Pierwsza sztuka: MBA M1/16 1TB, przejściówka Baseus CAHUB-BZ0G | Wielofunkcyjny Adapter HUB 8w1. Kamera Marantz PRO AVS.
Poprzez kartę sieciową przejściówki i podłączonym do niej zasilaniu zgrałem dane z Time Machine (Time Capsule).
Komputer bez problemu pracował przez przejściówkę z kamerą i z zasilaniem 2 dni (testy kamery, TIMS ZOOM).
Na trzeci dzień nie wstała wbudowana kamera iSight. Zniknęła z systemu. Nic niczym nie udało jej się odnaleźć.
Wsparcie online, 2 reinstalacje systemu, wszelkie sztuczki podpowiadane przez serwis, włącznie z ucegleniem na kilka godzin komputera.
Nie mogłem w żaden sposób wgrać systemu od nowa. Gdzieś znalazłem instrukcję - pomógł inż. ze wsparcia - instalacji za pomocą Terminala.
Instalacja systemu powiodła się, ale kamery w systemie brak. Nie wykryto urządzenia przechwytującego obraz.
Serwis zdecydował o wymianie komputera.
Druga sztuka dotarła dzisiaj, przed godziną, równo po miesiącu i będzie leżeć aż wrócę ze szpitala (Covid- ostrzegam to nie przelewki - nie jestem jeszcze staruchem).
Nie wiem czy w ogóle podłączać przejściówkę, a bez niej nie podłączę kamery, pendriwów, dysków.
Może jechać bez zasilania?
Kupić kilo przejściówek pojedynczych?