Jak wam działa esim? Wiadomo, że mamy tylko Orange. Mam jeszcze kartę sim z T-M i różnica prędkości i jakości internetu jest bardzo duża na korzyść T-M.
Czy Orange reglamentuje w jakiś sposób swoje usługi dla klientów na kartę?
Ja jestem kompletnie niezadowolony ale jak mi się skończy pakiet to muszę się przełączyć na dane od pomarańczowego i komfort korzystania z telefonu mocno spada.
Jak jest u Was?
Cześć, z esim korzystam w zasadzie od początku wprowadzenia usługi esim przez Orange. Moja konfiguracja to:
- karta główna do połączeń telefonicznych to esim w Orange
- karta dodatkowa (fizyczna) z T-mobile przede wszystkim do korzystania z internetu, czyli w 100% dla pakietu danych (nie używam jej do dzwonienia)
...wszystko działa bardzo dobrze i bez jakichkolwiek problemów. Dodatkowo będąc za granicą zawsze kupuję lokalną kartę sim (fizyczną) by mieć pakiet danych w roamingu i też zawsze to działa bezproblemowo (przetestowane w zasadzie wszędzie: Europa, Azja, Ameryka Północna i Południowa). Co do szybkości transferu danych nie przywiązuję do tego aż tak wagi więc nie odpowiem jak to działa to dokładnie na obu kartach (jak skończy mi się limit danych na T-mobile przełączam na esim w Orange i działa podobnie). W międzyczasie zmieniałem telefon z iphona Xs na 12 pro i też uniknąłem wielu problemów jakie były sygnalizowane na tym forum z aktywacją esim na nowym telefonie...opiekun z Orange wygenerował nowy kod i po jego zeskanowaniu wszystko zaczęło działać od razu bezproblemowo.
Trochę szkoda, że przy esim nie działa 5G, ale być może apple to naprawi/zaktualizuje w najbliższym czasie.
Edited by Remi73, 29 January 2021 - 13:30.