Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nabór moderatorów MyApple.pl

• Zamknięty Temat jest zamknięty
511 odpowiedzi w tym temacie

#376 lukasz008

lukasz008
  • 251 postów
  • SkądPL

Napisano 03 lutego 2010 - 19:33

popieram również :)

#377 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 03 lutego 2010 - 19:36

To w ogóle nie jest ze sobą powiązane.

Zawsze myślałem, że oprócz działów iPhone/iPod, moderator MyApple powinien znać biegle OS X a do potrzebny jest Mac. Widocznie się myliłem :)

#378 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 lutego 2010 - 19:52

Zawsze myślałem, że oprócz działów iPhone/iPod, moderator MyApple powinien znać biegle OS X a do potrzebny jest Mac. Widocznie się myliłem :)

Myślę, że układ działów na forum jest na tyle jasny, że nie trzeba być moderatorem, by się w nim połapać, a działania moderatora polegają najcześciej na:
- przenoszeniu tematów do odpowiednich działów,
- usuwaniu treści niezgodnych z regulaminem bądź innymi zasadami panującymi na forum (spamu, wulgaryzmów, wpisów ad persona, itd.).

Merytoryczną część wpisów tworzą wszyscy - każdy z Was ma bardzo ważny udział w tworzeniu MyApple, bo to dzięki Wam to miejsce istnieje. Moderator najlepiej jakby nie miał*w ogóle nic do roboty, bo to by oznaczało, że wszyscy się dogadują i trzymają się ogólnie przyjętych zasad.

#379 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lutego 2010 - 22:08

może ja też się zgłoszę.. ;) do działu iPhone oczywiście, Maca niestety nie posiadam ;] ale w dziale iPhone jest potrzebna wręcz armia moderatorów :D ale jak mam napisać takie "podanie" jak majkool, to nie w tej chwili :) więc tak ogólnie to: -wchodzę na forum codziennie, śledzę aktualności na forum -staram się być uprzejmy w stosunku do innych użytkowników -tak jak majkool, piszę w naszym ojczystym języku, czyli polsku -mam dość dużą wiedzę o iPhonie

#380 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 22:42

Witam ja Alex
chciałbym być moderatorem gdyż:
- jestem cierpliwy kulturalny i miły,
- starałbym się poprawiać błędy ortograficzne,(dział iphone)
- znam się na iphonie,
- czytam wiele tematów,
- nie mogę pomóc w dziale mac, gdyż używam często macka (50 cykli od wakacji),
- staram się odpowiadać na temat krótko i zwięźle (zrozumiale).
- nie obrażam osób na forum,
- nie dodaje linków do "piratów"
- wymieniam iphone co roku, więc znam każdy model iphone'a,
- znam regulamin forum,
- opisuje sposoby wyjścia z trudnych sytułacji bez odsyłania do wyszukiwarki,
Pozdrawiam Alex.

---- Dodano 03-02-2010 o godzinie 22:45 ----
- często wchodzę na forum,

#381 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 lutego 2010 - 02:42

Ja także jestem jak najbardziej za Majkool . Naprawdę jest bardzo otwarty i pomocny. Nie załamuje się głupimi pytaniami i najważniejsze naprawdę stara się pomoc. Wiele osób nie zainteresowałoby sie drobnymi problemami a on naprawdę w każdej sprawie próbuje pomoc. Nawet przez gg jest miły i pomocny wiec taki Moderator to naprawdę coś. obyś tylko dalej tak trzymał...

:)

Nie mam nic przeciwko bycia moderatorem tego użytkownika, ale...
-forum nie służy do rozwiązywania problemów przez gg
-rolą(główną) moderatora jest trzymanie porządku w odpowiednich działach, a nie rozwiązywanie problemów.

Zgłaszam swoją kandydaturę do działu iPhone ponieważ:
-dział ten jest w opłakanym stanie. Te same tematy powtarzają się nawet po kilka razy dziennie i o zgrozo są tylko zamykane, a nie przenoszone od razu do kosza. Obecnie wyszukanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem. Dzięki bogu Google ma opcję "site:". Bez urazy, ale dwóch ostatnio wybranych moderatorów dla tego działu było widocznych przez pierwszych tydzień, a obecnie to jak się któryś obudzi to po miesiącu zamknie dawno martwy temat. Jedynie Davvido widać w tym dziale, a to znacząco za mało!
-mam odpowiednią ilość czasu, aby pełnić tą funkcję.
-nie chcę być moderatorem dla prestiżu. Mam bardzo konkretne cele i środki jakie bym chciał w tym dziale osiągnąć dla dobra użytkowników i własnego(to już do uzgodnienia z administracją). Swoją drogą nie są to moje wymysły, a sposoby, które się sprawdziły na wielu forach.
-jestem osobą zdecydowaną, a właśnie zdecydowanych działań temu działowi brak.
-jestem również osobą specyficzną oraz znaną przez co pewnie pewnie proporcje za i przeciw będą równe.
-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego. Oczywiście wszystko z umiarem.

Proponuję (dwu)tygodniowy okres próbny aby administracja mogła zdecydować czy w praktyce jestem osobą odpowiedzialną na to stanowisko.

#382 thozo

thozo
  • 1 956 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 06:26

krakers09 - głosuję na Ciebie. Wreszcie ktoś napisał z sensem, a nie "chcę bo chcę i jestem fajny". Pozdrawiam

#383 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 04 lutego 2010 - 09:28

Jestem za Krakersem09. W dziale iPhone naprawdę*bałagan.. przyda się mod, który tego przypilnuje.

#384 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2010 - 13:01

Głosuję za krakersem09, odpowiedni staż i duża liczba postów z sensem.

Co do poprzednich ochotników - nie wystarczy to,*że kupiliście iphone i wiecie jak zrobić jailbreaka. Stanowisko moderatora to nie wyróżnienie za pomoc innym, robić*to możecie doskonale i bez znaczka. "Pomyliliście niebo z gwiazdami odbitymi na powierzchni stawu" :)

-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego.

dL4cZ3g0Oż t0 t4K nE3 w0LnĄ? wOlN^ Kr4i!:) :P ;) :D :cool: :eek: :grin: :lol: ;-) :-P :razz: :-o

#385 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 lutego 2010 - 13:23

-dział ten jest w opłakanym stanie.

Popieram kandydaturę "krakersa". Ten dział potrzebuje zdecydowanej ręki.

PS. Szkoda, że w "podpisie" nie ma Maczka ;)

#386 ejnik

ejnik
  • 296 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 13:34

Popieram kandydaturę "krakersa". Ten dział potrzebuje zdecydowanej ręki.

PS. Szkoda, że w "podpisie" nie ma Maczka ;)

Czy ty mówisz poważnie ? Co ma mack do bycia administratorem ?? Ważne jest jaką posiada wiedzę a nie to jakim sprzetem dysponuje .... Uważam , że wypowiedzi takiego typu są bez sensu ...

#387 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 lutego 2010 - 13:41

Czy ty mówisz poważnie ? Co ma mack do bycia administratorem ?? Ważne jest jaką posiada wiedzę a nie to jakim sprzetem dysponuje .... Uważam , że wypowiedzi takiego typu są bez sensu ...

Żle by było, gdyby moderator MyApple używał 'Hakintosza" :) Nie musisz się z tym zgadzać.

#388 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 04 lutego 2010 - 13:44

Panowie po co zbędna dyskusja? Kilka postów wcześniej dwóch administratorów powiedziało, że nie jest to istotne. To co kto używa to jego indywidualna sprawa. Dwa kto powiedział, że posiadam Hakintosza? - Pytanie retoryczne.

#389 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 lutego 2010 - 15:10

Panowie po co zbędna dyskusja? Kilka postów wcześniej dwóch administratorów powiedziało, że nie jest to istotne. To co kto używa to jego indywidualna sprawa. Dwa kto powiedział, że posiadam Hakintosza? - Pytanie retoryczne.

Jest takie stare przysłowie: "Uderz w stół a nożyce się odezwą" ;)
Myślę, że wypowiedź i zdanie administratorów zamyka ową dyskusję. Zostało to wystarczająco sprecyzowane.

#390 farmaceuta91

farmaceuta91
  • 144 postów
  • SkądSydney/Tyczyn

Napisano 04 lutego 2010 - 15:17

Witam Mi również wydaję się że Moderator nie musi posiadać Maca. To forum MyApple , a nie MyMac.

#391 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 15:25

Tylko ja mam nadzieję, że to forum nie zamieni sie w forum myhackedapple.pl O ile posiadanie tej czy innej zabawki nie jest warunkiem bycia moderatorem, o tyle nastawienie do sposobu jej używania już chyba tak.

#392 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 04 lutego 2010 - 18:16

A co tam, też się zgłoszę, widzę, że taka moda teraz ;]. No to jedziemy: 1) Często udzielam się na forum, czasem nie podaje ludziom odpowiedzi, na problem, który już się pojawił, bo moim zdaniem to karmienie trolla, jak od początku nie nauczy się szukać to już tego nigdy nie zrobi. 2) W sprawach iPhone'a biegle się orientuje. 3) Oczywiście nie można zapomnieć o ortografii i interpunkcji, której zasady przestrzegam. 4) Na koncie nigdy nie miałem warńow i chyba jestem w mniejszości osób, które znają regulamin. 5) Na forum jestem kilka-kilkanaście razy dziennie, więc jakby co zawsze mogę szybko zareagować. 6) Mam Maca! Ale co z tego, mi chodzi o dział iPhone ^^. 7) Chętnie pomoge w dalszym rozwijaniu się forum. 8) Już bym zapomniał co chciałbym moderować, otóż chętnie zajmę się działami na temat iPhone'a i z tego co widzę tam przydało by się ich troszkę ;). 9) Hmmm, co dalej, bardzo chciałbym CIACHAĆ pirackie posty, to musi sprawiać dużo radości. 10) Jedni mnie lubią inni nie, ale to pewnie za to, że ich odsyłam do szukajki, ale wystarczy do mnie napisać PW, tam w większości przypadków wszystko tłumacze(ostatnio dosyć często muszę ją opróżniać), ja po prostu nie chcę by forum było zaśmiecone. 11) Jeśli nie było by wolnych miejsc w dzialę iPhone, to mogę moderować każdy inny. To chyba na tyle ;]. pozdrawiam, ed00c

#393 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 lutego 2010 - 18:48

6) Mam Maca! Ale co z tego, mi chodzi o dział iPhone ^^.
7) Chętnie pomoge w dalszym rozwijaniu się forum.
8) Już bym zapomniał co chciałbym moderować, otóż chętnie zajmę się działami na temat iPhone'a i z tego co widzę tam przydało by się ich troszkę ;).
9) Hmmm, co dalej, bardzo chciałbym CIACHAĆ pirackie posty, to musi sprawiać dużo radości.
10) Jedni mnie lubią inni nie, ale to pewnie za to, że ich odsyłam do szukajki, ale wystarczy do mnie napisać PW, tam w większości przypadków wszystko tłumacze(ostatnio dosyć często muszę ją opróżniać), ja po prostu nie chcę by forum było zaśmiecone.
pozdrawiam, ed00c

Popieram również kandydaturę ed00c. Kolega jest rzeczowy i pomocny.

#394 tomasz

tomasz

• 10 982 postów

Napisano 04 lutego 2010 - 21:02

Dziękujemy za tyle zgłoszeń :)
Szkoda, że wszyscy do działu iPhone - inne działy też potrzebują opieki - oczywiście nie tak intensywnej ale jednak.
Kandydatury zostaną skonsultowane z obecnymi moderatorami działu iPhone (i nie tylko).

---- Dodano 05-02-2010 o godzinie 00:06 ----

Witam,

Zgłaszam swoją kandydaturę na Moderatora (Dział - iPhone)...

Kilka punktów o sobie:

• Często udzielam się na forum, na ten czas (Dział - iPhone), oczywiście postaram się poszerzyć aktywność w pozostałych.
  • Z natury i z serca jestem bardzo pomocną osobą, także miłą, życzliwą oraz kulturalną.
  • Piszę po polsku i staram się nie popełniać błędów językowych.
  • Wypowiadam się merytorycznie i obszernie, chętnie udzielam pomocy użytkownikom.
  • Nie odsyłam osób do wyszukiwarki, zazwyczaj staram się podpinać linki bądź hiperłącza do omawianych wcześniej tematów.
  • Nie jestem despotą, którego nie obowiązują żadne zasady - załagodzę ewentualne konflikty, z każdym znajdę wspólny język, ostrzeżenia przyznam za nagminne lub poważne naruszenia regulaminu i mogę przymknąć oko na jednorazowe drobne przewinienie. Nie chcę, aby nowi użytkownicy zrażali się do forum ze względu na ostre traktowanie czy też wyśmiewanie za zadawanie pytań, na które jest już odpowiedź.
  • Zarejestrowałem się w połowie 2008r. Nie dostałem żadnych ostrzeżeń, tak więc świecę przykładem stosując się do wszystkich punktów regulaminu.
  • Znam dobrze forum, użytkowników, zasady oraz rozwiązania na wszelkie problemy związane z iPhone-m.
  • Resztę punktów mogłoby dodać wielu użytkowników, którym już pomogłem, oraz tym, dla których spełniam wyżej wymienione.

Dziękuję serdecznie za zainteresowanie się moją osobą.

Pozdrawiam,
majkool

Nie mam nic przeciwko bycia moderatorem tego użytkownika, ale...
-forum nie służy do rozwiązywania problemów przez gg
-rolą(główną) moderatora jest trzymanie porządku w odpowiednich działach, a nie rozwiązywanie problemów.

-dział ten jest w opłakanym stanie. Te same tematy powtarzają się nawet po kilka razy dziennie i o zgrozo są tylko zamykane, a nie przenoszone od razu do kosza. Obecnie wyszukanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem. Dzięki bogu Google ma opcję "site:". Bez urazy, ale dwóch ostatnio wybranych moderatorów dla tego działu było widocznych przez pierwszych tydzień, a obecnie to jak się któryś obudzi to po miesiącu zamknie dawno martwy temat. Jedynie Davvido widać w tym dziale, a to znacząco za mało!
-mam odpowiednią ilość czasu, aby pełnić tą funkcję.
-nie chcę być moderatorem dla prestiżu. Mam bardzo konkretne cele i środki jakie bym chciał w tym dziale osiągnąć dla dobra użytkowników i własnego(to już do uzgodnienia z administracją). Swoją drogą nie są to moje wymysły, a sposoby, które się sprawdziły na wielu forach.
-jestem osobą zdecydowaną, a właśnie zdecydowanych działań temu działowi brak.
-jestem również osobą specyficzną oraz znaną przez co pewnie pewnie proporcje za i przeciw będą równe.
-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego. Oczywiście wszystko z umiarem.

Proponuję (dwu)tygodniowy okres próbny aby administracja mogła zdecydować czy w praktyce jestem osobą odpowiedzialną na to stanowisko.

Decyzje zapadły szybko...
Witamy dwóch nowych moderatorów (wszystkie działy związane iPhone)

#395 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 00:28

A ja nie rozumiem co tak się niektórzy pchają na tych moderatorów. To jakiś zaszczyt dla was czy co, bo nie bardzo rozumiem. O co z tym chodzi. Zrozumiał bym za kasę, ale tak. hmm. no nie kapuje tego.

#396 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 05 lutego 2010 - 00:33

Czy w życiu wszystko należy robić interesownie? Podziwiam chłopaków za chęci, gdyż moderowanie to odpowiedzialna i czasami niewdzięczna praca.

#397 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 05 lutego 2010 - 00:53

Czy w życiu wszystko należy robić interesownie? Podziwiam chłopaków za chęci, gdyż moderowanie to odpowiedzialna i czasami niewdzięczna praca.

Właśnie to samo chciałem napisać.
Mam nadzieje, że nie znudzi się Wam po kilku dniach.
Witam i pozdrawiam nowych moderatorów.

#398 Suave

Suave

• 2 204 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 15:10

Chłopaków?? Tu są też panie ;)

#399 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 05 lutego 2010 - 20:05

Bardzo się cieszę, że ktoś ogarnięty i stanowczy (gratuluję krakers ) będzie moderował dział iPhone.. Nie ukrywam, że prawie ngidy nie chce mi się tam wchodzić, bo wiem co zastanę. bałagan. :) Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. powodzenia!

#400 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 05 lutego 2010 - 21:14

Chłopaków?? Tu są też panie ;)

Serdecznie przepraszam.
Gratuluję i podziwiam również wszystkie panie - moderatorki ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych