Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1676 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 01:55

Cześć przedwczoraj wróciłem z UK i podczas pobytu tam wybrałem się do Genius Bar ze swoim ipadem bo crashował i i szybko tracił baterie. Babka bardzo miła najpierw przeprowadzila diagnostyke baterii, w której wyszło, że bateria zużywa dużo prądu na przywrócenie działania crashujących aplikacji i generalnie komunikaty low memory i crashe. Jako, że to londyn i sklep na Regent street było w czym przebierać. Przejrzałem chyba z 10 ipadów, we wszystkich komunikaty low memory i crashe. Na niektórych paski na ekranie te szare takie ledwo widoczne i generalnie serie DMPL jak i inne. Te z paskami są jeszcze z October więc ten problem juz raczej w obecnych egzemplarzach jest rozwiązany. Anglicy kupują airy na potęgę i jakoś mało ich wraca z problemami. Zainstalowali mi przez kabel najnowszą wersje oprogramowania, przeprowadzili diagnostykę, crashe czasami są ale tak jak wspomniała trzeba czekać na aktualizacje bo sam hardware nie ma żadnych mankamentów, jedyne co powoduje jego nieprawidłowe działanie to system. Co ciekawe, nawet ipad 2 a nawet ich kilka w sklepie ma komunikaty low memory i crashe czego wcześniej z pewnością nie było na ios6 i ipadzie 2 mojego kolegi. Moim zdaniem wszystkie problemy z Airami wynikają z winy oprogramowania. Co do żółtego ekranu to wszelkie takie rzeczy powinny zniknąć po jakimś czasie. Jeżeli ktoś kiedyś chciałby skorzystac z Genius Bar za granicą to pierw rejestrujecie sie przez strone apple danego kraju a potem na miejscu musicie potwierdzic ze przyszliscie. Czasami mozecie miec wymieniony sprzet na kompletnie nowy z pudełkiem, a możecie przynieść samo urządzenie bez pudełka i ładowarki. Wymienią bez problemu w razie potrzeby. Powiem wam jeszcze jedno, nie widzialem w życiu tak wielkiego sklepu apple i takich tłumów jak w dyskoncie odzieżowym.

#1677 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 18 stycznia 2014 - 09:57

Powiem wam jeszcze jedno, nie widzialem w życiu tak wielkiego sklepu apple i takich tłumów jak w dyskoncie odzieżowym.

No cóż, oni sobie mogą w większości na to pozwolić. ;) Mój znajomy jest bileterem w kolejach Grand Central, mieszka ze swoją dziewczyną, która też pracuje gdzieś gdzie nie zarabiałaby dużo kasy gdyby była w Polsce. A tylko w tamtym roku pozwolili sobie na iPhone'y 5S 64GB, iPady mini 128GB i topowe MacBook'i Pro 15". Oczywiście jest jeszcze opcja, że pracują dla mafii, ale nie biorę tego w sumie pod uwagę. :P

I równomierne podświetlenie/barwy po lewej i prawej stronie? W to nie uwierze :D

Uwierz uwierz, bo ja również niedawno kupiłem iPada Air i nie mam żadnych problemów opisywanych na forum. Jak na razie, odpukać, nigdy nie miałem problemów z komputerami lub innymi gadżetami od Apple. Ale też nigdy nie kupowałem zaraz po premierze. ;) iPada kupiłem w styczniu, iMac-a w grudniu, a swojego iPhone'a 5 też jakoś 2-3 miesiące po premierze.

#1678 spicker

spicker
  • 46 postów
  • Skądszczecin

Napisano 18 stycznia 2014 - 10:27

Witam!Chcę kupić Ipad Air.Koleś podał mi taki numer MD792Z/A. Szukałem w necie to wyskoczyły strony z krzaczkami!!!Mówi że kupił go na Filipinach.Ipad jest z 4G i nie wiem czy u Nas będzie to chodziło po sieci komórkowej. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam

#1679 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 11:10

Witam!Chcę kupić Ipad Air.Koleś podał mi taki numer MD792Z/A. Szukałem w necie to wyskoczyły strony z krzaczkami!!!Mówi że kupił go na Filipinach.Ipad jest z 4G i nie wiem czy u Nas będzie to chodziło po sieci komórkowej.
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam

Jest realna szansa trafienia na zablokowanego iPad Air Cellular spoza Polski, wybór należy do Ciebie. Więcej info w tym wątku:

http://myapple.pl/ip...c-ipad-air.html

#1680 spicker

spicker
  • 46 postów
  • Skądszczecin

Napisano 18 stycznia 2014 - 11:54

Ipad jest zapakowany i nie uruchomiony.Zastanawiał mnie ten numer bo na allegro jak oglądałem był inny.I nie wiem czy to nie jakiś inny region.

#1681 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 18 stycznia 2014 - 16:29

Dzis 1 raz mialem na zywo zobaczyc ipada air, w tarnowie media markt, ekran bielutki, super

#1682 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 stycznia 2014 - 23:59

Kurczę martwi mnie moja bateria. Przy 6% dzieją sie dziwne rzeczy, mianowicie wariuje status baterii. System wyświetla komunikat ze pozostało 5% baterii a w górnym rogu widzę ze jest 2% - czy to normalne ? Błąd systemowy czy problemy z bateria ? Należy sie martwić ? Bannan331 pozazdrościć :) Sam odpuściłem wymianę bo obawiam sie gorszego albo odnawialnego, ale może jednak warto ponownie przemyśleć wymianę ? :) Pozdrawiam.

#1683 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 00:47

Skalibruj ją. Rozładunku do końca i zostaw na noc, a później naładuj.

#1684 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 09:44

Kurczę martwi mnie moja bateria. Przy 6% dzieją sie dziwne rzeczy, mianowicie wariuje status baterii. System wyświetla komunikat ze pozostało 5% baterii a w górnym rogu widzę ze jest 2% - czy to normalne ? Błąd systemowy czy problemy z bateria ? Należy sie martwić ?

Bannan331 pozazdrościć :) Sam odpuściłem wymianę bo obawiam sie gorszego albo odnawialnego, ale może jednak warto ponownie przemyśleć wymianę ? :)

Pozdrawiam.

Ja bym wymienił. W sumie to jest mój czwarty ipad air i w żadnym nie miałem problemów z baterią i crashem aplikacji, fakt że przeglądarka nie lubi się niektórymi stronami na które wchodzę i potrafi się wywalić, ale dzieje się to sporadycznie. A co do ekranu to nie szukałem ideału ale niestety w poprzednich egzemplarzach nie dało się nawet przeglądać stron internetowych bo te wady waliły po oczach. Napewno następnej generacji nie kupie od razu po premierze, bo te wszystkie wymiany kosztowały mnie dużo stresu i czasu.

#1685 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 10:22

Crashe nie są winą sprzętu tylko ios-7. Jeśli masz problem z baterią, roładuj ją do zera aż się ipad wyłączy i naładuj do 100%. Jeśli to nie pomoże to wymieniaj.

#1686 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 stycznia 2014 - 10:43

Crashe nie są winą sprzętu tylko ios-7. Jeśli masz problem z baterią, roładuj ją do zera aż się ipad wyłączy i naładuj do 100%. Jeśli to nie pomoże to wymieniaj.

A skąd wziąłeś ten cudowny sposób na bateirę?
Czasy kiedy baterie należało rozładowywać do końca dawno minęły i wręcz powinno się tego unikać.
Jeśli to błąd w systemie to nie trzeba od razu wymieniać iPada i czekać nie wiadomo ile, jeśli można to załatwić samemu w 10 min próbując "postawić" iPada od nowa :)

#1687 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 10:59

Kolega już pisał ze w sklepie mu wgrywali nowy soft kablem i nic to nie dało.

#1688 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 stycznia 2014 - 11:14

Mój błąd ;) Tak czy inaczej wątpię, aby katowanie baterii pomogło ;) Ja "czekam" z ładowaniem do 15-20%, kiedyś miałem podobny problem w MacBooku, jednak zdarzyło się to raz i wystarczyło zresetować komputer :)

#1689 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 11:23

A mam pytanie, jeśli wymienialem pare razy iPada w AOS to gwarancja od kiedy się liczy od czasu zakupu pierwszej sztuki czy od czasu ostatniej wymiany.

#1690 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 11:34

A mam pytanie, jeśli wymienialem pare razy iPada w AOS to gwarancja od kiedy się liczy od czasu zakupu pierwszej sztuki czy od czasu ostatniej wymiany.

Od momentu aktywacji danej sztuki.

#1691 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:39

Color Profiles właśnie zaktualizowany do iOS7 - teraz ekran śnieżnobiały, bajka ;)

#1692 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:44

A skąd wziąłeś ten cudowny sposób na bateirę?
Czasy kiedy baterie należało rozładowywać do końca dawno minęły i wręcz powinno się tego unikać.
Jeśli to błąd w systemie to nie trzeba od razu wymieniać iPada i czekać nie wiadomo ile, jeśli można to załatwić samemu w 10 min próbując "postawić" iPada od nowa :)

Kalibrowanie baterii kolego to nie to samo co formowanie/formatowanie...:/ Także nie wiesz o czym piszesz.

#1693 berger91

berger91
  • 277 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 stycznia 2014 - 15:58

Kalibrowanie baterii kolego to nie to samo co formowanie/formatowanie...:/ Także nie wiesz o czym piszesz.

Dziecko, poczytaj na temat używania baterii i nie próbuj na siłę zabłysnąć ;)
Odsyłam do lektury chociażby w supporcie na Apple :)
Oczywiście dyskusję z tobą już skończyłem :P

#1694 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 16:16

Kalibrowanie baterii kolego .......

Dziecko, poczytaj ........

Dołączona grafika

Ja tam najczęściej ładuję iSprzęty kiedy bateria wskazuje między 20 a 30 % (raczej nie odłączam przed naładowaniem na max) i mniej więcej raz w miesiącu daję im się wyładować do zera po czym niezwłocznie są podłączane do zasilania. Przez kilka lat żadnych problemów.

#1695 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 16:26

Cytat z Apple. Zresztą żadna nowość gdy świruje wskaźnik baterii... "Baterie mają wewnętrzny mikroprocesor odpowiadający za oszacowanie ilości energii w baterii podczas jej ładowania i rozładowywania. Bateria wymaga okresowej ponownej kalibracji, tak aby wyświetlana wartość procentowa i czasowa była dokładna, a bateria działała z maksymalną wydajnością."

#1696 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 17:02

Tutaj cytat ze strony Apple, który powinien rozwiać wątpliwości czy można i czy należy rozładowywać baterię w iPad do zera.

"Używaj iPada regularnie
Aby stan naładowania baterii podawany był prawidłowo, wykonuj co najmniej jeden pełny cykl ładowania na miesiąc (cykl polega na naładowaniu baterii do 100% i całkowitym wyczerpaniu baterii)."

Apple - Baterie - iPad

#1697 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 stycznia 2014 - 22:51

Spróbuje go rozładować do zera i sprawdzę. Co do wymiany to ktoś wogole orientuje sie po jakim czasie można wymienić iPada ? Mi niedługo strzeli miesiąc od kupna. Ekran mam lekko żółtawy ale prawie nie widoczny. Czy nie macie wrażenia ze ipady ze stoisk Apple nie maja takich problemów z ekranami ? Nie wiem może to przez te mocne oświetlenie, ale w paru media widziałem ipady i nie było widać tych problemow. Ja w sumie nie mam jakiś problemów z iPadem narazie to co mnie gryzie to: - gubienie miniaturek w pokładzie procesów, czasami kiedy chce cos zamknąć nie widzę miniaturki tylko sama ikonę. - czasem zawiesi sie safari przy wczytywaniu stron i muszę zamknąć proces i jeszcze raz uruchomić. - problem z tym pomiarom stanu baterii - drobne lagi na klawiaturze w czasie pisania - raz mi sie zawiesiła możliwość obrócenie ekranu musiałem resetowac. W sumie sam nie wiem czy go wymieniać. Jaka jest szansa trafienia na odnawiany a nie nowy ? Ile można razy wymieniać ? Pozdrawiam.

#1698 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 00:42

W sklepie cieżko zobaczyć wady bo mocne światło jest, chociaż jak miesiąc temu w ispocie oglądałem to bookspine był taki mega ze było go widać z daleka. A co do problemów to z tymi miniaturkami i zwiechami w safari też tak mam sporadycznie a z resztą problemów się nie spotkałem.

#1699 janwer

janwer
  • 68 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 12:58

No i dostałem idealnego iPada w końcu. Żadnych wad:)

To tak jak mój. Na początku wydawało mi się, że jeden róg ma delikatnie żółty odcień. Sprawdzałem to jeszcze raz w oświetleniu dziennym i sztucznym, zmieniając podświetlenie ekranu od najmniejszego do największego i nie widzę żadnych różnic. Ekran jest idealny. Obudowa bez rys i z cool grawerunkiem. Bateria rozładowała się do zera po 14 godzinach (net przez wifi, youtube, itp.).

Zostały mi trzy dni na ewentualny zwrot. Co by tu jeszcze przetestować? Jak np. sprawdzić kalibrację poziomicy?

Zastanawiam się też czy nie zwrócić smart cover i nie zamienić na smart case. Ktoś z Was zamieniał w jedną lub drugą stronę?

#1700 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 14:10

Sprawdź sobie czy nie masz białych pikseli bo zdarzają się nagminnie. A jaki masz początek nr seryjnego bo ja DMPLX

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych