Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nabór moderatorów MyApple.pl

• Zamknięty Temat jest zamknięty
511 odpowiedzi w tym temacie

#351 tomasz

tomasz

• 10 982 postów

Napisano 04 stycznia 2010 - 23:54

Zastanawiam się czy istnieje techniczna możliwość wyboru "moderatora społecznego" - wskazywanego drogą głosowania (?) przez userów MyApple. Taki oderator powinien wykazać się stażem (minimum 2 lub 3 lata obecności na forum), czystym kontem (brak banów, warnów etc), koleżeństwem oraz dobrą wiedza o produktach Apple. Oczywiście proszę traktować to jako luźny projekt.

Dlaczego nie?
Ale taka osoba musi się tutaj najpierw zgłosić lub zostać zgłoszona przez kogoś i wyrazić zgodę na to :)

#352 Hercules

Hercules
  • 257 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 00:14

"Społeczny modeator" to dobry pomysł.... ale wyjdzie z tego "...drogą głosowania.." jakiś przewodniczący grupy czyli partii, pytanie tylko czy będzie system wielopartyjny czy zostaniemy przy mono. Wolalbym tak jak jest... A czy można sie ogłosić "Samozwańczym Moderatorem" ?

#353 IcePower

IcePower
  • 43 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 00:21

Użytkownik MacGyver będzie świetnym moderatorem:
1) Często udziela się na myapple czyli ma wystarczająco dużo czasu
2) Pomaga ludziom się w wielu działach, co oznacza, że ma szeroką wiedzę
3) Jest miły, życzliwy, kulturalny - nie odsyła ludzi do wyszukiwarki ale sam podrzuca linki do omawianych wcześniej tematów
4) Pojawił się w 2006r., co oznacza, że zna forum, użytkowników, zasady, problemy, itp, itd
Nie zgłaszam go tylko dlatego, że go po prostu lubię i że zakumplował nas wątek o tatuażach - to jest tylko dla fanu. Przede wszystkim cenię i szanuję za w/w punkty i uważam, że będzie bardzo dobrym moderatorem.
Jestem pewna, że MacGyver zostanie zgłoszony przez wiele osób
...

Rowniez popieram kandydature kolegi MacGyver z wyzej wymienionych powodow.

#354 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 07:27

Ja z chęcią wziąłbym pod swoją opiekę dział programowanie. Obecnie mam jako członek grupy Developer prawo do moderowania działu dla developerów, jako że tematyka działu programowanie jest zbliżona to z chęcią pomógłbym zarządzać tym działem, przenosząc tematy pomiędzy tymi dwoma działami, jak i przenosząc do właściwych tematy zabłąkane (do programowania trafiają dość często tematy związane z oprogramowaniem).

#355 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 09:34

Ja z chęcią wziąłbym pod swoją opiekę dział programowanie.

Obecnie mam jako członek grupy Developer prawo do moderowania działu dla developerów, jako że tematyka działu programowanie jest zbliżona to z chęcią pomógłbym zarządzać tym działem, przenosząc tematy pomiędzy tymi dwoma działami, jak i przenosząc do właściwych tematy zabłąkane (do programowania trafiają dość często tematy związane z oprogramowaniem).

Popieram kandydaturę wojtkowa, przyda się ktoś kto będzie pilnował obu działów i przenosił tematy pomiędzy nimi.

#356 tomasz

tomasz

• 10 982 postów

Napisano 05 stycznia 2010 - 23:46

Ja z chęcią wziąłbym pod swoją opiekę dział programowanie.

Obecnie mam jako członek grupy Developer prawo do moderowania działu dla developerów, jako że tematyka działu programowanie jest zbliżona to z chęcią pomógłbym zarządzać tym działem, przenosząc tematy pomiędzy tymi dwoma działami, jak i przenosząc do właściwych tematy zabłąkane (do programowania trafiają dość często tematy związane z oprogramowaniem).

Popieram kandydaturę wojtkowa, przyda się ktoś kto będzie pilnował obu działów i przenosił tematy pomiędzy nimi.

wojtkow witamy na pokładzie.

#357 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 11:26

wojtkow witamy na pokładzie.

Dziękuję za zaufanie, będę starał się go nie zawieść.

#358 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:24

Witamy nowego moderatora - jak widać, w przypadku kompetentnej osoby zgłoszenie jest rozpatrywane w trybie natychmiastowym :)

#359 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 06 stycznia 2010 - 16:51

Szczere Gratulacje dla nowego moderatora.

#360 blood

blood
  • 4 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 03:37

Jesli nadal aktualne to chciałbym polecić siebie ! Czemu ? Juz tłumacze : - czytam forum codziennie średnio przez 4 Godziny - nie wdaje się w kłótnie, dyskusje, nie jestem arogancki i wulgarny - mysle ze jestem osoba kulturalna i raczej zaden z użytkownikow nie mial niemiłych sytuacji z mojej strony - informatyczna wiedza na całkiem przyzwoitym poziomie i staram sie ja ciegle pogłębiac - jestem na forum już trochę i poznałem zarówno zasady, jak i użytkowników - staram się być pomocny i jesli cos wiem to sie tym dziele jesli natomiast nie jestem pewien to sie po prostu nie odzywam zeby innych nie wprowadzac w blad - nie jestem osoba małoletnia ktora daje sie poniesc emocja - Apple i ich produkty to moje zainteresowanie i staram sie byc na biezaco a nawet jeszcze dalej -pozatym chcial bym wziasc czynny udzial w tak świetnym przedsięwzięciu jak ten portal i moc byc czescia jego historii Z gory pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie !!!

#361 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lutego 2010 - 09:37

Nie jestem moderatorem, ale - pobądź trochę dłużej na forum, napisz więcej postów i dopiero wtedy pomyśl o kandydowaniu - przez dwa miesiące twojej obecności byłeś niezbyt aktywny.

#362 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 01 lutego 2010 - 12:39

- czytam forum codziennie średnio przez 4 Godziny
- nie wdaje się w kłótnie, dyskusje, nie jestem arogancki i wulgarny

4 godzinny dziennie i nie znajdujesz tematów wartych dyskusji?

#363 BatMan

BatMan
  • 414 postów
  • SkądKościerzyna

Napisano 01 lutego 2010 - 12:43

Chyba że na działach o sprzedaży/zamianie swojego sprzętu ;)

#364 blood

blood
  • 4 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 13:15

dziekuje za motywacje i na pewno bede bardziej aktywny pozdrawiam i dziekuje

#365 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 13:21

To ja się może wypowiem też coś ;) Koledzy forumowicze niestety mają rację - ciężko nam ocenić kogoś, kto jest mało aktywny. Doceniamy jednak chęci i będziemy mieć kandydaturę na uwadze.

#366 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 01 lutego 2010 - 13:21

Witamy nowego moderatora - jak widać, w przypadku kompetentnej osoby zgłoszenie jest rozpatrywane w trybie natychmiastowym :)

To między wierszami mamy czytać, że "plecy" się liczą ;) Żartuję.

#367 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 13:22

dziekuje za motywacje i na pewno bede bardziej aktywny pozdrawiam i dziekuje

Naucz się też używać PL znaczków, to może Ci pomóc w drodze na stołek moderatora ;)

#368 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 01 lutego 2010 - 13:28

To między wierszami mamy czytać, że "plecy" się liczą ;) Żartuję.

Ja bym to przeczytał tak, jak jest napisane - czyli, że wojtkow jest najlepszą osobą na stanowisko moderatora działów Programowanie i Dla deweloperów.

#369 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 22:53

Żarty, żartami, ale takie słowa mogą obrazić. Mam nadzieje że moja działalność na forum (również pomocą na PW), w tych konkretnych działach pokaże niedowiarkom, że na forum można zostać moderatorem właśnie z powodu wnoszonego wkładu. PS. oczywiście urazy nie noszę :)

#370 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 02 lutego 2010 - 23:12

Przepraszam, że dodaję kamyczek do dyskusji ale oprócz stażu oraz innych przymiotów moderator powinien posiadać komputer Apple. PS. Pisząc komputer nie miałem na myśli iPod/iPhone ;)

#371 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 02 lutego 2010 - 23:16

Przepraszam, że dodaję kamyczek do dyskusji ale oprócz stażu oraz innych przymiotów moderator powinien posiadać komputer Apple.

PS. Pisząc komputer nie miałem na myśli iPod/iPhone ;)

Czy ja wiem. Dlaczego? Ja zaczynałem od moderowania działu iPod kilka lat temu i nie miałem wtedy jeszcze Maka :) I proszę co ze mnie wyrosło - w sensie, że mam Maka ;)

#372 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 lutego 2010 - 00:44

Też nie widzę powodu, dla którego moderator forum „powinien” mieć*Maka. To w ogóle nie jest ze sobą powiązane.

#373 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 lutego 2010 - 02:44

Witam,

Zgłaszam swoją kandydaturę na Moderatora (Dział - iPhone)...

Kilka punktów o sobie:
  • Często udzielam się na forum, na ten czas (Dział - iPhone), oczywiście postaram się poszerzyć aktywność w pozostałych.
  • Z natury i z serca jestem bardzo pomocną osobą, także miłą, życzliwą oraz kulturalną.
  • Piszę po polsku i staram się nie popełniać błędów językowych.
  • Wypowiadam się merytorycznie i obszernie, chętnie udzielam pomocy użytkownikom.
  • Nie odsyłam osób do wyszukiwarki, zazwyczaj staram się podpinać linki bądź hiperłącza do omawianych wcześniej tematów.
  • Nie jestem despotą, którego nie obowiązują żadne zasady - załagodzę ewentualne konflikty, z każdym znajdę wspólny język, ostrzeżenia przyznam za nagminne lub poważne naruszenia regulaminu i mogę przymknąć oko na jednorazowe drobne przewinienie. Nie chcę, aby nowi użytkownicy zrażali się do forum ze względu na ostre traktowanie czy też wyśmiewanie za zadawanie pytań, na które jest już odpowiedź.
  • Zarejestrowałem się w połowie 2008r. Nie dostałem żadnych ostrzeżeń, tak więc świecę przykładem stosując się do wszystkich punktów regulaminu.
  • Znam dobrze forum, użytkowników, zasady oraz rozwiązania na wszelkie problemy związane z iPhone-m.
  • Resztę punktów mogłoby dodać wielu użytkowników, którym już pomogłem, oraz tym, dla których spełniam wyżej wymienione.

Dziękuję serdecznie za zainteresowanie się moją osobą.

Pozdrawiam,
majkool

#374 Medevil

Medevil
  • 97 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 18:01

Witam,

Zgłaszam swoją kandydaturę na Moderatora (Dział - iPhone)...

Kilka punktów o sobie:

• Często udzielam się na forum, na ten czas (Dział - iPhone), oczywiście postaram się poszerzyć aktywność w pozostałych.
  • Z natury i z serca jestem bardzo pomocną osobą, także miłą, życzliwą oraz kulturalną.
  • Piszę po polsku i staram się nie popełniać błędów językowych.
  • Wypowiadam się merytorycznie i obszernie, chętnie udzielam pomocy użytkownikom.
  • Nie odsyłam osób do wyszukiwarki, zazwyczaj staram się podpinać linki bądź hiperłącza do omawianych wcześniej tematów.
  • Nie jestem despotą, którego nie obowiązują żadne zasady - załagodzę ewentualne konflikty, z każdym znajdę wspólny język, ostrzeżenia przyznam za nagminne lub poważne naruszenia regulaminu i mogę przymknąć oko na jednorazowe drobne przewinienie. Nie chcę, aby nowi użytkownicy zrażali się do forum ze względu na ostre traktowanie czy też wyśmiewanie za zadawanie pytań, na które jest już odpowiedź.
  • Zarejestrowałem się w połowie 2008r. Nie dostałem żadnych ostrzeżeń, tak więc świecę przykładem stosując się do wszystkich punktów regulaminu.
  • Znam dobrze forum, użytkowników, zasady oraz rozwiązania na wszelkie problemy związane z iPhone-m.
  • Resztę punktów mogłoby dodać wielu użytkowników, którym już pomogłem, oraz tym, dla których spełniam wyżej wymienione.

Dziękuję serdecznie za zainteresowanie się moją osobą.

Pozdrawiam,
majkool

Jak najbardziej popieram. Z tego co zaobserwowałem użytkownik Majkool zawsze stara sie pomóc i udziela konkretnych odpowiedzi, ktore satysfakcjonuja w 100% :). Dodatkowo moge powiedziec ze uzytkownik ten byl gotów poswiecic mi swoj prywatny czas na wytlumaczenie kilku spraw odnosnie iphona na GG co rowniez pozytywnie za nim przemawia :). Majkool takze sprawia wrazenie osoby uprzejmej i posluguje sie poprawna polszczyzna co w dzisiejszych czasach i dobie internetowych troli powinno byc bardzo cenione.

Ja jestem jak najbardziej ZA :)!

#375 frqncais

frqncais
  • 9 postów

Napisano 03 lutego 2010 - 19:18

Ja także jestem jak najbardziej za Majkool . Naprawdę jest bardzo otwarty i pomocny. Nie załamuje się głupimi pytaniami i najważniejsze naprawdę stara się pomoc. Wiele osób nie zainteresowałoby sie drobnymi problemami a on naprawdę w każdej sprawie próbuje pomoc. Nawet przez gg jest miły i pomocny wiec taki Moderator to naprawdę coś. obyś tylko dalej tak trzymał... :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych