Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• This topic is locked This topic is locked
483 replies to this topic

#101 elrobsono

elrobsono
  • 1516 posts
  • SkądBarcelona, ES

Posted 09 June 2006 - 13:22

Jeszcze jedno mi się teraz nasunęło: Czy dałoby się coś zrobić, by logowanie się tak szybko nie przeterminowywało bo ja przeglądam forum z przerwami i to ciągłe logowanie może być męczące

#102 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 09 June 2006 - 13:36

Zaznacz podczas logowania "Pamiętaj moje logowanie?"
Posted Image

#103 ksomyrk

ksomyrk
  • 57 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 June 2006 - 13:38

ok oznaczenie nieczytanych postów jest beznadziejne albo jest zaznaczone albo niema wogule tego niewidac prawie prosze poprawcie to jak najszybciej

#104 Banano

Banano
  • 354 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 June 2006 - 13:48

i zróbcie coś z godziną. Zegar jest źle ustawiony o 2 godziny...

Code już o tym pisał wcześniej. Musisz przestawić w ustawieniach na naszą strefę czasową tj. dokładnie USTAWIENIA>EDYCJA OPCJI, tam w ustawieniach daty i czasu to zmieniasz:)

#105 Sledziu

Sledziu
  • 430 posts
  • SkądWr

Posted 09 June 2006 - 16:30

code napisał wcześniej że szata graficzna będzie zrobiona calkowicie od nowa, nie wzrorowana na apple.com :( dla mnie to strata bo forum świetnie się kojarzyło od razu z apple i było nom co tu duzo mowic po prostu ładne...

#106 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 09 June 2006 - 17:53

code napisał wcześniej że szata graficzna będzie zrobiona calkowicie od nowa, nie wzrorowana na apple.com :(
dla mnie to strata bo forum świetnie się kojarzyło od razu z apple i było nom co tu duzo mowic po prostu ładne...

Przez te półtora roku staliśmy się naprawdę dużym forum, nawet nie wiem jak prawnie wygląda wykorzystywanie rozwiązań graficznych innych witryn(apple.com)
Będzie inaczej co nie znaczy że będzie gorzej, wręcz przeciwnie 8-)

#107 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 09 June 2006 - 21:41

Nie wiem czy o tym już ktoś pisał, ale wcześniej gdy wybierałem wątek który już wcześniej czytałem to odrazu przeskakiwało do postu na którym skończyłem, a teraz zawsze zaczyna od pierwszej strony. PS. Ostatnio nie miałem za dużo czasu aby przeglądać forum i jak odpaliłem po trzech dniach, chyba, komputer to się mocnooooo zdziwiłem i pogubiłem na MyApple. Teraz czekam na nową szatę graficzną bo obecna to jakaś nijaka.

#108 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 09 June 2006 - 22:21

Zaznacz podczas logowania "Pamiętaj moje logowanie?"

Mnie to nie działa :/

#109 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 09 June 2006 - 23:01

Nie wiem czy o tym już ktoś pisał, ale wcześniej gdy wybierałem wątek który już wcześniej czytałem to odrazu przeskakiwało do postu na którym skończyłem, a teraz zawsze zaczyna od pierwszej strony.
PS.
Ostatnio nie miałem za dużo czasu aby przeglądać forum i jak odpaliłem po trzech dniach, chyba, komputer to się mocnooooo zdziwiłem i pogubiłem na MyApple. Teraz czekam na nową szatę graficzną bo obecna to jakaś nijaka.

Przeczytaj ten wątek uważnie.
Przy każdym wątku w którym są nowe posty masz po lewej stronie taki znaczek Posted Image jak go naciśniesz to od razu skoczy do postu, którego nie czytałeś.

Mnie to nie działa :/

Więc wyczyść cache przeglądarki.

#110 db

db
  • 771 posts

Posted 10 June 2006 - 11:07

Mi ten nowy wygląd nie podchodzi, brakuje mi troche strony głównej z listą najnowszych tematów.
Co do wyglądu to polecam zmienić skina na bardziej makowego, forum jest na vBulletin Version 3.5.4, tak samo jak http://www.aqua-soft.org unich wygląda to naprawde fajnie, zarówno strona głowna jak i forum :)

#111 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 10 June 2006 - 11:29

Mi ten nowy wygląd nie podchodzi, brakuje mi troche strony głównej z listą najnowszych tematów.
Co do wyglądu to polecam zmienić skina na bardziej makowego, forum jest na vBulletin Version 3.5.4, tak samo jak [url]http://www.aqua-soft.org[/url] unich wygląda to naprawde fajnie, zarówno strona głowna jak i forum :)

przeczytaj ten watek. pozniej bedziesz wiedzial ze tu jeszcze nie ma w ogole wygladu :P

#112 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 10 June 2006 - 11:50

Mili Państwo czy Wy na prawde nie czytacie tego wątku???? Przecież ciagle się powtarza, że wygląd jest TYMCZASOWY i będzie zmieniony. Nie wiem ile razy już tu Code o tym mówił. Tak więc NIE KOMENTUJCIE WYGLĄDU!!!!!!! Co do pierwszej strony z Newsami to też już była mowa, że jest w przygotowaniu. Uprasza się o wytykanie błędów w samym silniku forum i podawanie pomysłów na dodatkowe opcje (albo ujmowanie opcji ;-)). NIE KOMENTUJEMY WYGLĄDU GDYŻ FORUM BĘDZIE WYGLĄDA INACZEJ. Już zapomnieliśmy, że trwała dyskusja o znaczkach (posty przeczytane, nowe itp itd ...)?

#113 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 10 June 2006 - 12:23

wlasnie. co do oznaczenia nieprzeczytanych postow-> jak jest w koncu z postami nieprzeczytanymi bo juz sie sam nie orientuje w tym. wczesniej jak wszedlem na forum to zostawilem 3 watki w ktorych postow nie czytalem-> pozniej po 2 wejsciu na forum w "nowych postach" zostal 1 z tych nieczytanych watkow (nie bylo zadnych nowych odp) oraz pod watkami w "nowych postach" byl napis "tematy w ktorych nie ma nowych postow a sa nieprzeczytane posty"(cos w tym stylu) i byl tam drugi temat z 3 zostawionych wczesniej. czyli i tak 1 nieczytany temat mi wcielo gdzies i pewnie pojawi sie dopiero w "nowych postach" jak bedzie tam nowa odp. moje pytanie: czy to znowu cos u mnie z przegladarka, czy to cos na forum. to rozwiazanie("tematy w ktorych nie ma nowych postow a sa nieprzeczytane posty") wg mnie jest bardzo fajne (o ile beda tam wszytkie nieczytane watki).

#114 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 10 June 2006 - 12:32

Wchodząc w Nowe Posty dostajemy listę tematów.
Te wytłuszczone to tematy w których są posty nieprzeczytane i będą one tam tak długo aż ich nie przeczytamy.

Te niewytłuszczone to tematy, które już czytaliśmy ale są jeszcze w miarę nowe i będą one przez jakiś czas jeszcze w "Nowe Posty" potem znikną.

Co do problemów z logowaniem/wylogowaniem to kwestia cookies (domena jest ta na której było phpBB dlatego jednorazowe wyczyszczenie ciasteczek rozwiązuje problemy)

#115 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 10 June 2006 - 12:39

mimo to wcielo mi gdzies 1 temat. i jak jest z ta opcja "tematy w ktorych nie ma nowych postow a sa nieprzeczytane posty" - raz sie pojawia raz nie. czym ona sie rozni od tych wytluszczonych tematow? z innej beczki jeszcze : da sie cos takiego wstawic jak na starym forum ze jak sie pisze odp i wstawia sie link to najpierw wyskakuje okienko z nazwa a pozniej drugie gdzie sie wkleja dany link?

#116 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 10 June 2006 - 12:47

z innej beczki jeszcze : da sie cos takiego wstawic jak na starym forum ze jak sie pisze odp i wstawia sie link to najpierw wyskakuje okienko z nazwa a pozniej drugie gdzie sie wkleja dany link?

W Ustawienia -> Edycja Opcji -> Pozostałe Opcje -> Interfejs Edytora Postów(wybieramy Zaawansowany Edytor WYSIWYG)
Potem będziesz miał tak podczas pisania
Posted Image
I tu się wszystko klika(linki, obrazki, załączniki, cytowania, itp...)

#117 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 10 June 2006 - 12:53

wlasnie mam tak jak pokazales na obrazku. z jedna roznica -> w ustawieniach nie jest to jako zaawansowane lecz jako standardowe(u mnie). jak wlaczylem zaawansowane to mialem aktywne jedynie pole wpisania tematu, a reszta ponizej byla na szaro i nic sie nie dalo zrobic. wiem ze mozna tam linki dodawac z tym ze chodzilo mi bardziej o te 2 okienka - 1z nazwa. 2 z linkiem :)

#118 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 10 June 2006 - 12:59

chodzilo mi bardziej o te 2 okienka - 1z nazwa. 2 z linkiem :)

Okienko sie pojawia, podajesz link a potem od razu możesz podać nazwę linku bezpośrednio w okienku edycji

#119 jbwm

jbwm
  • 1878 posts
  • SkądB-stok/Polska

Posted 10 June 2006 - 13:09

młotek ze mnie :confused:

#120 db

db
  • 771 posts

Posted 10 June 2006 - 15:44

Upssss.... Nadrobiłem zaległości, przeczytałem cały wątek, sory za niepotrzebną krytykę :) Jeśli chodzi o ten nowy wygląd, co to ma być a go teraz nie ma..... Chodzi o ten projekt laya który ktoś (nicka nie pamiętam) zaprojektował i pokazwyał na forum?

#121 Monk

Monk
  • 354 posts
  • SkądWrocław / Gliwice / Przemyśl

Posted 10 June 2006 - 16:40

A jest może już ustalona data uruchomienia w pełni nowego forum? A tak właściwie to skandal że nie ma na stronie sadu linka na MyApple...:-)

#122 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 10 June 2006 - 17:29

Jeśli chodzi o ten nowy wygląd, co to ma być a go teraz nie ma..... Chodzi o ten projekt laya który ktoś (nicka nie pamiętam) zaprojektował i pokazwyał na forum?

Kiedyś (chyba Sebastian) pokazano ikonki które będą na Forum. Tak więc poczekajmy.

Chłopaki robią świetną robotę tak więc dajmy im trochę czasu na uporządkowanie Forum. Nie naciska, bo się w sobie zamkną ;-)

#123 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 10 June 2006 - 22:00

Chodzi o ten projekt laya który ktoś (nicka nie pamiętam) zaprojektował i pokazwyał na forum?

Nie, to nowy projekt którego raczej nikt nigdzie nie widział (nie licząc paru osób ;))

#124 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5642 posts
Posted 10 June 2006 - 22:05

No to teraz zrobiło się tajemniczo :twisted: A logo też bedzie nowe czy zostaje obecne? :wink:

#125 jrumia

jrumia
  • 28 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2006 - 22:24

Jak działa oznaczanie postów jako przeczytane?

Ten np. mam zaznaczony jako nieprzeczytany już 3 raz.

No to teraz zrobiło się tajemniczo :twisted:

A logo też bedzie nowe czy zostaje obecne? :wink:

Powinienem:
a) poczekać dłużej przed zamknięciem zakładki z tematem
B) zamknąć przeglądarke przed powrotem na forum
c) nie używać zakładek w Firefoxie
....
z) zgłosić to jako błąd i grzecznie czekać na jego naprawienie? ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users