Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#1651 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 21:48

Takie zachowanie baterii to raczej normalna sprawa,rozladuj kilka razy ipada do 0 az sie wyłączy i naladuj go do 100% bez rozłączania. Co do obicia ramki,i wymiany to raczej nie powinno być problemu,ale musisz pójść i sie dowiedzieć.

Nie jest dobrze z tego co pamiętam rozładowywać obecne baterie do 0!

#1652 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 21:55

Można rozładowywać do 0, ale nie za często. A po rozładowaniu, żeby zaraz naładować. Nie jest dobrze dla baterii, gdy jest rozładowana i przez dłuższy czas nie używana.

#1653 pawelnrg

pawelnrg
  • 525 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 12 stycznia 2014 - 22:04

Ja zawsze rozladowuje baterie do 0,raz w miesiącu az tak zeby nawet nie chcialo sie odpalić, i żadnych problemów z baterią nigdy nie miałem.Bateria w moim iphonie 4 po ponad 2 latach takiej eksplatacji,była nadal w dobrej kondycji.

#1654 m4k

m4k
  • 15 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2014 - 22:09

Ja staram się podłączać iPada do ładowania w momencie uzyskania 10% albo 5% na baterii. Ładuje baterie nawet czasami dłużej niż 5 godzin bo często idąc spać ładuje się nawet 10. Też gdzieś czytałem, że raz w miesiącu warto rozładować do zera i od razu podłączyć do ładowania. Zastanawia mnie tylko ten spadek z 6-7 do 2% przed podłączeniem do ładowania zresetowałem i wyskoczył mi komunikat, że poziom jest niski i wynosi 5% a na ekranie widnieje 2% :) Dziwi mnie też to że przeciętnie w 10 min zjadało 1% bateri a w dwóch przypadkach zdarzyło się że zjadło baterie w 4 minuty mimo takiej samej pracy. Mam nadzieje że to normalne :)

#1655 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 16:26

- - - Połączono posty - - -

Jestem załamany... Przyszedł kolejny ipad na wymianę. Nowy egzemplarz ma uszkodzoną ramkę zewnętrzną przy ekranie, uszczerbek jakby od uderzenia. Na dodatek przycisk home jest wciśnięty do środka urządzenia... Ekran wydaje się być lepszy, co z tego skoro całe urządzenie gorsze ;/

Ekran nowego egzemplarza:
[ATTACH=CONFIG]19685[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19686[/ATTACH]

Ekran mojego egzemplarza:
[ATTACH=CONFIG]19687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19688[/ATTACH]
Który polecacie?

Jutro ma przyjechać kurier po ipada... Czy można oddać nowy egzemplarz a stary zostawić?

#1656 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 18:07

kasacja

- - - Połączono posty - - -

Jestem załamany... Przyszedł kolejny ipad na wymianę. Nowy egzemplarz ma uszkodzoną ramkę zewnętrzną przy ekranie, uszczerbek jakby od uderzenia. Na dodatek przycisk home jest wciśnięty do środka urządzenia... Ekran wydaje się być lepszy, co z tego skoro całe urządzenie gorsze ;/

Ekran nowego egzemplarza:
[ATTACH=CONFIG]19685[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19686[/ATTACH]

Ekran mojego egzemplarza:
[ATTACH=CONFIG]19687[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19688[/ATTACH]
Który polecacie?

Jutro ma przyjechać kurier po ipada... Czy można oddać nowy egzemplarz a stary zostawić?

Można zostawić stary, aczkolwiek ekran tego nowego to dużo do życzenia ...

#1657 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 22:04

Można zostawić stary, aczkolwiek ekran tego nowego to dużo do życzenia ...

Dlatego chciałbym oddać nowy egzemplarz, a ten który dzisiaj przyszedł oddać...

[ATTACH=CONFIG]19695[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19696[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19698[/ATTACH]

Zdjęcia home oraz uszkodzenia mechanicznego...

Trochę upaprany ekran ;D

#1658 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów
  • SkądKraków, Poland, Poland

Napisano 13 stycznia 2014 - 22:08

Można rozładowywać do 0, ale nie za często. A po rozładowaniu, żeby zaraz naładować. Nie jest dobrze dla baterii, gdy jest rozładowana i przez dłuższy czas nie używana.

A kiedy jest się w domu na przykład to można trzymać iPada Air na zasilaniu nie z baterii a z ladowarki? Robiłem tak z moim MBP dzięki czemu bateria miała mniej cykli ładowania niż porównywalne trzyletnie. :) Ale nie wiem czy bateria iPada jest gotowa na takie traktowanie.

#1659 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 13 stycznia 2014 - 22:32

Bateria jest po to aby ją używać. Sztuczne zmniejszanie liczby cykli wcale nie poprawia jej żywotności.

#1660 dead

dead
  • 425 postów

Napisano 14 stycznia 2014 - 00:15

Btw: może kogoś uspokoi, ale z doświadczenia (ipad 3 retina) wiem, że żółte zasikanie znika całkowicie po jakimś czasie (od kilku do kilkunastu miesięcy) :) :)

#1661 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 13:15

Btw: może kogoś uspokoi, ale z doświadczenia (ipad 3 retina) wiem, że żółte zasikanie znika całkowicie po jakimś czasie (od kilku do kilkunastu miesięcy) :)

:)

Musiałeś uspokoić - brak wpisów:D
Ja natomiast kupiłem i uruchomiłem Apple TV. Polecam.

#1662 ytong

ytong
  • 10 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 20:40

Nie wiem gdzie to napisać, ale napiszę tutaj. Nigdy nie miałem iPada, chcę sobie takiego sprawić i tutaj się rodzi moje pytanie do Was. Chcę do niego dokupić starter by korzystać z internetu ( najlepiej sarter Plus'a, nie abonament na kartę) Wiem, wiem, że trzeba mieć kartę sim nano, ale by doładować konto trzeba podać numer telefonu na jaki mają byś przelane środki oraz, później uruchomić internet kodem Czy w iPadzie jest klawiatura numeryczna by wprowadzić taki kod ?

#1663 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 21:59

Jest.

#1664 konrad white

konrad white
  • 236 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 22:28

Klawiatura jest, ale nie ma prądu :D

#1665 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 00:21

Nie wiem gdzie to napisać, ale napiszę tutaj. Nigdy nie miałem iPada, chcę sobie takiego sprawić i tutaj się rodzi moje pytanie do Was. Chcę do niego dokupić starter by korzystać z internetu ( najlepiej sarter Plus'a, nie abonament na kartę) Wiem, wiem, że trzeba mieć kartę sim nano, ale by doładować konto trzeba podać numer telefonu na jaki mają byś przelane środki oraz, później uruchomić internet kodem Czy w iPadzie jest klawiatura numeryczna by wprowadzić taki kod ?

Problemem będzie uruchomienie tego internetu na ipadzie :/ Gdyż aby aktywować internet musisz otrzymać kod sms-em, a ipad niestety smsów nie odbiera.

Wracając do tematu. Sam zaczynam powoli się zastanawiać nad airem, ale nie mam pewności czy ekran wielkosci 10 jest mi potrzebny. Mam ipada mini, ale wciąż ciągnie mnie do retiny.

#1666 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 10:56

Wracając do tematu. Sam zaczynam powoli się zastanawiać nad airem, ale nie mam pewności czy ekran wielkosci 10 jest mi potrzebny. Mam ipada mini, ale wciąż ciągnie mnie do retiny.

Ja się przesiadłem z 13" MBP bez Retiny i jestem bardzo zadowolony, szczególnie po dokupieniu klawiatury Belkin QODE Ultimate Keyboard. Zależy co chcesz na nim robić, aczkolwiek mój radzi sobie ze wszystkim czego potrzebuję - robienie notatek na uczelni, filmy, YouTube, gry, czytanie książek etc. ;)

#1667 TomBlack

TomBlack
  • 129 postów

Napisano 16 stycznia 2014 - 20:27

Ja się przesiadłem z 13" MBP bez Retiny i jestem bardzo zadowolony,

W moim przypadku jest, to niestety niemożliwe. Potrzebuję stałego dostępu do programów typu visual studio, czyli analogicznie do systemu windows, wtedy mbp wchodzi do gry z wirtualką.

szczególnie po dokupieniu klawiatury Belkin QODE Ultimate Keyboard.

Niestety wygląda na bardzo olbrzymią. Chociaż klawisze kuszą, to nadal jest za duża w stosunku do moich wymagań, gdzie ipad air jest cienki.

Zależy co chcesz na nim robić, aczkolwiek mój radzi sobie ze wszystkim czego potrzebuję - robienie notatek na uczelni, filmy, YouTube, gry, czytanie książek etc. ;)

Wymagania między innymi podobne: uczelnia, notatki, filmy, yt, książki, nauka i być może mini projekt ze zdjęciami i filmami (bo iphone już nie daje rady :( ), gry to tak w ostateczności.

#1668 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 postów
  • Skądopolszczyzna

Napisano 17 stycznia 2014 - 11:20

Cieszy to, że iPad dział w LTE z karta Plusa. To zdecydowanie poprawia jego zdolności :) 48 Mb/s w iPadzie to już robi robotę :)

#1669 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 12:06

Dlatego chciałbym oddać nowy egzemplarz, a ten który dzisiaj przyszedł oddać...

[ATTACH=CONFIG]19695[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19696[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19697[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]19698[/ATTACH]

Zdjęcia home oraz uszkodzenia mechanicznego...

Trochę upaprany ekran ;D

Możesz zaznaczyć to uszkodzenie ramki ? bo szczerze mówiąc to nie widzę.

#1670 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 13:06

http://myapple.pl/at...ir-img_2317_jpg

na tym foto widać uszkodzenie

#1671 Michał Paluch

Michał Paluch
  • 81 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 13:25

Niestety wygląda na bardzo olbrzymią. Chociaż klawisze kuszą, to nadal jest za duża w stosunku do moich wymagań, gdzie ipad air jest cienki.

"Bardzo olbrzymia" to zdecydowana przesada. :) Jest równie cienka co konkurencyjne klawiatury od Logitecha+sam spód obudowy jest wykonany z aluminium przez co idealnie się komponuje z samą obudową iPada Air. No, ale co kto lubi. ;)

Wymagania między innymi podobne: uczelnia, notatki, filmy, yt, książki, nauka i być może mini projekt ze zdjęciami i filmami (bo iphone już nie daje rady :( ), gry to tak w ostateczności.

Na Airze jest większy ekran więc robienie notatek/oglądanie filmów/YT/czytanie książek i uczenie się oraz robienie prezentacji jest przyjemniejszym doświadczeniem.

#1672 TomRS

TomRS
  • 129 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 15:05

http://myapple.pl/at...ir-img_2317_jpg

na tym foto widać uszkodzenie

Aha, faktycznie jest skaza. Ja bym w życiu nie wymieniał z takiego powodu, przecież to ledwo widać. No ale każdy robi jak uważa.

#1673 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 23:11

No i dostałem idealnego iPada w końcu. Żadnych wad:)

#1674 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 00:42

I równomierne podświetlenie/barwy po lewej i prawej stronie? W to nie uwierze :D

#1675 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 18 stycznia 2014 - 01:09

I równomierne podświetlenie/barwy po lewej i prawej stronie? W to nie uwierze :D

Naprawdę jest spoko a przerobiłem wszystkie możliwe wady opisywane na tym forum. Kiedyś przeczytałem ze przez pierwsze 3 miesiące sprzedaży lepiej nie kupować iPada i chyba coś w tym jest. Zrobię fotki w niedziele.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych