Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#76 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:43

No tak, jest, ale działa inaczej. Dwie godziny temu po kliknięciu rozwijało się w dół, a w tej chwili podmienia zawartość belki. I przestała się otwierać lista przyjaciół. PHP poszedł na piwo? :-)

Możesz mi screena podesłać? Bo u mnie jest tak jak było w dół.

#77 RobertZ

RobertZ
  • 745 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:44

Szybkie Menu -> Dzisiejsze posty

o już mi dużo lepiej dzięx

#78 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:47

Jeszcze sie pojawi Nieczytane Posty i mi nic wiecej nie bedzie potrzeba ;-)

#79 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:56

Możesz mi screena podesłać? Bo u mnie jest tak jak było w dół.

Próbuję, ale chyba mailem, bo edytorowe ikonki też nie działają :-(

Poszło na priva...

#80 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 czerwca 2006 - 15:13

Próbuję, ale chyba mailem, bo edytorowe ikonki też nie działają :-(

Poszło na priva...

Jakie edytorowe ikonki?
Na jakiego priva poszło?

#81 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 15:44

No, tego myapple.pl, chyba, że mam zły. Ale wszystko już w porządku. Trzeba na głównej stronie zamieścić komunikat dla takich matołów jak ja:
Forum wymaga włączonej obsługi Java script!
Tak że mea maxima culpa i sorry za alarm...

#82 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 08 czerwca 2006 - 16:26

fajno by bylo gdyby wyswietlalo jak dawniej liczbe postow nieprzeczytanych.

#83 ksomyrk

ksomyrk
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2006 - 17:50

dokładnie Posty nieczytane trzeba zaznaczyć jakoś

#84 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 czerwca 2006 - 17:53

dokładnie Posty nieczytane trzeba zaznaczyć jakoś

Są zaznaczone!

Koledze wyżej chodziło o ILOŚĆ postów nieprzeczytanych
Póki co jest ilość tematów nieprzeczytanych.

#85 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 08 czerwca 2006 - 18:01

no wlasnie o to mi chodzilo. posty nieprzeczytane sa zaznaczone na pomaranczowo obok czasu napisania danego postu :)

#86 krzemien

krzemien
  • 1 038 postów
  • SkądRG21 7UQ

Napisano 08 czerwca 2006 - 21:41

Generalnie mam nadzieję, że zmiany, które jeszcze są w drodze odmienią moje wstępne wrażenia. A więc: 1. Na razie nie podoba mi się to co widzę, jest jakoś tak... brrr... Przerost elementów graficznych nad treścią, czcionka wielgachna w stosunku do reszty [po co??], sama szata jakaś taka dyskusyjna... Górę bierze mój wrodzony konserwatyzm, ale... OK. Poczekam na ciąg dalszy zmian. 2. Opcja 'nieprzeczytane posty' jest mało czytelna. 3. Nie widzę opcji 'Oznacz wszystkie jako przeczytane'. 4. Jeżeli widzę liste tematów nieprzeczytanych to byłoby miło, gdybym po kliknięciu jak to dawniej bywało 'defaultowo' skakał do pierwszego nieczytanego posta a nie do pierwszej / kolejnej / ostatniej strony. 5. Strona powitalna z newsami byłaby miła [tak, wiem, jest w drodze]. 6. Niektóre emoticony się nie chcą wyświetlać, zamiast tego mały znaczek zapytania [jak wtedy gdy nie ma obrazka do wyświetlenia] Pozdrawiam i trzymam kciuki za zdrowy rozsądek! ;-)

#87 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 czerwca 2006 - 21:50

Generalnie mam nadzieję, że zmiany, które jeszcze są w drodze odmienią moje wstępne wrażenia. A więc:

1. Na razie nie podoba mi się to co widzę, jest jakoś tak... brrr... Przerost elementów graficznych nad treścią, czcionka wielgachna w stosunku do reszty [po co??], sama szata jakaś taka dyskusyjna... Górę bierze mój wrodzony konserwatyzm, ale... OK. Poczekam na ciąg dalszy zmian. )

Szaty graficznej jeszcze nie ma tak naprawdę :grin: To jest tylko tymczasowy domyślny wygląd.

2. Opcja 'nieprzeczytane posty' jest mało czytelna.

Teraz to jest opcja "Nowe Posty" - kwestia przyzwyczajenia ;)

3. Nie widzę opcji 'Oznacz wszystkie jako przeczytane'.

Szybkie menu -> Oznacz Fora jako przeczytane

4. Jeżeli widzę liste tematów nieprzeczytanych to byłoby miło, gdybym po kliknięciu jak to dawniej bywało 'defaultowo' skakał do pierwszego nieczytanego posta a nie do pierwszej / kolejnej / ostatniej strony.

Trzeba kliknąć trójkątny znaczek z lewej strony tematu, wtedy skoczy do ostatniej nieczytanej wiadomości.

5. Strona powitalna z newsami byłaby miła [tak, wiem, jest w drodze].

No właśnie.. jest w drodze 8)

6. Niektóre emoticony się nie chcą wyświetlać, zamiast tego mały znaczek zapytania [jak wtedy gdy nie ma obrazka do wyświetlenia]

Trzeba wyczyścić cache przeglądarki.

#88 joystick

joystick
  • 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 22:07

Trzeba wyczyścić cache przeglądarki.

:roll: Watsonie wielkie dzięki! :grin:

Jakoś dziwnie działa opcja załączania cytatów. Jak w poprzednim poście zaznaczyłem tekst wraz z cytatem go poprzedzającym to w polu edycji pokazał mi kilka pierwszych linijek poprzedniego postu, których nie zaznaczałem; nie zaznaczył subcytatu; i na końcu dodał ostatnią linijkę, która zaznaczyłem.
Czy ja coś robie nie tak?

#89 ksomyrk

ksomyrk
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2006 - 23:15

aa i jeszcze jedno przydał by się shoutbox

#90 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 08 czerwca 2006 - 23:21

Dodatkowo nie wiem czy zauważyliście domyślnie wyświetlane są tylko wątki z ostaniego miesiąca, może to być mylące, więc czasami radzę to zmieniać w podglądzie danego podfora, na więcej niż miesiąc.

Ech, edycja działa szybko i tak jak należy, malina, ale trzeba będzie ręcznie podciągnąć tłumaczenie całęgo forum, jest kilka "kwiatków" wciąż...

BTW - szkoda, że nie można zmieniać wyśiwetlania dla usera, wolę zdecydowanie awatar nad treścią posta, tak jest czytelniej, a nie jak standartowo po lewej stronie, ale to kwestia gustu zapewne.

#91 hubert406

hubert406
  • 147 postów
  • Skądgreat britain/chase terrace

Napisano 09 czerwca 2006 - 07:50

absolutnie mi sie nie podoba poprzednia szata graficzna byla duzo lepsza i czytelniejsza pozatym zginal moj obrazek???? zawiedziony jestem :(

#92 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 09 czerwca 2006 - 07:55

Napiszę to jeszcze raz. Obecna szata graficzna jest DEFAULTOWA dla systemu vBulletin. Będzie zrobiona nowa, specjalnie dla MyApple nie wzorowana na żadnych innych stronach (apple.com) jak poprzednio. Prosiłem aby komentować póki co rozwiązania techniczne. Niektóre większe obrazki zostały odrzucone podczas konwersji, także trzeba je uploadować na nowo.

#93 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 09 czerwca 2006 - 08:24

wy to chyba macie jqaks inna filozofie.....bn ja nie moge sie odnalezc. Fajne te opcje i wogole... ale... jest jedno ale brakuje mi tego co bylo w starym forum minowicei lista watkow ta po prawej stronie gdzie klikalem na interesujacy mnie tytul. obecna forma (nowe wiadomosci) nie satysfakcjonuje bo pokazuje watki ktore sa juz stare. a mnie zalezy na czytanu nowych watkow.... tych ktore sie pojawily niedawno

#94 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 09 czerwca 2006 - 08:26

Wczoraj się pomyliłem, code ubiegł mnie o sekundy w edycji tego błędu ale nadal jest coś nie tak:

Dołączona grafika

#95 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 09 czerwca 2006 - 09:35

Jeszcze wczoraj czułem się tu dziwnie.... ale po jednym dniu już się przyzwyczaiłem :)
Mam tylko pytanie - czy będzie powiadamianie o nowych postach na komunikator - tak jak to było w phpBB?

#96 Kwiatki

Kwiatki
  • 1 096 postów
  • SkądPoznan

Napisano 09 czerwca 2006 - 10:18

zawsze czuje opor przed nowa materia - poki co mi sie niepodoba ale moze z czasem bedzie lepiej narazie trudno sie w tym poruszac :-)

#97 mruczek

mruczek
  • 200 postów
  • SkądSosnowiec Tychy

Napisano 09 czerwca 2006 - 10:28

Mam pytanie do adminstratorów. Dlaczego mam taki komunikat odnośnie "Prywatne Wiadomości: 65534 nie przeczytanych, Razem 46" Nie za dużo tego troszkę, co?

#98 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 09 czerwca 2006 - 10:32

Wczoraj się pomyliłem, code ubiegł mnie o sekundy w edycji tego błędu ale nadal jest coś nie tak:

Dołączona grafika

JSQ tu wyszła na jaw moja mała znajomość vBulletin a zarazem ogrom możliwości jakie daje skrypt.
Zmieniłem temat Twojego postu zamiast zmienić Temat tematu (nieźle zakręcone)

zy będzie powiadamianie o nowych postach na komunikator - tak jak to było w phpBB?

Być może w przyszłości.
Póki co powiadamianie można włączyć na e-mail.
Jednak tematy w których braliśmy udział automatycznie są dodawane do Listy śledzonych tematów
Oczywiście wszystkie te dodatki możemy sobie dokonfigurować w Ustawieniach

Mam pytanie do adminstratorów. Dlaczego mam taki komunikat odnośnie

"Prywatne Wiadomości: 65534 nie przeczytanych, Razem 46"

Nie za dużo tego troszkę, co?

Winę za to ponosi cały proces konwersji bazy danych.
W tej chwili jest ograniczenie do 100 wiadomości przechowywanych w skrzynce.
Sporo osób miało więcej przechowywanych w phpBB stąd takie dziwne "liczniki"
Najlepiej w Prywatnych wiadomościach usunąc te, które są zbędne.

#99 mruczek

mruczek
  • 200 postów
  • SkądSosnowiec Tychy

Napisano 09 czerwca 2006 - 12:12

ale razem mam ich 46, czyli do 100 brakuje mi 54. Dobra. Zaraz je wyrzucę. Skosowałem 40 wiadomości. Już jest dobrze. Nie podoba mi się to forum. Nie da się wrócić do starego? i zróbcie coś z godziną. Zegar jest źle ustawiony o 2 godziny...

#100 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 09 czerwca 2006 - 12:35

Mnie sie wygląd nie podoba, a do technicznych dupereli się powoooli przyzwyczajam, może za jakiś miesiąc się przyzwyczaję. Z uwag to mam taką, że mój avatar był na początku a dopiero potem go wcięło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych