Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#176 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 16 czerwca 2006 - 16:01

Już

#177 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 16 czerwca 2006 - 18:25

szkoda, bo właśnie czas działa na Waszą niekorzyść... :-(

Chyba zapominasz, że to MY wszyscy tworzymy to Forum...

#178 cybermantis

cybermantis
  • 142 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 czerwca 2006 - 18:51

e ... jak dla mnie moze i wyglada ... ale bylo baaardziej funkcjonalnie ... no i gdzie planeta???

#179 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 16 czerwca 2006 - 18:58

... no i gdzie planeta???

na saaaaaaamym dole ;)

#180 cybermantis

cybermantis
  • 142 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 czerwca 2006 - 19:17

a faktycznie :) strasznie czytelne :)

#181 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 16 czerwca 2006 - 20:38

Chyba zapominasz, że to MY wszyscy tworzymy to Forum...

Nie do końca: Większość tworzy treść, natomiast forma powinna być z góry narzucona (nie brzmi to najlepiej, wiem). Przynajmniej moim zdaniem 8)

#182 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 16 czerwca 2006 - 23:25

Kiedy zraportuję jakiś post, przez chwile pojawia się taki tekst:

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: hostname nor servname provided, or not known in /includes/class_mail.php on line 536

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to :25 (Unknown error) in /includes/class_mail.php on line 536

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: hostname nor servname provided, or not known in /includes/class_mail.php on line 536

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to :25 (Unknown error) in /includes/class_mail.php on line 536

#183 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 18 czerwca 2006 - 20:39

No to jest taka lipka. Nie było mnie na forum przez weekend. Przybywam do domku i klikam Nowe Posty. Wyskoczyły wszystkie - trochę tego było. Okazało się, że musiałem coś zrobić i zamknąłem okno przeglądarki. Za 15 minut ponownie odpaliłem Forum i Nowe Posty - tym razem ku mojemu zdziwieniu pojawiły się 2 wiadomości.
Część wiadomości została oznaczona jako przeczytane!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brakuje Pokaż Posty Nieczytane!!!!!!!!!!

I teraz nie wiem co mnie ominęło .......:roll:

Dodam, że właśnie znówk kliknąłem Nowe Posty i ta wiadomość ukazała mi się jako nieczytana. Tak też jest z kilkoma innymi wątkami. Coś jest nie tak z oznaczaniem nowych wiadomości.

#184 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 18 czerwca 2006 - 23:02

W tej chwili oznaczanie nowych postów jest na podstawie cookie, jak widać niektórym użytkownikom sprawia ta metoda problemy a więc przejdziemy na przetrzymywanie informacji w bazie danych co w rezultacie da nam dokładne informacje na temat postów nieczytanych jednak obciąży bardziej serwer/bazę.

#185 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 19 czerwca 2006 - 02:54

code popieram, tak będzie znacznie lepiej

#186 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 19 czerwca 2006 - 05:31

W tej chwili oznaczanie nowych postów jest na podstawie cookie, jak widać niektórym użytkownikom sprawia ta metoda problemy a więc przejdziemy na przetrzymywanie informacji w bazie danych co w rezultacie da nam dokładne informacje na temat postów nieczytanych jednak obciąży bardziej serwer/bazę.

Z ciasteczkami jest o tyle niebezpiecznie, że różne przeglądarki inaczej nimi zarządzają. Baza jest o wiele lepszym (bezpieczniejszym) rozwiązaniem.

I proszę dajcie gdzieś (np. Szybkie Menu) Posty Nieczytane.

#187 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 czerwca 2006 - 11:07

Jakieś zmiany? Dzisiaj jak klikam przycisk "pokaż ostatni.." to nie wskakuje na ostatni post tylko na górę strony na ktrórej onże się znajduje... W piątek chyba było OK. A co do tych "postów nieczytanych" to popieram. Poza tym, jak klikam "oznacz fora jako przeczytane" to owszem, nie ma nowych postów, ale cały czas są nieprzeczytane. Przydało by się chyba też w narzędziach wątku "oznacz wątek jako przeczytany". Tak mi jakoś tego brakuje :-)

#188 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 24 czerwca 2006 - 16:52

Skoro już poruszyłem ten temat w innym wątku to poruszę go też tutaj. Mianowicie, czy panowie administratorzy wiedzą, że dział w którym znajdują się testy, ciekawostki, itd jest niedostępny dla userów? Może by coś z tym zrobić, bo o ile się nie mylę, tak chyba nie powinno być.

#189 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 24 czerwca 2006 - 17:59

To mi umknęło przy przenoszeniu :) Poprawione. Dzięki.

#190 gray

gray
  • 103 postów

Napisano 24 czerwca 2006 - 18:09

A czy ktoś zgłaszał problemy z logowaniem a raczej z wylogowaniem? Mam taki problem ,że samo mnie wylogowuje i o ile po jakiejś bezczynności było to dla mnie zrozumiałe tak dziś wylogowuje mnie po przeskoczeniu kilku tab'sów w przeglądarce. Wcześniej (stare forum) wogóle nie było takiego problemu ani automatycznego wylogowania się nawet po bezczynności. :sad:

#191 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 24 czerwca 2006 - 19:33

To mi umknęło przy przenoszeniu :)
Poprawione.
Dzięki.

Czuję się pomocny ;) Fajnie :)

#192 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2006 - 10:00

O jak miło :-) Widać, że praca wre ;-) Wreszcie można się pouśmiechać :-) nie tylko znakiem zapytania...

#193 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 25 czerwca 2006 - 10:35

O jak miło :-) Widać, że praca wre ;-)
Wreszcie można się pouśmiechać :-) nie tylko znakiem zapytania...

jak to wreszcie? niepoprawnie Ci wyswietlalo emoty? mi caly czas normalnie (od czasu gdy przeczytalem ze trzeba cos w safari wyczyscic) :)

#194 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2006 - 11:13

Do wczoraj połowa się nie wyświetlała. Nic nie czyściłem (pewnie chodzi o cache), to myślałem, że coś poprawione... Ale może samo się poprawiło? :-)

#195 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 25 czerwca 2006 - 11:30

Czy można zmienić ilość pokazywanych postów przy wybraniu opcji "Nowe Posty"? Bo obecnie pokazuje 25 i trzeba się przełączyć na nową stronę, a na starym forum chyba takiego ograniczenia nie było. Szukałem w ustawieniach ale nie znalazłem.

#196 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 25 czerwca 2006 - 11:44

ustawienia- edycja opcji- opcje wyswietlania watkow-ilosc postow na strone

#197 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 25 czerwca 2006 - 12:31

Czy gdy skonczycie przenoszenie forum ,to bedzie caly portal jak dawniej ?

#198 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 25 czerwca 2006 - 13:39

ustawienia- edycja opcji- opcje wyswietlania watkow-ilosc postow na strone

To niestety nie to. Ta opcja ustawia tylko ilość postów w ramach jednego wątku. Mi natomiast chodzi o to, abym mógł na podobnej zasadzie ustawić ilość wyświetlanych wątków po wybraniu opcji "Nowe Posty". Po prostu na starym forum nie było takiego ograniczenia, bo o ile mnie pamięć nie myli to chyba tylko parę razy zdażyło się że musiałem wczytać kolejną stronę z nowymi wątkami. Nie żebym bardzo nalegał i zmuszał do zmiany, ale jeżeli byłaby taka możliwość to bardzo bym prosił o udostępnienie tej opcji.

#199 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 27 czerwca 2006 - 23:02

Czy gdy skonczycie przenoszenie forum ,to bedzie caly portal jak dawniej ?

Tak

To niestety nie to. Ta opcja ustawia tylko ilość postów w ramach jednego wątku. Mi natomiast chodzi o to, abym mógł na podobnej zasadzie ustawić ilość wyświetlanych wątków po wybraniu opcji "Nowe Posty". Po prostu na starym forum nie było takiego ograniczenia, bo o ile mnie pamięć nie myli to chyba tylko parę razy zdażyło się że musiałem wczytać kolejną stronę z nowymi wątkami. Nie żebym bardzo nalegał i zmuszał do zmiany, ale jeżeli byłaby taka możliwość to bardzo bym prosił o udostępnienie tej opcji.

Będę miał to na uwadze.
Póki co zwiększyłem do 30.

#200 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 28 czerwca 2006 - 20:50

Będę miał to na uwadze.
Póki co zwiększyłem do 30.

Bardzo dziękuję :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych