Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nabór moderatorów MyApple.pl

• Zamknięty Temat jest zamknięty
511 odpowiedzi w tym temacie

#401 soczekpl

soczekpl
  • 3 285 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 lutego 2010 - 10:55

Porażka... To tylko potwierdza, że z MyApple źle się dzieje, te decyzje były chyba podejmowane wg. licznika postów. Jedynym sensownym moderatorem w dziale iPhone jest Davvido.

---- Dodano 06-02-2010 o godzinie 12:56 ----
Chociażby to... www.myapple.pl/1164712-post17.html. ROTFL.

#402 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 06 lutego 2010 - 13:36

Mnie wydaje się, w porządku, miał chyba z 5 tematów o tej samej nazwie wątku, do tego pytał ciągle o to samo, czyli przeróbcie mi to i to, raz napisałem, że takie rzeczy niech pisze w tym [Tutorial] WinterBoard - własny motyw, napisał raz, ale potem znowu zaczął tworzyć następne, przeglądnij profil dokładnie zobacz co zrobiłem i napisz, czy dalej jest coś nie tak... Pozdrawiam

#403 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 13:50

Popieram również kandydaturę ed00c. Kolega jest rzeczowy i pomocny.

Również popieram ed00c. ;)

---- Dodano 06-02-2010 o godzinie 13:51 ----

Chociażby to... www.myapple.pl/1164712-post17.html. ROTFL.

Co w tym dziwnego?

---- Dodano 06-02-2010 o godzinie 13:52 ----
Eee... Czemu nie mogę edytować posta?

#404 soczekpl

soczekpl
  • 3 285 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 06 lutego 2010 - 14:01

Mnie wydaje się, w porządku, miał chyba z 5 tematów o tej samej nazwie wątku, do tego pytał ciągle o to samo, czyli przeróbcie mi to i to, raz napisałem, że takie rzeczy niech pisze w tym [Tutorial] WinterBoard - własny motyw, napisał raz, ale potem znowu zaczął tworzyć następne, przeglądnij profil dokładnie zobacz co zrobiłem i napisz, czy dalej jest coś nie tak...

Pozdrawiam

Strasznie warnem jest po prostu śmieszne i jednocześnie lekko żałosne. Nie widziałem żeby inny moderator stosował takie metody - po prostu przenosić posty, albo usuwać, zamykać - jednym słowem tępić.

#405 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 06 lutego 2010 - 14:04

Strasznie warnem jest po prostu śmieszne i jednocześnie lekko żałosne. Nie widziałem żeby inny moderator stosował takie metody - po prostu przenosić posty, albo usuwać, zamykać - jednym słowem tępić.

Taa... A jak się usunie to ten ktoś będzie od razu wiedział czemu, tak?

#406 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2010 - 14:21

soczekpl - A jak ty sobie to wyobrażasz? Przychodzi taki typowy ćwierćinteligent z nowym iPhonem i liczy, że świat rzuci mu się na pomoc, i co, myślisz, że sam się domyśli,*że źle robi, kiedy problem stanowi użytkowanie czegoś takiego jak iP? Upomnienie moderatora jest w takim momencie wskazane, razem z podaniem możliwych konsekwencji swej swawoli. Jeśli moderator będzie siedział cicho, taki człowieczek będzie zakładał temat po temacie, by w końcu zdenerwować się na wszystko i założyć temacik o tym, jak to mu źle i wszystkie tematy kasują, w którym będzie 20 stron głupiej i bezcelowej dyskusji z nim i jego akolitami. Krytykuj co chcesz, tylko z sensem i logiką.

#407 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2010 - 14:23

soczekpl, jest to ostrzeżenie słowne, mające na celu podkreślenie faktu, że dany użytkownik narusza nasz regulamin, ale jednocześnie poinformowanie go o tym, bez konieczności dawania ostrzeżenia punktowanego. „Naruszasz nasz regulamin, więc poprawiam to co zrobiłeś źle, ale następnym razem dostaniesz ostrzeżenie” - tak to wygląda. Traktujemy to jako informację. Mam nadzieję, że tym wpisem zakończę tą niepotrzebną dyskusję - temat dotyczy naboru moderatorów, a nie ich działań. Jeśli te są nieodpowiednie, należy skontaktować się z administratorem.

#408 mpConroe

mpConroe
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 lutego 2010 - 00:23

Witam :) . Chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na moderatora. Na forum jestem od prawie 3 lat. Interesuję się nowościami IT, ściślej mówiąc nowościami sprzętowymi Apple i PC :). Prowadzę forum wielotematyczne oparte na skrypcie IPB, które wkrótce będzie miało 4 lata. Maca posiadam prawie 2 lata, czytam blogi poświęcone Apple i dużo czasu przebywam na MyApple.pl czytając różne tematy, czasem coś pisząc :). Nie mam ani jednego ostrzeżenia ani upomnienia, co uważam za dowód zaufania wobec mnie :) . Jak już wspominałem, mam doświadczenie w moderowaniu forum oraz mam dużo czasu :D . Ponieważ interesuję się sprzętem i nowościami, z chęcią wziąłbym pod swoją opiekę działy: News - tutaj od czasu do czasu robią się flejmy, Sprzęt Apple - Opinie właścicieli, Jaki sprzęt wybrać - w szczególności ten dział potrzebuje pomocy, zwłaszcza po premierze nowych Maców, na jednej stronie potrafi się pokazać pięć podobnych tematów, Dyskusje na temat sprzętu. Pozdrawiam :) mpC

#409 javazlaz

javazlaz
  • 1 513 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 12 lutego 2010 - 16:03

To ja też się zgłoszę. :D Używam Maków od grudnia 2007 r., na forum jestem od 2008 r. Z komputerami mam styczność od 1996 roku, więc mam trochę doświadczenia. Jestem pomocny - staram się pomóc każdemu, kto prosi o pomoc. Na forum jestem prawie codziennie. Piszę mądrze, unikam flejmów, nie wszczynam ich. Czasu nie zawsze mam dużo, ale za chwilę ferie, więc będę miał go trochę*więcej. Właściwie obojętne mi, które działy zostaną oddane pod moją ewentualną opiekę, ale uważam, że trzeba uprzątnąć i poprzenosić tematy w dziale Mac OS 9. Za niedługo być może zakupię iPhone'a i będę mógł pomóc Moderacji, także w dziale o iPku. Dziękuję za rozpatrzenie mojej kandydatury i pozdrawiam. _________ Kuba

#410 majec93

majec93
  • 2 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 18:20

"majkool " bardzo mi pomógł, całkowicie bezinteresownie. Zadawałem mnóstwo pytań, na wszystkie wyczerpująco odpowiedział. Poświęcił mi conajmniej kilka do kilkunastu godzin, mówił jak zainstalować softa, jak zrobić JB, jak wgrać aplikacje. Nie miałem o tym wszystkim pojęcia, ale Majkool przekazał część swojej ciężko zapracowanej wiedzy. Mój Iphone nie działał, ale dzięki Niemu ma się dobrze.

Pomimo naprawy iphona, wgrał mi kilka przydatnych aplikacji na komputer dzięki programowi TeamViewer (przejrzał mój komputer). Wszystko bezinteresownie, pomógł dobrowolnie nieznajomemu.

Dziękuje bardzo za takich użytkowników forum. Majkool bardzo zasługuje na stanowiska moderatora. Jestem mu niezmiernie wdzięczny. Jeszcze raz, bardzo Ci dziękuje Majkool. Warto brać przykład z takich ludzi.

#411 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2010 - 18:24

majkool jest moderatorem, to po pierwsze. Po drugie, to temat do rekrutacji. Po trzecie, funkcja moderatora to nie wyróżnienie za bycie pomocnym tylko moderacja forum.

---- Dodano 12-02-2010 o godzinie 18:26 ----
Swoją drogą, można by wprowadzić plakietkę "Ekspert"

#412 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 12 lutego 2010 - 21:58

Zwarzywszy na moją odpowiedzialność i godne zachowanie na forum chciałbym zgłosić swą kandydaturę na stanowsiko moderatora działu iPhone. Udzielam się na forum dość dlugo i jak dotąd nie zalazłem nikomu za skórę. Dodatkowo chciałbym zaznaczyć że zależy mi na objęciu tej funkcji, nie tylko z sympatii i przywiązania do strony, ale także z powodu poczucia wprowadzenia ładu i porządku - tak aby każdy user mógł prosto i przejrzyście, niczym w google, odnaleźć informacje, pomóc komuś w poszukiwaniach, bądź wypowiedzieć się na jakiś interesujący temat. Co do osobistego podejścia do sprawy - mam na tyle wolnego czasu że wprost idealnie mogę go wykorzystać do pełnienia funkcji moderatora. Władam poprawnie językiem ojczystym, oraz zawszę chętnie pomagam innym osobą. gorąco pozdrawiam Goku

#413 Medevil

Medevil
  • 97 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 22:12

Jak najbardzie popieram kandydature Goku. Przeglądam forum na bieżąco i często widać, że ten użytkownik mocno sie udziela. W dodatku robi to sensownie i służy zawsze pomocą tłumacząc krok po kroku co sie bardzo ceni (malo jest teraz takich osob). Dodatkowo kontakt prywatny (poprzez GG) z tym użytkownikiem również oceniam bardzo dobrze. Był w stanie poświęcic mi swoj czas na wytlumaczenie wszelkich problemow zwiazanych z iphonem i oprogramowaniem do niego. Dodatkowo uzywa on poprawnej ortografi jezyka polskiego co tez w dzisiejszych czasach zdarza sie coraz zadziej. Podsumowując: Jestem na TAK

#414 xirus

xirus
  • 15 postów

Napisano 12 lutego 2010 - 23:53

Jak najbardziej popieram kandydaturę Goku, jest jak najbardziej odpowiednią osoba na to stanowisko - myślę że ta krótka ale treściwa informacja przyczyni się do jego wyboru.

#415 neekee

neekee
  • 44 postów
  • SkądWarschau, Poland

Napisano 13 lutego 2010 - 11:22

Tez jestem za Goku...Odpowiedzni czlowiek na to stanowisko.

#416 kawowy5g

kawowy5g
  • 22 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 15:57

Jestem za Goku dobry człowiek dużo pomaga na forum wszystkim zielonym zawsze ma czas i nie narzeka na tych zielonych:) Głos na niego:)

#417 N_E_M

N_E_M
  • 1 481 postów
  • SkądOne of Banksy's manors

Napisano 13 lutego 2010 - 15:59

Również popieram kandydaturę Goku. Widocznie udziela się w dziale iPhone, nie pozostawia problemu bez rozwiązania i użytkowników bez solucji jak do tego rozwiązania dotrzeć (odsyłając do wyszukiwarki na forum lub Google). Wykazuje zainteresowanie tematem udzielając się nie tylko w wątkach, w których pomaga innym, ale również w tych dotyczących funkcjonowania iPhone, poszczególnych aplikacji itp. W swoich wypowiedziach pisze poprawnie i rzeczowo, co, myślę, może być kolejnym atutem. Zdecydowanie jestem za, a jeśli administratorzy i pozostali moderatorzy mają wątpliwości proponowałbym dla Goku kilkutygodniowy okres próbny.

#418 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 16:07

Mylicie pojęcia - zadaniem moderatora nie jest wcale rozwiązywanie problemów użytkowników forum. Równie dobrze można to robić bez dodatkowej belki przy nicku. Moderator - wikipedia

#419 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 13 lutego 2010 - 16:13

Mylicie pojęcia - zadaniem moderatora nie jest wcale rozwiązywanie problemów użytkowników forum. Równie dobrze można to robić bez dodatkowej belki przy nicku. Moderator - wikipedia

dawxxx666: będziesz adminem ?

Bo tak avatarek Ci mruga z koloru super moderatora na administratora ?

A co do tego całego popierania kto ma być kto nie.

IMO - teraz jest OK.

Na razie więcej ludzi do pomocy nie potrzeba. - taka moja opinia.

#420 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lutego 2010 - 16:31

Nie ma co tłumaczyć, robiłem to z pięć razy w tym wątku. Nikt i tak nie słucha.

Zdaje mi się, że tam "więcej ludzi do pomocy nie potrzeba", jak sam napisałeś.

#421 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 13 lutego 2010 - 16:32

Mam sporo wolnego czasu, który mogę poświęcić na utrzymanie porządku na forum. Rozróżniam wpisy, ktore wnoszą "coś" na forum, od wpisów trolli, którzy szukają tylko kogoś, kto za nich rozwiąże dany problem. Regulamin i zasady wypowiedzi na forum, też nie są mi obce.

#422 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lutego 2010 - 16:36

Moim zdaniem świetnym moderatorem może być osoba, która na oczy Maka nie widziała a o iPhone czytała w Fakcie. Ta funkcja nie ma nic wspólnego z pomaganiem użytkownikom. Moderator ma pilnować przestrzegania zasad i utrzymywać porządek na forum. Na dodatek nie może dawać się prowokować oraz musi twardo stać za swoimi decyzjami.

#423 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 13 lutego 2010 - 16:38

Też nie widzę powodu, dla którego moderator forum „powinien” mieć*Maka. To w ogóle nie jest ze sobą powiązane.

owz ten temat był już chyba omawiany:)

#424 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lutego 2010 - 16:40

Może i był ale forum to miejsce wyrażania swoich opinii. To też uczyniłem :)

#425 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 13 lutego 2010 - 22:29

Panowie, bez schodzenie z tematu. Tutaj zgłaszamy wyłącznie kandydatury (swoje lub innych użytkowników forum). W ostatnim czasie przyjęliśmy 4 nowych moderatorów i póki co nikogo nowego nie szukamy. Oczywiście gdy sytuacja się zmieni na pewno wrócimy do Waszych zgłoszeń.

---- Dodano 13-02-2010 o godzinie 22:33 ----

Bo tak avatarek Ci mruga z koloru super moderatora na administratora ?

No widzisz, nie myślałem o tym w ten sposób, zdawało mi się, że po prostu z żółtego robi się czerwony

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych