Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
334 odpowiedzi w tym temacie

#76 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 listopada 2007 - 00:29

A next-gen wlasnie Wii jest bardziej od xbox360 i ps3. Jako jedyna oferuje cos nowego i innego! PS3 i xbox to nadal to samo w ladniejszej oprawie graficznej...

I z lepszą sztuczną inteligencją, fizyką, rozbudowaniem i długością gier. Wszystko podane ze świetną społecznością Xbox Live (Wiem o Wii Connect, ale do XBL się nie umywa ;)) i wielkimi możliwościami multimedialnymi - HDTV, IPTV, VOD itd.

Mówię o Xboksie oczywiście.

#77 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 08 listopada 2007 - 09:14

Sorki za wklejanie linka do innego forum, ale mozecie sobie tu poczytac o wyzszosci jednej konsoli nad druga. Nadmienie tylko ze sporo osob ktore sie tam wypowiedzialo to informatycy itp. i dobrze znaja sie na rzeczy ---> http://www.in4.pl/nb...&post_id=287879

#78 Grosik

Grosik
  • 484 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 10:21

Cala dyskusja w tym topic'u bardzo przypomina: ktory komp jest lepszy mac czy pc... Bezowocne obrzucanie sie mocno subiektywnymi odczuciami i linkami. Najzabawniejsze jest to ze wypowiadaja sie osoby ktore w zyciu nie mialy xbox'a lub ps3 w rekach a uwazaja sie za konsolowych guru...

#79 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 listopada 2007 - 16:26

Tak, z tym, że ja dałem linka do wypowiedzi developera. Każdy developer zachwala XO. Nie spotkałem się z pozytywną opinią developera na temat PS3. Jeżeli takie są, to widocznie bardzo mało :)

#80 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 08 listopada 2007 - 16:34

I to nie jest fanboyowska wypowiedź? Poczytaj PSX Extreme a zobaczysz jak bardzo się myslisz. Myślenie typu "Mam iksboksa dlatego jest najleprzy" jest dziecinne. Developerzy twierdzą, że PS3 to konsola, która ma wielką moc, najpierw trzeba nauczyć się jednak jak ją wykorzystać.

#81 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 17:26

I to nie jest fanboyowska wypowiedź? Poczytaj PSX Extreme a zobaczysz jak bardzo się*myslisz. Myślenie typu "Mam iksboksa dlatego jest najleprzy" jest dziecinne. Developerzy twierdzą, że PS3 to konsola, która ma wielką moc, najpierw trzeba nauczyć się jednak jak ją wykorzystać.

To prawda ale deweloperzy sugerują się czymś jesczez innym i wydaje mi się że jest to ważniejsze od mocy konsoli. Chodzi o ilość sprzedanych konsol, dlatego też deweloperzy coraz częściej wydają tytuły na Wii których w życiu nie wydaliby na poprzednika czyli GameCuba. Chodiz o to że im więcej danej konsoli tym większy rynek zbytu ;)

---- Dodano 08-11-2007 o godzinie 17:30 ----

Bezowocne obrzucanie sie mocno subiektywnymi odczuciami i linkami. Najzabawniejsze jest to ze wypowiadaja sie osoby ktore w zyciu nie mialy xbox'a lub ps3 w rekach a uwazaja sie za konsolowych guru...

Jeżeli ktoś się tu wypowiada nie mając nigdy w życiu styczności z tymi konsolami to to jest śmieszne, tylko nikt do tego się nie przyzna. Bo lubi wyrażać swoje zdanie oparte na opiniach z internetu (zreszta ludiz podobnych do siebie);/

#82 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 listopada 2007 - 19:01

Śmieszny jesteś. Ogrom gier tych dobrych na PSP to nic innego jak konwersje z PS2 więc to zadne nowości, a sporo z tych konwersji jest po prostu źle zrobiona vide GRAW. To nic nowego.

A czy to że to są konwersje to znaczy że są do pupy?? Nie wydaje mi się. Wielu ludzi kupuje własnie dlatego psp bo w domu moga sobie pograc na PS2 w jakąś gre a następnie w jej odpowienik mogą pograć w drodze do pracy. I nie jest w cale tak ze sa same konwersje vide Locoroco czy Killzony(przeswietne gry no chyba sie z tym zgodzisz).

Też śmieszne. Co powoduje popyt na daną konsolę? Jej kolor? A może ilość kolorowych stron w instrukcji? Podpowiem Ci, to gry stanowią głowny warunek sprzedaży konsoli. W przypadku PSP nie jest tak dobrze jakby Sony chciało, więc ratuje się*konwersjami z PS2 taka jest prawda.

Ale przecież nie jest tak ze PSP sprzedaje się tragicznie. W tej chwili na całym swiecie rozeszło sie okolo 13 milionów tej konsolki. A obecnie PSP sprzedaje sie na poziomie DS(pewnie przez grę o bardzo słabej jakosci która nazywa sie Final Fantasy Tactics) i ten trend raczej sie utrzyma gdyz na psp jest produkowanych coraz wiecej bardzo dobrych pozycji. A najwiecej DS-ów kupują ludzie z kraju kwitnącej wisni i graja w te swoje symulatory randek i inne dziwne wymysły. I żeby nie było nie jestem przeciwnikiem DS jest wiele świetnych gier na nią ale wybierajac miedzy PSP a DS wybrałbym psp bo bardziej podobaja mi sie gry na nia robione. A pisanie że PSP to żart jest jak najbardziej nie na miejscu bo skoro kupiło ją już tylu ludzi i sprzedaż cały czas rośnie to chyba nie jest z nia tak najgorzej. Założe sie ze masz DS'a i w mysl zasady: czego nie mam to jest bee bedziesz i tak jechał po PSP równo i zadne argumenty cię nie przekonaja do tej konsolki.

Ta moda to chyba już trwa od wejścia konsoli na rynek, żadna moda, poprostu Nintendo wstrzeliło się w nisze graczy/nie graczy, to jest konsola dla wsyztskich z nakierowaniem na ludzi którzy wcześńiej mogli wogóle nie grać. Dlatego stąd taki sukces.

To wymien mi 10 dobrych gier na tą konsole i 10 zapowiedzi gier które być może będą hitami. Bo z tego co czytałem właściciele Wii nie mają w co grać. 75% Wii stoi w domach i się kurzy..

scurvy_shadow: nie jestem wróżką(jak coś to wróżbitą:P) tylko po prostu orientuje sie co za niedlugo wyjdzie na tą konsole i z tych zapowiedzi wynika ze juz wkrotce bedzie mozna przy PS3 niezle sie zabawic(MGS4, Gran Turismo, Uncharted, UT III i wiele wiele innych)

Pozdrawiam

#83 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 19:53

Założe sie ze masz DS'a i w mysl zasady: czego nie mam to jest bee bedziesz i tak jechał po PSP równo i zadne argumenty cię nie przekonaja do tej konsolki.

To przegrałeś... Co wygrałem?

To wymien mi 10 dobrych gier na tą konsole i 10 zapowiedzi gier które być może będą hitami. Bo z tego co czytałem właściciele Wii nie mają w co grać. 75% Wii stoi w domach i się kurzy..

Ooo jakie masz dokładne dane, 75% powiadasz? Powinni Cię zatrudnić w Nintendo na stanowisku speca od marketingu i sprzedaży, takich "kurzowych" danych to chyba nie mają. Widocznie developerzy tego nie zauważają i pchają swoje gry w ciemno? Dziesięć gier w ktore mogą grać posiadacze wii? Proszę:

Super Mario Galaxy
Guitar Hero III: Legends of Rock
Fire Emblem: Radiant Dawn
Metroid Prime Corruption
The Legend of Zelda: Twilight Princess
Super Paper Mario
Trauma Center: Second Opinion
WarioWare: Smooth Moves
Madden NFL 07
Rayman Raving Rabbids

A z zapowiedzi m.in Sadness, Super Smash Bros. Brawl, Resident Evil: Umbrella Chronicles, Disaster. Ale skończmy to już*bo i tak nie przekonam Ciebie , masz klapki na oczach. Wybierasz konsolę jaka TOBIE odpowiada. A krytyka innych systemów nie powina należeć do Ciebie bo widzę że się na tym mało znasz. Dalsza rozmowa z Tobą*jest bezcelowa. Wróćmy do tematu x360 czy ps3.

#84 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 listopada 2007 - 20:25

Tych danych sobie nie wymyśliłem tylko podałem za Neo+ A dane przedstawił red. nacz Famitsu (jesli ci ta nazwa cokkolwiek mowi a jesli nie to jest to najwiekszy japonski magazyn o grach). I nie 75 tylko 66 sory za pomyłke. To dlaczego najnowsze megaprodukcjie typu Assassin's Creed, Unreal Turnament 3, Resident Evil 5 omijają Wii szerokim łukiem?? Z wymienionych przez ciebie gier moim skromnym zdaniem to tylko Mario, Metroid i Zelda zasługują na miano must have reszta to przecietniaki lub tylko bardzo dobre gry. A co do moich klapek na oczach to nie wiem z czego to wywnioskowałes po prostu nie pasuje mi Wii a machanie Wii-lotem moze i jest zabawne ale przez 10 minut bo poki co to developerzy nie umieją zaprogramowac tak aby działał precyzyjnie(przykład: Red Steel, Tony Hawk). Dla mnie nie jest zreszta wazne na czym gram (czy to ps3 czy x360 czy pc) wazne w co. A dlaczego niby się nie znam?? Dlatego ze krtykuje Wii?? I dlatego ze nie sadze ze jest super uber konsola to juz sie nie znam tak? Ciekawe. Co do twojego przed ostatniego zdania to się z tobą w pełni zgodze że rozmowa z tobą jest bezcelowa. Mimo wszytko pozdrawiam.

#85 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 listopada 2007 - 20:27

Nie powiedziałeś co wygrałem? ;)

#86 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 listopada 2007 - 20:29

Może być Wii jak tak bardzo lubisz?:P Ooo albo PSP żebyś się musiał męczyć z tymi grami o marnej jakości ;)

#87 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 listopada 2007 - 22:39

Ooo... To ja mam PSP. LEzy przede mna na polce... Zgadniej co robi, kurzy sie!! I z tym sie zgodze. PSP jest nietrafiona niestety...po za wyscigami nie znalazlem nic co byloby GRYWALNE. Grafika to nie wszystko... I podobnie jest z wii. Jak dla mnie to jest to jedyna konsola ktora nazwalbym next-gen. Wprowadza cos zupelnie innego i nowego. Nastepcy sony i micro sa kopia poprzednich konsol o lepszych parametrach jednak powtarza nie wprowadzaja nic innowacyjnego! I gdyby nie to, ze nie posiadam xbox'a badz PS2 to bym kupil w pierwszej kolejnosci Wii. ;) :D

#88 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2007 - 00:03

Może być Wii jak tak bardzo lubisz?:P
Ooo albo PSP żebyś się musiał męczyć z tymi grami o marnej jakości ;)

Tzn. że nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem. Po co chcesz mi dać coś co mam żadna nagroda.

I podobnie jest z wii. Jak dla mnie to jest to jedyna konsola ktora nazwalbym next-gen. Wprowadza cos zupelnie innego i nowego. Nastepcy sony i micro sa kopia poprzednich konsol o lepszych parametrach jednak powtarza nie wprowadzaja nic innowacyjnego!
I gdyby nie to, ze nie posiadam xbox'a badz PS2 to bym kupil w pierwszej kolejnosci Wii. ;) :D

:)

#89 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 00:50

Przy wyborze postawilbym na cene konsoli igier, a to ile gier jest na dana konsole to pomylka bo i tak wszystkich nie kupisz; raczej tytuly, w ktore lubi/chce sie grac Jeszcze bym sie zastanowil nad dodatkowym uzyciem konsoli, jak media center albo chociazby internet. Sprawa pojemnosci samego nonika tez moze, ale nie musi, decydowac. Jak napisalem wczesniej, mam PS3 i 4 gry. To mi na razie wystarcza, w przyszlym roku moze wzbogace sie o 2/3 tytuly.

#90 rzep

rzep
  • 574 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 08:18

To dlaczego najnowsze megaprodukcjie typu Assassin's Creed, Unreal Turnament 3, Resident Evil 5 omijają Wii szerokim łukiem??

Bo Wii bazuje na innego typu gierkach? Nie mowiac juz o braku mocy obliczeniowej - poprostu za Wii stoi inna idea (zreszta bardzo sluszna) - zamiast przekonywac ludzi do gierki ultra realistyczna grafika, brutalnoscia i efektami specjalnymi zaoferujemy im swietna grywalnosc oraz ciekawy sposob obslugi - i to wystarcza, bo Wii sprzedaje sie jak swieze buleczki.

100x bardziej wciaga mnie Mario Strikers na Wii niz Gears of War na Xie.

#91 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 09 listopada 2007 - 09:38

I dlatego mam nadzieje ze Apple zrobi swoja konsolke do gier :) Tylko zgodnie z polityka "Think different" ciekawy jestem co ta "konsolka" by potrafila :)

#92 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 09 listopada 2007 - 09:46

Apple juz mialo konsolke do gier (pippin), ale niestety nie wypalila.....

#93 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 09 listopada 2007 - 14:21

I to nie jest fanboyowska wypowiedź? Poczytaj PSX Extreme a zobaczysz jak bardzo się myslisz. Myślenie typu "Mam iksboksa dlatego jest najleprzy" jest dziecinne.

No dokładnie, dlatego zdejmij klapki z oczu i zobacz co mówiły największe wytwórnie o obu platformach :)

Developerzy twierdzą, że PS3 to konsola, która ma wielką moc, najpierw trzeba nauczyć się jednak jak ją wykorzystać.

Nie. To gracze, a właściwie fanatycy Sony mają taką nadzieję.

"Wielka moc". Buahah..

#94 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 09 listopada 2007 - 23:41

Zobaczymy za kilka miesięcy. Narazie nie ma sensu przekonywania przemądrzałego 15-letniego spamera do konsoli, której nie posiada. Jeżeli uraziłem Twoje ego napisz aby usunięto mojego posta. PS. Oczywiście masz rację, PS3 i Cinema Display są beznadziejne....

#95 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2007 - 00:02

No bez jaj chlopcy - stoicie w 2 przeciwleglych obozah i sie klucicie (mam to na codzien ze znajomym - ja staram sie byc obiektywny on fanbojizuje sony) @Wicko - Wielkie wytwornie? Masz na mysli EA i .... no wlasnie EA - oni wiele rzeczy juz mowili. Prawda jest taka ze obe konsole, jezeli chodzi o kwestie techniczne, maja + i - mianowicie: PS3 ma szybszy procesor niz X360 co jest faktem biorac pod uwage moc obliczeniowa obu X360 ma zdaje sie szybszy uklad graficzny - tego jednak potwierdzic sie nie da. X360 ma wiecej pamieci o... 10MB ( wbudowanej na ukladzie grafiki przez co diabelnie szybkiej i dajacej jej kopa) Poniewaz gry na konsole maja nature streamingowa konsole nie potrzebuja gigantyczniej ilosci pamieci. PS3 odtwarza Blue-Ray - a to duza zaleta bo ja nie lubie zaglerki plytkami ;) Przechodzac dalej - jedyna konsola ktora ma teraz spory zbior dobrych gier jest Nintendo DS Co do XBL - bylo by za darmo to bym zrozumial ale placic? Za co? Za pare udogodnien ktore na PC sa za free - wolne zarty. Z tego zo patrze na forach to mam bardzo obiektywne spojzenie na konsole w przeciwienstwie do innych ;)

#96 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 10 listopada 2007 - 00:15

Przechodzac dalej - jedyna konsola ktora ma teraz spory zbior dobrych gier jest Nintendo DS

Zgadzam się z Tobą*praktycznie we wszystkim (w końcu powinienem, urodziłem się*w Tychach ;) ) tylko z powyższym akapitem nie mogę*się zgodzić. Ta konsola jakoś do mnie nie podchodzi. Miałem DS'a rok temu na wakacjach i te gry są*jakieś*dziwne, inne. Wszyscy zachwalają je jako "dające fun", ja w nich niczego takiego nie znalazłem. Nie licząc oczywiście New Super Mario Bros, genialna gra :)
Z pocketów polecam PSP, teraz to przenośne PS2 przeżywa swój najlepszy okres, swoją drogą multi w Gta jest świetne! :)

#97 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2007 - 00:19

Z pocketów polecam PSP, teraz to przenośne PS2 przeżywa swój najlepszy okres, swoją drogą multi w Gta jest świetne! :)

PSP mam, PS2 nie kupie bo mam PS3, mam tez X360, mysle o Wii ale narazie mnie tam tylko Metroid kreci (szkoda ze Redsteel okazal sie takim bublem)

#98 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 10 listopada 2007 - 00:27

Wii miałem przez dłuższą chwilę i są dwa problemy. 1. Brak gier w Polsce na Allegro (sklepy pomijam, 229zł za grę, której nie sprzedam to dużo) 2. Gry są dziwne, te z prawdziwych konsol dają więcej radości. I to multi... ;)

#99 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 13:19

Cytujac kolege strasznego z IN4:

Wystarczy popatrzyć na monitor z obrazem z konsoli a nie podniecać się cyframi. Gry PS3 działają w 1080p z anizo a na X360 nie działają w takiej rozdzielczości wogóle a w 720p mają obcięte anizo, no mozna mase cyferek pisać jakie to uber shadery ma 360 ... ale to jest fakt, wyświetla obraz słabszy i w mniejszej rozdzielczości.

Porównajmy Klocka Premium 20GB z PS3 40GB:

dwa razy większy dysk i czytnik filmów HD [wart z 1000 zł jak nie więcej] za 250 zł dopłaty? Rewelka! Gdzie tu przewaga X360 ? Do tego PS3 gry działają w 1080p, X-a nie, PS3 wyświetla filmy (z upscalingiem) DVD i HD-DVD w 1080p i niższych, X-box tylko w 720p/1080i, nie ma oczywiście w standardzie żadnego czytnika HD. Więc jako centrum multimedialne PS3 wygląda zdecydowanie lepiej (i dużo taniej).

z drobniejszych rzeczy, a ważnych cenowo - PS3 współpracuje z każdym USB pen drivem (zapis i odczyt) a X tylko odczyt, zapis jak najbardziej - na 10 razy droższych urzadzeniach z kluczem Microsoftu. Dla fanów homebrew, kolejna przewaga ekonomiczna - PS3 pozwala bezproblemowo uruchamiać inne systemy operacyjne i wykorzystać zdecydowanie szerzej konsolę (ale rozumiem że nie każdego to interesuje), YellowDog Linux pozwala przez usb podlaczyc klawiature, myszke i drukarki, zamieniając PS3 w całkiem sprawny PC (emulator WinXP też działa, choć oczywiście dość wolno) - jak ktoś lubi. Kolejną drobną rzeczą jest to że X obsługuje lan tylko do 100mb/s a PS3 obsługuje gigabitowy lan. Sony nie blokuje wkładania innych HDD do swojej maszynki (jak ktoś lubi), nie ma również sieciowych banów za inne sytemy operacyjne czy przeróbki. Jak ktoś lubi również - PS3 można wykorzystać jako sieciowy player multimediów w sieci LAN, Xboxa niby też.. ale tylko przy współpracy z komputerami z systemem Vista, a Sony z każdym systemem MS czy nie MS.

do tego kolejna przewaga ekonomiczna PS3. Proste porównanie cyfr - okazało sie prawdziwe - 0,02 vs 30. To są procenty awaryjnści konsol. 0,02% dla PS3 vs 30% dla Xboxa 360 (brzmi wręcz niewiarygodnie: 30 procent przeciwko dwóm setnym procenta) . Nie zamierzam spędzać paru miesięcy każdego roku czekając na naprawy konsoli, jak kupuje to po to żeby na niej grać i oglądać filmy.

P.S. Sam mam w domu PS3 z zainstalowanym Yellow Dogiem, oraz UBUNTU i stwierdzam ze jest to najlepsza konsola. Obecnie wraz z 42" telewizorem full HD ustawionym na "specjalnym" biurku uzywam jej jako konsolki i komputera i spokojnie daje rade do neta, nagrywania plyt (zew. naped USB), przegladania neta (w full HD dwie strony side-by-side spokojnie), czy ogladania filmow i to za nie tak straszna cene. Co do grafy w grach przeczytacie w cytatach bo nie chce powtarzac. X'a mialem mieche w domu - zamienilem sie czarnula ze znajomym na miesiac i stwierdzam ze grzeje sie toto niemilosiernie i halasuje, tak wiec nocne seanse troche frustruja, a w wiekszosc gier moge, lub w najblizszym czasie bede mogl sobie popykac na PC. XBL - fajne, ale za drogie.

Aha i nie piszcie mi ze teraz X'y grzeja sie mniej bo sa w 65mm, w tej technologi produkowane sa teraz tylko CPU, ale GPU wciaz jest produkowany w starym wymiarze technologicznym, a to on wydziela najwieksze ilosci ciepla i ma byc produkowany w 65mm bodajze dopiero w przyszlym roku.

#100 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2007 - 13:36

Cenowo porownujesz ale zapominasz o jakze malutkim aspekcie... Roznicy cenowej konsoli przy kupnie... Nawet gry na PS3 sa drozsze a zachwalasz to (cenowo) jakby w zasadzie darmo bylo... :/ Nie mam HD w domu i dlugo miec nie bede. Jaka roznica w obu konsolach dla mnie? Natomiast procenty awaryjnosci wzgledem Twego siedzenia kilka miesiecy w roku bez konsoli. Skonczyles jakas szkole, czy wylacznie nie uwazales na matematyce? Oraz pytanie jeszcze jedno. Jaka roznica czy grzeje sie czy nie? DO momentu kiedy nie PRZEGRZEWA sie to nawet lepiej aby grzalo... Na ogrzewaniu w chacie minimalnie oszczedze :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych