iPad Air
Posted 30 January 2014 - 19:48
Ipad nr 1
- ciemna lewa krawędz
- tak dwa centymetry od lewej krawędzi ciemna pionowa smuga
- dwie poziome linie przebiegające przez ekran zrobione jak od linijki
- 3 zawsze na biało świecące piksele[ATTACH=CONFIG]20087[/ATTACH]
- - - Połączono posty - - -
Ipad nr 2 (mój ulubiony ze względu na kumulację wszystkich możliwych wad)
- ciemna lewa krawędz
- tak dwa centymetry od lewej krawędzi ciemna pionowa smuga
- cała połowa po lewej stronie żółta i znacznie ciemniejsza niż prawa nie dało się czytać ani nawet neta przeglądać
- brud pod szybą
- znowu trzy białe piksele (3 liczba magiczna hehe)
- takie wycieki światła w wielu miejscach że te dioty podświetlające mogły by być równie dobrze zamontowane przed ekranem a nie wewnątrz.[ATTACH=CONFIG]20088[/ATTACH]
Posted 30 January 2014 - 19:53

Posted 30 January 2014 - 19:57
Wady jak widać na zdjęciu ale tym razem mało widoczne, za to podświetlenie równomierne, wiec całkiem akceptowalny jak dla mnie gdyby nie to że obudowa porysowana i znowu 3 białe piksele.[ATTACH=CONFIG]20089[/ATTACH]
Ipad nr 4
Jestem pod wrażeniem bo jest bez wad pomijając tą ciemną/żółtą krawędź która była w każdej mojej sztuce.
Tablet nr 3 i 4 to ten sam tydzień produkcji i i ta sama seria a ekrany różne. Gorszy wersja wifi lepszy jest z modemem LTE
Posted 30 January 2014 - 20:29
Nic nie będzie się wyginało ani trzeszczało, bez obaw. iPad 4 to nadal całkiem fajny tablet, tyle, że przy Air to kawał ciężkiego kloca. Za to łatwo kupić sztukę z poprawnym wyświetlaczem co w przypadku Air, jak widać w tym temacie, nie jest takie oczywiste. Dzięki węższym ramkom Air wygląda ciekawiej niż 4, zwłaszcza w kolorze Space Gray. W grach iPad 4 i Air radzą sobie rewelacyjnie choć przyznam, że ostatnia z tych wymagających jaką odpalałem to RR3 a ostatnio tylko Clash of Clans a to wymagające raczej nie jestWitajcie, mam takie pytanie, nie wiem czy odpowiedni temat, jeżeli nie to proszę o przeniesienie. Czy warto jeszcze kupić ipada 4 ? Czy lepiej dołożyć do air? Ogólnie jest duża różnica ? Teraz posiadam Asusa transformera na windowsie, ale chyba go sprzedam i wybiorę ipada ze względu na trochę kiepską jakość wykonania. I jeszcze na koniec takie pytanie, czy jakość wykonania tych ipadów jest na bardzo wysokim poziomie czy też będzię się zaraz obudowa wginała i trzeszczała ?

Posted 30 January 2014 - 20:42
Posted 30 January 2014 - 20:48
Ogólnie żadne gry mnie nie interesują, mogą być tylko dodatkiem, teraz tabletu używam tylko do internetu oraz do robienia notatek na uczelni, chociaż bardziej zależy mi na wczytywaniu notatek z worda i pdf bo wolę sobie je włączyć niż bawić się z kartkami. W aktualnym tablecie mam office 2013, czy w ipadzie nie będzie problemu z notatkami worda czy pdf ? Uważasz, że powinienem zmienić? Bardzo zależy mi na jakości sprzętu czego teraz mi brak. Dodam, że zależy mi na jak najniższej cenie, swój kupiłem za 1500 i sprzedałbym go może za +- 1300-1400, raczej interesuje mnie wersja 16gb wifi chociaż 3g by nie zaszkodziłoNic nie będzie się wyginało ani trzeszczało, bez obaw. iPad 4 to nadal całkiem fajny tablet, tyle, że przy Air to kawał ciężkiego kloca. Za to łatwo kupić sztukę z poprawnym wyświetlaczem co w przypadku Air, jak widać w tym temacie, nie jest takie oczywiste. Dzięki węższym ramkom Air wygląda ciekawiej niż 4, zwłaszcza w kolorze Space Gray. W grach iPad 4 i Air radzą sobie rewelacyjnie choć przyznam, że ostatnia z tych wymagających jaką odpalałem to RR3 a ostatnio tylko Clash of Clans a to wymagające raczej nie jest
. Zależy jaką konfigurację chcesz kupić i ile funduszy masz na to przeznaczone.

Posted 30 January 2014 - 21:21
nr 2 DMPLT 49 tydzień
nr 3 i 4 to DMPLX 52 tydzień wszystkie są z foxconn.
Na forum macrumors są tacy co polują na tą serie DMPLX bo uchodzi ona za najlepszą ze wszystkich, i też ją polecam bo ekrany są równomiernie podświetlone i biel ma jednolity odcień na całym ekranie. Ostatniego zamawiałem 28 stycznia myślałem że w sumie będzie już coś z tego roku.
16 GB na uczelnie może ci nie starczyć bo część z tej pamięci zajmuje system ja mam wersję 64 gb ale wolne miejsce tak naprawdę to już tylko 56,5 Gb. Nie wiem ile jest wolnego w wersji 16 Gb, a w ipadzie nie ma slotu na kartę pamięci. No a wypasione gry mają nawet po 1,8 Gb, skanowane książki w PDF też dużo zajmują mam pare i mają nawet po 200 mb. Jeśli kupisz Air to bezpłatnie możesz pobrać pakiet biurowy iwork ale nie jest on kompatybilny z ms office z tego co pamietam ale są inne aplikacje biuroweOgólnie żadne gry mnie nie interesują, mogą być tylko dodatkiem, teraz tabletu używam tylko do internetu oraz do robienia notatek na uczelni, chociaż bardziej zależy mi na wczytywaniu notatek z worda i pdf bo wolę sobie je włączyć niż bawić się z kartkami. W aktualnym tablecie mam office 2013, czy w ipadzie nie będzie problemu z notatkami worda czy pdf ? Uważasz, że powinienem zmienić? Bardzo zależy mi na jakości sprzętu czego teraz mi brak. Dodam, że zależy mi na jak najniższej cenie, swój kupiłem za 1500 i sprzedałbym go może za +- 1300-1400, raczej interesuje mnie wersja 16gb wifi chociaż 3g by nie zaszkodziło
Posted 30 January 2014 - 21:27
W dobrej cenie Ci z media gliwice na allegro mieli ostatnio Air i mini retina w podstawowych wersjach. 1699 i 1399 zł.Dodam, że zależy mi na jak najniższej cenie, swój kupiłem za 1500 i sprzedałbym go może za +- 1300-1400, raczej interesuje mnie wersja 16gb wifi chociaż 3g by nie zaszkodziło
Posted 30 January 2014 - 21:32
Posted 30 January 2014 - 22:06
Czyli plików z worda w ogóle nie odpalę ? Czy jest jakiś prosty sposób by włączyć gotowe pliki z worda na ipadzie ?
Wyślij plik/pliki do iPada - otwórz w Pages (programy iWork dla nowych posiadaczy iPada Air są za darmo) albo w Cloud On - będą do edycji. Możesz tez wykorzystać w iFiles lub Documents (ale tylko do odczytu). Podobno b. dobry jest GoodReader, ale ja tej aplikacji nie posiadam.
Posted 30 January 2014 - 22:08
Posted 30 January 2014 - 22:23
A jak z ipadem 4 ? Ile kosztują te aplikacje ? Ipad air trochę przekracza mój budżet
iWork zdaje się jest darmowy dla wszystkich isprzętów aktywowanych po 1 września 2013.
http://myapple.pl/ap...os-pytanie.html
Posted 30 January 2014 - 22:36
iWork zdaje się jest darmowy dla wszystkich isprzętów aktywowanych po 1 września 2013.
Jest darmowy dla nowych urządzeń z iOS 7 aktywowanych po 1 września 2013 r. Nie jest preinstalowany, trzeba pobrać z App Store.
Posted 30 January 2014 - 22:44

Posted 30 January 2014 - 23:36
Czyli plików z worda w ogóle nie odpalę ? Czy jest jakiś prosty sposób by włączyć gotowe pliki z worda na ipadzie ?
"Pick your tool
If you need to edit Word documents on an iPad, first consider whether they’ll need to travel back and forth between your iPad and Microsoft Office. If they don’t, Apple’s Pages will likely give you the best experience. If you do need to preserve full Office compatibility, Office² HD is the clear winner for word processing."
Źródło: Editing Word documents on an iPad | Macworld
Office² HD
Nie używałem tego nigdy, namiary znalazłem poprzez Google.
Posted 31 January 2014 - 11:54
Posted 31 January 2014 - 12:40
iPad Air jest moim pierwszym iUrządzeniem i mam pytanie: jak wygląda zarządzanie pamięcią w iOS? Mam uruchomione 2 programy (nie gry) i wolnej pamięci RAM jest 10%. Aż się boję ściągnąć jakąś bardziej wymagającą grę, bo obawiam się lagów.
A jakie to programy? Jak to sprawdziłeś? Ja mam niejednokrotnie otwartych klika programów - Safari, Mail, iBook, Woblink, iPhoto, iMovie l Zdjecia, Kalendarz, Facebook, Quicken itp. i wszystko chodzi płynnie.
Posted 31 January 2014 - 13:54
Posted 31 January 2014 - 13:59
Posted 31 January 2014 - 14:07
nic w grach nie laguje chodzą płynnie a w sumie gram w wiekszosci w gry z gameloftu jak nova czy modern combatOneNote i Safari z 6-7 kartami. Też mi chodzi płynnie, ale zastanawia mnie jakbym tak chciał uruchomić jakąś ładną i ciężką gierkę, odpowiednika Crysisa na PC.
Posted 02 February 2014 - 21:10
Posted 03 February 2014 - 17:41
Posted 03 February 2014 - 20:50
Trzeci tydzień produkcji, 2014, zamówiony w AOS, lewa strona ciemniejsza, też trochę żółtego...
Pewnie masz cieplejsza barwę ekranu
Posted 03 February 2014 - 22:30
Posted 03 February 2014 - 23:50
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users