Wiem, że na MA jesteś TY i Twoi kumple trolle.
Wiedz, że to Wasze trollowanie już niedługo się skończy...
No gdzie Ty i Twoje teorie są teraz? Czemu nic nie piszesz?? Widzisz już paru moich znajomych się zalogowało na forum

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 24 March 2013 - 17:58
Wiem, że na MA jesteś TY i Twoi kumple trolle.
Wiedz, że to Wasze trollowanie już niedługo się skończy...
Posted 24 March 2013 - 18:10
Nie jest dla mnie normalną sytuacją, kiedy kupując słuchawkę za 2500 zł zastanawiam się czy będą odpryski, czy będą inne problemy ze spasowaniem, zwyczajnie nie powinienem o tym myśleć.
Posted 24 March 2013 - 18:14
Trochę fanboystwem zalatuje.
Iphone to taki sam telefon jak produkty innych producentów tylko, że od nich droższy i uważany za bardziej prestiżowy. I jak każdej marce przydarzają się wpadki podczas produkcji.
Więc sugerowanie osobom, które nie są do końca zadowolone z zakupu ze względu na jakość wykonania, że są tylko zwyczajnymi trollami na forum jest conajmniej niedorzeczne i świadczy tylko o takiej osobie, że jest zamknięta w swoim świecie.
Posted 24 March 2013 - 18:20
Posted 24 March 2013 - 18:44
Jedynie ignorancją można uzasadnić postawę osób próbujących dowieść, że jakość iPhone5 odpowiada tej, znanej z 4/4S a nawet 3G/GS. G. prawda! Nie trzeba być specjalnie spostrzegawczym, żeby zobaczyć, że jakość iPhone drastycznie spadła. Najlepszym tego przykładem są odpryski na czarnej wersji, ale jest takich przykładów znacznie więcej (o których parę osób tutaj wspomniało). Nie wiem także dlaczego odnosimy się ciągle do Polski. Przeglądnijcie MacRumors, TechnoBuffalo itd., a przekonacie się, że problemy te są dosyć powszechne.
Żeby nie było, piszę to obiektywnie, bo sam mam białą 5tkę. Trafił się model bez wad. Jedynie z malutką rysą na ramce. Gdybym po wyjęciu z pudełka 4ki zauważył nawet tę małą ryskę- bez wahania oddałbym telefon na gwarancję. Teraz Apple się zmieniło i co przykre wymusza niejako akceptowanie modeli z wadami w strachu przed otrzymaniem gorszej wersji. Przykre, ale prawdziwe.
Pozdrawiam, bez napinki Panowie, chill
Posted 24 March 2013 - 18:49
Jedynie ignorancją można uzasadnić postawę osób próbujących dowieść, że jakość iPhone5 odpowiada tej, znanej z 4/4S a nawet 3G/GS. G. prawda! Nie trzeba być specjalnie spostrzegawczym, żeby zobaczyć, że jakość iPhone drastycznie spadła. Najlepszym tego przykładem są odpryski na czarnej wersji, ale jest takich przykładów znacznie więcej (o których parę osób tutaj wspomniało). Nie wiem także dlaczego odnosimy się ciągle do Polski. Przeglądnijcie MacRumors, TechnoBuffalo itd., a przekonacie się, że problemy te są dosyć powszechne.
Żeby nie było, piszę to obiektywnie, bo sam mam białą 5tkę. Trafił się model bez wad. Jedynie z malutką rysą na ramce. Gdybym po wyjęciu z pudełka 4ki zauważył nawet tę małą ryskę- bez wahania oddałbym telefon na gwarancję. Teraz Apple się zmieniło i co przykre wymusza niejako akceptowanie modeli z wadami w strachu przed otrzymaniem gorszej wersji. Przykre, ale prawdziwe.
Pozdrawiam, bez napinki Panowie, chill
Posted 24 March 2013 - 18:58
Naucz się krytyki konstruktywnej a nie próżnego pisania, że np dana firma schodzi na psy...
Naucz się podawać rzeczowe argumenty popierające twoją tezę a nie owijania w bawełnę...
Zanim napiszesz - pomyśl - bo opinia, że papier i forum wszystko przyjmie jest złudna...
Posted 24 March 2013 - 19:02
Stary, tutaj nie trzeba nic podliczać. To, że trafiłeś na perfekcyjny model, nie oznacza, że nie zauważyłeś istnienia problemu. Mam rację? Czy go po prostu ignorujesz? W przypadku firmy Apple, która przyzwyczaiła nas- klientów do nieskazitelnej jakości nie powinna pozwolić sobie na tak podstawowe błędy jak jakieś odpryski lakieru (czy co to tam dokładnie jest). Żeby wytłumaczyć o co mi chodzi bardziej obrazowo- słyszałeś, żeby z taką samą częstotliwością, co klienci apple narzekali na odpryski lakieru, narzekali klienci Mercedesa na ten sam problem. Zapędziłem się? Niby Apple samo lansuje się na Mercedesa wśród producentów elektroniki- czyli firmę będącą wzorem jakości. Ale ok, czy słyszałeś o takich samych problemach (odpryskach lakieru) wśród klientów nawet Dacii (Renault)? No właśnie. Nawet tak gówniana (nie chcę nikogo urazić, ale chodzi o kontrast) marka nie ma tak podstawowych problemów. Apeluję więc o dostrzeżenie problemu i wyluzowanie się, bo niektórzy tutaj są spięci, jak stringi na Kaliszu.Moja piątka jest perfekcyjna, bez żadnych wad i problemów, to mogę mówić, że jest idealnej jakości czy też muszę krzyczeć, że jakość spada ? Apple sprzedaje dziennie ponad 500 tys. iPhone'ów, podlicz wszystkie przypadki wadliwych iPhone'ów 5 na wszystkich forach o których czytałeś i inne o których słyszałeś od premiery i pomyśl o jakiej skali tutaj mówimy.
Posted 24 March 2013 - 19:07
Zgadzam się w 100% ale co można począć? To jest poprostu masówka.
Posted 24 March 2013 - 19:14
Stary, tutaj nie trzeba nic podliczać. To, że trafiłeś na perfekcyjny model, nie oznacza, że nie zauważyłeś istnienia problemu. Mam rację? Czy go po prostu ignorujesz? W przypadku firmy Apple, która przyzwyczaiła nas- klientów do nieskazitelnej jakości nie powinna pozwolić sobie na tak podstawowe błędy jak jakieś odpryski lakieru (czy co to tam dokładnie jest). Żeby wytłumaczyć o co mi chodzi bardziej obrazowo- słyszałeś, żeby z taką samą częstotliwością, co klienci apple narzekali na odpryski lakieru, narzekali klienci Mercedesa na ten sam problem. Zapędziłem się? Niby Apple samo lansuje się na Mercedesa wśród producentów elektroniki- czyli firmę będącą wzorem jakości. Ale ok, czy słyszałeś o takich samych problemach (odpryskach lakieru) wśród klientów nawet Dacii (Renault)? No właśnie. Nawet tak gówniana (nie chcę nikogo urazić, ale chodzi o kontrast) marka nie ma tak podstawowych problemów. Apeluję więc o dostrzeżenie problemu i wyluzowanie się, bo niektórzy tutaj są spięci, jak stringi na Kaliszu.
Posted 24 March 2013 - 19:26
Skąd wiesz jaki procent lub promil wadliwych iPhone'ów trafia do klientów ?
Posted 24 March 2013 - 19:30
Nie wiem. Co więcej, nie interesuje mnie to. W przypadku Apple (tak jak w przypadku 4S chociażby) takie głosy nie powinny się w ogóle pojawiać!Skąd wiesz jaki procent lub promil wadliwych iPhone'ów trafia do klientów ?
Posted 24 March 2013 - 19:38
Jaki to by nie był promil czy procent jest to DUŻO ZA DUŻO.
Nie wiem. Co więcej, nie interesuje mnie to. W przypadku Apple (tak jak w przypadku 4S chociażby) takie głosy nie powinny się w ogóle pojawiać!
Posted 24 March 2013 - 20:42
A takie pytanko, gdybyś nie wchodził na forum, to skąd byś wiedział nad czym masz się zastanawiać, o odpryskach, i innych potencjalnych problemach?
Posted 24 March 2013 - 20:57
Trochę się ośmieszasz tym pytaniem
Posted 24 March 2013 - 21:00
DUŻO ZA DUŻO tzn. ile za dużo ? Twierdzisz, że są na świecie fabryki, w których procent wadliwych produktów wynosi 0,00% i 100% tego co schodzi z linii produkcyjnej jest idealnej jakości ?
- - - Połączono posty - - -
Widzisz, nie wiesz, a twierdzisz, że 'jakość iPhone drastycznie spadła'. Słyszałeś o problemie pękających ubudów przy złączu słuchawkowym i docku, który występował w iPhone'ach 3g i 3gs albo o niezbyt wytrzymałych panelach w iP 4 i 4s, o których na forach było bardzo głośno ?
Posted 24 March 2013 - 21:04
Ja miałem do czynienia w sumie z 5 iPhonami i wszystkie miały jakieś mniejsze lub większe wady.
Posted 24 March 2013 - 21:08
Posted 24 March 2013 - 21:08
A ja miałem do czynienia w sumie z 6, żaden nie miał najmniejszej usterki i o czym to świadczy ?
Posted 24 March 2013 - 21:14
że ok. 55% iPhonów jest w 100% sprawnych
Posted 24 March 2013 - 21:22
Nie, że nie ma to żadnego znaczenia, skala sprzedaży iPhone'a jest tak ogromna, że nie można rozpatrywać pojedynczych przypadków i wyciągać z nich statystycznych prawidłowości. Tylko dzisiaj Apple statystycznie wyprodukowało i sprzedało ok. 17 000 nowych iPhone'ów jak ogromna musiałaby być nowa liczba skarżących się, którzy pojawili się tylko dzisiaj, żeby móc wyciągać jakieś wnioski na większą skalę.
Posted 24 March 2013 - 21:28
SGSIII też ma ogromną skalę sprzedaży a jednak nie słyszy się o porysowanych obudowach w pudełku czy problemach ze spasowaniem telefonu, ja bynajmniej nie słyszałem, nie pisz mi tylko, że jest nagonka na iphone
Posted 24 March 2013 - 22:12
Nie, że nie ma to żadnego znaczenia, skala sprzedaży iPhone'a jest tak ogromna, że nie można rozpatrywać pojedynczych, indywidualnych przypadków i wyciągać z nich statystycznych prawidłowości. Tylko w ciągu ostatniej godziny Apple statystycznie wyprodukowało i sprzedało ok. 17 000 nowych iPhone'ów jak ogromna musiałaby być nowa liczba skarżących się, którzy pojawili się tylko dzisiaj, żeby móc wyciągać jakieś wnioski na większą skalę.
Posted 24 March 2013 - 22:12
Posted 24 March 2013 - 22:37
0 members, 1 guests, 0 anonymous users