Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#1 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 06 kwietnia 2006 - 14:49

Jak wiecie planujemy zmienić troszke forum, będzie zmiana "silnika" forum, będzie zmiana wygłądu, i no właśnie... co jeszcze.

Może zmienić np:
- wyrzucić Hot News, Download, Statystyki, z górnego paska
- może dodać dział "Switchers" - czyli zmiennicy - czyli jak z XP przesiąść się na OSX i pytania z tym związane
- przereorganizować dział "Know How" i " Sprzęt Apple - Opinie właścicieli", do pierwszego pododwać artykuły z reszty forum, a oba wyrażnie opisać że to dział nie do zadawnia pytania czy model mac'a "X" się nadaje do tego - nie wiem czemu, ale ludzie nowi na forum nagminnie prubują tam tworzyć tematy (nie da się! - tylko modzi) i piszą tam swoje pytania,a potem sie wkurzają, że ich kasujemy!
- nie wiem co jeszcze, to tylko pomysły, jeśli znacie jakieś fajne rozwiązania z innych for napiszcie, powiedzcie, itp :D

#2 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 06 kwietnia 2006 - 16:27

hej

hot news-usunąć--chyba wystarczą newsy na głównej stronie?tylko, żeby ich było więcej, albo częściej

statystyki-chyba możnaby zostawić-

download-zostawić- i przydaloby sie go czyms dopelnic i ladnie posegregowac np:
-widgety
-sterowniki-myślę, że byłoby mniej kłopotu np. z sterami do neostrady itp
-tapety-też mogą być :)
-gry maczkowe, tylko te co mało ważą
-dodatki do systemu i aplcikacji-coś w stylu CoverFlow
-polonizacje(czy jakoś inaczej to nazwać ;) )
i ile będzie wogóle miejsca na ten download?

a to switchers to ma być jako button koło [forum][testy] ? jeśli tak to dobrze byłoby to wziąść innym kolorem(może stylem win zielony i niebieski) i przesunąć na prawo koło guzika [szukaj]

na gorny pasek dodalbym buttony [sprzet][soft] i po wcisnieciu na ktorys przejscie do forum:
[sprzet]
-opinie wlascicieli
-jaki sprzet wybrac
[soft]
-szukam softu do.......
-mam problem z programem.....

albo zrobic tak, zeby po kliknieciu ktoregos buttonu[sprzet] lub [soft] rozwijało się małe menu z tymi opcjami co napisałem wcześniej czyli po klik na sprzet do wybory opinie i jaki sprzet.....

no i nagórze obok [forum][testy] mozna by jeszcze dać [artykuły] i tam wrzucic kilka artykułow jakichś. może też takie menu malutkie w tym?

jak by trzeba jakies proste artykuly napisac to moza ja moglbym sie pojac tego, czasu mam duuuuużo niestety, więc może mógłbym coś wyskrobać.

i moje pytanie
czy w zwiazku z przejsciem na inne forum dostepna bedzie mozliwość zmiany nicka? w sumie to nic waznego, ale tak tylko pytam czy taka opcja bedzie?

[ Dodano: 2006-04-06, 17:28 ]
no to się rozpisałem :D

#3 agrzesko

agrzesko
  • 381 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 06 kwietnia 2006 - 16:36

W każdym dziale, podpięty wątek a w nim linki do "najlepszych" wątków na forum. Tam gdzie problem jest znany, często powtarzany itp. Swego rodzaju FAQ, tylko że linki do tematów, jak poradzili sobie z tym problemem inni użytkownicy. Statystyki z głównej strony wyrzucić, bo jest za duże zamieszanie. Dobrze wygląda taka miniaturyzacja w projekcie Sebastiana, środek newsy, po bokach linki, u góry belka i starczy.

#4 PitMac

PitMac
  • 399 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 kwietnia 2006 - 17:10

To ja proponuje źeby wchodząc w temat na gorze strony pojawił się przycisk przejdz do ostaniego postu!

#5 ślepy

ślepy
  • 108 postów
  • SkądLeeds (UK)

Napisano 06 kwietnia 2006 - 21:55

A ja bym prosił, żeby przy przeglądaniu danego wątku, w górnej belce przeglądarki pojawiał się jego temat, a nie "MyApple.pl prawdopodobnie najlepszy portal makowy w Polsce" - trochę to utrudnia nawigację przy kilku wątkach pootwieranych naraz w zakładkach (co ja np. często robię).

#6 iSylwek

iSylwek
  • 872 postów

Napisano 06 kwietnia 2006 - 22:08

o ślepy to dobre jest, ja też popieram ten pomysł ręcami i nogami :) nie byloby takiego problemu, ze trzeba przewinac caly watek zeby zobaczyc jaka nazwa tematu

#7 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 06 kwietnia 2006 - 22:42

No widzę ładnie się rozwija, ciekawe pomysły... :D Czekamy na więcej... Np. Co z portalem na początku ? Może go też zmienić, jak już sugerował agrześko ?

#8 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 kwietnia 2006 - 06:22

- zakładka Obserwuję ten wątek -- nie napisałem żadnego posta, ale chcę wiedzieć co ludzie piszą w tym temacie, Zobacz posty nieprzeczytanenie nie zalatwia sprawy bo czasem jest duuużo nowych wiadomości i można zgubić ten który mnie interesuje; - Lista ulubionych urzytkowników -- tak bym mógl zobaczyć jakie posty piszą i wysyłać szybko do nich wiadomości na priva; - Usunąć Otwórz wszystkie wiadomości w nowych oknach -- otwierało by mi się z godzinkę bo mam w tej chwili 164 nieprzeczytane; - wyrażniej zaznaczyć wątki z nowymi wiadomościami; jeszcze pomyśle ;-)

#9 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 07 kwietnia 2006 - 08:01

zakładka Obserwuję ten wątek -- nie napisałem żadnego posta, ale chcę wiedzieć co ludzie piszą w tym temacie, Zobacz posty nieprzeczytanenie nie zalatwia sprawy bo czasem jest duuużo nowych wiadomości i można zgubić ten który mnie interesuje;

Popatrz na dół na lewy róg wypowiedzi pomiędzy postem a szybką odpowiedzią Śledź odpowiedzi w tym temacie

Mi w zasadzie nic na forum nie przeszkadza...
Na portalu też niejest źle tylko mało się dzieje...
Co do górnej belki to w miejsce Hot News posłać irc

#10 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 kwietnia 2006 - 09:31

zakładka Obserwuję ten wątek -- nie napisałem żadnego posta, ale chcę wiedzieć co ludzie piszą w tym temacie, Zobacz posty nieprzeczytanenie nie zalatwia sprawy bo czasem jest duuużo nowych wiadomości i można zgubić ten który mnie interesuje;

Popatrz na dół na lewy róg wypowiedzi pomiędzy postem a szybką odpowiedzią Śledź odpowiedzi w tym temacie

Mi w zasadzie nic na forum nie przeszkadza...
Na portalu też niejest źle tylko mało się dzieje...
Co do górnej belki to w miejsce Hot News posłać irc

Nie chodzi mi o to, żeby na skrzynkę e-mail przychodzily maile gdy pojawi się nowa wiadomość w wątku. Chciałbym coś w stylu Zobacz swoje wiadomości - tylko, że tam są wszystkie w których biorę udział. A jeśli planuję w którymś wątku zabrać głos a teraz nie mam czasu ...

#11 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 07 kwietnia 2006 - 09:58

pemmax, jest "zobacz swoje wiadomości", możesz sprecyzować?, chyba nie do końca rozumię, o co chodzi... (wiesz ja blobdyn... ;-) )

i czekamy na więcej... :D

#12 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 kwietnia 2006 - 10:10

pemmax, jest "zobacz swoje wiadomości", możesz sprecyzować?, chyba nie do końca rozumię, o co chodzi... (wiesz ja blobdyn... ;-) )

i czekamy na więcej... :D

zobacz swoje POSTY ... sorry to ja wasz blondyn :-)

Klikam Forum i potem w prawym gornym rogu mam "Zobacz swoje posty"

[ Dodano: 2006-04-16, 08:02 ]
Prosilbym o wyrazniejsze zaznaczenie nowych wiadomości w watku oraz mozliwosc sortowania wiadomosci (nowe wiadomosci, autor, data itp).

[ Dodano: 2006-04-20, 00:08 ]
Tez jestem za usunięciem Hot News. Jeśli jednam miałyby zostać, to niech na pierwszej stronie MyApple nie będą się przeplatać z postami z Forum - może niżej wydzielić małą tabelkę.

Co do informacji o postach na pierwszej stronie to może dodać info do jakiego działu należą (Internet, Grafika itd.)

Usunąć link z "Otwórz wszystkie w nowych oknach" bo jak bym chciał otworzyć wszystkie moje posty w osobnych oknach to bym chyba ... ;-) Za ten link wciąż obstawiam "Zobcz wszystkie nieprzeczytane posty"
Wciąż szukam czegoś nowego .... :lol:

#13 bobrownik

bobrownik
  • 141 postów
  • SkądNowy Dwór Maz.

Napisano 03 maja 2006 - 23:12

Ja bym proponawał coś takiego:

Dołączona grafika

To co na środku. Po najechaniu na nazwę posta,oprócz liczby nieprzeczytanych wiadomości, pojawiał by się pierwszy i ostatni post napisany w temacie.

Myślę, że byłoby to przydatne.

P.S.

A ja bym prosił, żeby przy przeglądaniu danego wątku, w górnej belce przeglądarki pojawiał się jego temat

Właśnie, to też by się przydało :D

Pozdro

#14 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 09 maja 2006 - 11:30

To już było poruszane, ale się przypomnę. Może w dziale Download udostępnić miejsce dla osób tłumaczących programy :lol: Heidi jako MF mógłby pozwalać na umieszczanie tam odpowiednich plików. Nie będzie tego dużo, ale ktoś zbłąkany mógłby odnaleźć wszystko w jednym miejscu PROGRAMY PO POLSKIEMU :-)

#15 njet

njet

• 1 342 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 maja 2006 - 11:58

Nie chce mi się czytać wszystkich postów, więc wybaczcie jeśli coś powtórzę po kimś już. Jeśli chodzi o budowę serwisu i pytanie co ze stroną główną: ja to widzę tak. Ponieważ newsy nie są najmocniejszą stroną MyApple i nigdy nie były, proponuje zamiast własnego systemu newsowego umieścić na stronie głównej istniejącą już planetę Apple (oczywiście z inynm wyglądem). Plus (cały czas o stronie głównej) np. najpopulaniejsze 10/20 wątków z forum + odnośnik do forum. Zakładam, że największy nacisk chcemy położyć na forum więc mam jeszcze 2 wariant. Jako strona główna mamy małą hybrydę: 1/4 ekranu zajmuje pare ostatnich wpisów z planety, reszta to już forum. Można też wybrać pomiędzy widokiem całej planety lub całego forum. Oczywiście jeśli ktoś zacznie przeglądać forum do część z planetą znika i na odwrót.

#16 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 09 maja 2006 - 13:40

Ponieważ newsy nie są najmocniejszą stroną MyApple i nigdy nie były, proponuje zamiast własnego systemu newsowego umieścić na stronie głównej istniejącą już planetę Apple (oczywiście z inynm wyglądem).

ja jestem za. czy da sie zrobic tak ze niektore newsy na planecie beda krotsze?? bo jedne maja np po 4 linijki a inne sa na pol strony. moim zdaniem tak do 5 linijek max i starczy.

#17 Kain

Kain
  • 514 postów
  • SkądParis [FR]

Napisano 10 maja 2006 - 21:54

ja osobiscie proponuje wprowadzic dzial "Problemy i usterki" a w nim dwa Main Topic(i/y) (jak to sie odmienia?) Sprzetowe i Z Oprogramowaniem, czy tam Hardware i Software.

#18 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 maja 2006 - 22:30

Juz sa dzialy hardware i software. Wprowadzenie dwoch nowych narobiloby balaganu: w ktorym z nich o czym pisac.

#19 Kain

Kain
  • 514 postów
  • SkądParis [FR]

Napisano 11 maja 2006 - 08:35

no to sam topic Problemy / Usterki powiedzmy w dziale Inne i juz. Bo tak, to jest bajzel w dzialach OS X itp itd.

#20 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 07 czerwca 2006 - 10:22

wow!!!! prawie ze z krzesla spadlam :D

#21 Conrad

Conrad
  • 376 postów

Napisano 07 czerwca 2006 - 14:00

Hmmmmm, na razie mam mieszane odczucia. Może to przyzwyczajenie do sprawdzonych rzeczy. Ale podejrzewam, że jak zwykle po pewnym czasie będzie OK. Ciekawe czemu jest tak dużo moderatorów (nawet ja :))

#22 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 07 czerwca 2006 - 14:21

Dziwnie jakoś :D

#23 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 07 czerwca 2006 - 14:29

No to niespodziewanka.... ale to dopiero początek zmian, będzie lepiej. :D

#24 bartman182

bartman182
  • 288 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 czerwca 2006 - 14:29

całkiem luzna była planeta i chciałbym aby teraz tez była

#25 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 czerwca 2006 - 14:45

Poprosze o przeskakiwanie do nieczytanego postu w watku. Obok daty napisania przydaloby sie czy post byl juz czytany. Poprosze ;-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych