Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1726 Bomberek

Bomberek
  • 179 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2014 - 07:06

Mój tygodniowy też :-)

#1727 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 08:11

A mój mający prawie dwa miesiące też.

#1728 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 27 stycznia 2014 - 21:19

moj ma 4 godz i bez wad :) Space Grau 32GB

#1729 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 22:21

Troche szkoda, że ci którzy chcieli mieć nowego iPada szybciej muszą ponosić tego konsekwencje mniejszymi lub większymi niedociągnięciami swoich egzemplarzy jeśli po 3 miesiącach okazuje się, że jednak umieją zrobic idealne sztuki. Nie powinno taki wypuszczanie bubli w pierwszych rzutach mieć miejsca przez co pierwsi klienci byli traktowani jak kroliki doswiadczalne, jesli cos juz idzie do sprzedazy powinno byc sprawdzone wczesniej..

#1730 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 23:38

No to zamówiłem, zobaczymy czy naprawdę coś się poprawiło

#1731 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 00:35

Dodam jeszcze, że akumulator ma 46% po 4 dniach gotowości i 13 godzinach używania. Oszukali mnie na czasie pracy. Oddawać? ;)

#1732 genesis9999

genesis9999
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 11:46

Czytam ten wątek i nie wierzę własnym oczom, jakie tu są podawane wybujane problemy. Czemu u innych producentów użytkownicy nie szukają aż takich wad? Różne odcienie ekranów? Co w tym dziwnego, jeśli jest trzech producentów lcd? Każdy ma swoją technologię i choćbyście stanęli na głowie nie ma możliwości zrobić tego tak samo. Inna sprawa, że ktoś sobie ubzdurał, że ciepły odcień jest be, a zimny to luxtorpeda. I każdy po rozpakowaniu myśli tylko o jednym. Szukanie za pomocą lupy jednego paprocha pod ekranem? Niezły muszą mieć tam ubaw w centrum telefonicznym, gdzie przyjmują takie reklamacje. Niedługo będziecie załączać zdjęcia spod mikroskopu, że jakiś żółtek zostawił Wam żywe bakterie pod szybką. Inny narzeka, bo mu w czasie gry samochód znosi na którą stronę. Podskoczcie na stację diagnostyczną, może ustawią Wam zbieżność kół :) No kpina. Poziomicą mierzyć biurka... A może jedna ręka jest krótsza i trzymacie źle tablet? W Iphone'ach nie lepiej. Każdy trzepie swoim egzemplarzem, bo ktoś mu uświadomił, że przyciski power robią za grzechotkę. No parodia. Te filmy na YT są najlepsze. Kupiłem telefon, by nim ruszać na prawo i lewo. Czy przeciętny użytkownik forum czuje się wywyższony, bo wydaje mu się, że produkt apple jest w czymś lepszy od samsunga, sony czy nokii? Przecież to jest produkt za kilka tysięcy złotych. Ludzie mają większe problemy w bentleyach za milion. Ba, ile kosztuje boeing dreamliner, który okazał się bublem? Naprawdę koledzy, cieszmy się, że stać nas na fajny produkt, a nie szukajmy dziury w całym. Nie ma produktu idealnego, po prostu czasem się problem zauważy lub nie. Ale nie warto być niewolnikiem własnego tabletu czy urządzenia, szkoda życia.

#1733 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 13:25

Ipada 3 miałem z ciepłym odcieniem bieli i nie narzekałem bo był taki sam na całym ekranie a w air jedna połowa zimny odcień a lewy ciepły. Nierówne podświetlenie, syn za szybą to chyba podstawowe normy produkcyjne są niespełnione. No i nie uważam ze Apple jest produktem premium bo topowy tablet samsunga jest droższy od iPadów. Nie oczekuje cudów tylko czegoś na poziomie poprzednich modeli. Mój ostatnia wymiana jest spoko jeśli chodzi o ekran no ale za to na obudowie miałem dwie rysy na dzień dobry. A po chuj komu w tablecie żyroskop jak nie potrafi dobrze pokazać pionu i poziomu.

- - - Połączono posty - - -

jedynie z tą grzechotką z przycisku power to się z tobą zgodzę.

#1734 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 13:27

Czytam ten wątek i nie wierzę własnym oczom, jakie tu są podawane wybujane problemy. Czemu u innych producentów użytkownicy nie szukają aż takich wad?

Różne odcienie ekranów? Co w tym dziwnego, jeśli jest trzech producentów lcd? Każdy ma swoją technologię i choćbyście stanęli na głowie nie ma możliwości zrobić tego tak samo. Inna sprawa, że ktoś sobie ubzdurał, że ciepły odcień jest be, a zimny to luxtorpeda. I każdy po rozpakowaniu myśli tylko o jednym.

Szukanie za pomocą lupy jednego paprocha pod ekranem? Niezły muszą mieć tam ubaw w centrum telefonicznym, gdzie przyjmują takie reklamacje. Niedługo będziecie załączać zdjęcia spod mikroskopu, że jakiś żółtek zostawił Wam żywe bakterie pod szybką.

Inny narzeka, bo mu w czasie gry samochód znosi na którą stronę. Podskoczcie na stację diagnostyczną, może ustawią Wam zbieżność kół :) No kpina. Poziomicą mierzyć biurka... A może jedna ręka jest krótsza i trzymacie źle tablet?

W Iphone'ach nie lepiej. Każdy trzepie swoim egzemplarzem, bo ktoś mu uświadomił, że przyciski power robią za grzechotkę. No parodia. Te filmy na YT są najlepsze. Kupiłem telefon, by nim ruszać na prawo i lewo.

Czy przeciętny użytkownik forum czuje się wywyższony, bo wydaje mu się, że produkt apple jest w czymś lepszy od samsunga, sony czy nokii?
Przecież to jest produkt za kilka tysięcy złotych. Ludzie mają większe problemy w bentleyach za milion. Ba, ile kosztuje boeing dreamliner, który okazał się bublem?

Naprawdę koledzy, cieszmy się, że stać nas na fajny produkt, a nie szukajmy dziury w całym. Nie ma produktu idealnego, po prostu czasem się problem zauważy lub nie. Ale nie warto być niewolnikiem własnego tabletu czy urządzenia, szkoda życia.

Z czym masz problem furiacie? Pierwsza wypowiedź i od razu wiadro pomyj, pięknie zaczynasz.
Paprochy pod szybą to normalność? Szukanie pod lupą? Chłopie, ochłoń, to widać gołym okiem, zmień okulary albo przetrzyj szkła. Kto Ci kupuje sprzęty? Dziany tatuś? To by wiele tłumaczyło, rozregulowany żyroskop to norma? Chyba na Białorusi. Nie doczytasz o odcieniach ekranów ale mordę masz od ucha do ucha. Tak, zimny odcień w Air jest luxtorpeda, masz z tym problem? Ja tak uważam, chcesz bym zmienił zdanie? Podjedź, naprostuję Cię raz dwa. Wiesz dlaczego uważam, że zimny w Air jest lepszy? Było o tym, jedna strona Aira jest ciemniejsza i kiedy ekran jest ciepły to lewa strona jest żółta. Do tego w większości pisało się tu o 2 odcieniach na jednym ekranie. Jeśli dla Ciebie to norma to sorry. Mniej krzyku a więcej dyskusji.

Dla Ciebie widzę nieistotne, że wad coraz więcej, ważne, że jabłko na obudowie w stanie idealnym.

Edit:
Podejrzewam, że to któryś z prowokatorów z tego wątku zarejestrował się pod nowym nickiem żeby znowu coś się działo bo jemu się nudzi. :D

#1735 genesis9999

genesis9999
  • 50 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 14:20

Z czym masz problem furiacie? Pierwsza wypowiedź i od razu wiadro pomyj, pięknie zaczynasz.
Podjedź, naprostuję Cię raz dwa.

Dla Ciebie widzę nieistotne, że wad coraz więcej, ważne, że jabłko na obudowie w stanie idealnym.

Edit:
Podejrzewam, że to któryś z prowokatorów z tego wątku zarejestrował się pod nowym nickiem żeby znowu coś się działo bo jemu się nudzi. :D

Widzę, że jest kultura.
Kolego musisz się z tym pogodzić, że w obecnych czasach producentom nie zależy na kosmicznej jakości. Każdy produkt ma być jednorazowy. Zobacz sobie jak trudno obecnie rozebrać ipada Air. Każdy tnie koszty i to się już nigdy nie zmieni od czasów, kiedy mercedes prawie zbankrutował, bo zbudował samochody niezniszczalne. Zresztą spisek żarówkowy też każdy zna.

Nie chodzi o to fakt, żeby olać wady, ale też nie przesadzać. Jak ktoś ma ochotę co chwila bawić się z kurierami to niech wysyła, odbiera te paczki niczym sprzedawca na allegro. Może za trzydziestym piątym razem dostanie produkt odpowiadający jego normom.

Nikt przecież nie każe kupować produktu Apple, można pójść do konkurencji. Tam na forach jakby mieli mniej tych problemów, ciekawe. Pewnie klient mniej wymagający.

Każdy różnie podchodzi do tematu. Mam kolegę, który reklamuje co drugą zakupioną rzecz. Czy to buty, czy ubranie, czy komputer. Mi by się nie chciało. Raz w życiu coś oddałem na gwarancję, bo padło na amen i jakoś szczęśliwie wszystko działa jak należy.

#1736 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 14:45

Widzę, że jest kultura.
Kolego musisz się z tym pogodzić, że w obecnych czasach producentom nie zależy na kosmicznej jakości. Każdy produkt ma być jednorazowy. Zobacz sobie jak trudno obecnie rozebrać ipada Air. Każdy tnie koszty i to się już nigdy nie zmieni od czasów, kiedy mercedes prawie zbankrutował, bo zbudował samochody niezniszczalne. Zresztą spisek żarówkowy też każdy zna.

Nie chodzi o to fakt, żeby olać wady, ale też nie przesadzać. Jak ktoś ma ochotę co chwila bawić się z kurierami to niech wysyła, odbiera te paczki niczym sprzedawca na allegro. Może za trzydziestym piątym razem dostanie produkt odpowiadający jego normom.

Nikt przecież nie każe kupować produktu Apple, można pójść do konkurencji. Tam na forach jakby mieli mniej tych problemów, ciekawe. Pewnie klient mniej wymagający.

Każdy różnie podchodzi do tematu. Mam kolegę, który reklamuje co drugą zakupioną rzecz. Czy to buty, czy ubranie, czy komputer. Mi by się nie chciało. Raz w życiu coś oddałem na gwarancję, bo padło na amen i jakoś szczęśliwie wszystko działa jak należy.

Z niczym nie mam zamiaru się godzić, nie zgadzam się na coraz niższą jakość produktów dlatego jeśli mogę to reklamuję. Po pewnym czasie oczywiście każdego może to znudzić dlatego po 3 wymianach w AOS dałem sobie spokój.
Jak myślisz, skąd bierze się ta coraz niższa jakość produktów? Bo jest coraz więcej klientów, których zadowala bylejakość wypierająca jakość. Ci których zadowalają produkty kiepskiej jakości na ogół sami pracują byle jak. Apple byle jak składa swoje urządzenia, Ty kolego, sam nie mając wielkich wymagań odstawiasz w pracy chałturę robiąc coś dla innych, lekarz w szpitalu ma wszystko gdzieś więc pozwala umrzeć dwójce niemowlaków, asfalt roztapia się 2 tygodnie po oddaniu drogi do użytku po remoncie ale Ty i Tobie podobni nie widzą w tym wszystkim związku i powodu by zacząć coś zmieniać. Za to można się fajnie pośmiać i złapać lajki robiąc z kogoś nawiedzonego idiotę.

Było o tym 150 razy, jak będę chciał Samsunga czy coś innego to sobie to kupię, jesteśmy na forum Apple i rozmawiamy o produktach Apple.

#1737 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 15:51

Ale nikt nie wymaga kosmicznej jakości bo pewnie tablety z biedronki mają równomierny odcień bieli, po prostu poszukaj sobie wątków na temat wadliwych ekranów w ipadzie 3 lub 4. Wątki te mają po pare stron a jak poszukasz coś na temat ipada air to tu na tym forum jest już 170 stron a na macrumors wątek ma 70 stron. Możliwe że kupiłeś swój egzemplarz teraz i już nie ma wad bo się bardziej przykładają do produkcji a wcześniej pewnie je produkowali na pałę byle szybko bo premiera a to dzień dziękczynienia a to święta i trzeba zaspokoić popyt

#1738 bolojang

bolojang
  • 11 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 01:01

Jak sprawdzić rodzaj matrycy zastosowany w Ipadzie. Czy wiadomo, które były lepsze a które gorsze? Co to jest te IGZO?

#1739 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 01:26

Jak sprawdzić rodzaj matrycy zastosowany w Ipadzie. Czy wiadomo, które były lepsze a które gorsze? Co to jest te IGZO?

Nie sprawdzisz, kiedyś po nr seryjnym można było ustalić kto wyprodukował ekran a teraz się nie da. IGZO to technologia produkcji ekranu.

#1740 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 29 stycznia 2014 - 15:12

To jak drodzy szczęśliwcy, pochwalicie się swoimi ekranami?

#1741 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 16:38

ja dzisiaj dostałem ale nie ma się czym chwalić, ogólnie chcę już zapomnieć o tej generacji.

#1742 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 19:14

Banan, powiedz cos więcej? Czyli nic się jednak nie zmieniło?

#1743 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 08:53

ja dzisiaj dostałem ale nie ma się czym chwalić, ogólnie chcę już zapomnieć o tej generacji.

Tylko dotrzymaj słowa i nie sugeruj się głupotami jak niżej
http://myapple.pl/co...daz-ipadow.html

#1744 sigreg

sigreg
  • 89 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 stycznia 2014 - 11:22

No nie wiem. Swojego pierwszego w zyciu iPada kupilem jakies 10 dni temu w MM, wersja 16 GB WiFi. Ladny, szybki, stosunkowo lekki, organoleptycznie zadnych usterek obudowy czy paprochow nie zauwazylem, ekran rowniez swieci jak nalezy jasno i rowno. Pogrywam w jakies gierki, sprawdzam maile, poczytam cos w internecie, typowe domowe zastosowanie. Wczoraj po 9 dniach od pierwszego ladowania i 13 godzinach uzytkowania bateria miala wciaz 28%. Przyznaje ze nie siedzialem nad swoim iPadem z lupa i szmatka, po prostu go uzywam w wolnej chwili. Dla mnie to przedmiot, narzedzie do dostarczania rozrywki i fajny (choc kosztowny) gadzet, pewnie jakbym przysiadl moglbym znalezc jakas ryse na obudowie, delikatnie inny odcien koloru gdzies przy brzegu ekranu, pytanie.. po co ? Skoro jak do tej pory przy normalnym uzytkowaniu zadnej wady ktore na to uzytkowanie mogloby wplywac nie zauwazylem przez co jestem naprawde zadowolonym wlascicielem iPada. Moze za malo czytam forum ? ;)

#1745 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 12:18

No nie wiem. Swojego pierwszego w zyciu iPada kupilem jakies 10 dni temu w MM, wersja 16 GB WiFi. Ladny, szybki, stosunkowo lekki, organoleptycznie zadnych usterek obudowy czy paprochow nie zauwazylem, ekran rowniez swieci jak nalezy jasno i rowno. Pogrywam w jakies gierki, sprawdzam maile, poczytam cos w internecie, typowe domowe zastosowanie. Wczoraj po 9 dniach od pierwszego ladowania i 13 godzinach uzytkowania bateria miala wciaz 28%. Przyznaje ze nie siedzialem nad swoim iPadem z lupa i szmatka, po prostu go uzywam w wolnej chwili. Dla mnie to przedmiot, narzedzie do dostarczania rozrywki i fajny (choc kosztowny) gadzet, pewnie jakbym przysiadl moglbym znalezc jakas ryse na obudowie, delikatnie inny odcien koloru gdzies przy brzegu ekranu, pytanie.. po co ? Skoro jak do tej pory przy normalnym uzytkowaniu zadnej wady ktore na to uzytkowanie mogloby wplywac nie zauwazylem przez co jestem naprawde zadowolonym wlascicielem iPada. Moze za malo czytam forum ? ;)

Za mało:p. Zaraz oberwiesz, a Twoja wypowiedź zostanie uznana za bezwartościową, a Ty za mało asertywnego.
Mówiąc zaś poważnie w taki samo sposób - jak opisałeś - używam mojego iPada Air, teraz polecam Apple TV. Pozdrawiam

#1746 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 12:45

Za mało:p. Zaraz oberwiesz, a Twoja wypowiedź zostanie uznana za bezwartościową, a Ty za mało asertywnego.
Mówiąc zaś poważnie w taki samo sposób - jak opisałeś - używam mojego iPada Air, teraz polecam Apple TV. Pozdrawiam

Zrozumiałem już dlaczego wciąż wybiegasz zza płotu i szarpiesz za nogawki. Jeśli ktoś 3 raz w temacie o iPad Air podnieca się bezużyteczną zabawką za 4 stówki (Apple TV) to tablet za 2 do prawie 4 tys. to prawie jak bożek. Złego słowa powiedzieć nie można bo ziomki z dzielni będą drwić, że tyle kasy wtopił i nikt później nie odkupi bubla :D

Gdybyś nie zauważył to jesteś na forum dyskusyjnym a nie w kółku szczęśliwych posiadaczy tabletów marki Apple. Wyobraź sobie, że my też mimo tego, że wymienialiśmy to cały czas normalnie używaliśmy iPadów. I po co te wtręty o szmatkach i lupach? Jakieś konkrety? Kto siedział tu z lupą i szmatką? Lajki zbierasz? Wrzuć lepiej słitfocię, zbierzesz więcej luzaku, chciałbym być taki fajny jak Ty. Czy ktoś Ci każe coś sprawdzać? Skąd Wam się to ludzie wzięło? Napisz człowieku jeden z drugim, że kupiłeś i podjarany jesteś jak prosiak w kojcu bez wtrętów o szmatkach, lupach i czepianiu się ludzi, którzy mają jakieś wymagania. Frustracje wylewać gdzie indziej, rozumiem, że w necie bezpieczniej bo w mordę nie dadzą. Pozdrawiam.

#1747 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 13:28

Sigreg - A nie mówiłem;). Moje wypowiedzi były do tej pory bezwartościowe, a teraz "wybiegam za płotu" i ..... A Ty z kolei nie wiesz, że jesteś na forum, itp. i w mordę możesz dostać albo mógłbyś dostać. Podziwiaj logikę w tym rozumowaniu i nie przejmuj się. Pozdrawiam

#1748 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 14:10

wieczorem napiszę parę słów, na razie chyba jest najlepszy z tych co miałem ale loteria trwa w najlepsze bo obydwa tablety które mam teraz w domu są z tej samej serii a różnica między nimi jest. A raz to chyba dostałem jakiś zwrot bo miałem rysę na obudowie i czas w użyciu 17 godzin.

#1749 sigreg

sigreg
  • 89 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 stycznia 2014 - 15:55

Fajnie czyta sie taki post jak kolegi RBB, z takimi niesamowitymi punktami zwrotnymi jak slitfocie, "bycie podjaranym" czy - to moje ulubione, wylewaniu frustracji. Zwlaszcza w sensie tego ostatniego proponuje jeszcze raz przeczytac post Pana RBB. Rządzi nie ? ;) Wogole post pelna kulturka, przy okazji, a za taki post ile daja lajkow ? Gdy sie dluzej zastanowie to.. w sumie tak, zauwazylem ze jestem na forum dyskusyjnym, troche dziwnym wg Twojej teorii skoro nie ma tu miejsca dla "szczesliwych posiadaczy tabletow APPLE". Ani chybi nazwa forum "myapple" i tytul watku "iPad AIR" mnie zmylily, cholera, zmiencie nazwe na "iPad AIR to ch..nia" czy cos, nie bedzie wiecej takich tragicznych pomylek i gwarantuje ze zadowolony (przepraszam, podjarany, lub ewentualnie nie majacy zadnych wymagan) wlasciciel iPada tu nie zajrzy. Nie kumam tylko jak moge byz sfrustrowany bedac jednym z nielicznych tutaj zadowolonych z zakupu, zaprawde.. moze jednak nie jestem wystarczajaco "wyluzowany i fajny" zeby to pojac ;)

#1750 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 16:52

Nie kumam tylko

Patrząc na to co wypisujesz to w ogóle niewiele kumasz. Przykład poniżej:

Gdy sie dluzej zastanowie to.. w sumie tak, zauwazylem ze jestem na forum dyskusyjnym, troche dziwnym wg Twojej teorii skoro nie ma tu miejsca dla "szczesliwych posiadaczy tabletow APPLE". Ani chybi nazwa forum "myapple" i tytul watku "iPad AIR" mnie zmylily, cholera, zmiencie nazwe na "iPad AIR to ch..nia" czy cos, nie bedzie wiecej takich tragicznych pomylek i gwarantuje ze zadowolony (przepraszam, podjarany, lub ewentualnie nie majacy zadnych wymagan) wlasciciel iPada tu nie zajrzy.

Jest tu miejsce dla wszystkich, nie ma dla frustratów, którzy wchodzą w wątek z problemami w stosunku do ludzi, pisz o sprzęcie, nie o użytkownikach. Dlaczego nie odniosłeś się do tego o co pytałem? Kto tu siedział przy tablecie z lupą i szmatką, że musisz aż kpić w tak drętwy sposób? I po co te wspominki, że ktoś niby na siłę szuka problemów? Podobno jesteś szczęśliwym posiadaczem, ciesz się, nie jęcz. Nie jesteś pierwszym, który tu wpada i ma jakieś "ale" do innych bo mieli lub mają wadliwego Air'a. Ja pisałem o problemach, Ty pisz o tym jaki Air jest wspaniały i będzie cudnie, bez tanich tekstów o innych użytkownikach, chyba, że szukasz poklasku Jurka i kilku innych, którzy wtopili z Air'ami w MM, iSpot a po czasie zauważyli lub ktoś ich uświadomił, że mają żółte ekrany i teraz odreagowują w temacie o Air, próbując wyciszyć problem i jednocześnie własne rozgoryczenie. Innego wyjaśnienia na czepianie się ludzi piszących o wadach Air nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych