Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 30 października 2007 - 16:58
Napisano 30 października 2007 - 17:12
Posiadam Wii i próbuję sprzedać to badziewie, NIE POLECAMWii chwilowo odpadlo - choc jestem 100% pewny, ze predzej czy pozniej zagosci u mnie w domu!
Premium - X, bezprzewodowy pad, dysk 20gb, headset. Elite - dysk 120Gb, wszystko czarne, wejście HDMI.Wiec wybor miedzy PS3 a Xboxem. I teraz tak, czym sie roznia kolejne wersje xboxa 360?
Jak funkcjonalnie oceniacie jedna i druga?
Jak wyglada sprawa grania przez net na Xbox?
PS3, moim zdaniem jest lepsze. W najbliższym czasie będzie na nie masa nowych tytułów oraz usługa Home, dodatkowo za konsolą przemawia darmowa usługa sieciowa, odtwarzacz Blue-Ray, wygodniejszy pad w funkcją wykrywania ruchu. Dodatkowo konsola jest ogólnie silniejsza a niektóre tytuły odpala w 1080p. Co do grania przez net na xboxie - płacisz abonament, zakładasz konto i graszJak funkcjonalnie oceniacie jedna i druga?
Jak wyglada sprawa grania przez net na Xbox?
Xbox i PS3 maja porownywalna grafike. Z biegiem czasu, kiedy programisci opanuja PS3 gry beda wygladaly coraz lepiej. Przy xboxie szczytem grafiki jest obecnie "gears of war" i nie sądzę aby w tym temacie wiele się zmieniło, przynajmniej w najbliższym czasieJak wyglada sprawa grafiki na xbox? Widzialem wylacznie PS3 na ekranie i szczerze mowiac zwalila mnie z nog...
.Jak dodatki do jednej jak i drugiej konsoli - fajne sa gierki w stylu tej z gitara na ps'a
Napisano 30 października 2007 - 17:17
Zalezy co rozumiesz przez "wersje". Masz obecnie 4 wersje konsoli, w nawiasie podam naistotniejsze roznice.I teraz tak, czym sie roznia kolejne wersje xboxa 360?
Wejdz sobie na ign.com i zobacz której konsoli gry bardziej Ci odpowiadają prosteJak funkcjonalnie oceniacie jedna i druga?
Wygodnia płacisz 150 zł za rok grania i grasz, raczje bez lagów, rozmaiwasz podczas gry przez headset. Rankingi ogólnoswiatowe, zbieranie punktow prestiżu itp.Jak wyglada sprawa grania przez net na Xbox?
jak napisałem wyżej narazie różnice są nikłe, trzeba czekać aż programiści okiełznają potencjał PS3 a to może potrwać spokojnie 1 rok lub 2 lata. To kwestia programistów np. taki Virtual Fighter 5 nieco lepszy jest na X'a bo wydany prawie rok później od wersji na PS3 więc mieli czs ją dopracować.Jak wyglada sprawa grafiki na xbox? Widzialem wylacznie PS3 na ekranie i szczerze mowiac zwalila mnie z nog...
Gitarka jest tu i tuJak dodatki do jednej jak i drugiej konsoli - fajne sa gierki w stylu tej z gitara na ps'a
....
Napisano 30 października 2007 - 17:49
rozumiem ze mowa jest o Guitar Hero wiec tak apropo czy ktos wie cos wiecej o wyjsciu tej gierki na Maca?Gitarka jest tu i tu Choć na pewno więcej "gadżetów" będzie na PS3 Japończycy kochają bębenki, gitarki, maty do tańczenia, marakasy, karaoke itp (ja zresztą też
Napisano 30 października 2007 - 17:52
Napisano 30 października 2007 - 17:53
Takie gry nie wychodzą na PC a co dopiero o Macu mowa, stricte konsolowa gra.rozumiem ze mowa jest o Guitar Hero wiec tak apropo czy ktos wie cos wiecej o wyjsciu tej gierki na Maca?
Napisano 30 października 2007 - 17:53
Napisano 30 października 2007 - 17:54
To jak, HDMI jest w ersji arcade i elite a w tej pomiedzy to brak??
Napisano 30 października 2007 - 17:55
Odpowiedni kabel chyba można dokupić.To jak, HDMI jest w wersji arcade i elite a w tej pomiedzy to brak??
Napisano 30 października 2007 - 17:56
Odpowiedni kabel chyba można dokupić.
Jeśli jesteś zafascynowany mangą,anime i wszystkim co związane z kulturą japońską : PS.
Jeśli wolisz pograć sobie w mniejszą ilość, ale konkretnych gier : XBOX
Napisano 30 października 2007 - 18:11
Napisano 30 października 2007 - 18:20
Napisano 30 października 2007 - 18:28
Napisano 30 października 2007 - 18:34
Wyjście HDMI jest we wszystkich aktualnych modelach Xboxa360, również w Premium/Pro. Polskie sklepy oczywiście robią klientów w bambuko i te z HDMI sprzedają drożej - pozbywają się zapasów magazynowych. Np. w Empiku jeszcze w ogóle nie widziałem Premiumów z HDMI ;(
Zdarzają się różne bundle packi z dodatkowym kontrolerem, czy grami.
Warto kupić model z HDMI, ma on również procesor wykonany w mniejszym wymiarze (65nm vs 90) i poprawione chłodzenie.
Aha, jest jescze model Halo Edition, który jest zasadniczo Premiumem w zielonym kolorze i ma HDMI. Nie wszystkie Halo są już w 65nm, decyduje data produkcji.
Co do liczby gier - Xboxy360 z twardym dyskiem są w stanie emulować większość gier ze starego Xboxa. W wypadku PS3 najtańszy model (40GB) nie jest kompatybilny z PS2, droższe są.
Napisano 30 października 2007 - 18:48
rozumiem ze mowa jest o Guitar Hero wiec tak apropo czy ktos wie cos wiecej o wyjsciu tej gierki na Maca?
Napisano 30 października 2007 - 18:50
1 Mb/s przy 512 kb/s występują problemy. Im szybsze tym lepsze. Przy 4 Mb/s gra się online jak offline (czyt. bez przycięć)I nastepne pytanie. Jakie lacze potrzebne jest na bezproblemowa rozgrywke na sieci?
Napisano 30 października 2007 - 18:56
Napisano 30 października 2007 - 18:57
Wielu sprzedawców tak nazywa Premium -Nie wydaje mi się? Nie słyszałem o edycji Xboxa 360 Pro.
Zresztą nazwa Premium już oficjalnie nie występuje, Microsoft na swoich stronach przyznaje się teraz tylko do Xbox 360 Arcade, Xbox 360 i Xbox 360 Elite + wersje limitowane: Halo i The Simpsons (100 sztuk).
Napisano 30 października 2007 - 19:12
Ojojoj...PS3, moim zdaniem jest lepsze. W najbliższym czasie będzie na nie masa nowych tytułów oraz usługa Home, dodatkowo za konsolą przemawia darmowa usługa sieciowa, odtwarzacz Blue-Ray, wygodniejszy pad w funkcją wykrywania ruchu. Dodatkowo konsola jest ogólnie silniejsza a niektóre tytuły odpala w 1080p. Co do grania przez net na xboxie - płacisz abonament, zakładasz konto i grasz
Śmieszne. Na PS3 rozwój będzie, a na XO nie. Bo nie. Haha..Z biegiem czasu, kiedy programisci opanuja PS3 gry beda wygladaly coraz lepiej. Przy xboxie szczytem grafiki jest obecnie "gears of war" i nie sądzę aby w tym temacie wiele się zmieniło, przynajmniej w najbliższym czasie
Obecnie produkowane są:. Masz obecnie 4 wersje konsoli, w nawiasie podam naistotniejsze roznice.
Panie, jakimi tam lepszymi..PS3 przemawia do mnie lepszymi parametrami na ten moment..
Ty nie porównujesz Xboksa 1 z PS2? X360 ma znacznie więcej gier niż PS3..Jeśli wolisz pograć sobie w mniejszą ilość, ale konkretnych gier : XBOX
Napisano 30 października 2007 - 19:14
http://www.aspyr.com/product/info/85Takie gry nie wychodzą na PC a co dopiero o Macu mowa, stricte konsolowa gra.
Napisano 30 października 2007 - 20:05
Napisano 30 października 2007 - 20:24
Tu już przesadzasz ze swoimi argumentami PS3 technicznie jest lepsza od Xboxa360 i żadne wywody tego nie zmienią. Jest kwestią czasu aby programiści oswoili się ztą architekturą. Z każdą konsolą Sony mieli problemy, i dopieor po czasie pokazywali na co stać tą konsolę. Ale pamiętaj jedno liczba rdzeni robi swoje, a DVD to nie to samo co Blue Ray (na pojemnosc DVD juz narzekają programisci).Panie, jakimi tam lepszymi..
Bo zaraz będę*gryzł proszę*podaj jakie?balbis fakt ... 360 ma wiecej gier ..ale ps3 za to ma lepsze
i mysle z czasem ich ilosc bedzie rosla
Napisano 30 października 2007 - 20:38
Napisano 30 października 2007 - 20:47
Lol. Ja podałem argumenty, a Ty?Wicko: PS3 jest MOCNIEJSZE i kiedy xbox będzie się powoli wypalał (gry nie osiągną większego poziomu niż Gears'y) na konsoli Sony będzie więcej zaawansowanych tytułów
J/w. Argumenty. Niby dlaczego ma być technocznie lepsza?Tu już przesadzasz ze swoimi argumentami PS3 technicznie jest lepsza od Xboxa360 i żadne wywody tego nie zmienią. Jest kwestią czasu aby programiści oswoili się ztą architekturą. Z każdą konsolą Sony mieli problemy, i dopieor po czasie pokazywali na co stać tą konsolę. Ale pamiętaj jedno liczba rdzeni robi swoje, a DVD to nie to samo co Blue Ray (na pojemnosc DVD juz narzekają programisci).
Napisano 30 października 2007 - 21:27
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych