Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

NOWE FORUM - wasze propozycje/opinie/uwagi

• Zamknięty Temat jest zamknięty
483 odpowiedzi w tym temacie

#51 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 czerwca 2006 - 18:36

czekam z niecierpliwoscią :D

#52 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 czerwca 2006 - 18:39

Sledziu: To byłem ja ;-) I jak patrzysz na posta to na belce widzisz date napisania wiadomości i po lewej stronie masz obrazek kartki. Jeśli kartka jest koloru pomarańczowego to jest post nieczytany jeśli jest koloru białego - wiadomoś czytana. Jeśli pomyliłem kolory to przepraszam ;-)

#53 s@ntee

s@ntee
  • 596 postów
  • SkądBanbury, UK

Napisano 07 czerwca 2006 - 18:40

To ja tez siedzie cichutko i czekam na nowy wyglad, bo malo oczu nie zgubilam jak mi sie dzis forum otworzylo ;-) Szok ;-)

#54 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 czerwca 2006 - 18:49

Ja bym jeszcze poprosił o informowanie w ikonkach komunikatorów AIM, Skype itp o stanie użytkownika (Dostępny, Zajęty) - bo ta zielona kropka obok nicka to chyba informuje o obecności na forum czy nie? PS. Może wydac jakąś instrukcję obsługi nowego forum ;-P

#55 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 czerwca 2006 - 18:54

Ja bym jeszcze poprosił o informowanie w ikonkach komunikatorów AIM, Skype itp o stanie użytkownika (Dostępny, Zajęty) - bo ta zielona kropka obok nicka to chyba informuje o obecności na forum czy nie?

PS. Może wydac jakąś instrukcję obsługi nowego forum ;-P

Tak jest, kropka informuje o tym czy użytkownik jest na forum.
Instrukcja będzie - jeden Pan już się zaoferował ;)

#56 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:40

no i zmniejszyła sie wielkość forum - robi się corazł ładniej :D

#57 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:41

dzięki pemmax, rzeczywiscie tak jest :). Ale chyba wygodniej by było gdyby było napisane czy czytana czy nie, lub jakis większy znaczek :) no ale siedzę cicho, będzie nowa szata graficzna wtedy ponarzekamy :). Na razie sięcieszmy jak forum szybko smiga, (przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem)

#58 joystick

joystick
  • 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:43

to w końcu jest gdzieś to: - zobacz nie czytane posty i zobacz własne posty? Pomimo poszukiwań jeszcze nie znalazłem.

#59 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:44

Instrukcja będzie - jeden Pan już się zaoferował ;)

Mam nadzieje, ze bedzie tam tez troszke dla Moderatorow, bo niechcialbym testwac klikania w niezrozumiale znaczki ;-)

#60 Sledziu

Sledziu
  • 430 postów
  • SkądWr

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:45

o! właśnie teraz zdarzyła się dziwna rzecz, forum się nagle zwężyło (było na całą szerokość opery), potem napiasłem posta, i moj post i post nade mną się zwiększyły, a reszta pozostała wąska.. lol a o to screen :
Dołączona grafika

#61 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:48

o! właśnie teraz zdarzyła się dziwna rzecz, forum się nagle zwężyło (było na całą szerokość opery), potem napiasłem posta, i moj post i post nade mną się zwiększyły, a reszta pozostała wąska.. lol a o to screen :
Dołączona grafika

Tak ja zmieniałem parametry ;)
Teraz jest na sztywno 970px szerokość forum
I Układ taki jak kiedyś (z lewej info o userze z prawej treść postu)

#62 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 czerwca 2006 - 19:50

zaraz code zmienie wygląd forum tak żeby wyglądał dokładnie tak jak poprzednia wersja ;) - bedzie po staremu - oldschool :)

#63 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 czerwca 2006 - 20:02

nie lepiej?

#64 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 czerwca 2006 - 20:08

no pewnie że lepiej :)

#65 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 07 czerwca 2006 - 20:36

Lepiej ;)

Żeby jeszcze tak po staremu można było klikać na nick a w wiadomości wyskakuje nick,...

Da się czy się nie da? :D

#66 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2006 - 20:51

spoko oko wiec nie bede komentowac wygladu :P

#67 Sebastian

Sebastian
  • 336 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 07 czerwca 2006 - 21:23

No teraz jest znacnzie lepiej z danymi po prawej ! Informacja zarejsrowany jest tam zbedna, jak i rangi "Senior member" niepotrzebne, podkreslenie użytkownika też można by usunąć ;)

#68 jbwm

jbwm
  • 1 878 postów
  • SkądB-stok/Polska

Napisano 07 czerwca 2006 - 21:50

No teraz jest znacnzie lepiej z danymi po prawej !

chyba po lewej? :)

#69 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 10:15

Ciekawe, jak wczoraj wlazłem pierwszy raz na nowe forum to na dzień dobry zostałem moderatorem, a po aktualizacji avataru (dlaczego mniejsze?) jestem znowu junior. Ale to szczegół.
Estetycznie nowe forum bardziej mi odpowiada, mam nadzieję, że na liście następnych zmian jest również unifikacja językowa (przyciski). No i ikonki trochę mylące. Pod AIM wyświetla się numer Gadu-gadu...
Ale na początek całkiem, całkiem... :-)
(dod: nie działa PM z "listy przyjaciół", jak próbowałem, to dostałem komunikat $bbuserinfo[username], nie masz uprawnień do przeglądania tej strony. Może być kilka powód zaistniałej sytuacji: [...] Chyba coś nie tak z uprawnieniami...)

#70 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 08 czerwca 2006 - 13:30

Proponuje zamiast przycisku na belce Nowe Posty dac menu Wiadomości i tam: Wiadomości nieczytane, Wiadomości obserwowane, Nowe wiadomości.

#71 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:25

... i troszke bym zmienil kolejnosc przyciskow na belce Forum. FAQ i Ustawienia na pewno przenioslbym na koniec, na poczatku zas umiejscowil Nowe Posty (a raczej Wiadomości ... czytaj poprzedni post)

#72 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:32

Aaa... widzę, że wszystko się sypie czyli praca wre :-) Code, ale to szybkie menu rozwijane było chyba lepsze, teraz cała belka się zmienia i trudniej się połapać... chyba... No dobra, wstrzymam się z komentarzami do soboty :-)

#73 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:36

Aaa... widzę, że wszystko się sypie czyli praca wre :-)
Code, ale to szybkie menu rozwijane było chyba lepsze, teraz cała belka się zmienia i trudniej się połapać... chyba...
No dobra, wstrzymam się z komentarzami do soboty :-)

Przecież "Szybkie Menu" cały czas jest.

#74 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:40

No tak, jest, ale działa inaczej. Dwie godziny temu po kliknięciu rozwijało się w dół, a w tej chwili podmienia zawartość belki. I przestała się otwierać lista przyjaciół. PHP poszedł na piwo? :-) dod: sprawdziłem teraz na pecetowej Mozilli - to samo. Lista przyjaciół wprawdzie się otwiera, ale w tym samym oknie :-(

#75 Adler

Adler
  • 572 postów
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Napisano 08 czerwca 2006 - 14:42

czy słyszałem gdzieś piwo? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Bing (1)