerwca 2006 - 20:59

Zmiana wyglądu "na raty" to nie jest dobry pomysł. ...

A ja powiem tylko jedno: CIERPLIWOŚĆ JEST CNOTĄ ;-)

#163 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 14 czerwca 2006 - 22:28

mam propozycje: moze mozna by bylo wprowadzic na probe cos takiego jak jest na google. jakis akcent dotyczacy bierzacych wydarzen. nie jakis taki duzy jak na google tylko jakis taki maly. dobra a moze i tego nie wprowadzac. tak mi jakos po meczu smutno i wymyslam rozne rzeczy co by wesprzec chlopakow bo zagrali swietny mecz. pozdro.

#164 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 15 czerwca 2006 - 11:37

Czekamy, czekamy
czekamy, czekamy
czekamy, czekamy
na sygnał z centraaaaaaaaaaaaaaaaaaaliiiiiiiiiiii
centrala nas ocali
ocali, ocali
ocali, ocali

Remix warszawski też mi się podoba.

Tymczasem wieje polską tandetą ... jak na boisku

Logo - BARDZO ZŁE Powtarzam - BARDZO BRZYDKIE

Dlaczego nie działają kody BB ?

nie... jednak działają trochę

Kiedyś strona głowna miała charakter i była ciekawa.

Teraz jest jak wszędzie - nudno i tak samo jak wszędzie

Teraz nawet stara szarlotka zachwyca:

http://www.szarlotka...um=2&from=index

Niestety, chyba trochę spaliłem mosty i mogę zostać bezforumowcem, jak w czterdziestympiątym :-)

Wróćmy do starej karoserii z nowym silnikiem

#165 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 15 czerwca 2006 - 16:55

Ale karoseria sie zmieni.... to dopiero około 40% zmian, jakie są zaplanowane.... spokojnie, karoseria będzie inna.

#166 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 15 czerwca 2006 - 18:31

Dało by radę zrobić żeby ten pasek u góry strony:

Ustawienia FAQ Użytkownicy Kalendarz Nowe Posty Szukaj Szybkie Menu Wyloguj się

był też na dole?

#167 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 16 czerwca 2006 - 01:26

Witajcie. Jestem najbardziej ciekaw nowego wygladu.Ten default jest tragiczny ale wiadmomo ze to wersja beta. Ja tylko mialbym 2 prosby, wiadomo jednak ze ja to nie wszyscy, a wszystkim i tak sie nie dogodzi. Sprawa 1: Naprawde fajne byloby zostawienie na 1 stronie podgladu ostatnich ilustam postow.Ktos kto czesto odwiedzal forum mogl byc blyskawicznie "on track". Egoistycznie mowiac, mi to strasznie pasowalo i chialbym zeby zostalo :) Sprawa 2: Zostawic Hot News,z jedna modyfikacja.Po prostu fajnie by bylo umozliwic wszystki zarejestrowanym uzytkownikom, pisanie Hot Newsow. Wiadomo ze tyle sie dzieje, i kilka osob nie ma czasu sledzic wszystkiego i wysylac na forum. Wiec dlaczego nie pozwolic tego robic wszystkim?? Wtedy naprawde bylaby duza szansa (patrzac na liczbe aktywnych userow) by myapple.pl nadazalo za newsami. Mysle ze to dobry pomysl.Moderatorom pozostalo by tylko sprawdzanie czy newsy sa zgodne z profilem forum. tyle

#168 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 16 czerwca 2006 - 02:21

...krotko mowiac (tak, wiem, zmian bedzie jeszcze kilka - ale to kosmetyczne juz zmiany) widac ze ludziskom bardziej pasowalo to co bylo niz to "nowe" - kilka drobnych ograniczen w funkcjonalnosci, wynikajacych bardziej ze specyfiki silnika niz staran organizatorow, powoduje ze poprzednie bylo lepsze... Czy aby naprawde takie to zle bylo? Przeciez dzialalo. Swego czasu Bill Gates obawial sie tzw "syndromu zadowolnego uzytkownika", ktoremu wystarczalo juz to co dana wersja oprogramowania soba oferowala. Rozwiazal sprawe w prosty sposob - niezgodnosc formatow. To tak na marginesie rozmyslan nad wyzszoscia nowego nad dzialajacym...

#169 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 16 czerwca 2006 - 09:20

@orzels - khy khy... dobre, a wiesz, że przez tą zgodność wstecz winda ma takie problemy ?! -ale to inna para kaloszy. Co do forum, to z phpBB problem jest taki, że ten silnik jest po prostu słaby, jeśłi chodzi o wydajność i bezpieczeństwo, po prostu moglo sie to sypnąć w każdej chwili, phpBB tak ma. Powalczymy nad dalszymi zmianami, i zobaczymy jak to ļędzie wyglądało, przygotujemy tutoriale jak korzystać z nowego forum, co w nim jest ciekawszego itp. :D Tylko najpierw dokończmy zmiany... :D

#170 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 16 czerwca 2006 - 09:38

Sprawa 1: Naprawde fajne byloby zostawienie na 1 stronie podgladu ostatnich ilustam postow.Ktos kto czesto odwiedzal forum mogl byc blyskawicznie "on track". Egoistycznie mowiac, mi to strasznie pasowalo i chialbym zeby zostalo :)

ja nie wiem czy to o to chodzi, ale masz przeciez w "szybkie menu"-> "dzisiejsze posty"

#171 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 16 czerwca 2006 - 11:43

Przemion, wielkie uklony za prace i wysilki. Przeciez w koncu nie dla silnikow tu jestesmy :)

#172 Franz

Franz
  • 11 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 czerwca 2006 - 12:07

...krotko mowiac (tak, wiem, zmian bedzie jeszcze kilka - ale to kosmetyczne juz zmiany) widac ze ludziskom bardziej pasowalo to co bylo niz to "nowe" - kilka drobnych ograniczen w funkcjonalnosci, wynikajacych bardziej ze specyfiki silnika niz staran organizatorow, powoduje ze poprzednie bylo lepsze... Czy aby naprawde takie to zle bylo? Przeciez dzialalo.

phpbb jest ok ale generuje do 10 razy wiecej zapytań do bazy sql niz ipb czy vbulletin.:wink:

#173 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 czerwca 2006 - 14:37

Newsy będą mogli pisać wszyscy. Nowe wątki będą moderowane i news ukażę się po akceptacji Moderatora.

#174 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 16 czerwca 2006 - 14:43

Długo jeszcze? ;)

#175 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 16 czerwca 2006 - 14:49

Długo jeszcze? ;)

Dołączam się do pytania. Mam wrażenie, że decyzja o przesiadce była podjęta zbyt pochopnie, przynajmniej czasowo. A szkoda, bo właśnie czas działa na Waszą niekorzyść... :-(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych