Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
334 odpowiedzi w tym temacie

#26 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 października 2007 - 21:39

Też miałem podobny problem, i wybrałem PS3 kiedy dowiedziałem się o tej nowej wersji- 2x USB, HDMI, 40 GB dysk i wsyzstko co poprzednia PS3 (o ile się nie mylę) za 1599 (?) i czekam, aż się w końcu pojawi (ktoś ma jakieś inf.?) i co będzie w zestawie, tzn o ile droższy będzie Starter Pack.

#27 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 30 października 2007 - 21:43

Już się pojawiło, obczaj Allegro ;)

#28 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2007 - 21:49

DMC 4, Heavenly Sword. X też tego nie dostanie.

Z tym DMC4 trafiłeś jak kulą w płot ;) Oczywiście że będzie wersja X poszukaj dobrze.

#29 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 30 października 2007 - 21:59

Ok, dałem ciała ;). Pomimo to sixaxis jest lepszy od tego microsoftowego badziewia ;)

#30 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 października 2007 - 22:27

Jeżeli wg. Ciebie śmieci to tekstury wysokiej jakości to śmieci to MUSISZ mieć rację... Między 50Gb a 9 jest spora różnica

Co mówi Ci heksamedacyjne 000000000000000000000000000000000000 ?
Tekstur wysokiej jakości nie pociągnie chociażby RAM ps3 :lol:

Sixaxis, i cała seria DualShocków, jest znacznie mniej wygodna niż pad XO. To jest chyba logiczne, huh? ( dlaczego? http://pl.youtube.co...h?v=NsaCm9qcOxM )

Btw - http://pl.youtube.co...h?v=oMnDDyu6K6E
Hahah :P Często zobaczysz taki komunikat, jeżeli posiadasz tylko PS3 :)

#31 Grosik

Grosik
  • 484 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 października 2007 - 23:02

Btw - http://pl.youtube.co...h?v=oMnDDyu6K6E
Hahah :P Często zobaczysz taki komunikat, jeżeli posiadasz tylko PS3 :)

Zastanawiam sie co chcesz udowodnic wrzucajac link do tego typu "produkcji"...

Sugeruje zdjecie xBOX'owych klapek z glowy i dokladne obejrzenie zamieszonego materialu - jesli miales kiedykolwiek przed oczami menu ps3 to bez trudu zauwazysz ze gosc nie odpala gierki z menu game tylko filmik z plyty wybierajac go z menu Movies... malo tego przy odtwarzaniu wyraznie widac trojkat "play" w lewym dolnym rogu ktorego nie uswiadczysz grajac w zadna z ps'owych gierek.

#32 swistak

swistak
  • 235 postów

Napisano 30 października 2007 - 23:26

hmm... za xboxem przemawia swietna rozgrywka online, co prawda platna, ale za to niesamowicie miodna. Masa exclusives podkupionych od sony, pad z wibracjami (co to za frajda grac na sixaxis bez wibracji? ) swietna biblioteka gier teraz, co oznacza ze niedlugo bedize mozna je kupic taniej, co z kolei oznacza tansze granie w fajne gry :) niebezposrednio dla usera, ale takze wazne jest to ze devkit do ixa jest jak ktos wspomnial directixowy i pisanie gier na x360 jest bardziej zblizone do pisania gier na pc, czyli po prostu latwiejsze, co zmniejsza koszty developerow i wieksze sa szanse ze male firmy wypuszcza cos ciekawego. wady to (do niedawna) brak hdmi, male dyski (teraz jest niby 120gb) brak mozliwosci sensownego wykorzystania jako media centre, ogolnie platforma bardziej jest skupiona na graniu niz na szerokopojetej rozrywce z kolei za ps3 przemawiaja mozliwosci jako mediacentre, te exclusives ktore pozostaly na ps3 czyli miedzy innymi gran turismo i tekken, ten serwis spolecznosciowy na ps3 co ze niby bedzie wirtualny swiat i kupowanie itemow itd, calkiem fajnie to brzmi, mozliwosc zainstalowania linuxa, wiecej opcji lacznosci, hdmi, 1920p (o ile pamietam xbox ma tylko 1920i), przeciw ejst brak pada z wibracjami, cena, brak kompatybilnosci wstecz w tanszych wersjach dosc uboga biblioteka gier - ja na przyklad gdybym kupowal teraz ps3 to nie mialbym zadnej gry ktoraby mnie interesowala, a na x360 jest juz forza 2, pgr4, gears of war, a do wicko to ja apeluje bys przybral nieco mniej inwazyjny ton, nieprzyjemnie sie czyta twoje wypowiedzi, z kolei wrzuciwszy ciebei na ignore w wielu watkach nie mozna skojarzycz co inni odganiaja tak upierdliwie jak muche, no i co to znaczy heksamedacyjne?...

#33 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 31 października 2007 - 00:34

Sugeruje zdjecie xBOX'owych klapek z glowy i dokladne obejrzenie zamieszonego materialu - jesli miales kiedykolwiek przed oczami menu ps3 to bez trudu zauwazysz ze gosc nie odpala gierki z menu game tylko filmik z plyty wybierajac go z menu Movies... malo tego przy odtwarzaniu wyraznie widac trojkat "play" w lewym dolnym rogu ktorego nie uswiadczysz grajac w zadna z ps'owych gierek.

Omg..
Film jest czystą prowokacją. BioShock jest świetną grą, która została jak się nie mylę jedną z najlepszych gier (7 miejsce?) wszechczasów, która, ojej, nie pokazała się na PS3.
Zeratul po prostu włożył grę z Xboksa do PS3. Taki drobny sarkazm i właśnie prowokacja. Nie myślałem, że trzeba będzie to komuiś tłumaczyć.

no i co to znaczy heksamedacyjne?...

Ken i spółka wrzucili puste bajty, żeby na siłę udowodnić, że Blu-ray się przydaje aż tak bardzo. Wyszło to na jaw, gdy ktoś chciał nagrać obraz gry pod Linuksem.

#34 swistak

swistak
  • 235 postów

Napisano 31 października 2007 - 00:58

chyba nie zrozumiales sarkazmu... Nie istnieje takie slowo jak heksamedacyjne, co w twoim wieku powinienes juz wiedziec. Chodzilo tobie oczywiscie o heksadecymalne, czyli poprostu "szesnastkowe"... Na nastepny raz nie uzywaj slow ktorych nie rozumiesz. Z kwestia pustych bajtow natomiast bylo to raczej tak ze ludzie ogolnie zarzucali sony ze nie wykorzystuje sie pojemnosci BD na gre jako taka, tylko wyladowuje sie ja cutscenkami, ktore co prawda byly full hd, ale moznaby je wykorzystac lepiej (mm.. shenmue na nextgenach anyone? :D)

#35 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 31 października 2007 - 07:11

Ftycznie popełniłem błąd. Nie, to byly smieci. Po prostu nikomu nieuzyteczne nic.

#36 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 31 października 2007 - 09:16

Ja osobiscie posiadam Xboxa 360. Oprocz gier ktore kazdy wie jakie sa ma on plus ze przez program connect 360 wspolpracuje z makiem :) tzn. Macbook laczy sie bezprzewodowo z routerem w ktory wpiety jest xbox i moge puszczac filmy, iphoto i itunes z xboxa. Moi sasiedzi maja Playstation 3 pare razy sie nawet zamienialismy, ale za kazdym razem chcialem Xboxa z powrotem jak najszybciej (niechcialem byc nie mily i musialem zacisnac zeby i dac im popykac). Na Playstation 3 nie ma zadnej gry na razie ktora by mnie wciagnela na dluzej niz godzine (bez kitu). Podczas gdy w Halo 3 potrafie nim sie obejrze grac pare godzin przez Live. Gears of War, Bioshock, Forza 2, Oblivion, Halo 3, GRAW 2, Rainbow Six: Vegas to gry ktrore narazie najbardziej mnie wciagnely. Patrzac na plany wydawnicze prawie wszystkie fajne tytuly ktore wyjda na PS3 beda rowniez na Xboxie. (oprocz MGS i Gran Turismo) Za to Xbox ma znacznie wiecej exclusivow. Moja wypowiedz jest calkowicie obiektywna, niedawno nawet chcialem kupic PS3 jako druga konsole i odtwarzacz Blu-Ray jednak nie ma to wogole sensu.

#37 KEEK

KEEK
  • 75 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 października 2007 - 13:43

Tez sie zastanawialem nad zakupem. Tyle, ze w moim przypadku zalezy mi tylko na trzech grach i stad rozterki: - Thief II i III (PC, nowy MacBook - bo na PB z emulacja windows chyba nie pojdzie, lub X ale tylko trzecia czesc, na PS3 nie ma) - Half-Life (tu sie nadaje wszystko) - Ewentualna, piata czesc Silent Hill (z pewnoscia PS3, reszta byc moze) I co? Mam kupic obydwie konsole i PCta? O awaryjnosci X nikt nie napisze? I jeszcze przy okazji, czy ktos z was orientuje sie na 100% czy do P3 mozna podlaczyc przewodowego pada? Oryginalnego z PS2 przez przejsciowke, lub niefirmowego? I nie jako dodatkowego a pierwszego? Bo jak rozumiem do Xa kupie przewodowe bez problemu?

#38 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 31 października 2007 - 13:57

Stare konsole mialy wspolczynnik awarii na poziomie 30%. XO byl bez watpienia najbardziej awaryjna konsola w historii. Obecne Arcade/Pro/Elite, jezeli kupisz najnowsza, maja procesor produkowany w procesie technologicznym 65 mikronow, co oznacza znacznie mniejsze wydzielanie ciepla, a oprocz tego maja poprawione chlodzenie w postaci dodatkowego, duzego, miedzianego radiatora. Jednak wbrew wszelkim plotom najwiecej konsol nie psulo sie z powodu przegrzania, a z.. wyziebienia :) Zastosowano w nim luty PBFree, ale jakies trefne, ktore dlugo narazone na temperature ponizej 10*C potrafia sie nawet rozpasc. Nie wiem jak z nimi aktualnie, ale dziwne byloby, gdyby ich nie poprawiono. Wiele osob po prostu mieszalo problem zimnych lutow z przegrzaniem, bo wszelkie nooby jako jedyna przyczyne awarii przyjmowaly przegrzanie.

#39 zioper

zioper
  • 261 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 października 2007 - 22:18

Ja przyznam sie ze polowy tematu nie przeczytalem ;) Ale krotko i od serca Xbox - Producent - MICROSHIT - Nosnik Gier - DVD PS3 - Producent - Sony - Nosnik Gier - BluRay ;)

#40 bles

bles
  • 216 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 01:32

zioper ----> buauahahahah Moj Xbox zarzynany codziennie od Marca jest w jak najlepszej formie. Dla mnie Sony moze sobie miec nawet na nosnikach holograficznych gry i co mnie to obchodzi jak gier nie ma :) :lol: Dlugo sie zastanawialem czy nie dokupic jeszcze PS3 w koncu jako fan i posiadacz PS, PS2 i PSPmam sentyment do Sony ale niestety do prawie polowy 2008 dalej nie wyjdzie zadna gra ktora mnie zaintereuje (oprocz Unreal TOurnament 3 ale bedzie tez na PC).

#41 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2007 - 12:00

Przeleciałem przez wątek, może zbyt pobieżnie, ale nei zauważyłem... Jest jakaś stronka ze spisem gier na PS3 i X360?

#42 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 01 listopada 2007 - 12:14

www.gamespot.com
  • wicius lubi to

#43 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2007 - 12:15

Już*się*pojawiło, obczaj Allegro ;)

Ale wolałbym Starter Pack'a... dwa pady gierki filmy, żebym nie musiał kupować osobno... i jeszcze pytanie, w zestaie nie ma chyba kabla HDMI? Trzeba kupować oddzielnie?

#44 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 01 listopada 2007 - 13:53

Niestety tak, ale taki kabel to ok. 30zł. Kup zwykły, bez "pozłacanych" końcówek.

#45 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 15:29

Ja bralbym Starter Packa + kabel +Virtua Fighter'a i mialbym po jednej gierce z najfjaniejszych gatunkow, dwa pady, dwa filmy i duzo frajdy bez szybkiego ponownego inwesstowania. Kable z pozlacanymi koncowkami nie maja sensu, chyba ze konsolajest bardzo daleko od TV, ale wtedy raczej przydaje sie wzmacniacz. Dobra kable ma TechLink i Hama. pozdr.

#46 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 listopada 2007 - 15:48

Ale wolałbym Starter Pack'a... dwa pady gierki filmy, żebym nie musiał kupować osobno... i jeszcze pytanie, w zestaie nie ma chyba kabla HDMI? Trzeba kupować oddzielnie?

Zmartwie cie - probowalem namierzyc starter packa, w najwiekszych hurtowniach w PL nie ma i wg sony juz nie bedzie - jedyne to dorwac sklep ktoremu zalegaja ale wtedy zapewne beda po starej cenie. Zostaje jeszcze allegro ale ja na allegro takiego sprzetu nigdy nie kupuje.

#47 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 listopada 2007 - 18:53

Nie planują żadnego Starter Pack'a z nową wersją konsoli? Przecież to bez sensu- po co w takim razie były starter packi z 60 GB? Żeby szybko puścić zalegający towar? Naprawdę nie ma nadziei na jakiś zestaw porządny typu Applowskie ready-out-of-the-box"? Wyciągam siadam i gram?

#48 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopada 2007 - 20:49

teraz pytanie... Do czego w zasadzie mozna uzywac dysku hdd w xbox??

#49 swistak

swistak
  • 235 postów

Napisano 01 listopada 2007 - 21:48

trzymac save, dema z xboxlive marketplace, przechowyac teledyski pobrane w tenze sposob i to chyba na tyle... Ew chyba jeszcze mozna muzyke skopiowac (tego nie pamietam), chyba ze interesuje cie homebrew...

#50 scurvy_shadow

scurvy_shadow
  • 825 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopada 2007 - 22:53

eeee.... 20gb na demka i savey? To kpina jakas?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych