Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1823 odpowiedzi w tym temacie

#1576 Otherside

Otherside
  • 17 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 15:55

Widzisz większość osób na tym forum nie wierzy osobom, którę już wyjmując z pudełka miały uszkodzone telefony. Niczym się nie przejmuj ja miałem 2 iPhone 5 i oba po wyjęciu z pudełka miały jakieś drobne uszkodzenia. Oba sprzedałem. Pisałem już pare wątków temu, że jest za dużo uszkodzonych telefonów i nikt nie wierzy, bo to jest przecież niemożliwe. iPhone i uszkodzenia :o To jakby nasza kadra wygrała mistrzostwo świata w piłce nożnej.

idę jutro do salonu Play z fv zakupu i zobaczymy co zdziałam. fv jest na firmę co oznacza, że nie mogę powołać się na niezgodność towaru z umową a tylko na zwyczajną reklamację. jak nie wymienią to bumper na ramkę i jakoś to przeboleję. ;)

#1577 diesel2117

diesel2117
  • 1 743 postów
  • SkądKatowice PL

Napisano 01 kwietnia 2013 - 18:52

Mam pytanie z innej beczki. Mam 3 sztuki 5-tek. Jedna z orange i dwie z t-mobile, wszystkie bez simlock'a. Pytanie brzmi, dlaczego w programie batterydoctor w zakładce "system" pokazuje mi, ze: -Iphone z orange to model GSM -1wszy model z t-mobile to GSM -2gi model z t-mobile to GSM/CDMA Jak to możliwe ? :)

#1578 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:11

idę jutro do salonu Play z fv zakupu i zobaczymy co zdziałam. fv jest na firmę co oznacza, że nie mogę powołać się na niezgodność towaru z umową a tylko na zwyczajną reklamację. jak nie wymienią to bumper na ramkę i jakoś to przeboleję. ;)

Maks co możesz wywalczyć do wymianę na refuba z innym numerem seryjnym co przy sprzedaży jest dramatem. Nie wiem czy bym nie wolał już sobie tego zostawić z lekkim ubytkiem, niż dostać jakiegoś używanego z nową obudową, która i tak może mieć jakieś drobne uszkodzenia.

#1579 Evadi

Evadi
  • 79 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 11:26

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na mojego posta. Niestety, mimo wielu opinii za kupnem piątki ostatecznie decyzja padła na czwórkę S. W sobotę stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego w życiu iPhona:) (4s) Jak dla mnie - cudeńko :)

#1580 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 13:51

Maks co możesz wywalczyć do wymianę na refuba z innym numerem seryjnym co przy sprzedaży jest dramatem.

Dlaczego dramatem?

#1581 Qkisek

Qkisek
  • 12 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:32

CZytam i czytam te komentarze dotyczace wadliwych ip5. Ja stałem sie wlaśnie posiadaczem tego modelu i ..... po prostu 100% idealny telefon. Zadnych odpryskow, mikrorys. Poprostu ideal..... Ekran tez idealny, bo było pisane ze poze miec jakies przebarwienia. Bateria, jak to w smartphonach, jak sie uzywa duzo to szybko spada, ale zeby byla jakas drastyczna roznica w stosunku do 4 to nie wydaje mi sie....A ja telefonu azywan na prawde duzo, rozmowy , email, sporo internetu, jakies appki tez troche i po prostu wieczorem przed pujsciem spac ładuje:) tak wiec nie tak ze 5-8 godzin i mam pusty telefon,. W kazdymbardz razie ja jestem na maxa zadowolony, to jest moj 4 iphone i z zadnym jeszcze nie mialem najmniejszych problemow, aby trafil sie jakis wadliwy egzemplarz. Pozdrawiam

#1582 Adrian_PL

Adrian_PL
  • 50 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 14:57

Dlaczego dramatem?

Kupujesz urządzenie za 2500zł i oddajesz je po kilku dniach i dostajesz używkę w nowej obudowie z innym numerem seryjnym to fajne?? A jakyś Ty miał kupić telefon to wziąłbyś telefon ze zgodnym pudełkiem i dokumentami czy telefon o innych numerach seryjnych z jakimś papierkiem od appla, że wymieniono na refuba?? Bo ja kupiłbym ze zgodnym.

#1583 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 02 kwietnia 2013 - 16:19

Kupujesz urządzenie za 2500zł i oddajesz je po kilku dniach i dostajesz używkę w nowej obudowie z innym numerem seryjnym to fajne?? A jakyś Ty miał kupić telefon to wziąłbyś telefon ze zgodnym pudełkiem i dokumentami czy telefon o innych numerach seryjnych z jakimś papierkiem od appla, że wymieniono na refuba?? Bo ja kupiłbym ze zgodnym.

Drogi Adrian_PL, muszę Cię zmartwić ale mój znajomy pracuję w Apple Store w UK i może śmiało potwierdzić, że telefony z linii Refurbished są nie gorsze od nowych modeli zakupionych z folią na pudełku, śmiem nawet stwierdzić, że są w 100% sprawne i nie ma możliwości aby było inaczej. Zanim taki refurb trafi do Ciebie czy też innych klientów jest całkowicie odnowiony, jesli ktoś zakupi nową sztukę i zwróci bo np jest kropka odprysku wielkości główki od szpilki czy np zesrany wyświetlacz to taki oto model wraca do Faxconn tam zostaje rozebrany na części pierwsze i złożony całkowicie z nowych części, więc jesli nawet taki model zostaje odesłany z powodu np farby na obudowie i tak dostanie nowy wyświetlacz, nową baterie, nowe głośniki i nową obudowę, nie ważne jaka jest usterka. Taki refurb jest w 100% sprawny i dopracowany ze szczególną uwagą, kiedy dostaniesz refurba, apple do modelu z innym imei i serial number dołącza naklejki które naklejasz na pudełko z tyłu i w przyszłości nie masz problemów ze sprzedażą. PZDR

#1584 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 17:03

Drogi Adrian_PL, muszę Cię zmartwić ale mój znajomy pracuję w Apple Store w UK i może śmiało potwierdzić, że telefony z linii Refurbished są nie gorsze od nowych modeli zakupionych z folią na pudełku, śmiem nawet stwierdzić, że są w 100% sprawne i nie ma możliwości aby było inaczej. Zanim taki refurb trafi do Ciebie czy też innych klientów jest całkowicie odnowiony, jesli ktoś zakupi nową sztukę i zwróci bo np jest kropka odprysku wielkości główki od szpilki czy np zesrany wyświetlacz to taki oto model wraca do Faxconn tam zostaje rozebrany na części pierwsze i złożony całkowicie z nowych części, więc jesli nawet taki model zostaje odesłany z powodu np farby na obudowie i tak dostanie nowy wyświetlacz, nową baterie, nowe głośniki i nową obudowę, nie ważne jaka jest usterka. Taki refurb jest w 100% sprawny i dopracowany ze szczególną uwagą, kiedy dostaniesz refurba, apple do modelu z innym imei i serial number dołącza naklejki które naklejasz na pudełko z tyłu i w przyszłości nie masz problemów ze sprzedażą. PZDR

Gdyby były naklejki to by było spoko. Ja oddawałem kilka urządzeń Apple i nigdy nie dosatałe, naklejki z nowym kodem produktu. iP 4 też nie :( mam inne pudełko i inmy tel.

#1585 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 02 kwietnia 2013 - 17:25

Ale w czym Ci to przeszkadza. Ja jakbym miał kupić np. IPada czy iPhone'a który ma rok, a nowego refuba to 100x lepiej refuba. Zero rysek, nowa bateria, przyciski.

#1586 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 postów
  • SkądPL

Napisano 04 kwietnia 2013 - 12:22

Gdyby były naklejki to by było spoko. Ja oddawałem kilka urządzeń Apple i nigdy nie dosatałe, naklejki z nowym kodem produktu. iP 4 też nie :( mam inne pudełko i inmy tel.

To tylko i wyłącznie wina reseller'ów w polsce, ja w Apple store wymieniałem 2xiPad i 1xiPhone i zawsze dostaje komplet naklejek.

#1587 mareksle

mareksle
  • 295 postów
  • SkądOlkusz

Napisano 04 kwietnia 2013 - 21:08

Pamiętam że dostałem naklejki gdy oddałem do serwisu iP4 z T-Mobile. Ze sprzedażą nie było problemu.

#1588 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 04 kwietnia 2013 - 21:36

Witam, a ja mam taki problem, przyjechał do mnie dziś nowy ajfon 5 czarny, jedna rysa minimalna co w ogole mi nie przeszkadza, ale, nowłasnie ale, żólte plamy przy brzegach znane z iPad'a 2 głównie, na dodatek, telefon ma lekko wygięta ramke po stronie przycisków a żeby było mało, ma wgniecenia nad owoymi przyciskami, idealni nad nimi, czy przełaczenia na wibracje czy regulacja głośności, i nie wiem czy oddac go na niezgodność towaru z umową bo przyjdzie mi czekać znowu na telefon miesiąc, czy może wziąść repuba ;/ A i jeszcze jeden problem, mamy czwarte, kurier przyjedzie w poniedziałek, ciekaw jestem czy orange nie stwierdzi, że wady są moje a nie fabryczne ;/ jedyne co mogłem zrobić to zadzwonic do biura obsługi i opisać sytuacje jutro jade do salonu orange firmowego i moze u nich będę mógł odstąpic od umowy, zawsze to szybciej i trochę kasy w kieszeni, kurier aby odesłac telefon na moją ręke...patologia ;/ PS. a niestety zero dead pixels ;/ tak to bym pośmigał z nim 3miechy i wymienił, a tak to już dziś mam do wyboru, albo miesiac czekania i bycia bez telefonu, albo repub ;/ chyba, że znacie jakiś program z AppStore który może owy pixel szybko wypalić :D

#1589 Qkisek

Qkisek
  • 12 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 08:25

Może pokaż zdjecia tego telefonu, jak to rzekomo wyglada

#1590 megamasta

megamasta
  • 152 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 11:41

Również jak kolega tam na górze chciałem stwierdzić że mam telefon z Play, wolny od wad w 100%. Czytając ten wątek obawiałem się bardzoooo. Noszę bez folii, bez bumperów od 3 miesięcy :) zero ryss

#1591 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 05 kwietnia 2013 - 12:09

A ja się zawsze tarzałem ze śmiechu czytając o wadliwych ajfonach w zafoliowanych pudełkach, szczególnie ,że moja pierwsza czarna 5 była idealna. Niestety musiałem ją sprzedać i wczoraj od znajomych ze sklepu wziąłem białą - bezoperatorową. Na zewnątrz ideał ,po odpaleniu u góry ekranu ukazała się żółta Matka Boska wielkości 2 cm2. Moje szczęście ,że mogłem go oddać a oni sobie będą załatwiać z dystrybutorem. I teraz mam cholerną zagwozdkę czy dalej próbować czy zostać przy 4 ,którą mam przejściowo? A może po prostu dołożyć do 4 i kupić króla ajfonów czyli 4S i mieć w d...e stresy na dłuższy czas?

#1592 DanielCW_92

DanielCW_92
  • 266 postów
  • SkądTarczyn

Napisano 05 kwietnia 2013 - 20:37

Wyslalem dzis ajfona wraz ze wszystkimi akcesoriami do orange na podstawie niezgodnosci towaru z umowa :) w pon paczka bedzie u nich mam nadzieje, ze zaksieguja to do piatku i zdaze zamowic iphone przed wyjazdem :) Ktos pytal sie o zdjecia, kurde sorry, nie zauwazylem a moglem zrobic fotki nawet orientafyjnie i pokazac tutaj jak to wygladalo, w skrocie telefon wygladal jak Sony Xperia J, mial luk a noe prosta bryle plus wspomniane wgniecenia, naszczescie konsultowalem sie w salonie firmowym orange blue city i doradzono mi odeslac telefon na podstawie niezgodnosci towaru z umowa :) tak wiec ony jak najszybciej to zaksiegowali bo zostalem bez telefonu, iP 4 dzis polecial do irlandi :/

#1593 Otherside

Otherside
  • 17 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 09:15

Mogę zapytać ile czasu czekaliście na rozwiązanie reklamacji iphone'a złożonego w Play? Mija już tydzień i ciągle czekam na info zwrotne. Chodzi o odprysk na obudowie.

#1594 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 11:32

Mogę zapytać ile czasu czekaliście na rozwiązanie reklamacji iphone'a złożonego w Play? Mija już tydzień i ciągle czekam na info zwrotne. Chodzi o odprysk na obudowie.

Za pierwszym razem czekałem tydzien roboczy i dostałem nową sztuke (czytaj zafoliowane pudełko). Za drugim razem czekałem 7 tygodni następnie dostałem refubrished z moim pudełkiem które było grzecznie mówiąc rozwalone. Oczywiscie odesłałem przez salon Play z adnotacją, że chce nową sztukę i czekam już 5 dzień roboczy na decyzję. Pozdrawiam.

#1595 Otherside

Otherside
  • 17 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 12:55

Za pierwszym razem czekałem tydzien roboczy i dostałem nową sztuke (czytaj zafoliowane pudełko). Za drugim razem czekałem 7 tygodni następnie dostałem refubrished z moim pudełkiem które było grzecznie mówiąc rozwalone. Oczywiscie odesłałem przez salon Play z adnotacją, że chce nową sztukę i czekam już 5 dzień roboczy na decyzję. Pozdrawiam.

dzięki za info. a kontakt ze strony Play był rozumiem na podany numer telefonu tak?

#1596 ifan

ifan
  • 63 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 kwietnia 2013 - 17:37

Od tygodnia posiadam białą sztukę (16GB) zakupioną w T-Mobile na abonament. Telefon po wyciągnięciu z pudełka był w stanie idealnym. O samym telefonie się nie ma co się rozpisywać, bo jest fantastyczny - precyzja wykonania, szybkość systemu itp., po prostu idealny. Kazdemu mogę polecić w ciemno. Pozdrawiam

#1597 szela_512

szela_512
  • 450 postów
  • SkądChoszczno , PL

Napisano 08 kwietnia 2013 - 18:40

Dzisiaj bawiłem się 5 w Play'u. Co mnie zaskoczyło , na głośniku gra dużo gorzej niż mój 4S ! Jakim to cudem ? Gra tak bardziej skrzecząco , jakby nie był w stanie wydusić z siebie tego basiku co ma 4S , ponieważ jest za lekki ;) zwrócił ktoś na to uwagę ?

#1598 Stadivarius

Stadivarius
  • 216 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 19:57

dzięki za info. a kontakt ze strony Play był rozumiem na podany numer telefonu tak?

Jeżeli kontaktem można nazwać jeden telefon powiadamiający o tym, że telefon jest do odbioru to tak;-) A refub przyszedł bez naklejek z nowym imei, a pudełko otwierali cyrklem albo czymś ostrym xD agenci xD

#1599 Damixs74

Damixs74
  • 252 postów
  • SkądPoznań/Cieszyn

Napisano 10 kwietnia 2013 - 16:11

Witam Jutro lub pojutrze dotrze do mnie czarna piąteczka 16GB z T-mobile. Jak wiadomo, będzie to nówka. Mam wiec pytanie: Czy telefon mogę od razu włączyc po wyjeciu z pudełka i po rozładowaniu podłączyc do ładowarki, czy mozę najpierw naładować na full i dopiero potem włączyc ( i jeszcze potem 2 razy całkiem rozładowac i naładowac, by sformatowac baterie - lecz o ile sie nie myle, tej w iPhone sie nie formatuje, no ale pytam na wszelki wypadek).

#1600 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 kwietnia 2013 - 16:51

Zapomnij o "formatowaniu" baterii. Jest 21 wiek. Używaj sprzętów nie wygłupiaj się.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych