Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1701 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 08:18

Cytat

Sprawdź sobie czy nie masz białych pikseli bo zdarzają się nagminnie. A jaki masz początek nr seryjnego bo ja DMPLX

DMPLWL
Białe piksele to to samo, co hot pixels? Powinny być widoczne normalnie, czy są jakieś testy?

#1702 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 08:36

Cytat

DMPLWL
Białe piksele to to samo, co hot pixels? Powinny być widoczne normalnie, czy są jakieś testy?

Ręce opadają i nie tylko.
Sugeruję zwrot iPada i zakup tabletu w Biedronce.

#1703 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 11:09

na maksymalnym podświetleniu i czarnym tle świecą na biało ale przy tej rozdzielczości widać je ledwo i z bliska wiec bym się nimi nie przejmował

#1704 meiss

meiss
  • 1 345 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 17:40

Cytat

? W twoim mniemaniu kolega jest nie godzien iPada bo bie potrafi wady ekranu u sebie znaleźć?

#1705 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 23:31

Cytat

Cieszę się, że zechciałeś oderwać się od swojego tabletu z Biedronki, żeby mi odpowiedzieć. Jesteś wporzo.

- - - Połączono posty - - -

Cytat

? W twoim mniemaniu kolega jest nie godzien iPada bo bie potrafi wady ekranu u sebie znaleźć?

Wiesz, ludzie którzy nie znaleźli u siebie wady ekranu to ślepi daltoniści w okularach, albo kłamcy. Każdy iPad musi mieć trefny ekran, BO TAK! :)

A ja tak sobie myślę, że wady okresu dziecięcego już minęły i ilość wad jest mniejsza. Niewykluczone, że do grawerowania brane są iPady wyselekcjonowane z uwagi na to, że z grawerunkiem chyba nie będą mogły być sprzedane jako refurbished? iPady bez grawerunku z wadą ekranu warto wciskać nieświadomym klientom, bo ryzykuje się jedynie 30 zł za kuriera. Może zamówienie grawerunku pozytywnie wpływa na jakość otrzymanego towaru? Tak tylko sobie fantazjuję. ;)

#1706 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 16:33

Cytat

A ja tak sobie myślę, że wady okresu dziecięcego już minęły i ilość wad jest mniejsza. Niewykluczone, że do grawerowania brane są iPady wyselekcjonowane z uwagi na to, że z grawerunkiem chyba nie będą mogły być sprzedane jako refurbished? iPady bez grawerunku z wadą ekranu warto wciskać nieświadomym klientom, bo ryzykuje się jedynie 30 zł za kuriera. Może zamówienie grawerunku pozytywnie wpływa na jakość otrzymanego towaru? Tak tylko sobie fantazjuję. ;)

Tak, fantazjujesz :cool:
Jakos nie zauważyłem tego typu zależności, iPada mam z grawerunkiem i robiłem 2 wymiany, 3-cia sztuka tez nie jest idealna ale już sobie dałem z tym spokój.... :-?

- - - Połączono posty - - -

Cytat

No i dostałem idealnego iPada w końcu. Żadnych wad:)

hmmmmm.......:rolleyes:

Cytat

Naprawdę jest spoko a przerobiłem wszystkie możliwe wady opisywane na tym forum. Kiedyś przeczytałem ze przez pierwsze 3 miesiące sprzedaży lepiej nie kupować iPada i chyba coś w tym jest. Zrobię fotki w niedziele.

I gdzie te foty idealnego iPada??? bo ja nadal sadze ze takie nie istnieją :shock:

#1707 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 16:43

Cytat

Cieszę się, że zechciałeś oderwać się od swojego tabletu z Biedronki, żeby mi odpowiedzieć.

Dzięki. Akurat na swojego iPada nie narzekam i go używam. A tu kilkaset stron żalów i pretensji. Ja natomiast czytam, piszę, a ostatnio oglądam zdjęcia i filmy na Apple TV. Pozdrawiam

#1708 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 16:53

Cytat

Dzięki. Akurat na swojego iPada nie narzekam i go używam. A tu kilkaset stron żalów i pretensji. Ja natomiast czytam, piszę, a ostatnio oglądam zdjęcia i filmy na Apple TV. Pozdrawiam

Polecam więc wracać do czytania, pisania i oglądania zdjęć i filmów na Apple TV bo Twoje wpisy są zupełnie bezwartościowe. Wpadasz tylko do tego tematu, "puszczasz bąka" i uciekasz. Z czym Ty masz chłopie problem? Mógłbyś wyjaśnić dlaczego tak Cię boli kiedy ktoś wspomina o problemach z tabletem? Tak w kilku słowach, proszę.

#1709 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 18:09

Cytat

Polecam więc wracać do czytania, pisania i oglądania zdjęć i filmów na Apple TV bo Twoje wpisy są zupełnie bezwartościowe. Wpadasz tylko do tego tematu, "puszczasz bąka" i uciekasz. Z czym Ty masz chłopie problem? Mógłbyś wyjaśnić dlaczego tak Cię boli kiedy ktoś wspomina o problemach z tabletem? Tak w kilku słowach, proszę.

Mało mnie interesuje Twoja opinia o moich wpisach, bezwartościowych oczywiście. Problemu nie mam , to wy macie problem, ale .....ze sobą. A w takim przypadku to nie kilka słów ale tysiące nie wystarczą. Żyjcie sobie dalej w swoim świecie. Pozdrawiam i wracam do oglądania HBO Go na ApplTV.

#1710 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 22 stycznia 2014 - 20:19

Cytat

Mało mnie interesuje Twoja opinia o moich wpisach, bezwartościowych oczywiście. Problemu nie mam , to wy macie problem, ale .....ze sobą. A w takim przypadku to nie kilka słów ale tysiące nie wystarczą. Żyjcie sobie dalej w swoim świecie. Pozdrawiam i wracam do oglądania HBO Go na ApplTV.

Kto to jest "wy"? Masz na myśli wszystkich użytkowników tego forum? Bo tak to rozumiem....
Wyglądasz na jakiegoś pieniacza któremu nie wiadomo o co chodzi...

#1711 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 09:37

Cytat

Kto to jest "wy"? Masz na myśli wszystkich użytkowników tego forum? Bo tak to rozumiem....
Wyglądasz na jakiegoś pieniacza któremu nie wiadomo o co chodzi...

Jaką szkołę ukończyłeś skoro nie rozumiesz "wy"? Wyjaśnię jednak, bez nadziei na zrozumienie, iż chodzi o tych użytkowników, którzy nic innego nie widzą tylko wady, a konkretnie tych wad się głównie doszukują. Nie rozumiesz też słowa pieniacz, to też twój problem.

#1712 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 11:29

[MOD]A teraz wracamy do meritum.[/MOD]

#1713 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 12:18

Ktoś z szanownych forumowiczów miał może dylemat pomiędzy mini z retiną, a ipadem air? Ciągle męczę się czy jest sens wymieniać stare mini na wersję z retiną czy lepiej pójść nieco wyżej i kupić ipada air? Chciałem odciążyć sobie plecy, a dzięki rozmiarom ipad air by się świetnie sprawdził zamiast mini :)

#1714 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 12:45

Cytat

Ktoś z szanownych forumowiczów miał może dylemat pomiędzy mini z retiną, a ipadem air? Ciągle męczę się czy jest sens wymieniać stare mini na wersję z retiną czy lepiej pójść nieco wyżej i kupić ipada air?

Chciałem odciążyć sobie plecy, a dzięki rozmiarom ipad air by się świetnie sprawdził zamiast mini :)

Polecam iPada Air. Nie mam doświadczenia z mini, chociaż mój pierwszy tablet to Lenoco A10 - 7", szybko zamieniony na iPada 2. Wole większe ekrany, a Air jest naprawdę leciutki.

#1715 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 13:22

"Nie chcem ale muszem" zgodzić się z JerzyMarian. Mam czasem do czynienia z pierwszą generacją mini i miałem również z rMini. Air jest niewiele cięższy, za to większy ekran naprawdę robi różnicę. Dodać do tego wyprane kolory mini retina i mamy zwycięzcę, Air.

#1716 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 23 stycznia 2014 - 14:35

A ja, stojąc przed takim dylematem, wybrałem mini z retiną. Zastanawiałem się długo, ale ze względu na to, że jako jeden z celów tabletu to czytanie newsów w pociągu, wybrałem mobilność. Teraz z retiną wszystko jest wystarczająco ostre, a jakby nie patrzeć to air jest cięższy o niemal połowę. Poza tym, w związku z faktem, że przez rok użytkowałem starego miniacza, tak przyzwyczaiłem się do rozmiaru ekranu, że air wydawał mi się w sklepie za duży. Mini nosiłem na uczelnie i robiłem notatki z zewnętrzną klawiaturą- sprawdził się. Do przeglądania treści internetowych w domu, czy gdziekolwiek indziej się sprawdził, a można go nosić niemalże w kieszeni.

#1717 bolojang

bolojang
  • 11 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 00:28

Nie rozumiem jak można było tak spierniczyć mini retinę. Wszystko jest pięknie jeśli nie porównamy go z ekranem iPada Air - nic dziwnego, że ten wygrywa wszystkie rankingi 2013.

#1718 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 01:46

Cytat

Ktoś z szanownych forumowiczów miał może dylemat pomiędzy mini z retiną, a ipadem air? Ciągle męczę się czy jest sens wymieniać stare mini na wersję z retiną czy lepiej pójść nieco wyżej i kupić ipada air?

Chciałem odciążyć sobie plecy, a dzięki rozmiarom ipad air by się świetnie sprawdził zamiast mini :)

Ja miałem. Czekałem na mini retinę, ale jak zobaczyłem że go pogrubiono i zwiększono masę, a odchudzony Air waży tylko 140 g. więcej, to się rozmyśliłem.
Zamiast mini kupię iPhone 6 z 5 calowym ekranem. :)

#1719 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 24 stycznia 2014 - 14:18

Cytat

odchudzony Air waży tylko 140 g

Chciałbym żeby iPad tyle ważył :D

#1720 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 24 stycznia 2014 - 14:46

Cytat

Nie rozumiem jak można było tak spierniczyć mini retinę. Wszystko jest pięknie jeśli nie porównamy go z ekranem iPada Air - nic dziwnego, że ten wygrywa wszystkie rankingi 2013.

Za dużo internetu się naczytałeś…

#1721 WronskyIpad

WronskyIpad
  • 16 postów

Napisano 24 stycznia 2014 - 18:13

Cytat

[MOD]A teraz wracamy do meritum.[/MOD]

Sorry moderatorze ale nie mogę nie zareagować jak jakiś typ mnie publicznie obraża.... ciężko w takiej sytuacji prowadzić merytoryczna rozmowę z kimś takim, szkoda ze TY tego nie widzisz....

Cytat

Jaką szkołę ukończyłeś skoro nie rozumiesz "wy"? Wyjaśnię jednak, bez nadziei na zrozumienie, iż chodzi o tych użytkowników, którzy nic innego nie widzą tylko wady, a konkretnie tych wad się głównie doszukują. Nie rozumiesz też słowa pieniacz, to też twój problem.

W domyśle wiedziałem o co Ci chodzi ale z tego jak to zostało napisane można wywnioskować ze mówisz o wszystkich użytkowaniach tego forum - ze mają problem ze sobą, nie napisałeś tego imiennie tylko ogólnie, na forum publicznym wiec to ty kończyłeś chyba jakąś dziwna szkołę "przyjacielu".
Słowo pieniacz rozumiem doskonale, i uświadom to sobie raz na zawsze nie mam z tym problemu ani z niczym innym. Tylko ty mnie irytujesz, to wszystko.
Dziękuje i pozdrawiam pozostałych użytkowników forum :)

#1722 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 13:24

[QUOTE
W domyśle wiedziałem o co Ci chodzi ale z tego jak to zostało napisane można wywnioskować ze mówisz o wszystkich użytkowaniach tego forum - ze mają problem ze sobą, nie napisałeś tego imiennie tylko ogólnie, na forum publicznym wiec to ty kończyłeś chyba jakąś dziwna szkołę "przyjacielu".
Słowo pieniacz rozumiem doskonale, i uświadom to sobie raz na zawsze nie mam z tym problemu ani z niczym innym. Tylko ty mnie irytujesz, to wszystko.
Dziękuje i pozdrawiam pozostałych użytkowników forum :)[/QUOTE]

Dobrze pomyślałeś, ale wniosek wyciągnąłeś nieprawidłowy. Stąd pytanie o szkołę, ja ukończyłem UW. Jeżeli zaś chodzi o znaczenie słowa "pieniacz" doradzam skorzystanie ze słownika języka polskiego.

#1723 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 25 stycznia 2014 - 22:13

Jak tam kolejne partie Air'ów? Coś ucichło wadoszukanie i usterkobadanie :)

#1724 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 26 stycznia 2014 - 16:38

Cytat

Jak tam kolejne partie Air'ów? Coś ucichło wadoszukanie i usterkobadanie :)

No właśnie jak tam nowe serie iPadów bo kolega chce żebym mu kupił w AOS i nie chce żeby mi potem zawracał głowę wymianami tak jak to było z moim

#1725 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 01:20

Mój stary, 2 tygodniowy Air z Apple Store jest bez wad. Brać w ciemno ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych