Nabór moderatorów MyApple.pl
Napisano 03 lutego 2010 - 19:33
Napisano 03 lutego 2010 - 19:36
To w ogóle nie jest ze sobą powiązane.
Zawsze myślałem, że oprócz działów iPhone/iPod, moderator MyApple powinien znać biegle OS X a do potrzebny jest Mac. Widocznie się myliłem
Napisano 03 lutego 2010 - 19:52
Myślę, że układ działów na forum jest na tyle jasny, że nie trzeba być moderatorem, by się w nim połapać, a działania moderatora polegają najcześciej na:Zawsze myślałem, że oprócz działów iPhone/iPod, moderator MyApple powinien znać biegle OS X a do potrzebny jest Mac. Widocznie się myliłem
- przenoszeniu tematów do odpowiednich działów,
- usuwaniu treści niezgodnych z regulaminem bądź innymi zasadami panującymi na forum (spamu, wulgaryzmów, wpisów ad persona, itd.).
Merytoryczną część wpisów tworzą wszyscy - każdy z Was ma bardzo ważny udział w tworzeniu MyApple, bo to dzięki Wam to miejsce istnieje. Moderator najlepiej jakby nie miał*w ogóle nic do roboty, bo to by oznaczało, że wszyscy się dogadują i trzymają się ogólnie przyjętych zasad.
Napisano 03 lutego 2010 - 22:08
Napisano 03 lutego 2010 - 22:42
chciałbym być moderatorem gdyż:
- jestem cierpliwy kulturalny i miły,
- starałbym się poprawiać błędy ortograficzne,(dział iphone)
- znam się na iphonie,
- czytam wiele tematów,
- nie mogę pomóc w dziale mac, gdyż używam często macka (50 cykli od wakacji),
- staram się odpowiadać na temat krótko i zwięźle (zrozumiale).
- nie obrażam osób na forum,
- nie dodaje linków do "piratów"
- wymieniam iphone co roku, więc znam każdy model iphone'a,
- znam regulamin forum,
- opisuje sposoby wyjścia z trudnych sytułacji bez odsyłania do wyszukiwarki,
Pozdrawiam Alex.
---- Dodano 03-02-2010 o godzinie 22:45 ----
- często wchodzę na forum,
Napisano 04 lutego 2010 - 02:42
Nie mam nic przeciwko bycia moderatorem tego użytkownika, ale...Ja także jestem jak najbardziej za Majkool . Naprawdę jest bardzo otwarty i pomocny. Nie załamuje się głupimi pytaniami i najważniejsze naprawdę stara się pomoc. Wiele osób nie zainteresowałoby sie drobnymi problemami a on naprawdę w każdej sprawie próbuje pomoc. Nawet przez gg jest miły i pomocny wiec taki Moderator to naprawdę coś. obyś tylko dalej tak trzymał...
-forum nie służy do rozwiązywania problemów przez gg
-rolą(główną) moderatora jest trzymanie porządku w odpowiednich działach, a nie rozwiązywanie problemów.
Zgłaszam swoją kandydaturę do działu iPhone ponieważ:
-dział ten jest w opłakanym stanie. Te same tematy powtarzają się nawet po kilka razy dziennie i o zgrozo są tylko zamykane, a nie przenoszone od razu do kosza. Obecnie wyszukanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem. Dzięki bogu Google ma opcję "site:". Bez urazy, ale dwóch ostatnio wybranych moderatorów dla tego działu było widocznych przez pierwszych tydzień, a obecnie to jak się któryś obudzi to po miesiącu zamknie dawno martwy temat. Jedynie Davvido widać w tym dziale, a to znacząco za mało!
-mam odpowiednią ilość czasu, aby pełnić tą funkcję.
-nie chcę być moderatorem dla prestiżu. Mam bardzo konkretne cele i środki jakie bym chciał w tym dziale osiągnąć dla dobra użytkowników i własnego(to już do uzgodnienia z administracją). Swoją drogą nie są to moje wymysły, a sposoby, które się sprawdziły na wielu forach.
-jestem osobą zdecydowaną, a właśnie zdecydowanych działań temu działowi brak.
-jestem również osobą specyficzną oraz znaną przez co pewnie pewnie proporcje za i przeciw będą równe.
-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego. Oczywiście wszystko z umiarem.
Proponuję (dwu)tygodniowy okres próbny aby administracja mogła zdecydować czy w praktyce jestem osobą odpowiedzialną na to stanowisko.
Napisano 04 lutego 2010 - 06:26
Napisano 04 lutego 2010 - 09:28
Napisano 04 lutego 2010 - 13:01
Co do poprzednich ochotników - nie wystarczy to,*że kupiliście iphone i wiecie jak zrobić jailbreaka. Stanowisko moderatora to nie wyróżnienie za pomoc innym, robić*to możecie doskonale i bez znaczka. "Pomyliliście niebo z gwiazdami odbitymi na powierzchni stawu"
-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego.
dL4cZ3g0Oż t0 t4K nE3 w0LnĄ? wOlN^ Kr4i! :cool: :eek: :grin: ;-) :-P :razz: :-o
Napisano 04 lutego 2010 - 13:23
-dział ten jest w opłakanym stanie.
Popieram kandydaturę "krakersa". Ten dział potrzebuje zdecydowanej ręki.
PS. Szkoda, że w "podpisie" nie ma Maczka
Napisano 04 lutego 2010 - 13:34
Popieram kandydaturę "krakersa". Ten dział potrzebuje zdecydowanej ręki.
PS. Szkoda, że w "podpisie" nie ma Maczka
Czy ty mówisz poważnie ? Co ma mack do bycia administratorem ?? Ważne jest jaką posiada wiedzę a nie to jakim sprzetem dysponuje .... Uważam , że wypowiedzi takiego typu są bez sensu ...
Napisano 04 lutego 2010 - 13:41
Czy ty mówisz poważnie ? Co ma mack do bycia administratorem ?? Ważne jest jaką posiada wiedzę a nie to jakim sprzetem dysponuje .... Uważam , że wypowiedzi takiego typu są bez sensu ...
Żle by było, gdyby moderator MyApple używał 'Hakintosza" Nie musisz się z tym zgadzać.
Napisano 04 lutego 2010 - 13:44
Napisano 04 lutego 2010 - 15:10
Panowie po co zbędna dyskusja? Kilka postów wcześniej dwóch administratorów powiedziało, że nie jest to istotne. To co kto używa to jego indywidualna sprawa. Dwa kto powiedział, że posiadam Hakintosza? - Pytanie retoryczne.
Jest takie stare przysłowie: "Uderz w stół a nożyce się odezwą"
Myślę, że wypowiedź i zdanie administratorów zamyka ową dyskusję. Zostało to wystarczająco sprecyzowane.
Napisano 04 lutego 2010 - 15:17
Napisano 04 lutego 2010 - 15:25
Napisano 04 lutego 2010 - 18:16
Napisano 04 lutego 2010 - 18:48
6) Mam Maca! Ale co z tego, mi chodzi o dział iPhone ^^.
7) Chętnie pomoge w dalszym rozwijaniu się forum.
8) Już bym zapomniał co chciałbym moderować, otóż chętnie zajmę się działami na temat iPhone'a i z tego co widzę tam przydało by się ich troszkę .
9) Hmmm, co dalej, bardzo chciałbym CIACHAĆ pirackie posty, to musi sprawiać dużo radości.
10) Jedni mnie lubią inni nie, ale to pewnie za to, że ich odsyłam do szukajki, ale wystarczy do mnie napisać PW, tam w większości przypadków wszystko tłumacze(ostatnio dosyć często muszę ją opróżniać), ja po prostu nie chcę by forum było zaśmiecone.
pozdrawiam, ed00c
Popieram również kandydaturę ed00c. Kolega jest rzeczowy i pomocny.
Napisano 04 lutego 2010 - 21:02
Szkoda, że wszyscy do działu iPhone - inne działy też potrzebują opieki - oczywiście nie tak intensywnej ale jednak.
Kandydatury zostaną skonsultowane z obecnymi moderatorami działu iPhone (i nie tylko).
---- Dodano 05-02-2010 o godzinie 00:06 ----
Witam,
Zgłaszam swoją kandydaturę na Moderatora (Dział - iPhone)...
Kilka punktów o sobie:
- Często udzielam się na forum, na ten czas (Dział - iPhone), oczywiście postaram się poszerzyć aktywność w pozostałych.
- Z natury i z serca jestem bardzo pomocną osobą, także miłą, życzliwą oraz kulturalną.
- Piszę po polsku i staram się nie popełniać błędów językowych.
- Wypowiadam się merytorycznie i obszernie, chętnie udzielam pomocy użytkownikom.
- Nie odsyłam osób do wyszukiwarki, zazwyczaj staram się podpinać linki bądź hiperłącza do omawianych wcześniej tematów.
- Nie jestem despotą, którego nie obowiązują żadne zasady - załagodzę ewentualne konflikty, z każdym znajdę wspólny język, ostrzeżenia przyznam za nagminne lub poważne naruszenia regulaminu i mogę przymknąć oko na jednorazowe drobne przewinienie. Nie chcę, aby nowi użytkownicy zrażali się do forum ze względu na ostre traktowanie czy też wyśmiewanie za zadawanie pytań, na które jest już odpowiedź.
- Zarejestrowałem się w połowie 2008r. Nie dostałem żadnych ostrzeżeń, tak więc świecę przykładem stosując się do wszystkich punktów regulaminu.
- Znam dobrze forum, użytkowników, zasady oraz rozwiązania na wszelkie problemy związane z iPhone-m.
- Resztę punktów mogłoby dodać wielu użytkowników, którym już pomogłem, oraz tym, dla których spełniam wyżej wymienione.
Dziękuję serdecznie za zainteresowanie się moją osobą.
Pozdrawiam,
majkool
Decyzje zapadły szybko...Nie mam nic przeciwko bycia moderatorem tego użytkownika, ale...
-forum nie służy do rozwiązywania problemów przez gg
-rolą(główną) moderatora jest trzymanie porządku w odpowiednich działach, a nie rozwiązywanie problemów.
-dział ten jest w opłakanym stanie. Te same tematy powtarzają się nawet po kilka razy dziennie i o zgrozo są tylko zamykane, a nie przenoszone od razu do kosza. Obecnie wyszukanie jakichkolwiek informacji graniczy z cudem. Dzięki bogu Google ma opcję "site:". Bez urazy, ale dwóch ostatnio wybranych moderatorów dla tego działu było widocznych przez pierwszych tydzień, a obecnie to jak się któryś obudzi to po miesiącu zamknie dawno martwy temat. Jedynie Davvido widać w tym dziale, a to znacząco za mało!
-mam odpowiednią ilość czasu, aby pełnić tą funkcję.
-nie chcę być moderatorem dla prestiżu. Mam bardzo konkretne cele i środki jakie bym chciał w tym dziale osiągnąć dla dobra użytkowników i własnego(to już do uzgodnienia z administracją). Swoją drogą nie są to moje wymysły, a sposoby, które się sprawdziły na wielu forach.
-jestem osobą zdecydowaną, a właśnie zdecydowanych działań temu działowi brak.
-jestem również osobą specyficzną oraz znaną przez co pewnie pewnie proporcje za i przeciw będą równe.
-piszę poprawnie po polsku i jestem zdecydowany, aby wymusić na użytkownikach stosowanie tego języka zamiast pokemoniastego. Oczywiście wszystko z umiarem.
Proponuję (dwu)tygodniowy okres próbny aby administracja mogła zdecydować czy w praktyce jestem osobą odpowiedzialną na to stanowisko.
Witamy dwóch nowych moderatorów (wszystkie działy związane iPhone)
Napisano 05 lutego 2010 - 00:28
Napisano 05 lutego 2010 - 00:33
Napisano 05 lutego 2010 - 00:53
Czy w życiu wszystko należy robić interesownie? Podziwiam chłopaków za chęci, gdyż moderowanie to odpowiedzialna i czasami niewdzięczna praca.
Właśnie to samo chciałem napisać.
Mam nadzieje, że nie znudzi się Wam po kilku dniach.
Witam i pozdrawiam nowych moderatorów.
Napisano 05 lutego 2010 - 15:10
Czy w życiu wszystko należy robić interesownie? Podziwiam chłopaków za chęci, gdyż moderowanie to odpowiedzialna i czasami niewdzięczna praca.
Chłopaków?? Tu są też panie
Napisano 05 lutego 2010 - 20:05
Napisano 05 lutego 2010 - 21:14
Chłopaków?? Tu są też panie
Serdecznie przepraszam.
Gratuluję i podziwiam również wszystkie panie - moderatorki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych